Jump to content


Photo
- - - - -

The Moaners (NC, U.S.A.)


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 29 November 2007 - 03:59

the moaners (chapel hill, north carolina, u.s.a.) @ living room (skc) - subota, 8. decembar, 23h!!

Posted Image
http://www.myspace.com/themoaners
http://www.yeproc.co...hp?artistId=958
http://www.themoaners.com/

#2 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 02 December 2007 - 17:26

Posted Image

najava:

Ženski duo iz Severne Karoline, The Moaners, formirale su Melissa Swingle (gitara, vokal) i Laura King (bubnjevi) pre 3 godine. Godinu dana nakon osnivanja snimaju prvenac, «Dark Snack» za Yep Roc Records u produkciji Ricka Millera iz Southern Culture On The Skids. The Moaners su već svojim prvencem uspele da skrenu pažnju garažne javnosti i njihov miks primitivnog blues-a i garažnog prašenja nailazi na pozitivan odjek. Istina, The Moaners nisu prvi ženski garage/blues duo (svakako će se mnogi setiti Mr. Airplane Man), ali su prvi koji je uspeo da dopre do većine poklonika žanra.
Posle nekoliko turneja širom SAD The Moaners odlaze duboko na Jug i sa Jimboom Mathusom (Squirell Nut Zippers) u Misisipiju rade na novom albumu u studiju koji su nekada koristili mnogi poznati izvođači sa Fat Possum etikete (R.L. Burnside, Jim Kimbrough, Paul «Wine» Jones, T-Model Ford...). Kako sama gitaristkinja/pevačica, Melissa Swingle, kaže prosto je bilo nemoguće a ne dobiti ikakvo nadahnuće u kući koju kao da pohode duhovi pomenutih blues legendi. Sama činjenica da se nalaze na istom radnom mestu kao i neki od njihovih omiljenih autora dovoljno je bila inspirativna da dve bele devojke u kratkom periodu napišu 12 novih pesama u, sada već prepoznatljivom, swampy-blues-garage maniru i početkom ove godine isti se album pod imenom «Blackwing Yalobusha» pojavljuje za Yep Roc Records.
«Blackwing Yalobusha» je karta koju su kupile za sam vrh najnovije garage/blues scene u SAD budući da su sve kritike ploče najblaže rečeno – pozitivne. Album je čak dospeo i u recenzije nekih mainstream magazina, te dnevnih novina koje se uglavnom orijentišu na komentare najprodavanijih izdanja u Americi, a «Blackwing Yalobusha» uprkos vanserijskom kvalitetu to, ipak nije, niti pretenduje da postane. Ako možete da zamislite kako Dusty Springfield svira blues sa Black Keys, onda ste u priličnoj meri razumeli put kojim se kreću The Moaners.
The Moaners sviraju po prvi put u Beogradu u subotu, 8. decembra u Living Room-u (SKC). Koncert počinje tačno u 23:00!! Karta na ulazu u klub – 500 din!!


Posted Image

Posted Image

Posted Image

http://www.myspace.com/themoaners
http://www.themoaners.com/
http://www.yeproc.co...hp?artistId=958
http://www.badmusicf...el-hill-nc-usa/
http://www.muzickakl...org/blog/?p=134

#3 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 02 December 2007 - 17:32

download oba albuma ovde

#4 zabic

zabic
  • Members
  • 1,096 posts

Posted 03 December 2007 - 00:24

Jedan od najboljih bandova danas. Moram malo da se pohvalim:

Posted Image