Jump to content

Photo
- - - - -

Da li volite Srbiju?

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1213 replies to this topic

Poll: Da li volite Srbiju? (463 member(s) have cast votes)

Da li volite Srbiju

1. DA (246 votes [66.49%])

Percentage of vote: 66.49%

2. NE (124 votes [33.51%])

Percentage of vote: 33.51%

Vote Guests cannot vote

#1 Conchita Martinez

Conchita Martinez
  • Members
  • 3,290 posts

Posted 22 November 2007 - 18:14

Već nekoliko dana razmišljam o ovoj temi! Mnogo vas prisutnih na ovom forumu misli da je Srbija sranje. Jeste ona politički uništena,što je većina ljudi primitivna.
Ja volim Srbiju,volim ljude kojima sam okružena,ne stidim se svog patriotizma,koji nije bolestan,već sasvim normalan...
Jeste,tačno je da treba promeniti svest ljudi u svakom mogućem pogledu. Pogledu Evrope,rada...
Uglavnom,svi misle:"Super,idemo u EU,imaćemo platu 1000 jura i ništa nećemo raditi!"
Tvrdim da 99% ljudi ovde NE ZNA šta je EU!
Postavljam pitanje,da li volite Srbiju??
I zašto? Volim je jer je predivna,ima divne planine,reke. Samo kad bi se to malo iskoristilo život bi nam sigurno bio lepši...

Edited by sarište, 22 November 2007 - 18:16.

#2 Treba_da_se_cisti

Treba_da_se_cisti
  • Members
  • 458 posts

Posted 22 November 2007 - 18:19

Naravno da je volim. To sto ljudi kritikuju stanje kojim su nezadovoljni ne znaci da ne vole ljude i zemlju u kojoj su rodjeni , u kojoj zive. Roditelj kritikuje svoje dete kada radi nesto sto nije ispravno i to ne znaci da ga ne voli , vec da se o njemu brine, zeli da ga nauci dobru, itd.

#3 Conchita Martinez

Conchita Martinez
  • Members
  • 3,290 posts

Posted 22 November 2007 - 18:21

Naravno da je volim. To sto ljudi kritikuju stanje kojim su nezadovoljni ne znaci da ne vole ljude i zemlju u kojoj su rodjeni , u kojoj zive. Roditelj kritikuje svoje dete kada radi nesto sto nije ispravno i to ne znaci da ga ne voli , vec da se o njemu brine, zeli da ga nauci dobru, itd.

Evo ti npr.Uroš. Ne prozivam ga,ali je rekao da je Srbiju trebalo bombardovati još nekoliko godina,jer smo stoka...
I zbog toga sam ovu temu postavila...

#4 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 22 November 2007 - 18:23

posle one svađe na topicu dole, malo prirode...

pa mogu da volim nešto što mi pruža dobre uslove za život ako se negde se osećam loše i ugroženo, tu sredinu ne mogu da volim...ali nalazim dovoljno načina da napravim uslove koji mi koliko toliko odgovaraju da je ne mrzim

#5 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 22 November 2007 - 18:26

Da, volim Srbiju. Moju Srbiju. Onakvu kakva bi mogla i trebala da bude. Kritikujem je zdravo. Volela bih da vise njih kritikuje, radi i gradi jednu bolju zemlju.

#6 LogicLevel

LogicLevel
  • Members
  • 770 posts

Posted 22 November 2007 - 18:34

Evo ti npr.Uroš. Ne prozivam ga,ali je rekao da je Srbiju trebalo bombardovati još nekoliko godina,jer smo stoka...
I zbog toga sam ovu temu postavila...

Ha ha pa svi narodi sveta su "stoka", ko je proputovao i ziveo po svetu zna, samo je razlika u kvalitetu tora i stale :rolleyes:

#7 forumname

forumname
  • Members
  • 164 posts

Posted 22 November 2007 - 19:38

Ha ha pa svi narodi sveta su "stoka", ko je proputovao i ziveo po svetu zna, samo je razlika u kvalitetu tora i stale :huh:

:rolleyes:

volim potencijal koji srbija ima. ne mogu da kazem da sam zadovoljna trenutnom situacijom ali navikla sam se da neke stvari ignorisem i da prestanem da se nerviram "principijalno" pa je dosta stvari od kojih mi se ranije okretao zeludac, prestalo da me tangira.

ti koji su za produzeno bombardovanje srbije treba da se isele ili da zaplove u politicke vode pa da menjaju nesto i da nacine od ove zemlje nesto sto je vredno NEbombardovanja. na te nemoj da se osvrces, mnogo dugo su sedeli i gledali neke (ahm!) TV kanale i slusali price raznih dodjosha koji su izracunali da ce neku shchicu fan-ova i okupiti, samo ako dovoljno dugo budu pljuvali po svemu sto ima veze sa srbijom. ti nam jos manje zele dobrog od onih koji su nas bombardovali....

#8 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 22 November 2007 - 19:44

a ko ti kaže da ovde neko želi bombardovanje automatski time što misli da je ovde loše? i da, normalno da će se politički angažovati u smislu u kojem si rekla, zbog svoje sopstvene guzice ako već ne zbog viših ciljeva.

a iz vrlo sličnih razloga zbog kojih bih mnogo radije živela negde drugde nego u Srbiji, ne bih volela da živim ni u zemljama koje je okružuju. svugde je vrlo slično. :rolleyes: pa ako je ovo nekom snobizam, nedostatak patriotizma i tako dalje, jbg.

Edited by BeatrisDal, 22 November 2007 - 19:51.

#9 avramova

avramova
  • Members
  • 8,594 posts

Posted 22 November 2007 - 19:47

I zašto? Volim je jer je predivna,ima divne planine,reke. Samo kad bi se to malo iskoristilo život bi nam sigurno bio lepši...

Da, i ja volim Srbiju. Zbog prirode naravno, ali i onih silnih rudnih bogatstva o kojima sam
ucila u skoli. Volim je i zbog raznih naroda i narodnosti , a narocito zbog ljudi kao sto je na primer
Urosh :rolleyes: Jesu retki, ali ih ima.

Lep pozdrav
Teja

#10 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 22 November 2007 - 19:52

Teorija o dve Srbije ovde najbolje razjasnjava stvari (sta volite/volimo i zasto, i obrnuto). :rolleyes:

#11 Kastor

Kastor
  • Banned
  • 6,241 posts

Posted 22 November 2007 - 20:07

Volim Srbiju. Volim Evropu. Volim Ameriku. Volim Rusiju. Volim planetu zemlju. Sve to doživljavam "u paketu".

Ne volim vlast u Srbiji. Ni staru ni novu. Ne volim EU. Ne volim Buša. Ne volim Putina. Ne volim NATO, MMF i Svetsku banku.
I tu sve to doživljavam "u paketu".

#12 vikica

vikica
  • Members
  • 56 posts

Posted 22 November 2007 - 20:09

Teorija o dve Srbije ovde najbolje razjasnjava stvari (sta volite/volimo i zasto, i obrnuto). :rolleyes:

Ne znam koliko vas poznaje termin "druga srbija"? To je iz jedne knjige koju je izdao beogradski krug - o onoj srbiji koja je postojala kao alternativa za vreme Milosevica? U kojoj su zivele nevladine organizacije i gradjanski orjentisane politicke partije? Pa da voleli smo tu srbiju. Bili deo te Srbije. E sada su stvari malo komplikovanije - mislim posle 5. oktobra - pa ima samo jedna srbija - ili si sa nama ili si za Milosevica. To sam ja tako shvatila.

Volimo mi majku Srbiju - i zato toliko i pljujemo (ne znam da li je to ruzna rec) - mozda vise mi sto smo se spakovali jer stvari gledamo malo sa distance i u odnosu na uredjene zivote koje vodimo. Za mene je Beograd socijalni dogadjaj i o tome sam skoro pisala u nekoj emigracijskoj temi. To je jedino mesto gde koliko god da imam godina ponovo imam 16 i sve je ludi provod, izlasci sa drugarima koje poznajem od obdanista i prisnost koje nema u pecalbi. Ja mislim da tema treba da bude sta volite u srbiji a ne da li volite srbiju. naravno da svi volimo srbiju ali se razlikuju razlozi zasto je volimo.

#13 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 22 November 2007 - 20:24

Mislila sam na onu grubu podelu na primitivce i one druge... uz sve ostale osobine koje se pripisuju tim grupacijama...

#14 BlackDog

BlackDog
  • Members
  • 2,951 posts

Posted 22 November 2007 - 20:29

Već nekoliko dana razmišljam o ovoj temi! Mnogo vas prisutnih na ovom forumu misli da je Srbija sranje. Jeste ona politički uništena,što je većina ljudi primitivna.
Ja volim Srbiju,volim ljude kojima sam okružena,ne stidim se svog patriotizma,koji nije bolestan,već sasvim normalan...
Jeste,tačno je da treba promeniti svest ljudi u svakom mogućem pogledu. Pogledu Evrope,rada...
Uglavnom,svi misle:"Super,idemo u EU,imaćemo platu 1000 jura i ništa nećemo raditi!"
Tvrdim da 99% ljudi ovde NE ZNA šta je EU!

More, sve to treba atomkom pocistiti.

#15 kobac

kobac
  • Members
  • 1,776 posts

Posted 22 November 2007 - 21:10

ma bre... volim i los andjeles, a kamoli srbiju :rolleyes: