Jump to content


Photo
- - - - -

Problemi na Arhitektonskom fakultetu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
16 replies to this topic

#16 pcelica

pcelica
  • Members
  • 492 posts

Posted 14 April 2008 - 13:44

Na arhitektonskom fakultetu u Beogradu postoje ispiti koji su se padali iako su studenti imali dovoljno poena za 8. Predmet uvod u urbano planiranje odnosno "UUP" teoretski moze da se padne i sa ocenom 10 tako sto neko uradi sledece:


skupi 40% poena tokom nastave
izadje na ispit koji nosi 60% i sastoji se od 40 zadataka

uradi 37 zadataka tacno, 3 pogresno.

zadatci su vezani u grupe, i svaka grupa sadrzi minimum zadataka koji moraju da se urade tacno, i recimo, ako se ova 3 zadatka nadju u grupi od 3 zadatka, ili cak cetiri ali gde moraju dva da se urade tacno, ceo ispit se boduje sa 0 poena.

Dakle znati 37/40 odnosno 93% ispita, poistovecuje se kao da se nista ne zna.


Nije bilo bas ovakvih ekstrema ali ljudi jesu padali sa visokim ocenama, a imam kolege koje su usled ove reforme izgubili pravo na skolovanje, bas zbog ovakvih ispita. Secam se tacno da su stajale dve table sa bodovima u hodniku, i na jednom predmetu isti student polaze ispit sa 64 poena i ima recimo 6, a na drugoj tabli pada ispit sa 72 poena (dovoljno za 7).


ta 3 zadatka po tvojoj prici predstavljaju tzv uslovne zadatke. ne znas njih, zaboravi na ostalo. nista neobicno.

recimo, u skolici sprat nize, ja sam okinula statiku zbog nepreciznosti na 2 ili 3 decimalu (ne secam se). znaci ceo zadatka tacan, matematicka greska je generisila krajnju gresku na 2 decimalu, 0 poena>go to sledeci rok.

beat that!

#17 bucket011

bucket011
  • Banned
  • 66 posts

Posted 21 April 2008 - 19:51

Na tom ispitu postoji 10 grupa pitanja i u svakoj se nalazi neki broj uslovnih zadataka, dakle, 95% znanja se poistovecuje sa nulom.

Kako mozes da znas nesto za 9 ili 10... u krajnjem slucaju i 6, i da se to prizna, dakle da se prizna tvoje znanje a bilo koju ocenu izmedju 6 i 10 ali da padnes ispit?