Jump to content

Photo

O pedofiliji

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
260 replies to this topic

#16 hijenahaha

hijenahaha
  • Members
  • 16 posts

Posted 24 November 2007 - 13:40

ne znam kakva ti je namera ni kakva su tvoja lična iskustva, a ne bih da ulazim u istinitost onoga što pišeš
raspolažem samo sa onim što napišeš - i kao što sam ja pretpostavila da si zapravo homofobičan, i da igraš neku igru ne bi li zagovornike navukao na tanak led, tako bi neko drugi recimo mogao da pretpostavi da su tvoji porivi sasvim druge vrste

ok, zalažeš se za ravnopravno tretiranje svakog oblika ljudske seksualnosti
gde? ovde na forumu?
ili u društvu? kreni u kampanju, ulični protesti tome i služe
ili pred zakonom?

Ne znam kako da odvojim kvotove. Pa svojim prvim pasusom odgovaran na prvi, a drugim na drugi deo tvog posta.

Mozda sam mogao u svom prvom postu iscrpnije da objasnim, ali bi to zahtevalo uzasno dugacak post, naporan za citanje i pracenje. Ovako su nam se stavovi iskristalizovali kroz diskusiju, sto je interesantnije. Mogao sam da naslutim da ce biti potrebna dodatna objasnjenja. Svoja licna iskustva ne bih ni pominjao, niti bi ih smatrao interesantnim za diskusiju, da moji postovi nisu bili u pogresnom svetlu interpretirani. Ti si "pretpostavila" da sam homofobican i sa tog stanovista komentarisala moje postove i tako ih tretirala verovatno i dalje. Upotrebio sam licne detalje da bih srusio ovu tvoju polaznu pretpostavku. Samo iz tog razloga.

Da, zalazem se za ravnopravan tretman raznih oblika seksualnosti. I da, izmedju ostalog i ovde na forumu. Pa ovde i jesmo da o tome razgovaramo. Kakve veze sa tim ima moj konkretni aktivizam u drustvu? Znaci li to i da o Darfuru, recimo, smemo da raspravljamo samo ako direktno ucestvujemo u dogadjaju?

#17 Mioba

Mioba
  • Sleepers
  • 4,859 posts

Posted 24 November 2007 - 14:04

Da, zalazem se za ravnopravan tretman raznih oblika seksualnosti. I da, izmedju ostalog i ovde na forumu. Pa ovde i jesmo da o tome razgovaramo. Kakve veze sa tim ima moj konkretni aktivizam u drustvu? Znaci li to i da o Darfuru, recimo, smemo da raspravljamo samo ako direktno ucestvujemo u dogadjaju?

ne, to te pitam da bih saznala na čemu gradiš slučaj za koji se zalažeš
jer stavljanje društvenih normi i zakona naspram zadovoljavanja seksualnih nagona nije mešanje baba i žaba, već praktičan metod da proceniš eventualnu uspešnost svog slučaja

čini mi se da bi ljudska seksualnost trebalo da ostane izvan društvene i zakonske regulative sve dok drugi nije ugrožen
ako već nije jasno zbog čega ne treba biti nasilan prema drugome, onda je bar uputno uskladiti svoje lične preference sa zakonskom regulativom, iz čisto praktičnih razloga

#18 hijenahaha

hijenahaha
  • Members
  • 16 posts

Posted 24 November 2007 - 15:09

ne, to te pitam da bih saznala na čemu gradiš slučaj za koji se zalažeš
jer stavljanje društvenih normi i zakona naspram zadovoljavanja seksualnih nagona nije mešanje baba i žaba, već praktičan metod da proceniš eventualnu uspešnost svog slučaja

čini mi se da bi ljudska seksualnost trebalo da ostane izvan društvene i zakonske regulative sve dok drugi nije ugrožen
ako već nije jasno zbog čega ne treba biti nasilan prema drugome, onda je bar uputno uskladiti svoje lične preference sa zakonskom regulativom, iz čisto praktičnih razloga

Vidim da je moj stav sad shvacen, ali ne i namera njegovog iznosenja.
Iznosenje stava je bilo isprovocirano tvrdnjom Glorfindela, da je poredjenje pedofilije i homoseksualnosti uvredljivo.
Ti takodje stojis iza te tvrdnje.
Ja mislim, iz razloga koje sam naveo (varijeteti ljudske prirode i ostalo), da to nije uvredljivo. Zakonski i moralno nedopustivo, ali ne uvredljivo. Shvati da je pravom deteta ugrozeno jedno drugo pravo! To je podvlacim, tragicno, a ne uvredljivo.

#19 Mioba

Mioba
  • Sleepers
  • 4,859 posts

Posted 24 November 2007 - 15:28

Shvati da je pravom deteta ugrozeno jedno drugo pravo! To je podvlacim, tragicno, a ne uvredljivo.

nisam sigurna da smo se složili da je zadovoljavanje seksualnih potreba neko pravo o kom treba da brine društvo/država, za razliku od prava deteta da ne bude zlostavljano
končano, teško da ćemo se složiti i da bilo koje pravo treba da se ostvaruje na štetu drugog

ono što bi svakako moglo biti uvredljivo, bar kako meni izgleda, jeste uvođenje nečije potrebe za nasiljem u rang ljudskog prava

#20 hijenahaha

hijenahaha
  • Members
  • 16 posts

Posted 24 November 2007 - 15:36

nisam sigurna da smo se složili da je zadovoljavanje seksualnih potreba neko pravo o kom treba da brine društvo/država, za razliku od prava deteta da ne bude zlostavljano
končano, teško da ćemo se složiti i da bilo koje pravo treba da se ostvaruje na štetu drugog

ono što bi svakako moglo biti uvredljivo, bar kako meni izgleda, jeste uvođenje nečije potrebe za nasiljem u rang ljudskog prava

Ne, Mioba. Pedofilija nije potreba za nasiljem. To je potreba za ljubavlju.
I ona jeste ljudsko pravo. Koje mora biti uskraceno, zarad odrzanja jednog drugog prava, koje je drustvu vrednije.

#21 Mioba

Mioba
  • Sleepers
  • 4,859 posts

Posted 24 November 2007 - 17:13

da dopunim onda, potreba za ljubavlju koja se ostvaruje putem nasilja

#22 ObiW

ObiW
  • Members
  • 5,684 posts

Posted 26 November 2007 - 03:39

Да, управо тако!
Користећи потпуно исту аргументацију коју користе хомосексуалци да би легализовали задовољавање својих сексуалних нагона лако се да оправдати и некрофилија, а и педофилија постаје ближа.

Homoseksualci ne trazhe legalizaciju "zadovoljavanja svojih nagona", jer homoseksualnost, sama po sebi, nije nelegalna.

Uopshte, da bi seksualan odnos bio legalan nije bitno da li u njemu uchestvuju osobe istog pola, vec da li su te osobe odredjene starosne dobi, a tu starosnu granicu regulishe zakonodavac. Zato je pedefolija nelegalna, jer jedan od uchesnika nije sposoban da donese odluku o dobrovoljnom stupanju u intimne odnose. Isto vazhi i za nekrofiliju.

Edit: gramatika

Edited by ObiW, 26 November 2007 - 09:27.

#23 mile curcic

mile curcic
  • Members
  • 10,837 posts

Posted 26 November 2007 - 10:00

Homoseksualci ne trazhe legalizaciju "zadovoljavanja svojih nagona", jer homoseksualnost, sama po sebi, nije nelegalna.

Uopshte, da bi seksualan odnos bio legalan nije bitno da li u njemu uchestvuju osobe istog pola, vec da li su te osobe odredjene starosne dobi, a tu starosnu granicu regulishe zakonodavac. Zato je pedefolija nelegalna, jer jedan od uchesnika nije sposoban da donese odluku o dobrovoljnom stupanju u intimne odnose. Isto vazhi i za nekrofiliju.

Edit: gramatika

Ви очигледно нисте разумели у којем значењу се реч легализација овде користи.
Није реч о правној легализацији него друштвеној (социолошко-културној).
Тај легализам хомосексуализам нема. Бар не у Србији. У неким западним земљама полако добија.

#24 namcor

namcor
  • Members
  • 4,045 posts

Posted 26 November 2007 - 10:45

I ona jeste ljudsko pravo. Koje mora biti uskraceno, zarad odrzanja jednog drugog prava, koje je drustvu vrednije.

Mislim da grešiš. Potreba za ljubavlju može biti izopačena - npr. manijak koji ubija devojke i grli ih dok umiru, jer je to njegov način da nekoga "voli".
Pedofilija nije "legitiman" oblik zadovoljavanja nagona, jer:
1. Deca, sem što nisu "sposobna" da shvate i daju "validan" pristanak, nisu ni seksualno zrela.
2. Homoseksualnost (kao i heteroseksualnost) je pre svega biološka kategorija, a pedofilija, nekrofilija, zoofilija i sl. su psihološke (da ne kažem psihopatološke) kategorije.

#25 ObiW

ObiW
  • Members
  • 5,684 posts

Posted 26 November 2007 - 21:06

Ви очигледно нисте разумели у којем значењу се реч легализација овде користи.
Није реч о правној легализацији него друштвеној (социолошко-културној).
Тај легализам хомосексуализам нема. Бар не у Србији. У неким западним земљама полако добија.

Vi niste razumeli besmisao uvodjenja ilegalnih seksualnih odnosa u konverzaciju o drushtvenoj legalizaciji seksualnih odnosa koje su sa pravne tachke gledishta legalizovane.

Da bi se govorilo o drushtvenoj legalizaciji nekog fenomena, prvo mora postojati pravna legalizacija.

#26 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 30 November 2007 - 05:59

Elem, da nastavimo tamo gde stadosmo pre tri dana, kod obavestavanja zagovornika homoseksualnosti o NEKIM STVARIMA. Evo, jos jednom, nekih CINJENICA, da nekom polusvetu ne bi padalo na pamet da kaze kako je neko "torpedovao"nesto:
Znaci, NAMBLA, iliti North American Man/Boy Love Association, americka je organizacija koja se zalagala za ukidanje starosne granice pri odnosu odraslih muskaraca i decaka. Nambla je nastala krajem sedamdesetih, iz jednog krila Gay liberation pokreta. Clanica je grupe IPCE (International pedophile and child emancipation).
Dakle, iako je parola "sex by 8 is 2 late" pogresno pripisivana njima, rec je, dakako, o jednoj pedofilskoj organizaciji (ovo ce rado priznati i njeni clanovi i simpatizeri).
Da se vratimo na povezanost nasih dragih homoseksualaca, gejeva i ostalih slicnih sa NAMBLA.
Pre toga, dozvolicete jednu malu digresiju...
Sama etimologija reci peder, ili pederast, koju sa ponosom (sirom sveta) upotrebljavaju mnogi homoseksualci, otkriva NEKE STVARI. Kao na primer da je rec o odnosu deteta i muskarca (od grckog pedo-dete i eros-ljubav). Poznato je da je homoseksualnost u svom izvornom obliku (na pocetku civilizacije, a i kasnije, na svojim premijerama) uvek bila usmerena na DECAKE (vidi Platonove spise)!
Ni moderna homoseksualnost nije izuzetak: kasnije preusmeravanje na odnos dva odrasla muskarca je samo politicki uslovljeno i, moglo bi se reci, jedna devijacija u odnosu na izvorno usmerenje homoseksualaca.
Nego, da nastavimo o odnosu NAMBLA i Gay Liberation pokreta. Dakle, frka je nastala kada je otkriven pedofilski lanac u Bostonu, 1977. godine, i kada je policija u gej casopis Body politic iz Toronta. Uskoro su uhapsena 24 muskarca, optuzena za SILOVANJE decaka starosti od 8-15 godina. Muskarci su kao mamce za decu koristili video-igre i drogu, namamljivali su ih u kucu u predgradju Bostona i snimali seksualni odnos s njima.
Kako reaguje homoseksualna zajednica?
Casopis duhovitog imena Fag Rag karakterise akciju organa reda kao "lov na vestice/homoseksualce" i na sva zvona objavljuje da su prava homoseksualaca u SAD ugrozena. Homoseksualci se organizuju, prikupljaju sredstva, vrse pritisak na vlast. Iz ovog pokreta nesto kasnije nastaje i pomenuta NAMBLA.
Rezultat: homoseksualni lobi trijumfuje. Tuzilac koji je podigao optuznici (Geret Birn) biva smenjen, a novi, pro-gay tuzilac OSLOBADJA sve optuzene i tvrdi da "nijedan muskarac ne treba da se plasi seksa sa tinejdzerom ukoliko nije ukljucena prisila".
Mnoge homo organizacije se, poput Gay Activist Aliance, velike grupe nastale iz Gay Liberation Front, podrzavaju zahtev za ukidanjem starosne granice u sexu. Njihova osnovna teza je da je starosna granica jasno krsenje sloboda mladih homoseksualaca!
Najgore tek sledi: 1972, gej aktivisti iz Cikaga i Njujorka organizuju nacionalnu konferenciju koja je objedinila aktiviste iz 85 razlicitih gay organizacija. Donesena je "Deklaracija o pravima gejeva/homoseksualaca" u kojoj jasno stoji da se "odbace svi zakoni koji imaju veze sa starosnom granicom pristanka na seks". Istovremeno, kanadska National Gay Rights Coalition podrzava ukidanje starosne granice.

Kao odgovor na ovo, konzervativci (na celu sa pevacicom Anitom Brajant) krecu u ofanzivu: svi homoseksualci su optuzeni za pedofiliju, a pomenuta gospodja kaze, na nacionalnim medijima, da "je regrutacija nase dece apsolutno neophodna za opstanak homoseksualnosti". Ne treba trositi reci o istinitosti ovih optuzbi, naravno, ali cela stvar poprima zabrinjavajuce razmere, i homoseksualci se odjednom nalaze u velikoj defanzivi.
Tek tada, znaci, ne pre i nikad pre, starosna granica postaje tema debata i rasprava u homoseksualnoj zajednici SAD, i tek tada se javljaju prvi koji odbacuju NAMBLA i slicne organizacije.
Problemi izbijaju na povrsinu pri organizaciji prve gej-parade, u Vasingtonu 1979. godine. Velika grupa lezbejki se pobunila protiv jednog od pet zahteva parade (ukinuti starosnu granicu) i brisanjem ove stavke uslovljava svoje ucesce. Postignut je kompromis i umesto "zahtevamo ukidanje starosne granice" nastaje danas tako poznato "zahteva se ukidanje svih zakona koji diskriminisu mlade homoseksualce". Mali korak, ali znacajan.
U sledecih nekoliko godina pre svih lezbejke prekidaju sve odnose sa NAMBLA i zahtevaju da se ovi proteraju iz gay zajednice. Njihov primer polako sledi sve vise i vise gay-organizacija, pa je od mocnog faktora koji je NAMBLA predstavljala krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih svedena na jadni protest vodeceg gej-aktiviste Herija Heja (1986. je na gej paradi u Los Andjelesu nosio znak "NAMBLA hoda sa mnom". Gej pokret se jasno opredelio, protiv svojih izvornih nacela, a za politicku korektnost: NAMBLA je, de facto (iako de iure postoji i dan danas) ugasena kao bitan igrac u gay rights prici.

Jos jedan primer: NAMBLA je bila clan ILGA (International Lesbian and Gay Association) vise od 10 godina, da bi, posto je ILGA dobila statusa konsultanta pri UN, 1993, bila naprasno (uz jos par pedofilskih organizacija) izbacena iz ILGA. Da je rec o pedofilskim organizacijama koje su vise od decenije (!) delovale unutar ILGA, jasno potvrdjuje i obrazlozenje izbacivanja, u kojem ILGA kaze da je rec o grupama "ciji je prevashodni cilj da promovisu i podrzavaju pedofiliju". Dosetili se...

Eto, toliko o "torpedovanim" cinjenicama u vezi sa NAMBLA i Gay Liberation Frontom, koji tako visoko cene svi pripadnici gay-grupa u Srbiji.

Dragi moji pobornici homoseksualnosti u Srbiji, objasnite mi ZASTO su homoseksualci, sve dok ih politika nije naterala na suprotno, zdusno podrzavali pedofilske organizacije poput NAMBLA i zalagali se svim srcem za ukidanje starosne granice za seksualni odnos?
Odgovor na ovo pitanje je NAJVECI problem homoseksualaca u Srbiji, buduci da su svi pro-gay aktivisti, ubedjen sam, ponosni na nacin na koji se u Americi (pre svega) doslo do ostvarivanja "gay-prava". Ukoliko bi neko smisleno odgovorio na ovo pitanje, siguran sam da bi medju intelektualcima naisli na daleko vece razumevanje nego sto je sada slucaj...

Dakle, kao sto vidite, rec je o CINJENICAMA sa kojima se mora suociti homoseksualni lobi u Srbiji i OBJASNITI ih (ukoliko zeli, naravno). Nema tu nikakvih izmisljotina, zelja i pozdrava, pa dakle ni pomenutog TORPEDOVANJA. Sve je lepo crno na belo i odavno poznato u civilizovanim raspravama o homoseksualnosti. Problem nastaje samo kad se civilizovana rasprava zeli ugusiti pre nego sto pocne, zbog straha od njenog (ociglednog) ishoda.

Edited by Schmeling, 30 November 2007 - 06:01.

#27 Sheridan

Sheridan
  • Members
  • 3,357 posts

Posted 30 November 2007 - 07:27

...

Prvo, VIKANJE je nepristojno.
Mnogo bitnije, kad navodis ovako puno detalja, red je da navedes izvor/e informacija, da mozemo da proverimo.

#28 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 30 November 2007 - 08:26

Prvo, VIKANJE je nepristojno.
Mnogo bitnije, kad navodis ovako puno detalja, red je da navedes izvor/e informacija, da mozemo da proverimo.

Ok. Ako se ovo smatra vikanjem, uzdrzacu se.
Izvori informacija? Ukucaj NAMBLA na google ili yahoo i prelistaj 20-tak najrelevantnijih sajtova (da te ne upucujem na samo jedan ili dva). Inace, sve informacije koje sam naveo sam proverio, da ne bih lupao u vezi sa bilo cim.

#29 Sheridan

Sheridan
  • Members
  • 3,357 posts

Posted 30 November 2007 - 10:18

Ok. Ako se ovo smatra vikanjem, uzdrzacu se.
Izvori informacija? Ukucaj NAMBLA na google ili yahoo i prelistaj 20-tak najrelevantnijih sajtova (da te ne upucujem na samo jedan ili dva). Inace, sve informacije koje sam naveo sam proverio, da ne bih lupao u vezi sa bilo cim.

Pisanje velikim slovima se smatra vikanjem.

Hvala za odgovor o informacijama. Tvoj post je zaista izdasan, iako u mnogo cemu pogresan. Ja cu sad da probam koliko mogu na brzinu da objasnim probleme u njemu. Pisem na brzaka i nemam vremena da se vracam i proveravam gramatiku i stil, pa se izvinjavam ako bude malo nejasno.

Elem, za pocetak ja zaista sumnjam da je sud u americi oslobodio ljude koji su silovali decu, ako je za to bilo dokaza i naravno ako su se postovala strogo propisana prava tih ljudi pri hapsenju. Odnosno, mogu da poverujem da su postojali legalni problemi pri hapsenju i sudjenju, ali mnogo mnogo vise mi je verovatno da jednostavno nisu bili krivi. No, to je zaista mnogo manje bitno, a ja nemam vremena ta trazim zapise sa sudjenja, presude i toem slicno (izvestaje zute stampe o tome ne bih mogao da prihvatim jer znam kao zuta stampa reaguje i na najmajne optuzbe u tom smislu, bez i trunke dokaza). Takodje, bacio sam na brzinu pogled na NAMBLA website i na prvi pogled imaju neke idiotske ideje, ali nisam ulazio nesto duboko u detalje, reci cu ti zasto:
recimo da je sve apsolutno istina sto ti pricas, onda prvo, kakve to veze ima sa kompletnom homoseksualnom populacijom? Politicka organizacija sa ekstremnim pogledima na stvari ima program koji ukljucuje jednu od stavki kao i neke druge, da li su one iste? Optuzivati sve homoseksualce zbog ponasanje jednog malog dela je isto kao da kazes da su svi srbi ubice i silovatelji zbog ponasanja arkanovih skotova. Zahtevati od homoseksualaca da objasne ponasanje NABLA je isto kao zahtevati od svakoga rodjenog u srbiji da prizna da je protiv silovanja i paljenja kuca. Drugo, starnosna granica je veilo pitanje u borbi za prava homoseksualca po jednom sasvim legitimnom osnovu, ne znam da li je to bilo u pitanju, ali vredno je spomenuti kad vec pricamo o svemu tome; naime u britaniji recimo do skoro je "age of consent" bio znacajno razlicit za homo i heteroseksualce (16 i 21, onda 16 i 18, od 2000te konacno 16 i 16). Dakle, u pitanju je bila diskriminacija kroz legislaciju o starosnoj granici kada je sex smatran dobrovoljnim. Iz ovih tvojih informacija ne mogu da vidim da li je u pitanju bilo to u bostonu ili nesto drugo (mada kao sto rekoh, zaista nije strasno bitno). Dalje, kad kazes "Gej pokret se jasno opredelio, protiv svojih izvornih nacela, a za politicku korektnost" uzasno puno pretpostavljas, odnosno tvrdis da je pedofilija jedno od izvornih nacela gej pokreta. Tu opet ide probem sa tim da li je gej pokret zaista statisticki predstavnik svih homoseksualaca. Jos veci porblem je sto bi morao kad iznosis tako tesku optuzbu da objasnis kako je to pedofilija izvorno nacelo gej pokreta, bilo kakav statut, osnivacki dokument, nesto sto oni koji mu se pridruzuju mogu da vide ili cuju pre nego sto odluce da se pridruze. Ovako je samo kleveta. Van tih tvojih pretpostavki i "torpeda" jedino sto ostajke je da se jedan deo te organizacije, po svoj prilici dosta mali, dovojio i opredelio za politicku borbu po stavu koji je bio neprihvatljiv za vecinu ostalih i zbog toga oteran. Sto naravno moze samo da sluzi kao negi argument protivan tvojoj tezi. Tvoja teza da su " homoseksualci, sve dok ih politika nije naterala na suprotno, zdusno podrzavali pedofilske organizacije" je toliko puna rupa da je to strasno. Kao da su svi homoseksualci podrzavali takvu organizaiju, kao da su znali ko i sta su oni, i kao da su homoseksualci politicka partija kojoj se neko prikljuci po volji. (o onom zlobnom "zdusno" da i ne govorimo). Jednako pitanje je zasto su svi srbi (ili zasto si ti) zdusno podrzavali ubijanje civila u Srebrenici i silovanje tinejdzerki i klanje dece na Kosovu. Jos bolje je pitanje, zasto su svi muskarci zdusno podrzavali pedofilske organizaije - i menoj da mi kazes da nisu jer NAMBLA je boy-man organizacija (vidi dole) a ne verujem da si ti ili tvoj otac ili tvoj deda isao da demonstrira protiv njih.

Pri svemu tome, nista od toga, pa sve i da si ti potpuno u pravu (a nisi) ne pokazuje ni na najmanji nacin da postoji bilo kakva korelacija izmedju homoseksualnosti i pedofilije. Da si potpuno u pravu, to bi samo znacilo da postoji udruzenje homoseksualnih pedofila. I apsolutno nista vise. Od Mileta smo culi da postoje politicke partije u holandiji svih pedofila, a znamo i da na internetu postoje udruzenja pedofila svih polova. Da li to znaci da u holandiji ima vise pedofila nego u srbiji? Ili da pristup internetu nekako izaziva u ljudima pedofiliju? Izvesti zakljucke koje ti izvlacis iz te price, i pri tome insistirati da svi homoseksualci moraju nekako da se brane od njih je jako ostra diskriminacija i pokazuje strasne rupe u znanju (recimo elementarne statistike, ali i sociologije, biologije, prava i istorije - sve na elementarnom nivou). (za primer, NABLA je boy man organizacija, zasto ne zakljuciti i zahtevati da se svi muskarci izjasne, ne samo otvoreno homoseksualni?). Posto su ta znanja koja ti ili nemas ili ih ignorises toliko elementarna, lakse je poverovati da si zlonameran i da kreces od pretpostavke da postoji ta veza (izmadju homoseksualnosti i pedofilije) i onda trazis neke sasave dokaze.

Idemo dalje, ajde recimo da uradis istrazivanje i da uspes da dokazes van svake sumnje da postoji korelacija, i ajde da dokazes (a ne bi uspeo) da je veci procenat pedofila medju homoseksualcima nego heteroseksualcima (osecam se uzasno glupo samo ispisujuci ovakve stvari, kao da je homoseksualnost uvek i samo jasno propisana granica u ponasanju i zeljama - ne mislim to, samo koristim radi diskusije). Ajde cak da dokazes da svaki homoseksualac ima pedofilske tendencije. I kad si to zakljucio i dokazao sta onda? Sta bi radio? Da li bi poceo da hapsis ljude zato sto postoji sansa da ucine zlocin? Kako bi ih prepoznavao? Za sta bi im sudio? Da li bi jednako slao sve srbe u hag onda jer zaista postoji znacajna korelacija izmedju radjanja na tom podrucju i cinjenju ratnih zlocina?

Konacno tvoja ideja o korenu reci je toliko smesna da je to neverovatno. Davne 93-94 recimo sam se kacio na neke beogradske chatove (nije tada bilo foruma) i stalno se tu vrteo neki Mario, hrvat, koji je uporno gurao tezu da su srbi robovski narod zato sto je koren reci srbin u stvari serv - sluga. To je dopunjavao istorijskim "cinjenicama" koje su velikim delom bile tacne, o usluznosti i dragovoljnom robovanju srba kroz istoriju.

Danas sam ustao lepo raspolozen, pa evo odgovorih na tvoje homofobicne imbecilnosti, nije u potpunosti posto nemam vremena, ima jos rupa u tvom detinjem sastavu ali ovo je sasvim dovoljno. E da, nisu problem intelektualci nego ljudi kao ti ( u odgovor na tvoje: "siguran sam da bi medju intelektualcima naisli na daleko vece razumevanje").

Konacno, to sto si ti banovan je zato sto ne umes da se ponasas, i zato sto mislis da se svet vrti oko tebe i od tebe pocinje, ova rasprava nije pocela zato sto ti se ti ukljucio, traje vec par stotina strana. Tako da ti je i ona poslednja recenica smesna i detinjasta.

#30 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 30 November 2007 - 10:26

odnosno tvrdis da je pedofilija jedno od izvornih nacela gej pokreta.

jedan deo te organizacije, po svoj prilici dosta mali, dovojio i opredelio za politicku borbu po stavu koji je bio neprihvatljiv za vecinu ostalih i zbog toga oteran

Konacno tvoja ideja o korenu reci je toliko smesna da je to neverovatno

Danas sam ustao lepo raspolozen, pa evo odgovorih na tvoje homofobicne imbecilnosti, nije u potpunosti posto nemam

Prvo:

pederast

Main Entry:
ped·er·ast Listen to the pronunciation of pederast
Pronunciation:
\ˈpe-də-ˌrast\
Function:
noun
Etymology:
Greek paiderastēs, literally, lover of boys, from paid- ped- + erastēs lover, from erasthai to love — more at eros
Date:
circa 1736

: one who practices anal intercourse especially with a boy
— ped·er·as·tic Listen to the pronunciation of pederastic \ˌpe-də-ˈras-tik\ adjective
— ped·er·as·ty Listen to the pronunciation of pederasty \ˈpe-də-ˌras-tē\ noun

Toliko o tome da je "moja ideja o korenu reci toliko smesna da je to neverovatno".

Drugo: Pisao si, pisao, a nista nisi napisao. Ni na jednu stavku u mom postu nisi odgovorio, vec si nastavio sa dobro poznatim truc truc bla bla bla "ti si glup ti si ovakav ti si onakav". Ali, da me ne bi opet banovali, uzdrzacu se od svake rasprave s tobom ukoliko ona nema veze s temom.

Trece, nije jedan mali deo tog pokreta odbacen zato sto je postao "neprihvatljiv", nego bas drugacije - onako kako sam napisao u postu.

Cetvrto...
Znas ti dobro sta je cetvrto...