Btw, u Akademiji sede mahom veliki pisci. Ma sta to znacilo.
Cekaj, cekaj... U kojoj to Akademiji?
I zar zaista mislis da se zaista velikim piscima dodeljuju - atesti?
Edit: nisam ironican. Naprotiv.
Posted 20 December 2008 - 20:24
Btw, u Akademiji sede mahom veliki pisci. Ma sta to znacilo.
Posted 20 December 2008 - 20:27
Cekaj, cekaj... U kojoj to Akademiji?
I zar zaista mislis da se zaista velikim piscima dodeljuju - atesti?
Edit: nisam ironican. Naprotiv.
Posted 20 December 2008 - 20:34
Vazi, samo prvo da mi odgovoris na ono o masovnoj kulturi.
Posted 20 December 2008 - 20:53
Smatraj da je, sto se mene tice, masovna kultura sve suprotno od toga. I kao takva - draza mi je od kulture za 'posvecene'.
Posted 20 December 2008 - 21:04
Za mene je sve to sloboda izbora. Ne bavim se pitanjem dragosti. Pokusavam da stvari sagledam u kontekstu. Analiziram. Fascinira me intertextualnost. Sve se prozima. Nemam definitivne odgovore. Procesi su u toku. Vremenom mogu da se revidiram, naravno.
No, kao sto sam ranije rekla ... i masovnu kulturu neko "namece". Sto samo po sebi nije lose. Eto, "namece" se sa raznih strana pa svako nadje sta mu odgovara. Niko nikog ne bije.
Moze se reci da su br. 6, 10, 12, 15 na onoj listi gore veliki pisci. Na svetu ima puno velikih pisaca. Samo sto ne znamo za sve. Nemoguce je znati za sve.
Posted 20 December 2008 - 21:16
Napomenu o velikim piscima necu da komentarisem. Mozda jesu veliki. Samo, ako sebe uzmem za prosecno informisanog citaoca - ja nisam cuo ni za jednog od njih. Mera sam ja. I milioni ovakvih. A ne oni.
Posted 20 December 2008 - 21:26
Znas i sam da ima dosta pisaca koji su tek posthumno "otkriveni" od sire javnosti tj miliona. Eto, milioni nisu ponekad u prilici da budu mera. Ili, milioni imaju svoje vreme kada obrate paznju i prokopaju malo.
Posted 21 December 2008 - 05:10
Izvini, nisam bio dovoljno jasan. Milioni da. Ali milioni - pojedinaca, jedinki, individua(laca). Ljudi koji misle svojom glavom. I - prosto, uceci se na greskama, nauce da sabiraju dva i dva.
Nikakva 'sira javnost'. Nikakve mase.
To je bitna razlika.
Ja govorim o jednakosti. Ne o identicnosti.
Posted 21 December 2008 - 09:49
Posted 21 December 2008 - 09:51
Ustvari da se popnu al' dobro - znate vi vec sta sam mislio...Ima da padnu na listi za korupciju jedno 15-20 mesta ako se ovo pokaze tacnIM 'ladno...
Posted 21 December 2008 - 10:50
Dok vi ovde nashiroko i nadugacko neko ce 'tamo' da zaglavi (najmanje) istrazni & istragu: Inquiry into Nobel Prize corruption + Nobel committees accused of bribery... Ima da padnu na listi za korupciju jedno 15-20 mesta ako se ovo pokaze tacnIM 'ladno...
Posted 21 December 2008 - 11:09
Ipak mislim da ne bi trebalo zaboraviti da se nagrada dodeljuje od 1901 i kakva je bila pocetna namera.
Posted 21 December 2008 - 11:15
Posted 21 December 2008 - 11:15
Kazu ovi ovde: "It's All Legal Until You Get Caught"...
Posted 21 December 2008 - 11:16
Ne znas sta propustas... jedno od posebnih zivotnih zadovoljstava. Samo pogledaj oko sebe...Ja nemam obicaj da na prvu loptu i bez valjanih razloga vicem "dole vlada".