Jump to content


Photo
- - - - -

Gde je najlakse otici


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
22 replies to this topic

#16 nickie

nickie
  • Members
  • 6,347 posts

Posted 06 February 2008 - 23:11

za trolovanje je lako: brisanje ako je trol dugacak i besmislen ili splitovanje ako je dugacak i smislen. kraci trol ni ne vidim.

vredjanje se vise nece tolerisati!

Edited by nickie, 06 February 2008 - 23:12.


#17 Mimix

Mimix
  • Members
  • 572 posts

Posted 07 February 2008 - 00:49

Nemam potrebe da pisem nesto posebno. Svi znate da je ovde u Srbiji veliko S.... pa eto resih da ih se konacno oslobodim i odem gde mogu pristojnoi ziveti od bilo kakvog rada. Kad kazem pristojno mislim da imam para za osnovni zivot prosecnog gradjanina i da se ne opterecujem glupostima tipa kostunjavi, izdaja, patrijota, kosovo....stvarima koje ne zavise od nas a neko nam ih namece da su najbitnije po nas zivot
Eto pitam gde je najlakse otici. U obzir dolazi normlna drzava (misim normalnija od Srbije)



U vreme kada sam ja dosao ovde (2002.godina),bilo je relativno lako.Bilo je dovoljno da na bilo koju foru dodjes ovde (recimo turisticka viza),nadjes posao odnosno nekoga ko ce da preda zahtev za tvoju radnu dozvolu,cim dobijes povratnu informaciju da si usao u postupak mogao si da pocnes da radis...Sve legalno a trziste gladno radne snage.
Ali vise nije tako jer su u medjuvremenu Poljska,Litvanija i ostale Estonije primljene u EU i sada je prica sasvim drugacija,kada poslodavac cuje da treba da ti predaje zahtev za radnu dozvolu po izrazu lica odgovor vec znas...
Mislim da su Kanada,Australija i Novi Zeland najbolje opcije.Znam da Australijanci traze nekakve dokaze da nisi ucestvovao u oruzanim aktivnostima tokom rata,to traze svima sa podrucja bivse Jugoslavije...

#18 ariel

ariel
  • Members
  • 2 posts

Posted 07 February 2008 - 01:14

Gde je najlakse otici?

Mislim da je pravo pitanje da li zelis da ides...? Ako zelis mozes da ides gde hoces. Mada ovo zvuci kao neka otrcana fraza, iskustvo je pokazalo da je istinita. Problem se medjutim , kao i uvek, javlja u glavi. Hiljade pitanja.....kako tamo da nadjem posao? gde cu da zivim? da li dovoljno dobro pricam jezik ..?etc...
Sve je to golo sranje. Gde god da odes zivot je isti (ne mislim na standard) zato sto se uvek svodi na snalazenje u prostoru. Jebiga, nekom ne mozes da das ni 2 mrtve ovce da cuva. Ja sam vise puta menjao drzavu.. trenutno zivim u Madjarskoj. Ej, meni je ovde dobro. Ne kazem da je u Srbiji bilo lose. Ako volis da se mnogo druzis i da ispijas kafe po kucama Srbija je "konza". Cinjenica je da se u Budimpesti ljudi manje druze ali se zato manje i svadjaju. U svakom slucaju nisam jos cuo da je neko nekog upucao zbog parking mesta. Naravno, nikad nije kasno.

Kako sam stigao ovde? Pa moja draga aplicirala za posao u nekoj Madjarskoj firmi i ...puf. Batalio sam posao u Beogradu , izbacio sam 90% pitanja iz glave i put pot noge brale, pa sta bude, bude. Malko sam se potrudio i nasao i sam posao u solidnoj firmi. Standard mi je nikad bolji sta da ti reknem :). Strah je taj koji coveka drzi ukopanog u mestu, strah od promena bilo kakve vrste(ok sad se pravim pametan) :huh:

aj pa srecno :rolleyes:

#19 Nikola S.

Nikola S.
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 07 February 2008 - 01:43

Evo, da podsetim da u mom slučaju dobijanje kanadske iseljeničke vize uopšte nije bilo komplikovano.

#20 Prika03/11/77

Prika03/11/77
  • Members
  • 40 posts

Posted 07 February 2008 - 07:37

Vidi ponovo ti ponavljam i slazem se sa zadnjim komentarom,uzmi zivot u svoje ruke i kreni.
Te pare koje sam ti naveo su vrednosti jednog polovnog auta u Srbiji.
Potrebmo je samo nesto da se zeli i da budes uporan.Nije neizvodljivo.
One pare od 15000$ se isto mogu resiti.U sustini ti treba da ispostujes njihovu administraciju a niko ti nece proveravati da li ti stvarno imas tu lovu.
Druga stvar je kako ces kada odes.Taj deo moras ozbiljno da pripremis, pripremljn neki -bilo kakav posao kada odes itd...
opet cu ja da ti kazem treba da krenes sa testom prvo, to ti je pocetak,mozes da ga spremis za 6-9 meseci ako si totalni pocetnik ako imas vremena da se posvetis tome.Primer je covek koji je bravar po struci i ima 4 dece i 40 godina pa je uspeo da spremi test i da ga polozi doduse imao je ponudu za posao ali je uspeo da ode.
Knjigu uzmes i cd to ti je ako uzimas novo oko 3000-4000 dinara i opleti.Test da se polaze kosta 12500 dinara i ne izlazi na njega dok ne budes totalno spreman. U Novom Sadu spreemanje za test kosta mesecno 60 eura.

#21 Shedou

Shedou
  • Members
  • 2,502 posts

Posted 07 February 2008 - 09:47

Koji fakultet?
Sam ili u vez (braku)?
Deca?
Ko od rodbine ostaje u Srbiji?

Prvo ovo odgovori, lakse ces dobiti savete. A i bolje....

#22 a.n.a.

a.n.a.
  • Members
  • 45 posts

Posted 09 February 2008 - 04:05

Prati i oglase licne prirode. Mozda se i ozenis za papire :rolleyes:

#23 Moracikus

Moracikus
  • Members
  • 82 posts

Posted 10 February 2008 - 09:48

Nemam potrebe da pisem nesto posebno. Svi znate da je ovde u Srbiji veliko S.... pa eto resih da ih se konacno oslobodim i odem gde mogu pristojnoi ziveti od bilo kakvog rada. Kad kazem pristojno mislim da imam para za osnovni zivot prosecnog gradjanina i da se ne opterecujem glupostima tipa kostunjavi, izdaja, patrijota, kosovo....stvarima koje ne zavise od nas a neko nam ih namece da su najbitnije po nas zivot
Eto pitam gde je najlakse otici. U obzir dolazi normlna drzava (misim normalnija od Srbije)

Australia: glavni izvor informacija
http://www.immi.gov.au/immigration.htm
sustina: procitati booklet 6 od korice do korice. Trazi vizu BN-136

On-line bodovanje (da vidis imas li razloga da gubis vrijeme Australijom)
http://www.migration...CFSqhiQodV3brMw

Prije nego sto apliciras za vizu treba da dobijes procjenu svoje strucnosti od strane nadlezne institucije u Australiji. Sve ti to pise u booklet 6.

Naravno IELTS prije svega.

Svi troskovi dobijanja vize te kostaju 3-3500 eura. Karta za AU u jednom pravcu je 850 eura. Za puko prezivljavanje (ako si sam) ti treba minimum 1200 eura/mjesecno.

Dobrodosao u Australiju, zemlju velikih mogucnosti!