Jump to content


Photo
- - - - -

Juzna Afrika


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 lusy

lusy
  • Members
  • 60 posts

Posted 09 January 2008 - 13:37

Ok :rolleyes: Googliram na sve strane, ali bi mi sigurno mnogo vise pomoglo necije iskustvo.
Da li je neko bio ili znate nekog ko je bio?
Kako je stigao tamo?
Impresije..
Tnx unapred

#2 jones66

jones66
  • Members
  • 1 posts

Posted 12 January 2008 - 21:08

Attached File  90_D__l_Afrika_p__nze_2.JPG   68.72KB   103 downloads Pozdr. !

Ja sam bio pre tačno godinu dana u poseti drugaru u Johannesburgu. Putovao sam iz BG-a preko Atine. Karta je bila najjeftinija na ovoj relaciji , Olympic Airlines-a, sa svim troškovima oko 650 E. Tamo sam boravio mesec dana.

U januaru je tamo leto, ponesi kremu za sunčanje. Pošto se JHB nalazi na nadmorskoj visini od 1600 m, temperatura je danju oko 30-33, sasvim prijatna. Skoro svakoga dana je padala kiša, ali to je trajalo svega desetak minuta, a posle opet sunce. Zbog toga je vegetacija bujna, sve je zeleno, a nebo neobično plavo, nešto što se samo tamo moze videti !

Posetio sam više divljih rezervata, bili smo u lovu ( Game Lodge ). Ja bih ti preporučio da obavezno posetiš Sun City, to je jedno prelepo turističko mesto, zatim da odeš u Monte Casino u JHB-u, to je gradić iz Italije, zatim Sandton, Carnivore restoran, tu se poslužuju sve vrste mesa divljači koje možeš okusiti , poseta Zulu plemenu...

Cene su sasvim O.K., slične kao kod nas, pa čak i jeftinije.

Jedino što mi je smetalo, to je kriminal na ulicama. Naime, skoro su sve kuće obezbeđene visokim ogradama, sa žicom u kojoj je struja. Svugde se putuje kolima, ako se na ulici šeta, ne sme se ništa nositi sa sobom ( torba, mobilni, sat, nakit...).
Noću se recimo ne preporučuje stajanje na crveno svetlo. Na prozorima su rešetke. Pred kućom Nelsona Mandele su bili naoružani stražari. Samo smo proputovali kroz sami centar JHB-a, tamo bele ljude nismo videli, a nismo ni smeli izlaziti iz kola.

Ali na sve ovo su imuni tamošnji ljudi, pa tako i moj kolega. Njima je to sve sasvim normalno.

Nešto je bolja situacija u Cape Town-u, ali tu se skuplja gej populacija.

Sama zemlja, prirodne lepote, to je ono, zbog čega ću opet putovati. Jedna je od najlepših zemalja na svetu !

Attached Files