Jump to content


Photo
- - - - -

Zivot sa psom


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
32 replies to this topic

#31 Posthuman17

Posthuman17
  • Members
  • 375 posts

Posted 22 April 2008 - 17:07

Ok,hvala,videcu to za vakcine,kad je odvedem kod veterinara.Cekala bih jos malo,da bar bude 6-7 nedelja,zao mi da je ovako malu bockaju :rolleyes:

#32 Feba

Feba
  • Members
  • 158 posts

Posted 22 April 2008 - 19:32

Nemoj da cekas jer ti je zao. To nije pametno da se eufemisticki izrazim. Prvo, jer nece osetiti vakcinu a drugo jer se moze zaraziti i u kuci (lako cete na cipelama doneti od spolja svasta). A veruj mi, ne zelis da vidis kako brzo stenci padaju od zaraze.
Veterinar ce ti objasniti sve sto treba da znas da ne bi svojim strahovima ugrozila zivot psa.

#33 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 22 April 2008 - 23:40

ja mog ljubimca vakcinišem svake godine. tako mi rekao veterinar. dobila sam neko objašnjenje da se ranije vakcinacija vršila do pete godine, a da se sada životinja vakciniše svake godine, redovno (besnilo + nešto).

a kupamo se na dve do tri nedelje, umivamo svaki dan. prosto, takva mu je vrsta. ako mu se koža ne održava čistom, nastaje problem ravan katastrofi (neki crni pečati praćeni crvenilom unutar kruga... strašno). u svakom slučaju, svaki pas je priča za sebe.

isto kao čovek.

ja moju Chilu proshle godine uopshte nisam revakcinisala. Kontala sam da ide na svaku drugu godinu. Onda sam se isparanoisala pa i nju revakcinisala u martu, kad i ovo novo kuche.
Inache, moja Chila, za sada, nema problema sa kozom (osim shto joj se desno uvo stalno puni voskom i farba dlaku pa me svi pitaju zashto ima jedno crveno uvo :rolleyes:), kad mi ponestane njenog shampona nekad je chak operem i sa svojim, a ova zena koja ima uzgajalishte vestija je rekla da je za pranje najbolje uzeti neki deterdzent za pranje sudova (poshto sam iz Viljabaha, rabim Feri), dobro ga razblaziti vodom i time prati. Time sam je prala dobrih godinu i po dana i nishta joj nije falilo. Probaj s tim, znam da zvuchi ludo al shljaka.