Jump to content


Photo
- - - - -

Ne Tuguj!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
48 replies to this topic

#46 Pedja307

Pedja307
  • Banned
  • 383 posts

Posted 13 April 2008 - 15:08

Kuran je kao i Biblija pisan u vremena kad je razapinjanje i ubijanje neprijatelja bilo takoreći normalno.To je danas prevaziđeno.


To je u Bibliji prevazidjeno Novim zavjetom.

A, Kuran je napisan par stotina godina posle njega...

#47 ArleKino

ArleKino
  • Members
  • 2,390 posts

Posted 17 April 2008 - 16:46

Kur'an u tom vremenu nije pisat i danas je vise i normalnije ubijati ljude i sakatiti cijele famelije i plemena nego u vremenu kad se Kur'an pisao i na Zemlji primjenjivao Njegov zakon.


Hmm, sve me više zanima koja je to biljka na tvom avataru... :rolleyes:

#48 teroreticar

teroreticar
  • Members
  • 1,374 posts

Posted 01 June 2008 - 13:34

2.179. U odmazdi vam je - opstanak, o razumom obdareni, da biste se ubijanja okanili!

2.191. I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teze od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Casnog hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! - neka takva bude kazna za nevjernike.

4.89. Oni bi jedva cekali da i vi budete nevjernici kao sto su i oni nevjernici, pa da budete jednaki. Zato ih ne prihvatajte kao prijatelje dok se radi Allaha ne isele. A ako okrenu ledja, onda ih hvatajte i ubijate gdje god ih nadjete, i nijednog od njih kao prijatelja i pomagaca ne prihvatajte,

5.33. Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju i koji nered na Zemlji cine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju. To im je ponizenje na ovom svijetu, a na onom svijetu ceka ih patnja velika,

9.5. Kada prodju sveti mjeseci, ubijajte mnogobosce gdje god ih nadjete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prolazu docekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prasta i samilostan je.



u praksi sproveli krscanski kraljevi kao karl veliki pri sirenju krscanske "vjere ljubavi i mira" sirom evrope..najpoznatiji slucaj: pokrstavanje saksonaca sredinom 9. vijeka..oko 10 000 odmah ubijeno pri cemu su bebe razbijane kao kruske od asfalt (samo sto tada asfalta jos nije bilo") a ostali nasilno pokrsteni, uostalom kao i svi muslimani redom koji nakon potiskivanja osmanske imperije nisu htjeli da konvertiraju..tek u bosni 1878 se prestaje sa tom tradicijom..zapitaj se sta bi od stotinjak beogradskih dzamija..to samo kao primjer.


a sto se topica tice: zesci kretenizam..vjera treba da bude privatna stvar i nema sta da trazi u javnosti..ja licno svako javno ispoljavanje vjere osjecam kao ugrozavanje..a iskoristicu ovu priliku da citiram moga djeda koji je nazalost umro vec 1988. godine (a mozda je i dobro jer nije morao da dozivi raspad njegove drzave i klanje njegovih sunarodnjaka u visegradu juna i jula 1992. godine kad su srpski junaci u dvije visegradske kuce zive spalili preko stotinu bosnjackih civila, zena, djece i ponesto muskaraca): "pop i hodza - isto sranje, drugo pakovanje! "

#49 teroreticar

teroreticar
  • Members
  • 1,374 posts

Posted 01 June 2008 - 13:40

a evo i malo lirike o hodzama, popovima ..i ovo i ono..

http://de.youtube.co...h?v=Q9enU1IdkMU