Uzgred, da li je neko obratio paznju na RTS tenisku reklamu zadnjih dana Melburna gde uz slemove, Dejvis i FED kup pominju i MASTERSE???
Naravno, i već znam kako će se to odvijati:dragi gledaoci, očekujte duel našeg Novaka Đokovića protiv Rišara Gaskea negde oko 14 h, u zavisnosti od toga kad neki nebitni duel između Rafaela Nadala i Davida Ferera bude završen.Ostanite uz RTS.Dakle, buljite u RTS u iščekivanju Đokovića, a nemojte na Sport klubu gledati prenos svih mečeva, ako ništa drugo, bar onih na glavnom terenu.Taj Jadni servis nije kupovao na slemovima ni sve mečeve naših igrača (već paket od dva dnevno), a kamo li da se potrudio da emituje još neki od mečeva (naravno da ubedljivo najviše volim naše, ali iskreno volim da gledam i neke druge tenisere), a još manje da reprizira mečeve u terminima kad radni narod niti radi niti spava
Slozio bih se sa gospodinom. U biografijama Enan i Graf su pominjana i tier IV finala, ali o FED kupu nista, kao sto i Federeru za krunu najboljeg svih vremena nedostaju tacno tri GS titule i nista vise. Jedino sto i Srbija dobila ulaskom u svetsku grupu je jedan vikend sa kvalitetnim zenskim tenisom i poznatim imenima na nasim terenima jer ako budemo cekali da Boba i kompanija organizuju WTA turnir nacekacemo se. Jos jedna korist od reprezentacije je i promovisanje teniskih strucnjaka jer da nije bilo Obradovica (uz malu pomoc Pilica) Novak nikad ne bi pred svojom publikom pobedio Lucaka i Gucionea na podlozi koja njima ne odgovara, a verujem da ce i selektor Vranes postati bitan faktor ako sa drugom i cetvrtom teniserkom sveta uspe da se probije u baraz za popunu druge svetske grupe. Zasad se isticao kao prognozer, na sajtu B92 je pre zenskog polufinala je prognozirao srpsko finale, a pre finala u Melburnu je prognozirao dve titule za Srbiju, prilicno strucno i objektivno... Imamo sjajne tenisere, ali sve oko njih kasni decenijama.
Lepo je sto se nase nece namuciti sa Poljakinjama jer sam njih pre pocetka video kao ozbiljnije rivalke (Radvanska kao odlicna igracica protiv rovite Jelene i onda duel protiv naseg neuigranog dubla je bila njihova sansa), ovako je bolje.
I ja se slažem s tobom.Ne znam kakav je otac Radvanskih, ali uvek je značajno odvajanje bitnog od nebitnog.Ni DC nije naročito bitan, a Fed kup još manje.Ipak, lepo je videti naše igračice na okupu, kao i formalno potvrđivanje da spadamo u prvu ligu, kao što je taj emotivni momenat bio prisutan prilikom muškog duela sa Australijom.
Slažem se i za mnoge teniske profitere koji su iznikli niotkuda samo zato što ih je pratila srećna zvezda , pa su u Noletovom detinjstvu nešto sa njim vežbali ili mu prinosili peškire.Jedino mi nije žao za Jelenu Genčić koja je, izgleda, sjajna žena i Noletova reklama je sigurno donela mnogo klinaca u njen kamp.
Usput, cestitke za 1500 postova, koje je bilo (bar od kada sam ja na ovom pdf-u a to nije dugo) zadovoljstvo citati