Jump to content


Photo
- - - - -

Fitness


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
11 replies to this topic

#1 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 05 January 2008 - 15:54

Kako se rekreirate, DA LI se rekreirate? Da li vam je probem da idete pesice do posla (ako nije bas na drugom kraju grada ili u drugom mestu ;)) ili ispustite dusu posle prvog kilometra? :) Da li vozite bicikl, plivate, vezbate itd.?
I sta mislite o onim glupim spravama koje se reklamiraju na televiziji, a na kojima treba da vezbate SAMO MINUT dnevno (!), pa da se hvalite kao neka tamo sto je izgubila 22 cm za 2 meseca, tj. nakon vezbanja od samo SAT VREMENA za SEZDESET DANA(!)? :rolleyes:

Ja volEm da pesacim i volEm bicikl... moracu uskoro da nabavim neki bolji i lepsi. Sto ne znaci da imam idealnu liniju i idealnu kondiciju, ali se barem (ponekad) trudim. :huh:

Edited by FranziskaKafka, 05 January 2008 - 16:19.


#2 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 05 January 2008 - 16:15

imam neku nazovi rekreaciju ujutru vežbama sa tegovima, 15-ak minuta, ali koristi, i vidi se razlika kad nekoliko dana zanemarim vežbanje.
od kućnih sprava sa reklama imam easy glider, korišćen od strane moje mame. ko ima živce da se petlja sa takvim spravama i kome odgovara takav vid rekreacije, stvarno koristi i može se pomoću njega ostati u formi. a i dugovečan je, traje već 5-6 godina (to je ona sprava koja simulira hodanje na skijama)

#3 gemini

gemini
  • Members
  • 2,701 posts

Posted 05 January 2008 - 17:31

Kako to da na b92 forumu ne postoji podforum posvećen borilačkim sportovima i vještinama?

#4 banderash

banderash
  • Members
  • 1,571 posts

Posted 05 January 2008 - 23:21

Kako to da na b92 forumu ne postoji podforum posvećen borilačkim sportovima i vještinama?

pokrenes topic i pises sta mislis, sta ti srce oce na zadatu temu

#5 pametnjakovicka

pametnjakovicka
  • Members
  • 13 posts

Posted 05 November 2008 - 12:50

sto se tice sprava , mislim da su delotvorne koliko i pilule za mrsavljenje sto skidaju xy kg za mesec dana. sedite , mrsavite ili u ovom slucaju sedite na spravu i pustite da ona radi sama , xexe. to nije moguce . za sve treba dooobro da se oznojis... idem u teretanu , imam sopstveni fitnes program , super mi je , volim to . volim da sam u formi...

#6 XXL

XXL
  • Members
  • 18,731 posts

Posted 05 November 2008 - 13:41

sto se tice sprava , mislim da su delotvorne koliko i pilule za mrsavljenje sto skidaju xy kg za mesec dana. sedite , mrsavite ili u ovom slucaju sedite na spravu i pustite da ona radi sama , xexe. to nije moguce . za sve treba dooobro da se oznojis... idem u teretanu , imam sopstveni fitnes program , super mi je , volim to . volim da sam u formi...

Samo krv, suze i znoj i naravno paziti malo sta i koliko se jede. Pilule em nisu zdrave em i ne rade bash. Ja idem skoro svaki dan na fitness, tcanje, bicikl i sve mashine. I opet muku muchim sa 3-4 kg viska. Ocito jedem vise nego sto trosim. Supruge nekih prijatelja svako malo kupe neku novu spravu sa reklame i nakon par dana pocnu skupljat prasinu. Uvijek mene konsultuju oko nove sprave, a recept je vrlo jednostavan. Svaka je manje vise dobra, ali se mora krvnicki oznojiti da se zabiljezi neki efekat za 2-3 mjeseca. E vecina kad vidi da je tesko ceka neku novu spravu tipa: vitki bez muke za 15 dana. E to moze malo morgen.

#7 lena21

lena21
  • Members
  • 224 posts

Posted 06 November 2008 - 02:38

Kako se rekreirate, DA LI se rekreirate? Da li vam je probem da idete pesice do posla (ako nije bas na drugom kraju grada ili u drugom mestu :D) ili ispustite dusu posle prvog kilometra? :D Da li vozite bicikl, plivate, vezbate itd.?
I sta mislite o onim glupim spravama koje se reklamiraju na televiziji, a na kojima treba da vezbate SAMO MINUT dnevno (!), pa da se hvalite kao neka tamo sto je izgubila 22 cm za 2 meseca, tj. nakon vezbanja od samo SAT VREMENA za SEZDESET DANA(!)? :ph34r:

Ja volEm da pesacim i volEm bicikl... moracu uskoro da nabavim neki bolji i lepsi. Sto ne znaci da imam idealnu liniju i idealnu kondiciju, ali se barem (ponekad) trudim. :D

Ja volEm da trčim i to radim svaki dan sem ako me obaveze ne spreče, i to radnim danima u proseku 45' a vikendom do sat i po.Trčim i po kiši i kad je napolju minus (dobro ne baš veliki ) a najteže je leti.
Posle trčanja odradim neke joga vedžbice i to je to.Definitivno ne volim (eufemizam) sve one vrste aerobika,generalno sva masovna okupljanja gde jedni drugima skačemo po glavi i udišemo tudja isparenja :)
Sam koncept da neko radi neki posao od 1' i da očekuje fascinantne rezultate posle mesec dana tako 'ubitačnog' rada,vredja inteligenciju.

#8 namcor

namcor
  • Members
  • 4,045 posts

Posted 06 November 2008 - 10:22

sto se tice sprava , mislim da su delotvorne koliko i pilule za mrsavljenje sto skidaju xy kg za mesec dana. sedite , mrsavite ili u ovom slucaju sedite na spravu i pustite da ona radi sama , xexe. to nije moguce . za sve treba dooobro da se oznojis... idem u teretanu , imam sopstveni fitnes program , super mi je , volim to . volim da sam u formi...

Suštinski problem nije u tabletama i spravama, nego u načinu na koji se reklamiraju. Niko ne može ozbiljno smršati vežbajući 1 ili 10 minuta dnevno. Mnoge od tih sprava su sasvim OK, poput te za simulaciju skijaškog trčanja ili za "suvo veslanje", ali treba vežbati bar 1h u kontinuitetu. Korekcija ishrane se podrazumeva, ali nikako ne treba primenjivati kojekakve glupe "dijete" iz magazina ili gladovati po ceo dan. Ishrana treba da bude poput one koja se preporučuje dijabetičarima, dakle više manjih obroka uz izbegavanje visokokaloričnih namirnica i treba unositi dovoljne količine vode.
Tablete koje sadrže tzv. lipotropne supstance poput L-carnitina i hrom-pikolinata (i drugih, da ne nabrajam) mogu da pomognu, ali nisu neophodne, dok one koje sadrže stimulativne stvari poput efedrina ili kofeina "obični" ljudi treba da izbegavaju, naročito oni sa visokim pritiskom. One koje imaju blago diuretsko dejtvo su verovatno najveća prevara, jer iako na vagi stvarno imate par kg manje, to nije par kg masti nego vode...

#9 SCAUT

SCAUT
  • Members
  • 528 posts

Posted 21 January 2010 - 20:28

Imam pitanje u vezi vezbanja...
Poceo sam da treniram sa 23 godine!!!
To jest pre 3 meseca....
Relativno kasno, od pre dve godine imam problema sa prosrenim venama koje su tada bile blago izrazene...
Taj problem sam zanemario i poceo sam da vezbam bez obzira na to, posto sam u dusi veliki sportista i smucio mi se zivott koji sam vodio godinu - dve od kada mi je taj problem konstntovan....
Odlucio sam se za teteranu posto sam uvek bio veliki protivnik iste ... inace sam pun predrasuda...
Poceo sam iz znatizelje...i evo posle 3 meseca rezultati su mi zapanjujuci...
Pocevsi od izgleda tela, pa sve do tezina koje tendeciozno rastu...pa do broja ponavljanja (npr kada sam poceo nisam mogao da se izvucem na vratilu, a sada radim po 15 ak zgibova, sto je prevelik uspeh za to prekratko vreme...
Posatao sam veoma opsednut treningom!!!I to me cini srenim...
Ali problem sa venama!?
Pre neko vece sam pod tusom pritegao levi list moje leve problematicne noge i imao sam sta da vidim, vene su mise cinile uocljivije za 50 % izrazenije nego pre...
Zanimam em da li je meni uopste preporucljivo da treniram sa ovakvim problemom, iako jeste koje vezbe bi trebao da koristim...
I jos nesto imam 188 - 77kg ...da li mi je preporucljivo probati protein+kreatin imajuci u veidu moj zdravstveni problem!?
ZAHVALJUJEM SE UNAPRED!!!

#10 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 22 January 2010 - 00:02

Prijatelju, ne znam sta da ti kazem. Ja idem 5 godina u teretanu, od svoje 17-e godine. Posto sam bio dosta krupan, da ne kazem debeo (preko 100 kila), nisu mi trebali nikakvi preparati, i u pocetku sam samo vozio bajs, trbusnjake, pokusavao da skinem malo salista. Kad sam skinuo nekih 8 kila, poceo sam da radim sa tegovima, i sa pauzama (evo sad sam na primer u pauzi, ne idem u teretanu 4 meseca, kod kuce radim sklekove, trbusnjake i trcim pomalo), idem vec tih 5 godina, efektivno racunaj neke 3 i po godine. Imam 190 cm 90 kg, znaci, kao, idealno, mada, moze to jos bolje :ph34r: Kod sebe sam primetio da mi, kada se naprezem previse, i idem na velike tezine, izlaze modrice tamo gde se sire misici, i uplasio sam se, otisao kod lekara, i on mi je rekao nesto na foru da su mi takvi misici, i da nije nista to opasno, samo da su nesto "krtiji" nego kod vecine ljudi, pa da zato ne bi trebalo bas previse da se naprezem. Takvi misici imaju i svojih prednosti, ja i kad "spadnem", mnogo brzo se vracam, i upale misica nemam nikad.

Ovo ti pricam cisto da bi stekao utisak da moze dosta stvari nezeljenih da ti se desi, i da sa svakom budes relativno pazljiv, kad god primetis neku promenu na telu. Moj konkretan odgovor je mozda da, mozda ne, a u svakom slucaju moras da posetis nekog specijalistu, da bi bio siguran. Sto se tice nekih posebnih vezbi, siguran sam da tu nema sta da se izmislja, svaka vezba upravljena ka pumpanju misica dovesce do toga da ti se vene rasire i budu izrazenije iz prostog razloga sto vecim misicima treba vise krvi. Kreatin ni u kom slucaju ne bih preporucio, to je preparat sa cudesnim rezultatima koji kratko traju.

#11 SCAUT

SCAUT
  • Members
  • 528 posts

Posted 22 January 2010 - 20:56

Prijatelju, ne znam sta da ti kazem. Ja idem 5 godina u teretanu, od svoje 17-e godine. Posto sam bio dosta krupan, da ne kazem debeo (preko 100 kila), nisu mi trebali nikakvi preparati, i u pocetku sam samo vozio bajs, trbusnjake, pokusavao da skinem malo salista. Kad sam skinuo nekih 8 kila, poceo sam da radim sa tegovima, i sa pauzama (evo sad sam na primer u pauzi, ne idem u teretanu 4 meseca, kod kuce radim sklekove, trbusnjake i trcim pomalo), idem vec tih 5 godina, efektivno racunaj neke 3 i po godine. Imam 190 cm 90 kg, znaci, kao, idealno, mada, moze to jos bolje :D Kod sebe sam primetio da mi, kada se naprezem previse, i idem na velike tezine, izlaze modrice tamo gde se sire misici, i uplasio sam se, otisao kod lekara, i on mi je rekao nesto na foru da su mi takvi misici, i da nije nista to opasno, samo da su nesto "krtiji" nego kod vecine ljudi, pa da zato ne bi trebalo bas previse da se naprezem. Takvi misici imaju i svojih prednosti, ja i kad "spadnem", mnogo brzo se vracam, i upale misica nemam nikad.

Ovo ti pricam cisto da bi stekao utisak da moze dosta stvari nezeljenih da ti se desi, i da sa svakom budes relativno pazljiv, kad god primetis neku promenu na telu. Moj konkretan odgovor je mozda da, mozda ne, a u svakom slucaju moras da posetis nekog specijalistu, da bi bio siguran. Sto se tice nekih posebnih vezbi, siguran sam da tu nema sta da se izmislja, svaka vezba upravljena ka pumpanju misica dovesce do toga da ti se vene rasire i budu izrazenije iz prostog razloga sto vecim misicima treba vise krvi. Kreatin ni u kom slucaju ne bih preporucio, to je preparat sa cudesnim rezultatima koji kratko traju.


Hvala puno na savetima, znam o cemu pricas i tim pojavama na telu koje i kod sebe primecujes...
Ali kod mene su sigurno u pitanju prosirene vene (nisu to modrice vec sitni trombovi koji se primecuju po listovima, ali za sada uopste nije alarmantno-svega nekoliko), to mi je dijagnostikovao i lekar pre jedno dve godine i rekao mi da cu kad tad morati pod noz, a da sa rekreacijom trebam da nastavim jer je cak i preporucljiva za osobe sa ovim problemima - sada ne znam da li pod tim se podrazumeva i teretana...
...Sta vise zbog toga su mi se srusile sve ambicije oko upisa Vojne akademije, Policijeske akademije ili DIF-a ...sto me je odmalena privlacilo, spremao sam se cak i mesecima - mozda bi i prosao lekarske preglede, ali ne bi zeleo da mi se kasnije jave problemi sa nogama koji ceme onemogucavati da tamo pruzam maksinum - a i samim tim da rusim zdravlje(ipak je zdravlje najbitnije) - zbog toga sam se odlucio za staticke nauke :ph34r: :) :D ...gde sam prikovan za stolicu :D :D :D :D .
To je to....jebena genetika :D :P :D :D

#12 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 22 January 2010 - 21:51

Pa ako su ti rekli tako, onda ga tako i resavaj. Posto je to, ipak, prilicno ozbiljan problem..