Jump to content

Photo
- - - - -

Da li volite Srbiju?

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1213 replies to this topic

Poll: Da li volite Srbiju? (463 member(s) have cast votes)

Da li volite Srbiju

1. DA (246 votes [66.49%])

Percentage of vote: 66.49%

2. NE (124 votes [33.51%])

Percentage of vote: 33.51%

Vote Guests cannot vote

#1201 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 26 September 2008 - 22:33

evo, ja cu. :ph34r: sulundar je ova cev na highlanderkinoj slici koja sluzi za odvodjenje dima. i ja sam nabola naziv. valjda se to tako zove.

#1202 kapetanm

kapetanm
  • Members
  • 3,153 posts

Posted 27 September 2008 - 08:56

Vi ste bre odrasli na centralnom grejanju. Sulundar=veliki čunak. Čunak je velika plehana cev povezana sa peći ili šporetom na čvrsto gorivo, služi za odvod dima, a kod ovakvog roštilja nalazi se iznad rešetke, skuplja dim, toplotu i onaj divni miris pečenog mesa, i izvodi napolje

#1203 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 27 September 2008 - 10:52

Kako da kazem: cevap mi nije O.K. iz vishe razloga: em neko mora da bude zaklan zbog cevapa, em kad ga gledash ne mozes da utvrdish sta je u njemu, em se pece na roshtilju na kojem cvrci mast pa se to dimi a o mirisu izgorelog mesa da ne pricam.
Nemam ja nista protiv tih cevapa, izbor mora da postoji ali ne sme da postane opste mesto, ne sme da proguta ceo jedan narod, ne sme da rushi prethodno steceno.
Za cevap ne morate da brinete, vitalan je on, nema srpske ulice bez cevapa.
Narocito me frustrira kad mlada majka telefonom narucuje "20 sa lukom" iz obliznje prcvarnice (cevabdzinice) pa to bude rucak za njenu decu pretskolskog uzrasta. Sa cevapom je lakse, sa njim se lakse brishe .....odgovornost za sebe, svoju decu, narod, drzavu. Sve po sistemu "lako cemo", kad vec neznamo - kako cemo.
Da vas pitam: kako se Srbi zalepishe za cevap a ne za becku sniclu?

Edited by highlanderka, 27 September 2008 - 10:54.

#1204 kapetanm

kapetanm
  • Members
  • 3,153 posts

Posted 27 September 2008 - 10:58

pa snicla se takodje sprema od zaklanog teleta, sto je jos gore, przi se, sto je jos nezdravije, a dobar cevap je beskrajno ukusan

#1205 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 27 September 2008 - 12:08

da, koja je razlika izmedju cevapa i snicle? al smo banalizovali razgovor.

#1206 kapetanm

kapetanm
  • Members
  • 3,153 posts

Posted 27 September 2008 - 12:31

razlika je sto je snicla becka, i njome izlazimo iz prostog sveta. Sto ne pomenu Karadjordjevu ? Vrh je ono da cevapi kvare decu

#1207 Kastor

Kastor
  • Banned
  • 6,241 posts

Posted 27 September 2008 - 14:35

razlika je sto je snicla becka, i njome izlazimo iz prostog sveta. Sto ne pomenu Karadjordjevu ? Vrh je ono da cevapi kvare decu

Ne samo ćevapi, nego i sulundari i karađorđeva i banane i... uopšte sve što ima falusoidne oblike. :ph34r:

#1208 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 27 September 2008 - 19:14

Ne samo ćevapi, nego i sulundari i karađorđeva i banane i... uopšte sve što ima falusoidne oblike. :ph34r:

Crni Kastore, pa zar je vama prva asocijacija na cevap - "falusoidnih oblik", bas brinem za vas.....
Shalu na stranu, iza cevapa i becke snicle stoji nesto vaznije: majka koja telefonom narucuju rucak svojoj deci (pri tom ne spasava nicije zivote svojom profesijom vec piskara, zeva i razvlaci se 8 sati) je majka koja odgovornost za zdravlje svoje porodice prepusta drugima. Ako im je rucak - cevap iz radnje, onda im je, garant, vecera - chips, dostavljena pica ili jednostavno - posalje decu u komsiluk u vreme kad komsije veceraju? O kulturi svakodnevice pricam, ne o hranjljivoj, estetskoj (i erotskoj!) vrednosti cevapa.

Edited by highlanderka, 27 September 2008 - 19:16.

#1209 Giacomo

Giacomo
  • Members
  • 1,299 posts

Posted 27 September 2008 - 22:13

Volem Srbiji kao Amerikanci Ameriku. Tj. voleo bi da i mi Srbi mozemo kao Amerikanci da kazemo da ne priznajemo nikakve medjunarodne sudove ni medjunarodno pravo.

Al' amerikanci su Amerikanci. za njih ni Hirosima nije bila ni ratni zlocina, ni lokalni genocid.

Ludi Sloba je umisljao da je Srbija Amerika i zato smo tu gde jesmo.

Znaci voleti Srbiju znaci slusati Ameriku i (pogotovo) posle batina koje od nje dobijes. Kao pametni narodi Nemci i Japanci.

A kako bi bilo da ti malo prosetas do Normandije i posetis tamo spomen-groblja Amerikanaca/Engleza/Kanadjana nastradalih u oslobadjanju Evrope od fasizma pa da i Amerikance malo vidis i drugacijim. Ne bi bilo lose a deluje veoma ublazujuce na anti-americke emocije kao i na malo vise razumevanja i postovanja opste istorije. :ph34r:
Posted Image
Gornja slika su pobednici fasizma a donja su gubitnici medju kojima mladi ''borci za otadzbinu'' ( 19-20 godina starosti) koji su morali to da budu inace bi im sledio metak mnogo ranije i pre nego sto su stigli Amerikanci na obale Normandije.
Posted ImagePosted Image

Edited by Giacomo, 27 September 2008 - 22:25.

#1210 bane007

bane007
  • Banned
  • 8 posts

Posted 02 October 2008 - 10:23

KOJU Srbiju ?!

#1211 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 02 October 2008 - 20:13

evo sam upravo imala blizak susret sa majstorskom mafijom. kao fol ovlascena radnja za candy masine i popravke, "majstori" dodju, "poprave" masinu, uzmu 100 evra za popravku, a kad odu masina radi duplo gore, a ti ne smes da se zalis jer izgledaju kao mafijozi pa cisto postoji mogucnost da te i premlate ako im pravis dzumbus ili dizes tuzbu.

eto,to su cari svakodnevnog zivota ovde. :ph34r:

#1212 Hippie

Hippie
  • Members
  • 4,385 posts

Posted 07 October 2008 - 00:20

nikad vise ne bih mogla da zivim u zemljici Srbijici......

#1213 kretenido

kretenido
  • Members
  • 62 posts

Posted 07 October 2008 - 14:00

volim je al mi je muka od nje, imam 25 god., zavrsen fax i uskoro regulisana vojska, gde cu, sta cu, stvarno nemam pojma. Najvise bi voleo da radim i zivim u svojoj zemlji, ali ako situacija bude to zahtevala srecu cu sigurno da trazim negde drugde

#1214 glava&pismo

glava&pismo
  • Members
  • 161 posts

Posted 16 October 2008 - 18:09

Ne zivim u Srbiji, al mi nedostaje. Kad se vratim, jedva cekam da pobegnem nazad.
Sve nas drma ozbiljna kriza (nacionalnog) identiteta i bas ga zato tako forsiramo.
Ipak, zaboli me kad ovde u "tudjini" cujem da nema Srbije tamo gde ima Hrvatske, Rumunije, Bugarske...
Kao: "Pa sta su oni bolje od nas". Eh.