Posted 25 February 2008 - 13:28
U Lisabonu: Slatku malu pepeljaru s logom restorana u kojoj, od kada sam nepusac, drzim sitninu.
U Barceloni: U restoranu "Orotava" pepeljaru koju je oslikao Huan Miro. Uzgrad, ako vas put nanese tamo, restoran je skup, ali jedan od najboljih na svetu, u kome sam ja bio, a proputovao sam velike delove sveta.
U Buenos Airesu: Posle nezamislivo velike kolicine mesa, posluzenog na dasci velicine omanjeg stola, kuhinjsku krpu sa kartom Argentine, naglasen Buenos Aires i logo restorana.
U Atini (Mikrolimani): Citav niz besplatnih pica, jer smo jedan moj drug i ja bili prvi gosti; prica se zavrsava naredni dan, kad je moj, jos uvek mamurni prijatelj, mrmljao: "Uzo, uzo, a ja se oduz'o..."
U Bangkoku (ne secam se imena restorana): Prijateljica koja je bila samnom prelep bros - orhideju.
U Sydneyu: Najbolji riblji restoran na svetu, opet sam mu zaboravio ime: Fotokopiju jelovnika od pre pedesetak godina (Ko voli see food, na svetu ne postoji bolje, ali neka nam neko od onih koji zive down under kaze ime. Na dnu zaliva, jos uvek pripada luci, vozi onaj tramvaj - brod do tamo, poslednja stanica.
U Bombaju (Mumbai), u jednom od restorana hotela Taj Mahal: Prelepe keramicke podmetace za case.
U Parizu: "Brasseria Balzar" u Latinskoj cetvrti prelepu keramicku posudu u kojoj je bio otopljen sir posluzen na kraju vecere.
U svim tim i jos bezbroj drugih restorana: 110 kg zive vage, secernu bolest, metabolicki sindrom, povisene masnoce i holesterol, masnu infiltraciju jetre...