Jump to content


Photo
- - - - -

Dvojne diplome


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 untouchable_23

untouchable_23
  • Members
  • 1,337 posts

Posted 23 January 2008 - 18:28

elem.. jos jedna koincidencija u mom zivotu.
jos malo pa cu stvarno pomisliti da me "nego odozgo" gleda.. :huh:

zadnjih par nedelja intenzivno razmisljam da premestim svoje studije iz Nisa u Beograd.
za to postoji vise razloga, a najveci je taj sto mi se ovaj grad toliko smucio da vise ni u najlepsim stvarima ne mogu pronaci dovoljno inspiracije i motivacije koje ce me pokrenuti da spremim bilo koji od narednih ispita.
pa sam se dala na razmisljanje.. uhvatiti uslov za cetvrtu godinu, za sta mi fali jos samo jedan ispit na koji izlazim 13og februara, a zatim pokusati da vucem konce i kanape da se nekako, ikako, ako je ikako moguce prebacim u Beograd.
jedni su me obeshrabrivali, kazu "zakonski je zabranjeno prebacivati se na prvoj i poslednjoj godini studija" :rolleyes:
drugi su me hrabrili "pokusaj, bezi odavde, ne odustaj.."

i sta se desava... ucim ja, ucim, spremam se za taj ispit.. da bi mi juce stigao mejl sledece sadrzine:

Dvojne diplome


(preuzeto iz "Novosti" od 15.01.2008.)


Rektori beogradskog i niškog univerziteta potpisali su u utorak u Nišu protokol o međusobnoj saradnji, obrazovanju i akademskoj praksi.

Dva univerziteta, kako napominje rektor BU prof. dr Branko Kovačević, razmenjivaće profesore, saradnike, zajednički raditi naučno-istraživačke projekte, konkurisati za sredstva EU i omogućiti akademcima studiranje u Beogradu i Nišu. Tako će ubuduće beogradski student moći da studira u prestonici, ali da diplomu stekne u Nišu, odnosno dobije tzv. dvojnu diplomu, koju bi potpisala oba rektora.

- Trenutno se nadamo da ćemo od Evropske agencije za rekonstrukciju dobiti 10 miliona evra za poboljšanje postojeće infrastrukture - kaže rektor BU Branislav Kovačević. - Zajedno pripremamo Svetsku konferenciju rektora u septembru, koja će okupiti blizu 1.000 rektora iz referentnih visokih škola sa svih kontinenata, a sa niškim univerzitetom pripremamo veliko istraživanje rimskog nasleđa kod nas, u čemu ćemo imati podršku Univerziteta u Bolonji.

Aktuelna akreditacija je dodatan izazov za oba univerziteta, ocenio je prof. dr Radoslav Bubanj, rektor Univerziteta u Nišu. Standardi koji će našim stručnjacima omogućiti "zelenu kartu" za evropsko tržište nauke su visoki i do njih nije lako stići.

S.B.

ANTRFILE

REZULTATI
NA naše pitanje da li će slaba prohodnost studenata na ispitima, koja je zabeležena i ove godine, uticati na akreditaciju, Srđan Stanković, predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, odgovara da neposredno - neće, ali da je neophodna hitna promena svesti, načina rada profesora i studenata, kako bi se rezultati pobošljali.
16-01-2008


evo i linka za neverne tome:
http://prijemni.info...i...id=13980

dakle, pitam se ja - o cemu se ovde radi?!
da li to znaci da cu ja moci da predjem za taj carobni Bg kako hocu bez ikakvih poteskoca?!
ili se famozna rec "ubuduce" iz gore navedene recenice/teksta odnosi na to da su oni samo potpisali ovo, a da ce to "ubuduce" uslediti ko zna kada..
nije mi jasno.. ako neko malo bolje kapira sta sve ovo znaci, neka se javi da diskutujemo.
mozda je neko i blize upucen u ovo.
sve u svemu.. kad god da se ovo desava, mislim da je to sto su uradili mozda nesto najbolje za proteklih par godina.

Edited by untouchable_23, 23 January 2008 - 18:29.