Jump to content


- - - - -

Vreme za batine


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
232 replies to this topic

#16 rory

rory
  • Members
  • 2,989 posts

Posted 15 December 2007 - 18:08

Odlicno, sad se vidi da su izgubili kompas sto znaci da im je blizu kraj. Opusteno.

Edited by rory, 15 December 2007 - 18:08.


#17 rory

rory
  • Members
  • 2,989 posts

Posted 15 December 2007 - 18:17

Da se kladimo da se uskoro da se pojavi clanak u kojem cemo iz pouzdanih izvora saznati kako je ceda na neko tajnom mestu razmenio nekakve kofere sa parama i drogom za nezavisnost kosova. Ova zemlja ima dosta mentola koji onanisu nad ovakvim"vestima" ali nije ih jos uvek vecina.

#18 Claudio

Claudio
  • Members
  • 344 posts

Posted 15 December 2007 - 18:23

A niste videli najbolji deo? Gospodin „Otac sam dvoje dece, radio sam kao policajac i zbog čistog obraza svoje porodice i ličnog morala morao sam da odem od Čedomira Jovanovića, koji je od nas, njegovih telohranitelja, tražio da se ponašamo kao razularena banda“ je Vladimir Mačešić:

Blic, 17.2.2001.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije održao konferenciju za štampu povodom preksinoćnog oružanog incidenta u centru Beograda
Mihajlović ne zna da li je reč o atentatu
BEOGRAD - Ministar policije Srbije Dušan Mihajlović nije juče mogao da precizira da li je preksinoćni napad na njega bio atentat, ili se on slučajno zatekao na mestu mafijaškog obračuna. Mihajlović je potvrdio da su privedena sva petorica učesnika u pucnjavi.
Na konferenciji za novinare u MUP-u Srbije ministar policije je izjavio da „incident svedoči o čvrstoj sprezi pojedinih pripadnika MUP-a sa organizovanim kriminalom, jer su neki od privedenih bivši radnici MUP-a“. On je poručio policajcima da se „okanu ćorava posla“ ako žele da ostanu na svojim radnim mestima.
Opisujući pucnjavu na uglu Bulevara Kralja Aleksandra i Generala Ždanova u centru Beograda, Dragan Pantić, inspektor policije zadužen za taj slučaj, rekao je da se „audi“ u kojem se nalazio ministar policije sa svojim pratiocem i vozačem zaustavio na semaforu kod crkve Svetog Marka oko jedan sat nakon ponoći. U desnoj kolovoznoj traci već je stajao BMW (BG 432-458) u kojem su se nalazili Saša Milić (21) i Marko Marković (20), obojica iz Beograda. Milićev otac je vlasnik autoelektričarske radnje i obavljao je poslove i za MUP, a Saša radi u očevoj radnji.
Tada je iz pravca Kneza Miloša, iz leve kolovozne trake, uleteo „mercedes“ (BG 14-61) koji se isprečio ispred BMW-a. U njemu su bili Milojica Đurišić (41) iz Mojkovca, Vladimir Maćešić (27) iz Zemuna i Aleksandar Veljović (20) iz Kraljeva. Đurišić je od ranije poznat policiji i vlasnik je kazina u hotelu „Ekscelzior“. Veljović je pripravnik u SUP Rakovica i smešten je u samačkom hotelu za policajce na Bežanijskoj kosi, dok je Maćešić radio u policiji sve dok nije otpušten jer, zvanično, nije položio stručni ispit. Nezvanično, Mećešić je otpušten jer je obezbeđivao ljude iz podzemlja.
Pantić je naveo da su Đurišić, Maćešić i Veljović izašli iz kola i da su krenuli ka BMW-u kako bi utvrdili „ko je u tom vozilu“, a da je Đurišić, koji je povezan s ljudima iz podzemlja, držao pištolj u ruci za koji ne poseduje dozvolu.
Ministar Mihajlović je kazao da je njegov pratilac video Đurišića s pištoljem u ruci i da je dao znak šoferu da krene. Kola u kojima se nalazio Mihajlović prošla su na crveno i tako izbegla pucnjavu koja je usledila.
Prema Pantićevim rečima, nakon toga je srednjom kolovoznom trakom naišlo vozilo u kojem su se nalazila trojica policajaca koji su bili u pratnji Mihajlovića. Kada je Đurišić video da se vozilo zaustavlja, zapucao je na policajce koji su uzvratili vatrom.
„Đurišić, koji doduše nije znao da se radi o pripadnicima MUP-a Srbije, otvara vatru u njihovom pravcu. Kolege odgovaraju na paljbu i nakon toga momci iz BMW-a beže, a takođe i Đurišić, Maćešić i Veljović. U događaju nije bilo povređenih“, rekao je Pantić.
Mihajlović je dodao da su uniformisani policajci koji su se zatekli u patroli na mestu pucnjave zapisali registarske brojeve oba automobila koja su učestvovala u incidentu. On je kazao da je u trenutku pucnjave telefonom razgovarao sa centralom MUP-a povodom dvostrukog ubistva koje se prethodno dogodilo u Kneza Miloša, i da je dežurnom odmah izdiktirao brojeve automobila, pa su učesnici brzo uhvaćeni.
Ministar policije je kazao da se nakon pucnjave vratio na mesto incidenta i da je video da je automobil njegovih pratilaca pogođen sa pet metaka. Mihajlović nije želeo da odgovori na pitanje da li je zadovoljan reakcijom svojih pratilaca, ali je kazao da će „morati da vežbaju gađanje“.
Mihajlović je naglasio da su akteri ove pucnjave počinili najmanje dva krivična dela - nošenje oružja bez dozvole i izazivanje opšte opasnosti, kao i da se nada da će ovaj slučaj dobiti epilog na sudu.
Takođe je istakao da naše društvo još nije organizovano za borbu protiv organizovanog kriminala, a da veliki problem predstavlja i velika količina oružja koje je u posedu građana bez dozvole, na šta ukazuju i poslednji slučajevi ubistava i pucnjava u celoj Srbiji.
On je naveo da mu je u više navrata prećeno „zbog odnosa“ prema bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću. Mihajlović je kazao da su sve pretnje bile anonimne, ali da su čelnici DOS-a u njima osuđeni na smrt. U potpisu pretnji su „srpske patriote“ i Mihajlović nije isključio mogućnost da se nastave pretnje i napadi na lidere DOS-a.

http://www.blic.co.y...ane/hronika.htm


- Kada bi nas policija zaustavila, svađao se i vređao ih, pa je tako i nama pravio probleme
- Smetali su nam njegovo ponašanje i zahtevi da se ponašamo kao kriminalci, da plašimo ljude po ulicama... Bolo je oči i njegovo bahato razbacivanje novcem, dok narod jedva sastavlja kraj s krajem :rolleyes:

A meni omiljeni delovi su "Oni ističu da su prihvatili da obezbeđuju Čedu verujući da je sledbenik ideje 5. oktobra i politike koju je vodio Zoran Đinđić." i "Prema njihovim rečima, Jovanović je bahat i prema svojim saradnicima, a smučilo im se i njegovo sprdanje sa biračima." Jao koliko sam se smejao kad sam čitao.

#19 pojedinac

pojedinac
  • Members
  • 2,127 posts

Posted 15 December 2007 - 18:35

Tužno je da će nam se u tom smijehu pridružiti rijetki izvan onih 5-6%. Ostali će likovati i vrištati kao onomad protiv Čede narkomana (bio svjedok urlanja mase - frapiran!) i ovu bljuvotinu uzeti kao nešto što treba da se piše i čita, bez obzira je li istina ili nije (kao da je to njima ikada i bilo bitno). Tako da - smijem se, a plače mi se!

#20 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 15 December 2007 - 19:43

Ma znaju i oni da su to budalastine, ali im tako nalazu lude glave - da luduju kad vide tako nesto.

#21 Guest_vinska musica_*

Guest_vinska musica_*
  • Guests

Posted 15 December 2007 - 20:03

Takodje, sugerisao bih promenu naziva topika u - Vreme je za zatvor/zatvaranje Kurvira



Anduril, razumem tvoje „pacifistcke“ modovske PC pobude, ali, da prostis, meni je termin „zatvor“ vec toliko izlizan i bezbojan, da je izgubio svaku ozbiljnu opominjucu dimenziju, kao da kazemo „zabaviste“ ili „ klub starih ortaka“..

Batina je vec nesto drugo.. Mislim, ima mnogo vecu „zvucnu“ tezinu. A i percipira se mnogo slikovitije i „personalnije“. :rolleyes:

#22 Mashinovodja

Mashinovodja
  • Members
  • 2,454 posts

Posted 15 December 2007 - 20:09

A šta je to Kurir?

Prodaje se po trafikama, ali nisu novine, nego udbaško smeće.

Edited by Mashinovodja, 15 December 2007 - 20:17.


#23 pojedinac

pojedinac
  • Members
  • 2,127 posts

Posted 15 December 2007 - 20:16

Tako smo se i mi u poratnoj Bosni smijali budalaštinama iz Avaza i smradu sa Hayata (sa kojeg mi upravo sad, ovog trenutka P. Luković poručuje da je u Srbiji sve spremno za doček najnovije 1990-te) pa nam je to postalo meinstrim. E, više se ne smijemo. Plačemo ali se, nažalost, ne borimo kako bi trebalo. Jebemu sunce, ima li smisla (halo Soroš, jel ostao koji dinar u vreći), kada već ne možemo usitnjeno, nešto zajedno uraditi, malo se udružiti, ne samo inetrnet, jebo nas internet. Mi vama malo Oslobođenja/60 minuta, vi nama malo b92, po Feral svima, možda i Vroči Kaj za rijetke trenutke opuštanja. Ma ima kurac, kakav smisao, odmah bi se ponapijali i na Hvar se zatvorili. Strani plaćenici, pičke, okrugli sto, vino i girice, kakav Hayat i Kurir, to su primitivci, mi se tome smijemo...

#24 Mashinovodja

Mashinovodja
  • Members
  • 2,454 posts

Posted 15 December 2007 - 20:17

Potpuno savršena fotografija. I žuti sat s ponosom istaknut i svjež gel u kosi i majica i Luj i poze a tek pogledi! Živio Kurirčić, živjeli tjelohranitelji - psi od tri hiljade eura!

Stvarno, žuta čuka od jedno kilo i četres' deka. Vidi se da čovek ima stila i da nije kao svi drugi. :rolleyes: Autokarikatura urbane džiberčine. Takav može da radi samo u obezbeđenju, ali isključvo takvih kao što je i sam, samo što su pre njega uspeli u kriminalu.

#25 pobednik

pobednik
  • Banned
  • 1,403 posts

Posted 15 December 2007 - 20:22

Pa dobro da li su ili nisu bili u Cedinom obezbedjenju?

Da su dzibercine vec se vidi po tekstu, slika je samo extra dodatak.

Ima Vas dosta ovde koji bi mogli da odgovorite na to pitanje...

a stvarno sam mislio da je vreme ovih likova nestalo sa pocetkom 21. veka, ali su izgleda neunistivi :rolleyes:

#26 Mashinovodja

Mashinovodja
  • Members
  • 2,454 posts

Posted 15 December 2007 - 20:30

Anduril, razumem tvoje „pacifistcke“ modovske PC pobude, ali, da prostis, meni je termin „zatvor“ vec toliko izlizan i bezbojan, da je izgubio svaku ozbiljnu opominjucu dimenziju, kao da kazemo „zabaviste“ ili „ klub starih ortaka“..

Batina je vec nesto drugo.. Mislim, ima mnogo vecu „zvucnu“ tezinu. A i percipira se mnogo slikovitije i „personalnije“. :rolleyes:

Grešiš. Batine na takvog ne deluju vaspitno, nego će ga samo učvrstiti u uverenju da se bori na pravoj strani, za koju vredi istrpeti mučeništvo u vidu jednog ili dva prebijanja. Ionako se on odavno sprema da nam se dobro nahebe majke kad dođe "njihovo" vreme.
Jedini način da takvi nestanu i vrate se u mulj na dnu kace odakle potiču, su suštinske promene koje će reformisati Službu kojoj onda više neće biti potrebni razni "Kur(v)iri", ni takvi "novinari" i od koje će takva gamad i ljigavci prirodnim putem otpasti, kao krasta na zarasloj rani.
Ali dotada moramo trpeti taj ološ, bojim se da nema drugog načina. Vlast bi svakako mogla i trebala da nešto uradi, recimo u vidu ubrzanog suđenja za klevetu i naplaćivanja odšteta od kojih uši otpadaju, ali nažalost, znamo gde živimo - u legalizmu. Ako Čeda odmah podnese tužbu za klevetu, stići će na red tamo negde 2028. godine. Ako preživi, naravno.

#27 Mashinovodja

Mashinovodja
  • Members
  • 2,454 posts

Posted 15 December 2007 - 20:38

Pa dobro da li su ili nisu bili u Cedinom obezbedjenju?

Da su dzibercine vec se vidi po tekstu, slika je samo extra dodatak.

Ima Vas dosta ovde koji bi mogli da odgovorite na to pitanje...

Ne znam da li jesu, ali i ako jesu, to još uvek ne garantuje da govore istinu. I za Legiju su garantovali ljudi za koje se posle ispostavilo da su debelo lagali. Svakako ne iz ljubavi za istinom, nego za odgovarajući iznos u valuti. I niko ih zbog toga (još) nije krivično gonio, niti ih je čak pitao ko im je platio. Valjda zato što se zna.
Za šaku evra ovde možeš čuti kakvu god priču naručiš. Seti se samo one dvojice jadnika, čuvara iz CZ-a, kojima je DSS, navodno, obećao stanove ako javno "svedoče" kako Čeda nije izbijao iz CZ-a i izvodio i dovodio kad koga je hteo. Epilog: nisu nikoga uverili u svoju priču, izgubili su zaposlenje i mora da se sad osećaju kao isceđeni limunovi. Ko im je kriv kad su se upustili u igru u kojoj nisu shvatili da su samo sitni i beznačajni pioni.

#28 zagor

zagor
  • Members
  • 6,113 posts

Posted 15 December 2007 - 21:07

Ok, recimo da se slazem da u ovakve svinjarije koje plasira kurvir mogu da poveruju samo oni ciji je IQ jednak broju cipela koje nose, ali problem je shto takvi chine cca 50% glasachkog zhivlja i da se kurvirski olosh obraca upravo njima.

Koliko god se mi sprdali na njihov rachun, a bez namere da zvuchim katastrofichno, bojim se da kurvir tj. oni koji stoje iza njega vrlo dobro znaju shta rade i strpljivo pripremaju teren da sa rechi predju na dela.

#29 snake

snake
  • Members
  • 679 posts

Posted 15 December 2007 - 21:10

Ovo zaista jesu dziberi najgore sorte, podsecaju me na one repere iz NYC koji se vrte po zatvorima izmedju koncerata.
Opet, necemo suditi o nekome na osnovu toga kakve dzibere ima za telohranitelje.
Zar ne?

#30 muras

muras
  • Members
  • 11,247 posts

Posted 15 December 2007 - 21:22

Ovo zaista jesu dziberi najgore sorte, podsecaju me na one repere iz NYC koji se vrte po zatvorima izmedju koncerata.
Opet, necemo suditi o nekome na osnovu toga kakve dzibere ima za telohranitelje.
Zar ne?

kao ni o ovom forumu po tome kakvih blavora ima na njemu, zar ne?