paypal
Posted 20 January 2008 - 16:00
Bruka i sramota, ima li neko info 'oće li to skoro ?
Posted 20 January 2008 - 17:24
Nema zvanično, al možeš sa Intezinim karticama (Master i Amex) da otvoriš nalog bez problema. Samo za državu izabereš Hrvatsku, Bosnu ili neku drugu iz okruženja.Šta se dešava sa ovim, zašto nas još uvek nema na paypal-u ?
Bruka i sramota, ima li neko info 'oće li to skoro ?
Plaćanje radi normalno, jedino što ne možeš da primaš uplate.
Posted 20 January 2008 - 20:53
Nema zvanično, al možeš sa Intezinim karticama (Master i Amex) da otvoriš nalog bez problema. Samo za državu izabereš Hrvatsku, Bosnu ili neku drugu iz okruženja.
Plaćanje radi normalno, jedino što ne možeš da primaš uplate.
U medjuvremenu sam saznao par informacija, ta varijanta sa drugom zemljom nije zadovoljavajuće rešenje, pitanje je samo vremena kad će nalog biti blokiran.
Ne vredi ipak, dok ne bude Serbia u spisku zemalja mrka kapa od paypal-a.
Edited by kerpo, 20 January 2008 - 22:39.
Posted 21 January 2008 - 17:56
Nalog ce ti biti blokiran cim ustanove da billing adresa kartice nije identicna onoj koju si stavio kod otvaranja paypal accounta.U medjuvremenu sam saznao par informacija, ta varijanta sa drugom zemljom nije zadovoljavajuće rešenje, pitanje je samo vremena kad će nalog biti blokiran.
Ne vredi ipak, dok ne bude Serbia u spisku zemalja mrka kapa od paypal-a.
Postoji i varijanta u kojoj mozes da linkujes tekuci racun sa paypalom i na taj nacin izbegavas procenat koji ti Visa ili Master naplacuju kod transakcija.Problem sa Srbijom je u tome sto lokalni zakoni zabranjuju transfer novca u inostranstvo osim ako se radi o placanju firmama i sto je Srbija na crnoj listi kada se radi o prevarama sa kreditnim karticama.
Posted 21 January 2008 - 19:16
Posted 21 January 2008 - 20:34
Posted 21 January 2008 - 20:44
To radi samo za US banke.Postoji i varijanta u kojoj mozes da linkujes tekuci racun sa paypalom i na taj nacin izbegavas procenat koji ti Visa ili Master naplacuju kod transakcija.
Posted 22 January 2008 - 07:14
Jel ti paypal account treba za nešto konkretno? Možda mogu da pomognem (savetom - kako da naručiš/naplatiš drugim putem)
ima li kakva banka u srbiji da uslugu plaćanja doznakom ne naplaćuje 20ak evra?
poslednji put pre par meseci sam se strašno smorio kad je trebalo za sitnicu od 25e na nemačkom ebayu, pored shippinga, dati i harač tadašnjoj hvb banci od 1500 dinara

Posted 22 January 2008 - 09:40
ima li kakva banka u srbiji da uslugu plaćanja doznakom ne naplaćuje 20ak evra?
poslednji put pre par meseci sam se strašno smorio kad je trebalo za sitnicu od 25e na nemačkom ebayu, pored shippinga, dati i harač tadašnjoj hvb banci od 1500 dinara
Mislim da nema. Standardno je da se internacionalna doznaka svuda u svetu naplacuje toliko ili vise. Americki prosek je $30.
Za ebay ne postoji odgovarajuce alternativno resenje, paypal onde potpuno dominira. Jedino ostaje da pitas prodavca da li bi prihvatio/la Moneybookers uplatu (na kojem bez problema mozes da otvoris nalog).
Posted 22 January 2008 - 20:06
Jel ti paypal account treba za nešto konkretno? Možda mogu da pomognem (savetom - kako da naručiš/naplatiš drugim putem)
Imam Visa karticu i koristim je online bez problema, pored nje i moneybookers i neke ostale e-wallet servise, medjutim za par stvari koje mi trebaju odgovara samo paypal, izmedju ostalih i ebay.
Posted 23 January 2008 - 13:03
Imam Visa karticu i koristim je online bez problema, pored nje i moneybookers i neke ostale e-wallet servise, medjutim za par stvari koje mi trebaju odgovara samo paypal, izmedju ostalih i ebay.
OK.
Za slučaj da ti zatreba da naplatiš nešto a kupac/klijent insistira na PP, možeš da ideš preko 2checkout.com koji, od nedavno, procesira i kartice i PP.
Posted 24 January 2008 - 05:30
Glupo pitanje ali ako tebi neko nesto plati kako podizes novac sa paypal racuna?Ja sam slao novac preko paypala za Rusiju i nisam imao nikakvih problema.Posaljem sa mog racuna a oni tamo samo podignu cek uz nekih $2 provizije.To radi samo za US banke.
Posted 24 January 2008 - 11:42
Ja sam napravio Austrijski paypal racun iako nemam veze sa Austrijom. Nemam austrijsku kreditnu karticu naravno ali, kada god neko treba da vam uplati novac (a recimo ima paypal) neka vam posalje na vas austrijski paypal. Sada imate novac na racunu kojim slobodno raspolazete. Ne mozete ga podici ali ga mozete koristiti da placate preko paypala. Znaci poenta je samo da vam neko prebaci na vas paypal nalog novac i to je to.
Posted 26 January 2008 - 10:45
Način na koji mogu da se dignu pare sa PayPal računa zavisi od zemlje u kojoj si. Negde ne mogu uopšte (Bosna, Hrvatska, ... u toj grupi će biti sigurno biti i Srbija kada i ako postane zvanično podržana), negde ti šalju ček, negde ti uplate na račun ili karticu.Glupo pitanje ali ako tebi neko nesto plati kako podizes novac sa paypal racuna?Ja sam slao novac preko paypala za Rusiju i nisam imao nikakvih problema.Posaljem sa mog racuna a oni tamo samo podignu cek uz nekih $2 provizije.
Tamo gde pare ne mogu da se podižu, možeš da ih koristiš za dalje kupovine.
Što se tiče moje primedbe o US bankama, mislio sam na to da vežeš PayPal na tekući račun u smislu da ti se kada plaćaš nešto pare skidaju direktno sa njega. Withdraw na račun naravno nije ograničen samo na US.
Posted 26 January 2008 - 10:57
Ovo ti je najbolji način da ti limitiraju nalog (i zamrznu pare koje ti je neko poslao i koje ti stoje na računu). Kada obaviš x transakcija tražiće ti da verifikuješ adresu tako što ćeš da im pošalješ kopiju računa za struju, komunalije ili slično, a pošto nemaš veze sa Austrijom to nikada nećeš moći da uradiš i pare će ti ostati zamrznute.Evo ga jedan fazon.
Ja sam napravio Austrijski paypal racun iako nemam veze sa Austrijom. Nemam austrijsku kreditnu karticu naravno ali, kada god neko treba da vam uplati novac (a recimo ima paypal) neka vam posalje na vas austrijski paypal. Sada imate novac na racunu kojim slobodno raspolazete. Ne mozete ga podici ali ga mozete koristiti da placate preko paypala. Znaci poenta je samo da vam neko prebaci na vas paypal nalog novac i to je to.
Sa druge strane, ako na nalog dodaš podržanu karticu i verifikuješ je (tako što ćeš im dozvoliti da ti skinu oko 2€ i ukucati 4 cifre koje dobiješ na izvodu u banci - čime si potvrdio da je to zaista tvoja kartica) jako su male šanse da će ti posle tražiti i da verifikuješ adresu.