Jump to content

Photo
- - - - -

Usvojena trudna maca

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
11 replies to this topic

#1 FriendOfTheEarth

FriendOfTheEarth
  • Members
  • 590 posts

Posted 23 December 2007 - 20:52

Usvojio sam trudnu macu sa ulice, jako je umiljata i verovatno je izbacena iz nekog stana..

Potrebna je informacija gde se mogu nabaviti one velikete pletene korpe za mace gde je dovoljno prostrano da maca moze da se omaci i provodi vreme sa macicima?

Neki su mi vec predlagali da to moze da bude i transporter ali mislim da nije dovoljno velik da bi u njemu bilo komotno.

Lepotica!

Posted Image

Edited by FriendOfTheEarth, 23 December 2007 - 22:27.

#2 avramova

avramova
  • Members
  • 8,594 posts

Posted 23 December 2007 - 21:27

Macke moje majke uvek se mace ili u shifonjeru ili u njenom bracnom krevetu.
Neka ti ti bude poslednja briga (mesto gde ce se omaciti). Tek posle pocinju slatke
brige :rolleyes:

Edited by Teja, 23 December 2007 - 21:27.

#3 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 23 December 2007 - 21:42

Pa korpe se obicno kupuju u pet sopovima. A ima i ogromnih transportera (za macke teze od 5,5 kg). :)
Najbitnije joj je da je sigurno i prostrano, a iz prakse se zna da cesto odaberu krevet vlasnika :huh: ili tako nesto. Skrivenost je obezbedjena i u ormanu, sto rece Teja. Samo ispraznis jedan donji deo ormara, skines policu ili sta vec imas tamo, stavis neku "izolaciju" (mada bi trebalo da je drvo dovoljna zastita), npr. deblji sloj novina ili kartona, pa neku cistu tkaninu svetle boje (koja nije pretrpela tretman omeksivacima - i zbog mame i zbog beba), najbolje neki stari carsaf i sl. sto ces moci da bacis kad se isprlja (i stavis novi), da sve bude ravno, a vrata odskrinuta itd. ;) Ona ce tu (mozda imas iskustva) traziti, njuskati, pa ce se i gnezditi, a kad dodje vreme - nece izbijati odatle. :D
Srecne prinove. :rolleyes:

#4 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 23 December 2007 - 22:10

Ja necu biti od velike koristi, osim sto zelim da ti cestitam novog clana porodice i pozelim srecu buducem pokolenju. :huh: .
Inace, kad god ovde naletim na odeljenje s drangulijama za pse i mace u nekoj robnoj kuci, bude mi zao sto nemam neku zivuljku da joj kupujem sve to. Nema cega nema, a nije ni skupo jer je ponuda ogromna.
Ali koliko se ja razumem u maciji svet, ona je mozda vec izabrala mesto, samo ti nije saopstila :) . Oni su kao deca. Imaju sopstvenu cud i ono sto se nama svidja, mozda nece i njima. Opet, moze da im bude sasvim dobro nesto sto je nama bljak. Moze da se desi da joj ti kupis nesto sto je tebi dobro i masno ga platis, a ona posle nece ni da ga pogleda.
Mislim da bi mogao da joj ponudis bar dva-tri mesta tako sto ces tamo postaviti neke stare carsave, peskire i sl., a da ona sama izabere kad bude vreme. Ako vec nije :rolleyes: ...

#5 Mioba

Mioba
  • Sleepers
  • 4,859 posts

Posted 23 December 2007 - 22:33

moja mrca se rodila u maminom ormaru, na jednoj od gornjih polica (otprilike metar i po visine)
a mami njenoj smo nameštali par skrovišta, u nepristupačnom ćošku ispod velikog stola, ispod kreveta, u špajzu... nikom nije palo na pamet da bi se verala u ormar!

blago vama! uživaćete u nežnosti mama-mačke :rolleyes:

#6 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 27 December 2007 - 22:18

izgleda da mačke stvarno najviše vole da se mace u ormarima, moja se isto omacila u ormanu u predsoblju, isto na nekih pola metra visine, i prvih nekoliko nedelja je s mačićima sedela samo tamo.. možda tu korpu koju biste kupili neće ni hteti da koristi...

#7 Henry Miller

Henry Miller
  • Members
  • 281 posts

Posted 28 December 2007 - 11:49

Pletene korpe su bile da se nadju u zanatskoj radnji u Gospodara Vucica. Nalaze se malo iznad pumpe na uglu Gospodara Vucica i Vojislava Ilica. Imali su bas te velike koje bi posluzile maci i veseloj ekipi koju ocekujete :rolleyes:

#8 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 28 December 2007 - 16:45

I moji mackovi su se rodili u ormanu. Zovemo ih (pojedinacno) "mace od ormance" posto im je mama "mace od sokace" (uzeta sa ulice, omela mi sve planove - vratih se kuci, a stigoh vec na pola puta). :rolleyes: :huh: :)

#9 nickie

nickie
  • Members
  • 6,347 posts

Posted 28 December 2007 - 18:44

nemam iskustva sa trudnim macama, al znam pricu da su jednoj namestali na svim mogucim mestima lepa mestasca za okot, a ona se okotila na krevetu. :huh:

nadam se da cemo videti slicice malenih kad dodje vreme. :rolleyes:

#10 FriendOfTheEarth

FriendOfTheEarth
  • Members
  • 590 posts

Posted 28 December 2007 - 21:55

Pletene korpe su bile da se nadju u zanatskoj radnji u Gospodara Vucica. Nalaze se malo iznad pumpe na uglu Gospodara Vucica i Vojislava Ilica. Imali su bas te velike koje bi posluzile maci i veseloj ekipi koju ocekujete :rolleyes:

Hvala Henry, prijateljica mi je samo dan pre tebe skrenula paznju bas na tu zanatsku radnju!

Kupio sam najvecu korpu! :huh: I nisu nesto skupe u poredjenju koliko slicne stvari kostaju u pet-shopovima..

E sad, bitna stvar se desava od pre 3 dana - prvo nisam mogao da poverujem da to pocinje..ali jeste - maca je usla u teranje!! Mjauce, prica, valja se po podu i mazi samu sebe..

Pitao sam telefonski veterinara i rece mi da postoji mogucnost lazne trudnoce..

Jel ima neko iskustva sa tim?!

Edited by FriendOfTheEarth, 28 December 2007 - 21:57.

#11 FriendOfTheEarth

FriendOfTheEarth
  • Members
  • 590 posts

Posted 02 January 2008 - 03:19

Ako moze preporuka za veterinara....

Nekog ko VOLI zivotinje obavezno!! Moze na PM da ne bi bilo reklamiranja...

Thanx!

#12 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 06 January 2008 - 03:26

I nista od macica?!?
Alo, neces je valjda voditi veterinaru da pitas da li je bila trudna ili te samo folirala, tek da je usvojis? To je ocigledno jedna divna i pametna zivotinja (vidi se na slici). Cuvaj je i voli je, a ona ce ti stostruko uzvratiti; s macicima ili bez njih. Stvarno je lepa maca; zavidim ti!