Jump to content


Photo
- - - - -

10 Decembar - sta sledi, i kako dalje


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
50 replies to this topic

#46 Henry Chinaski

Henry Chinaski
 • Members
 • 19,241 posts

Posted 02 December 2007 - 17:53

a henry ce i dalje "ide zima"

Ako ne prestanete da ludite, hoce, a ako prestanete nece.

#47 vladan

vladan
 • Members
 • 25,392 posts

Posted 02 December 2007 - 18:04

Opstih nereda vecih razmera, koji mogu da paralisu drzavu sumljam da ce biti, ali manja ili veca negodovanja i okupljanja sigurno. Verovatno SRS i DSS+blok oko njih, posebno svako za sebe.

Dinkic bi mogao da ublazi frustracije podelom tih 1000 Eura, pre nove godine, pa da se ceo narod lepo provede.

Ministarstva ce verovatno imati zajednicko saopstenje za javnost, verovatno ce ponoviti dobro cuvenu recenicu na ovim prostorima; "Mi nepriznajemo odluku tih i takvih institucija bla...bla...bla" ili "KiM se proglasava okupiranom teritorijom".

Neverujem da cemo prekidati diplomatske odnose ni sa jednom drzavom koja bude priznala KiM. Bice mozda malih osuda za TV i narod ovde ali tek posto se posalju signali da mi nemislimo u stvari tako o tim zemljama. Imacemo sigurno analize, analiticare, pa onda analize analiza itd. Pojavljivace se kao i kod slobe samozvani detektivi svegamoguceg i nemoguceg da objasne narodu sta oni "provereno" znaju o celoj situaciji i njenom razvitku itd. Mali odpalube (Vuk, a nije Draskovic) ce obijati pragove stranih drzava, pitajuci zar je moralo tako da bude, pritom troseci nas novac koji i nemamo za put, hotel, hranu.

Imacemo plejadu ministara na TV koji ce po ceo dan nesto raditi, skupstina ce zasedati i 24/7 ako treba, cisto da se opravdaju dnevnice. A narod ce kao i uvek da prepricava u kafani, ko je kome opsovao koga za govornicom itd. SRS ce imati samostalan pred-novogodisnji program zabavnog, tragi-komicnog karaktera.

Bice sigurno pojacano obezbedjenje granice prema KiM, sto bi moglo da dovede do privremenog zaustavljanja protoka najveceg izvoznog artikla sa KiM. To ce ministru vojnom dati sansu da se neskida sa TV-a i da nas obavestava o bezbednosnoj situaciji, i tome kako on nestokao radi, brineitd.

Ovo sa Amfilohijem mi se najvise dopada kao mogucnost, ali mislim da toga nece biti bar dok je Patrijarh ziv. Mada uvek mogu da kazu, da pre nego sto je izgubio moc govora na VMA, poverio Amfilohiju taj zadatak, da objedini stado i da ga usmeri u mirnom negodovanju, sa bozjom voljom itd. ali i da osudi neprijatelje naseg gospoda Isusa Hrista.

Sto se tice Zemalja EU, neko ce sigurno biti protiv nezavisnosti KiM, zato sto neko mora da bude protiv. Ali kasnije ce i ti koji su bili protiv priznati nezavisnos, ne zato sto zele nego zato sto moraju. Onog dana kada su usli u EU potpisali su neka dokumenta, a tamo izmedju ostalog pisu neke odrednice ponasanja u zajednici. Tako da niko nemoze da skrene sa pravog, zajednickog puta osim ako mu se tako ne nalozi.

Svaka ti cast - gotovo da bih ce u celini slozi s tvojom procenom.
Bice, sto bi Sekspir rekao: "Mnogo vike nioko sta!"
Ali ipak; vicimo i zapomazimo unapred o najgoroj varijanti; ako smo pogresili, mi smo samo budale, a to ce nam u Srbiji odmah biti oprosteno, jer se uklapamo medju druge Srbe, a ako budemo u pravu, neka to, sto zakukavamo posluzi bar po nekom mudrom da se pripremi.

Edited by vladan, 03 December 2007 - 20:01.


#48 Artur Dent

Artur Dent
 • Members
 • 8,603 posts

Posted 02 December 2007 - 20:19

Meni je od svega najzanimljivije kako patriote zamišljaju ekonomsku blokadu Kosova sa izuzetkom njenog severnog dela. Dakle, poenta je da Srbija stavi rampu kroz koju prolazi roba ali samo do severnog dela Mitrovice. Mislim koliko glup moraš da budeš pa da tako nešto predložiš? Davati Srbima na severu, a otkačiti Srbe u Štrpcu.

Pa preprodace im ovi iz severne. Mitrovice, za malo vece pare. Preko posrednika. Albanskih. :rolleyes:

edit:typo

Edited by Artur Dent, 02 December 2007 - 20:20.


#49 Space Cowboy

Space Cowboy
 • Members
 • 250 posts

Posted 02 December 2007 - 23:28

Pa preprodace im ovi iz severne. Mitrovice, za malo vece pare. Preko posrednika. Albanskih. :rolleyes:

edit:typopa i treba da im preprodaju na taj nacin pomazemo ekonomski ostanak preostalih Srba na Kosovu i Metohiji.

#50 leone

leone
 • Members
 • 3,630 posts

Posted 02 December 2007 - 23:37

Ekonomska blokada je glupost...


Bas zbog toga za ocekivati je da ce biti uvedena.

#51 Artur Dent

Artur Dent
 • Members
 • 8,603 posts

Posted 03 December 2007 - 19:38

pa i treba da im preprodaju na taj nacin pomazemo ekonomski ostanak preostalih Srba na Kosovu i Metohiji.

Ne, tako samo omogucavas loklanim politicarima i mafijasima da se obogate, a narod ce da prvo potpuno osiromasi, pa ce da se iseli.