meni je veoma zanimljiv tvoj utisak da argumentovano raspravljaš, prilažući svoje shvatanje homoseksualnosti i istorije borbe za prava homoseksualaca kao state of fact, dok druge optužuješ za neznanje, histeriju i nepoznavanje gramatike, pri čemu je poslednje verovatno presudno za temu
to što si ponosni korisnik vikipedije nažalost ne obezbeđuje istinitost tvojih interpretacija
nambla je pokret koji je forimiran pre svega oko problema tzv. ustavnog silovanja (constitutional rape/statutory rape), u okviru gej pokreta, s obzirom da zakon svaki seksualni odnos sa maloletnim licem smatra nasiljem, jer po zakonu maloletno lice nije "u stanju" da da svoju saglasnost (odnosno, ta saglasnost pred zakonom nije validna)
nambla je ostala minoran pokret - i uprkos svim kontroverzama u američkoj javnosti, stoji činjenica da njihovo zalaganje za intergeneracijske seksualne slobode ne podrazumeva promociju nasilja
neuspešnost povezivanja pedofilije sa gej pokretom ogleda se pre svega u činjenici da pedofilija ne podrazumeva homoseksualnost, kao i u činjenici da je transfer seksualne želje na biće koje se opaža kao "nevino, naivno, nesvesno, nesposobno da se brani" itd stvar individualnih patoloških procesa
Cast mi je sto sam uspeo da nagovorim nekog da koristi wikipediu.
Nambla je trenutno minoran pokret, ali krajem sedamdesetih je bila sve samo ne minoran pokret.
Ali evo:
Q
meni je veoma zanimljiv tvoj utisak da argumentovano raspravljaš, prilažući
svoje shvatanje homoseksualnosti i istorije borbe za prava homoseksualaca kao
state of fact, dok druge optužuješ za neznanje, histeriju i nepoznavanje gramatike, pri čemu je poslednje verovatno presudno za temu
trudim se da raspravljam argumentovano: ne diskvalifikujem neistomisljenike, vec im oponiram razlozima. Svako ima pravo na svoje shvatanje bilo cega, ali ga ne sme nametati drugom na silu. Ne uzimam svoje "shvatanje homoseksualnosti" kao cinjenicno stanje, vec uzimam cinjenicno stanje kao cinjenicno stanje. A cinjenice su sve ono sto rekoh o NAMBLA. Druge optuzujem za neznanje, histeriju i nepoznavanje gramatike kada oni pokazu neznanje, histeriju i nepoznavanje gramatike. Poznavanje gramatike nije presudno za temu, ali dosta govori o nivou opste kulture sagovornika.
Dalje:
Q
to što si ponosni korisnik vikipedije nažalost ne obezbeđuje istinitost tvojih interpretacija
nambla je pokret koji je forimiran pre svega oko problema tzv. ustavnog silovanja (constitutional rape/statutory rape), u okviru gej pokreta, s obzirom da zakon svaki seksualni odnos sa maloletnim licem smatra nasiljem, jer po zakonu maloletno lice nije "u stanju" da da svoju saglasnost (odnosno, ta saglasnost pred zakonom nije validna)
Nisam "ponosni korisnik wikipedie". Kad je rec o enciklopedijama, draza mi je Britanika. Wikipediu sam preporucio tebi, jer je jednostavnija i pristrasnija od Britanike. NAMBLA je daleko od onoga sto si ti rekla da jeste. Moras malo temeljitije da prostudiras istorijat NAMBLA.
I na kraju
Q
neuspešnost povezivanja pedofilije sa gej pokretom ogleda se pre svega u činjenici da pedofilija ne podrazumeva homoseksualnost, kao i u činjenici da je transfer seksualne želje na biće koje se opaža kao "nevino, naivno, nesvesno, nesposobno da se brani" itd stvar individualnih patoloških procesa
Neuspesnost povezivanja pedofilije sa gej pokretom ne postoji. Postoji uspesnost povezivanja pedofilije sa gej pokretom, kako istorijska, tako i teorijska, ali ne i prakticna, zahvaljujuci hipokriziji gej-aktivista.