Jump to content


Photo
- - - - -

Komunizam vs. fašizam - dve strane iste medalje?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
71 replies to this topic

#61 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 02 December 2007 - 18:38

Drugovi boljsevici, ukrotili ste neoliberalnu neman tako sto ste joj pobrisali sve postove, a uskoro cete da je banujete. To ja zovem pobedom. Ako komunizam treba da brane takvi jadnici i nesposobnjakovici nije ni cudo sto je prosao kako je prosao.


Topik je splitovan, kao što je već napomenuto, a ti nadalje pamet u glavu i trudi se da se držiš argumenata, a ne lepljenja etiketa. Nadalje molim da se na ovom topiku raspravlja o odnosu komunizma i fašizma, a tvoj privatni antikomunistički rat nastavi na splitovanom topiku. Primedbe o moderaciji na topik posvećen tome. Tvoj dalji tretman na ovom forumu od tebe zavisi.

#62 KPSrbije

KPSrbije
  • Banned
  • 712 posts

Posted 02 December 2007 - 19:31

Nedavno je na "slavnoj" srpskoj nacionalnoj radio stanici Fokus gostovala neka Ruskinja, "poznavalac" istorije ruske crkve. Pored ekstremnog antikomunizna i antisemitizma, tema je bila PLJAČKA ruske crkve od strane komunista, posle 1917. godine. Kao da je gostovao admiral Radović. Pored ostalog rekla je da su komunisti opljačkali od crkve neprocenjivo velike vrednosti u zlatu i dragom kamenju. Koristim njen iskaz u koji sam sklon čak i da poverujem, da postavim pitanje ovde prisutnim antikomunistima.

Da li ste se ikada zapitali, da li se ikada zapitao bilo ko sklon da optuži komuniste za pljačku, kako je ruska crkva uspela u zemlji u kojoj se umiralo od gladi da stekne toliko bogatstvo.

Da li ste se ikada zapitali, kako su, recimo, u siromašnoj i zaostaloj Srbiji, Dundjerski mogli da steknu pola Vojvodine, Pašić da kupi Rudnike Trepča za 2500 dinara a preproda ih Englezima za 1.500.000 funti, Karadjordjevići da 30 godina sa Francuzima eksploatišu Bor i da budu većinski vlasnici Narodne banke Jugoslavije. Vama to ne smeta niti vam je čudno? Pa Petar II je 1945. godine u Londonu izjavio da mu Jugoslavija duguje 45.000.000 USD keša. To je danas minimum 45 milijardi. I sve to vama ne smeta? Smetaju samo Crveni.

Isto se dogadja i danas. Kada ste konačno SKINULI CRVENE SA GRBAČE i dograbili se demokratije, postalo je potpuno normalno da neko sedi pored bazena u svojoj kući i hvali se kako je svakom detetu napravio po kuću, ili da recimo neki drugi kupi ćerki kuću od 25.000.000 funti u sred Londona, i to sa parama "zaradjenim" u vreme kada je profesor Univerziteta u Beogradu imao 7 DM platu.

Svaka čast srpski domaćini, alal vera!

#63 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 02 December 2007 - 19:48

Kolikogod mi teze KPSrbije cesto ne bile bliske, ovo sto je napisao trebalo bi da pobudi interesovanje.

#64 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 02 December 2007 - 20:43

Ne znas ti, to je prvobitna akumulacija kapitala. A kako se sto se negde akumulira, mora na drugom mestu da se oslobodi da ne bi doslo do pucanja "rezervoara" u koji se akumulira, tako ce i ovi sto su akumulirali da budu lepo oslobodjeni od toga, ponovo i ponovo i ponovo, dok ne nauce. Pa ako se i desi da koji od njih bude oslobodjen i glave, boze moj, desava se.

Evo ih sad, ubrzano unistavaju zdravstvo. Ja jos nisam cuo da je neko napustio drzavnu bolnicu da bi otvorio privatnu praksu, ama silesija njih ima privatne ordinacije pored toga sto radi u drzavnim bolnicama, sto im uglavnom sluzi da navataju musterije. Oni koji nemaju nista privatno se na prste mogu prebrojati. Ali zato u drzavnim bolnicama nema nicega. Sloboda je to.

#65 Artur Dent

Artur Dent
  • Members
  • 8,603 posts

Posted 02 December 2007 - 21:43

Dogodine pored bandera.

O da.

Komunizam i fašizam su u više navrata sarađivali.

Logicka greska. Nacisticka Nemacka i Sovjetski Savez su saradjivali da podele Poljsku, pogresno je prenositi to na saradnju nacizma i socijalizma kao ideologija.

#66 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 02 December 2007 - 21:55

Ono sto je KP napisao je ziva istina.Karadjordjevici su bili lopuze kao i dobar deo onih u njihovom okruzenju.Ove danasnje "demokratske" snage su opljackale drzavu i narod gore od Huna.Samo jos cekam da se javi neko sa argumentacijom o demokraticnosti Kraljevine Jugoslavije.

#67 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 02 December 2007 - 22:21

Ne, Staljin o toj pljacki nije govorio, nego je cutao i gladio brkove i odbijao da demantuje tu legendu koja je objavljivana za njegovog zivota. Sta je to nego "podgrevanje"?
A sto se tice argumenata - zar zabrana objavljivanja Lenjinovog "testamenta" nije argument? Ili ti ne znas da su ti poslednji Lenjinovi spisi objavljeni tek 1956, a u Jugoslaviji tek 1969 - posle okupacije Cehoslovacke? Tita je Staljin poslao 1937. da likvidira Gorkicev nelojalni CK KPJ - Gorkic je streljan u junu 1937. u Moskvi, a Tito je 1939. objavio u "Proleteru" da je Gorkic "iskljucen iz partije" zbog "skretanja sa Staljinove linije". O tome je Zivojin Pavlovic, clan CK KPJ i sef partijske tehnike do 1937, 1940. u Beogradu (privatno izdanja, stamparija "Sloga"), objavio knjigu "Bilans sovjetskog termidora", zbog koje je ga je Tito streljao u Uzicu 1941. Ta knjiga je u poslednjih 17. godina imala tri izdanja u Srbiji (poslednje 2004., "Narodna knjiga", Bgd). Od 1937. do 1948. KPJ je najjaca i najlojalnija Staljinova organizacija na Balkanu. Do jula 1941. je sprecavala antifasisticku borbu (zbog Staljinovog pakta sa Hitlerom), a posle je jedina (uz grcku KP) koja je organizovala masovnu borbu protiv fasizma - sve po Staljinovoj direktivi. Za tebe i KPSrbije je to komunizam?
Ako ti treba jos argumenata i izvora - samo pitaj. Ja o tome imam pravu biblioteku. :rolleyes:

Kastor moj se komentar odnosio na na pisanje ucesnika ciji je post premesten na drugi topic a sastojao se od nekih besmislenih optuzbi.Ovo sto ti pises je tacno i nisam to negirao.E sada..

Da li je Staljin bio komunista je tema posebne diskusije.Marks ga verovatno ne bi uvstio u tu kategoriju ali je Staljin bio sef partije koja je bila komunisticka.

Edited by MAGRIPA65, 02 December 2007 - 23:07.


#68 Guest_Andreja Vrazalic_*

Guest_Andreja Vrazalic_*
  • Guests

Posted 02 December 2007 - 22:58

"...a ti nadalje pamet u glavu..."

Ala si jak...

#69 KPSrbije

KPSrbije
  • Banned
  • 712 posts

Posted 02 December 2007 - 23:02

Ovo sto ti pises je tacno i nisam to negirao.


Nemam volje da tražim to što je Kastor napisao pa koristim ovo gore. Na osnovu čega ja da verujem da je "to što piše tačno" kad već decenijama postoje čitavi timovi za izmišljanje istorijskih dogadjaja i istorijskih likova.

Primer: Potpuno je proveren podatak da pri izdavačkj kući Pogledi iz Kragujevca postoji grupa "istoričara" zaduženih za izmišljanje ljudi i dogadjaja iz WWII na teritoriji Jugoslavije. Izmišljaju se borbe četnika sa Nemcima /nije bilo ni jedne jedine posle 11.11.1941. i nije bilo ni jedne jedine a da ih pre 11.11. na borbu nisu naveli partizani/ i izmišljanje "partizanskih zločina prema srpskom narodu".

Zašto onda ja da verujem nešto što je nastalo u vreme kada i priče da je npr. Tito švercovao kafu i turao pare u svoje džepove". Ima koji se na to pale pa neka slobodno nastave ako im prija.

Ja se, medjutim, javljam zbog nečeg drugog. Mislim da će posebno prijati Henriju, koji, ako sam dobro zapamtio, ne živi u Srbiji, pa nije mogao da vidi.

Pre desetak minuta na utisku nedelje je bio g. ministar Ilić. Intervjuisala ga je Dakićka pored bazena u ministrovoj kući.

Čovek ima bazen 10x10 i u bazenu JEDAN ČAMAC SREDNJE VELIČINE, NEKOLIKO VATERPOLO LOPTI I JEDAN GOL ORIGINALNE VELIČINE. PORED BAZENA DVE FOTELJE ...

Zaboravih: Kamera nije prikazala ceo bazen pa nisam video da li u onom delu koji nije prikazan ima još nešto. Npr. vodootporni trlrvizor ili podvodni frižider ...

Edited by KPSrbije, 02 December 2007 - 23:04.


#70 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 02 December 2007 - 23:07

Nemam volje da tražim to što je Kastor napisao pa koristim ovo gore. Na osnovu čega ja da verujem da je "to što piše tačno" kad već decenijama postoje čitavi timovi za izmišljanje istorijskih dogadjaja i istorijskih likova.

Izvini KP posto sam opet usrao kod citiranja.Mislio sam na Lenjinov testament i podrsku koju je Tito imao od strane Staljina za reformu KPJ tridesetih godina.

Edited by MAGRIPA65, 02 December 2007 - 23:08.


#71 muras

muras
  • Members
  • 11,247 posts

Posted 02 December 2007 - 23:21

...Kamera nije prikazala ceo bazen pa nisam video da li u onom delu koji nije prikazan ima još nešto. Npr. vodootporni trlrvizor ili podvodni frižider ...

...ili par krokodila koje su mu, jadnom, silovali radoznali novinari...

#72 Kastor

Kastor
  • Banned
  • 6,241 posts

Posted 12 December 2007 - 14:00

Izvini KP posto sam opet usrao kod citiranja.Mislio sam na Lenjinov testament i podrsku koju je Tito imao od strane Staljina za reformu KPJ tridesetih godina.


Tito nije imao Staljinovu podršku, nego je odano izvršavao Staljinove direktive. Zato se i odnosio prema ustašama i prema Hitlerovskoj koaliciji kao prema saveznicima (zbog pakta Staljin - Hitler) i progonio komuniste koji su "prevremeno" krenuli u ustanak sve dok iz Moskve nije stigla drugačija direktiva - do 4. jula 1941. Naravno, neko, a naročito liberasti, voli i odgovara mu da maskiranim zlotvorima veruje na reč i da komunistima naziva one koji su pobili više komunista nego sva svetska reakcija. Staljinizam je mnogo žešći antikomunizam čak i od fašizma i Putinova Rusija je njegov izdanak koji to bjelodano pokazuje. Kao što to ovde pokazuju Koštunica, Jočić i gazda Miško.