Jump to content


Photo
- - - - -

Sta ste najlepse ili najneobicnije dobili kao gosti nekog restorana?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
12 replies to this topic

#1 thefluke

thefluke
  • Members
  • 29 posts

Posted 19 January 2008 - 17:34

Putavao sam svugde i jeo svasta ali me uvek dodatno odusevi neki gest kuce bez obzira na utiske o hrani. Nekada je to u vezi sa kalendarom a negde smo im bili simpaticni a negde svi od reda gosti dobijaju. Jako me zanimaju Vasa iskustva!

U Sloveniji pod Roglom smo kao gosti restorana (2 puta zaredom) dobili flasu od 1.5l piva koje oni prave.
U Pragu u Plavoj Zahradi dobili bedz sa znakom kuce.
U Budimpesti smo u Fatalu dobili jelovnik sa potpisima da ponesemo kuci.
U Havani u Butega del medio smo dobili flomastere kako bi se potpisali na zid lokala.
itd.

Edited by thefluke, 19 January 2008 - 17:34.


#2 1234

1234
  • Members
  • 204 posts

Posted 23 January 2008 - 12:49

Par puta telefone konobarica :rolleyes:

#3 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 25 February 2008 - 13:28

U Lisabonu: Slatku malu pepeljaru s logom restorana u kojoj, od kada sam nepusac, drzim sitninu.
U Barceloni: U restoranu "Orotava" pepeljaru koju je oslikao Huan Miro. Uzgrad, ako vas put nanese tamo, restoran je skup, ali jedan od najboljih na svetu, u kome sam ja bio, a proputovao sam velike delove sveta.
U Buenos Airesu: Posle nezamislivo velike kolicine mesa, posluzenog na dasci velicine omanjeg stola, kuhinjsku krpu sa kartom Argentine, naglasen Buenos Aires i logo restorana.
U Atini (Mikrolimani): Citav niz besplatnih pica, jer smo jedan moj drug i ja bili prvi gosti; prica se zavrsava naredni dan, kad je moj, jos uvek mamurni prijatelj, mrmljao: "Uzo, uzo, a ja se oduz'o..."
U Bangkoku (ne secam se imena restorana): Prijateljica koja je bila samnom prelep bros - orhideju.
U Sydneyu: Najbolji riblji restoran na svetu, opet sam mu zaboravio ime: Fotokopiju jelovnika od pre pedesetak godina (Ko voli see food, na svetu ne postoji bolje, ali neka nam neko od onih koji zive down under kaze ime. Na dnu zaliva, jos uvek pripada luci, vozi onaj tramvaj - brod do tamo, poslednja stanica.
U Bombaju (Mumbai), u jednom od restorana hotela Taj Mahal: Prelepe keramicke podmetace za case.
U Parizu: "Brasseria Balzar" u Latinskoj cetvrti prelepu keramicku posudu u kojoj je bio otopljen sir posluzen na kraju vecere.
U svim tim i jos bezbroj drugih restorana: 110 kg zive vage, secernu bolest, metabolicki sindrom, povisene masnoce i holesterol, masnu infiltraciju jetre...

#4 avramova

avramova
  • Members
  • 8,594 posts

Posted 25 February 2008 - 14:28

U svim tim i jos bezbroj drugih restorana: 110 kg zive vage, secernu bolest, metabolicki sindrom, povisene masnoce i holesterol, masnu infiltraciju jetre...


Posto rece da uskoro putujesh u Mexiko i Gvatemalu tamo nece dobijesh nishta,
a i klopa je toliko losha da ces spasti na 100 kg :rolleyes:

Najgore na svetu sam jela u tom Mexiku i uvek se uzasavam kada po Evropi
naletim na neki restoran na kome stoji da "spravljaju" meksicke specijalitete.

Gladovala sam tamo ( 4 nedelje) , ali sam se vratila vitka i vesela :huh:

Inace te curaskerije po Argentini i Brazilu (Brazilija?) su stvarno nenadmashive.
Nikada u zivotu nisam takvo dobro meso jela ( a sve ukljucujuci i neke iznutrice
kao recimo srce).. Ovde u Nemackoj samo kupujem argentinsko meso (govedinu)
a svinjechinu :) tamanim samo po Srbiji. I teletinu,naravno ;)

#5 sta dalje

sta dalje
  • Members
  • 1,987 posts

Posted 25 February 2008 - 15:10

U svim tim i jos bezbroj drugih restorana: 110 kg zive vage, secernu bolest, metabolicki sindrom, povisene masnoce i holesterol, masnu infiltraciju jetre...


offtopic

sad sam izguglala simptome 'metabolickog sindroma'...jel postoji to i u suprotnom smeru: nivo triglicerida mi je nizak (kao ispod one donje granice, ali ne mnogo, kaze lekarka da je to ok sve u svemu), holesteroli su mi u normi, a metabolizam izgleda jako brz. i sta uopste znaci imati brz metabolizam, nikad mi nije bilo jasno, i zasto neko ima brz a neko spor i od cega to zavisi?
btw, tiroidna zlezda mi je ok (radila sam test).

ovo sam uglavila kao offtopic da ne bih otvarala poseban topic o metabolizmu na medicini, jer to sve moze da stane u 1 post.

end off

#6 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 25 February 2008 - 18:05

offtopic

sad sam izguglala simptome 'metabolickog sindroma'...jel postoji to i u suprotnom smeru: nivo triglicerida mi je nizak (kao ispod one donje granice, ali ne mnogo, kaze lekarka da je to ok sve u svemu), holesteroli su mi u normi, a metabolizam izgleda jako brz. i sta uopste znaci imati brz metabolizam, nikad mi nije bilo jasno, i zasto neko ima brz a neko spor i od cega to zavisi?
btw, tiroidna zlezda mi je ok (radila sam test).

ovo sam uglavila kao offtopic da ne bih otvarala poseban topic o metabolizmu na medicini, jer to sve moze da stane u 1 post.

end off

Ne znaci bas nista.

#7 Gojko & Stojko

Gojko & Stojko
  • Members
  • 3,000 posts

Posted 26 February 2008 - 00:42

U Sydneyu: Najbolji riblji restoran na svetu, opet sam mu zaboravio ime: Fotokopiju jelovnika od pre pedesetak godina (Ko voli see food, na svetu ne postoji bolje, ali neka nam neko od onih koji zive down under kaze ime. Na dnu zaliva, jos uvek pripada luci, vozi onaj tramvaj - brod do tamo, poslednja stanica.
...
U svim tim i jos bezbroj drugih restorana: 110 kg zive vage, secernu bolest, metabolicki sindrom, povisene masnoce i holesterol, masnu infiltraciju jetre...

Posted Image

Doyles, Watsons Bay - od pre nekoliko godina imaju i jedan ovde u centru, na kraju Overseas Passenger Terminal-a gde pristaju veliki putnicki brodovi. Ako dolazis opet, prosetaj se do Fish Market-a gde imaju i jedan low-key restoran, odlican za predah nakon obilaska (110 kg ne mora da bude lose, meni cesti odlasci na Fish Market pomazu da se odrzim na toliko, ali iz ovoga sto si ti napisao pogadjam da bih pored tebe izgledao kao Alonso Kihano ).

SaE

#8 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 29 February 2008 - 23:39

Posted Image

Doyles, Watsons Bay - od pre nekoliko godina imaju i jedan ovde u centru, na kraju Overseas Passenger Terminal-a gde pristaju veliki putnicki brodovi. Ako dolazis opet, prosetaj se do Fish Market-a gde imaju i jedan low-key restoran, odlican za predah nakon obilaska (110 kg ne mora da bude lose, meni cesti odlasci na Fish Market pomazu da se odrzim na toliko, ali iz ovoga sto si ti napisao pogadjam da bih pored tebe izgledao kao Alonso Kihano ).

SaE

Taj je!!!
Uzgred, a ko je pomenuti doticni..?

#9 avramova

avramova
  • Members
  • 8,594 posts

Posted 01 March 2008 - 09:52

Taj je!!!
Uzgred, a ko je pomenuti doticni..?


Tako mator, a zavisan od neta :huh:

Isti si bre ko ja :rolleyes:

#10 Gojko & Stojko

Gojko & Stojko
  • Members
  • 3,000 posts

Posted 03 March 2008 - 03:36

Taj je!!!
Uzgred, a ko je pomenuti doticni..?

Don Kihot :rolleyes:

SaE

#11 The Stonecutter

The Stonecutter
  • Banned
  • 436 posts

Posted 03 March 2008 - 04:01

Mogao bih da napisem esej na temu "Sta ste najodvratnije dobili kao gost nekog restorana" :rolleyes: , a za ovu temu najlepsi i najneobicniji dozivljaj je bila dobra usluga i ne tako dobra hrana u jednom (da ga neimenujemo) beogradskom restoranu.

#12 marko023

marko023
  • Members
  • 355 posts

Posted 03 March 2008 - 12:50

U Geteborgu u Mongolskom restoranu smo dobili figurice bude ili pande (meni je zapao buda ali sam ga menjao sa drugarom za pandu :rolleyes:)

Posted Image

Posted Image

edit: ubacio sam fotke

Edited by marko023, 03 March 2008 - 14:47.


#13 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 05 May 2008 - 11:27

...pecene prepelice sam znala samo iz slagvorta za nekog ko mnogo izvoljeva sa hranom...
...ali probala sam ih u gruzijskom restoranu...serviranih desetak pecenih prepelica na ovalu, licile su mi tako poredjane na zabice, ali istina je da je to nesto najlepse na svetu - neponovljiv ukus,
ali verovatno je najvazniji nacin kako se pripremaju...