Jump to content


Photo
- - - - -

Carina - avio


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Stoplip

Stoplip
  • Members
  • 63 posts

Posted 26 December 2007 - 19:12

Ne znam da li je ovo pravi forum za , al evo ...

Preko AirFrance se putovalo iz US u Novi Sad, kofer je kasnio, dostavljen je 2 dana nakon dolaska, u koferu nije bilo jedno malo parce elektronike koje je fino bilo spakovano, ususkano u kofer.

Na stranu sve gadosti o tome kako to sme itd, zna li iko kako se resavaju ove stvari, koga da vijam, ima li uopste izgleda ikakvih?

Ja se naivno nadam da je carina uzela to i ceka da se javim i naplati carinu il sta vec...fora je sto je toga nema u Svrbiji i velike su sanse da niko od carenika ne zna chemu sluzi, niti moze da sluzi ichemu osim tome sto je namenjno ..

Pokusavao sam zvati lost&found, no niko se ne javlja ceo dan, a carinu ne znam da li ima svrhe uopste zvati...

uh :rolleyes:

Edited by Stoplip, 26 December 2007 - 19:13.


#2 1234

1234
  • Members
  • 204 posts

Posted 31 December 2007 - 10:11

Predpostavljam da si ti taj koji je putovao. Nazalost zaboravi na to parce elektronike. Od kako su amerikanci uveli idijotsko pravilo da torbe moraju biti otvorene, dakle zabranjeno je zakljucavati iste :rolleyes: redovno, ali redovno nestaju stvari iz istih, kapiram da vec dobrim delom budu provereni od iq plitkog "kadra" u americi pa onda (sto da ne) i u Jevropi. Dakle, sledeci put, sve vrednosti u rucni prtljag :huh:
Plus sto osoblje koje radi sa torbama (JFK) je ko pokupljeno iz nekih bandi, i bukvalno igra fudbal sa torbama, ja i ostali saputnici smo bili sokirani videvsi kako bacaju torbe...
btw, nama su nestali tompusi iz jedne torbe, i meni punjac za baterije iz druge...

#3 Mioba

Mioba
  • Sleepers
  • 4,859 posts

Posted 31 December 2007 - 10:32

Od kako su amerikanci uveli idijotsko pravilo da torbe moraju biti otvorene, dakle zabranjeno je zakljucavati iste :rolleyes: redovno, ali redovno nestaju stvari iz istih, kapiram da vec dobrim delom budu provereni od iq plitkog "kadra" u americi pa onda (sto da ne) i u Jevropi. Dakle, sledeci put, sve vrednosti u rucni prtljag :huh:

čekaj, po evropskim aerodromima se koferi mogu umotati u plastiku da ih niko više ne otvori kad jednom prođu metal detektor?

#4 slepa_koka

slepa_koka
  • Members
  • 669 posts

Posted 31 December 2007 - 11:26

Meni je problem uvek bio beogradski aerodrum. Vrlo cesto su moji koferi na obe strane bili dobro preorani i skoro uvek su hvalile neke sitnice. Sada uglavnom letim preko niskog aerodruma gde je zbog velicine aerodruma sve transparentno i za sada nemam nikakvih primedbi.