meni je kvalitet stanova, uredjenje okolisa naspram cene ....to mi je malo cudno u beogradu....jer stanovi nisu jeftini ali su cesto stari, lose odrzavani, u prljavim zgradama itd...
To ti je zato sto su stanovi sada otkupljeni i u vlasnistvu su stanara, a oni moraju da se brinu i o zgradi. Pre Nove godine predsednica naseg Saveta stanara ( nekad Kucni savet ) je imala lepu ideju da se okreci prizemlje, zamene postanski sanducici. Na kraju je jedva skupljeno toliko novca da se okreci samo ulaz, tj. kupi boja, a krecila je ta komsinica, njen muz, malo moj muz, druga komsinica je oprala prizemlje, jer nema para za cistacicu.
Od ljudi je najteze izmamiti novac, neki izdaju stanove i bas ih briga, drugi jednostavno nece da daju po 400 din, koliko je odredjeno, pa mi koji dajemo ispadamo budale. Npr. u zgradi zivi porodica, roditelji rade, sinovi studiraju i imaju psa koga izvode 2 - 3 puta dnevno. Nemam nista protiv zivotinja, naprotiv, ali dovoljno je da se mokar pas ocese o zid nekoliko puta i sve ce biti prljavo. Oni npr. nece da plate.
Sve je dobro dok se ne pokvari lift, neke komsije sa nizih spratova su solidarne, ali neki nece da daju.
Inace, zgrada je iz 1970.
U pravu si lokacija prodaje stan, odn. utice na cenu, zgrada u kojoj imam stan je izmedju Slavije i Hrama, taj deo je na izuzetnoj ceni.
Edit :
Ako jos nekoga nesto zanima,rado cu pomoci...BESPLATNO 
Hvala na ljubaznosti

. Pitanje je vise hipotetsko, ali da ga postavim. Navela sam na kojoj lokaciji mi se nalazi stan, da li bih mogla, preko neke agencije da dokupim kvadrate. Konkretno iskesiram se za npr. 10 m2 ( mala soba 3 sa 3 ), ali da ostanem u istom kraju, znaci Vracar, deo Savskog venca ( Deligradska, donji deo, Tirsova, Kralja Milutina, Svetozara Markovica ... ). Ovo mi je bitno, jer mi roditelji zive na Vracaru, zato sam pukla veliku lovu za ovaj mali stan, doduse, sad kada su cene skocile, pa i posle njihovog pada ispada da sam dobro prosla. Ovo te pitam jer sam stan jedva, ali jedva nasla. Velika je "pomama" za malim stanovima na dobrim lokacijama. Komfor koji ovde imam se podrazumeva : CG, lift, kablovska i sl. Po tvojoj proceni, koliko bi trebalo evra da se doda, da li se opet placaju porezi, agencijse provizije, u kom % itd.
Zaboravih da dodam da je stan kompletno renoviran pre 3 godine, kanalizacija, vodovod, struja, sanitarije, keramika, ugradjeni plakari...
Hvala
Edited by Uma, 19 January 2009 - 02:21.