Jump to content


Photo
- - - - -

Stižu praznici


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
5 replies to this topic

#1 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 30 November 2007 - 14:18

Uskoro će nova godina, zatim božić, pa «domaća» nova godina. pored poklona, okićene jelke i svečano ukrašenog stana, ono čemu se najviše radujemo u ovo doba godine je praznična trpeza.

evo šta kažu drugi:

Sto u kući, čak i kada ne dolaze gosti, treba da bude lepo postavljen. Sto uvek treba da bude pokriven stolnjakom. Ako su ručak ili večera svečani, preporučuje se beli stolnjak od kvalitetnog materijala , a salvete treba da su u istom tonu. Za ručak ili večeru koji nisu svečani mogu se upotrebiti i stolnjaci u boji, šareni, karirani i sl.

i to je samo početak. :rolleyes:

kako se odnosite prema trpezi u svojoj kući? da li obedujete zajedno, ili jede kako ko stigne, tj. kada je ko od ukućana gladan? da li je obrok u vašoj kući mali ritual koji okuplja porodicu? kako i čime ukrašavate stan ili kuću? da li i koliko novogodišnji i božićni praznici zaista dotiču vaš život?
podelite sa ostalima vaše male tajne za ukrašavanje stola.

naravno, kao bilo gde na ovom pdf-u, fotke su dobrodošle. čak poželjne.

Posted Image

#2 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 03 December 2007 - 12:54

zanimljiv predlog :rolleyes:

Posted Image

#3 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 03 December 2007 - 12:58

možda ovo? :rolleyes:

Posted Image

#4 wegga

wegga
  • Members
  • 1,845 posts

Posted 03 December 2007 - 22:48

Obožavam da dekorišem. Ali nemam nikakvu sliku da pokažem.
Uglavnom volim sve "hand made", ne volim da kupujem nešto što je drugi smislio i uradio.
Ovo je jedina fotka koju trenutno imam a da ima veze sa ovom temom.
Prošle godine sam šila ove torbice za poklone i vina u periodu božic/nova godina.
Bilo ih je mnogo više, u raznoraznim dezenima, čak sam ih i prodavala u obližnjem wine shopu!

Attached Files



#5 Lurker

Lurker
  • Members
  • 594 posts

Posted 04 December 2007 - 11:33

eh, nekad se to tako pazljivo dekorisala trpeza (u eri pre dece...), u to vreme se drzim zlatnih pravila... hrana je uvek servirana na belom porculanu (sve ostalo mi nekako oduzima od hrane, sto je gre'ota, najvise volim da hrana ukrasi trpezu... za bozic obicno serviram malo borsca za predjelo (ruska kisela supa sa cveklom, jarke crvene boje), za glavno jelo obicno ide curka ili guska sa punjenjem, sa crvenim kupusom (svapskim), pecenim krompirima, mrkvom i prokeljom (da dominira crveno i zeleno).
nekad su nam ti dodatni elementi za serviranje bili kvalitetni, ali posto trenutno imamo malu decu, onda su oni zaduzeni za dekorisanje... tako da je sve onako malo - decije (ko iz obdanista)... sami dekorisu salvete (dobiju bele pa onda tu crtkaju deda mrazove i sneske belice), vole da prave raspored sedenja ono da svakom pise ime i gde ce da sedi, kao i male kutijice pokloncice pred jelo, pa onda razbacaju one zlatkaste konfete svuda po trpezariji i na stolu... uopste, cela kuca je zesci deciji kiceraj, al' dobro mali su, a ovi praznici su vise za njih nego za nas, tako da se svi opustimo i uzivamo u spektaklu...

#6 wegga

wegga
  • Members
  • 1,845 posts

Posted 05 December 2007 - 20:21

Baš sad sam naletela na ovu sličicu, tako sam prošle godine pakovala poklone. Nikako ne volim kič papire i sjajne trake koje mi neko drugi dizajnira.
<<frustration alert>> e nemojte da se frustrirate, ja sam celog zivota ovako sve sama radila i usavrsavala tehnike :rolleyes:



http://s126.photobuc...rrent=Gifts.jpg