Jump to content


Photo
- - - - -

Konačni obračun - Mišković vs. Čeda


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
497 replies to this topic

#1 Anduril

Anduril
  • Members
  • 5,593 posts

Posted 19 November 2007 - 18:20

Godinama smo citali i slusali o raznim optuzbama na racun Cede Jovanovica, medjutim, sada je konacno posle 6 godina progovorio Miroslav Miskovic po prvi put o svojoj otmici i direktno optuzio Jovanovica da je umesan u nju.
Do sada se Ceda uspesno branio od svih optuzbi, medjutim, cini se da je sada doslo vreme konacnog obracuna, posto nijedan napad na Cedu nije bio tako direktan kao ovaj. Takodje, treba ocekivati sudski epilog, posto Miskovic nije tek tamo neki portparol neke stranke ili neki novinar, vec se radi o najmocnijem coveku srpske ekonomije sa velikim uticajem na politicku vlast ove zemlje.
Sa druge strane se nalazi LDP, cija buducnost zavisi u mnogome od buducnosti Jovanovica, a time ideje koja ta stranka zastupa u Srbiji.

Mišković optužio Jovanovića
19. novembar 2007. | 17:19 -> 17:25 | Izvor: B92, Beta
Beograd -- Predsednik kompanije Delta Miroslav Mišković optužio je Čedomira Jovanovića za umešanost u njegovu otmicu.


Mišković (FoNet)
Mišković je tako prvi put progovorio o svojoj otmici, za koju su inače optuženi članovi zemunskog kriminalnog klana. Mišković je pismu nazvao "Ako je vreme za istinu, evo je", dostavljenom agenciji Beta, Jovanovića je nazvao ortakom mafije, a u saopštenju se Jovanoviću obraća sa "ti". U odgovoru na Miškovićevo pismo, LDP navodi da će "pomoći Miškoviću da svoju istinu o Jovanoviću potraži na sudu".

"Da li današnjim nasrtajima predupređuješ sva svedočenja o svemu što znamo - zašto su ti ruke prljave, a savest čista - ili su napadi tvoj pokušaj da me opet smestiš u šaht, i po drugi put, zastražiš otkup od mene, moje porodice i moje kompanije", naveo je Mišković.

"Da li je tačna vest sa naslovnih strana novina da si od člana bande Dejana Milenkovića Bagzija uzeo pet miliona maraka kao deo krvavog novca od moje otmice. Ako si uzeo taj novac, s kim si ga delio i na kakve iznose", upitao je Mišković Jovanovića.

Mišković, koji se danas prvi put javno oglasio o otmici, otet je u aprilu 2001. godine, a pušten je pošto je otmičarima platio tri miliona evra. Za otmicu Miškovića optuženi su članovi zemunskog kriminalnog klana.

Dnevni list Kurir danas je objavio, pozivajući se na operativca MUP-a Srbije, kako je Milenković Jovanoviću dao pet miliona nemačkih maraka od otmice Miškovića na parkingu hotela Hajat, neposredno posle otmice, a da su vođe klana Milorad Ulemek i Dušan Spasojević od otmice uzeli po milion maraka, dok su pola miliona maraka podelili članovi klana koji su izveli otmicu.

Mišković je naveo da ga je otela grupa policajaca i mafijaša koji su imali "službene značke Državne bezbednosti iz Miloševićevog vremena".

"Iz teksta (u Kuriru) vidim da su promenili jedino svoje partnere na vlasti. Onda nisam verovao tadašnjem ministru policije Dušanu Mihajloviću kada mi se zaklinjao da moje otmičare u zatvoru često posećuje Čedomir Jovanović”, navodi Mišvkoić.

“Odbio sam Mihajlovićevo - pokazalo se proročko - predskazanje da će otmičari, uz pomoć Jovanovića, uskoro izaći na slobodu. Na moj užas, to se i dogodilo", naveo je Mišković.

Predsednik Delte naveo je da je "rešio da zaćuti" kada su umešani u njegovu otmicu pušteni i da nije progovorio ni kada ga je tadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić pozvao na razgovor.

"Ja znam šta mi je premijer rekao o otmici, isplati i podeli. Ja sam svedok njegovog ogorčenja što ne uspeva - ni kaznama ni pretnjama ni prekidom prijateljstva i kontakata - da sebi bliskog, mladog saradnika odmakne od mafije", naveo je Mišković.

Mišković je Jovanovića upitao da li je, na bilo koji način, umešan u njegovo "tamničenje" i da li je dao dozvolu, uputstvo ili garantovao imunitet otmičarima, "ako je, kao druga ličnost režima, priznao da je posećivao zemunski klan i bio prijatelj sa vođama mafije" koja je otela predsednika Delte.

"Priznao si da si posećivao lidere zemunskog klana u pritvoru. Ako si znao da su tamo zbog moje otmice, i još 75 krivičnih dela, zašto si ih posećivao? Ako si ih posećivao, jesi li uticao na tužioca i sud da ih oslobode pritvora", upitao je Mišković Jovanovića.

U pritvoru su od maja 2001. godine bile vođe zemunskog klana Dušan Spasojević i Mile Luković, kao i članovi klana braća Miloš i Aleksandar Simović i Vladimir Milisavljević, koji su, između ostalog, sumnjičeni i za otmicu Miškovića. Oni su iz Okružnog zatvora u Beogradu pušteni krajem godine.

"Ako si ih oslobodio, jesi li bio svestan šta mogu opet da urade meni ili bilo kojem drugom čoveku, znaš dobro na koga mislim, koji im stane na put", pitao je predsednik Delte predsednika LDP-a.

Mišković je dalje pitao Jovanovića da li je na bilo koji način uticao da sudski proces zbog njegove otmice "prosto odumre" i da istina o tvorcima plana, ortakluku politike i mafije, podeli plena, zauvek ostane tajna.

"Zar 100.000 policajaca nije moglo da uhvati žive dvojicu vođa zemunaca, makar ih držali pod opsadom mesec dana, i da tako saznamo imena njihovih političkih partnera i da ja znam ko je sve umešan u moju otmicu, a Srbija ko je kako presudio premijeru", upitao je Mišković.

Mišković je na kraju pisma naveo da je "svoje platio i iscrpeo sve svoje strahove".

"Preživeo sam što je malo ljudi preživelo. Dočekao sam dan da se o nedavnoj istoriji govori bez straha. Tražim samo da se svačija krivica i odgovornost utvrđuje na sudu, a ne javnim linčovanjem protivnika”, navodi on.

"Ja znam kako je biti talac politike i mafije, znam kako je kada linčuju i mene i moju kompaniju. Mogu me vređati, ali me niko i nikada više neće otimati i reketirati. Ovo je moj dug ljudima koji su odbili da ćute", naveo je Mišković.

Miškovića su, prema optužnici, 9. aprila 2001. godine u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu oteli Mile Luković, braća Miloš i Aleksandar Simović i Vladimir Milisavljević.

Mišković, čiju je otmicu planirao vođa klana Dušan Spasojević, bio je primoran da zatraži od zaposlenih u Delti da otmičarima isplate sedam miliona nemačkih maraka, nakon čega je pušten.

Okružni sud ukinuo je prethodnu provostepenu presudu, izrečenu u prvoj polovini 2003. godine i vratio predmet Četvrtom opštinskom sudu na ponovno suđenje.

O ovome možete raspravljati i na Forumu B92, ovde.

LDP: Miškovićeva istina na sud


Jovanović (FoNet)
Liberalno-demokratska partija saopštila je povodom pisma direktora Delte da će "vrlo rado gospodinu Miškoviću pomoći da, kako kaže, svoju istinu o predsedniku LDP-a Čedomiru Jovanoviću, posle svih mafijaških medija, potraži na bilo kom sudu".

"Istovremeno mu predlažemo da se kandiduje na izborima, sam ili u okviru koalicije ratnih zločinaca, ratnih biznismena i ratnih političara, svih onih sa kojima je napravio svoju kompaniju, a uništio našu zemlju", navodi LDP.

"Mislimo da će pre uveriti građane da im je bolje da žive u Delti, nego nas da odgovorimo na besmislena pitanja, kojima konačno potpisuje kampanju koju već godinama vodi protiv suštinskih promena u zemlji", navodi LDP.

"Verujemo da gospodin Mišković zna da se, za razliku od svega drugog, istina ne može monopolizovati. Ako je to u svoj svojoj moći zaboravio, podsećamo ga su pre njega to neuspešno pokušavali mnogi koje on danas citira od Miloševića do Legije", naveo je LDP.


Edited by Anduril, 19 November 2007 - 18:36.


#2 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 19 November 2007 - 18:33

Imam utisak da se radi o udaru krupnog kapitala sumnjivog porekla na ono sto bi u buducnosti moglo da ga ugrozi.

#3 1.maj

1.maj
  • Members
  • 735 posts

Posted 19 November 2007 - 18:45

Pocelo je, ali koliko se secam predstoji i treci deo "Povratak..."

#4 nighty

nighty
  • Members
  • 1,793 posts

Posted 19 November 2007 - 18:47

Nisam fan Čede Jovanovića, ali ova Miškovićeva "istina" je smešna. Pitam se ko će mu poverovati osim Mileta :rolleyes:

#5 Kido from Junkovac

Kido from Junkovac
  • Members
  • 6,635 posts

Posted 19 November 2007 - 18:47

Misko je konacno docekao sansu da se pojavi u politickoj ulozi i javno pokusa da legalizuje svoju poziciju u borbi za javno mnjenje (dosad se bavio samo politicarima izmedju 4 zida).
Mehanizam je zabrinjavajuci. Misko saceka narucen tekst iz Kurira a onda oplete na ti. Puka koincidencija, zasigurno.

#6 istvan001

istvan001
  • Members
  • 602 posts

Posted 19 November 2007 - 18:53

Sinoć sam gledao Č.Jovanvića na b 92 gde je rekao da je M.Beko "nešto drugo" u odnosu na Miškovića,jer ne pravi monopole.
Po meni,i jedan i drugi su obični tajkuni koji samo hoće da zgrću novac,samo što je Mišković sada dominantan,a isto bi radio i Beko samo da ima priliku.
Ovako se svodi na to da ovi na vlasti imaju Miškovića a Čeda Beka,koji je "nešto drugo".Verovatno i radikali imaju nekog svog,koji je "nešto drugo".
Znači svaka politička opcija ima svoga tajkuna,koji po njima nije tajkun nego "nešto drugo" jer je njima blizak.

#7 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 19 November 2007 - 18:55

ili ce uci u sukob sa jovanovicem ili ce proci kao karic,nije imao previse izbora deltaMiskovic!

#8 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 19 November 2007 - 18:56

Drago mi je što bošnjanski kadrovi na ovaj način sve više guraju politiku LDP ka nama komunjarama. :rolleyes: Tiha voda breg roni. Fight the power!

#9 garcia

garcia
  • Members
  • 231 posts

Posted 19 November 2007 - 19:01

Posted Image

#10 muras

muras
  • Members
  • 11,247 posts

Posted 19 November 2007 - 19:04

i sada bi ceda trebalo da kao uzvrati:

"da li je istina da si ti nevidjena lopina nad lopinama?"
"da li je istina da si ti lazov kakvog majka radjala nije?"
a da dnevni list kurir objavi, pozivajući se na jednog poznatog psihijatra, kako je miskovic provjereni patoloski lazov koji je sopstvenu otmicu sam izrezirao...

milenkovic, djindjic etc...oslonac na pokojnike naravno, mafijaska skola...

koja bijeda...

#11 draza

draza
  • Members
  • 326 posts

Posted 19 November 2007 - 20:04

Nisam fan Čede Jovanovića, ali ova Miškovićeva "istina" je smešna. Pitam se ko će mu poverovati osim Mileta :rolleyes:


Svi koji Miškovićeve "istine" o Čedi svakodnevno "proučavaju" u PRESS-u i ostalim tabloidima, a koji u isto vreme nemaju pojma da Mišković upravlja mnogim medijima, finansirajući ih (kako bi i znali, kada tamo gde oni čitaju nema ništa da piše o tome! :huh: ).

Krupne su ovo stvari. Ovo je pokušaj Miloševićevog tajkuna da spreči čitavu naciju da se integriše u društvo naprednih i sređenih Evropskih država. Ja sam optimista. Teško da su interesi milijardera sa kapitalom sumnjivog porekla saglasni sa interesima poštenih građana.

#12 Crni_Gruja

Crni_Gruja
  • Members
  • 101 posts

Posted 19 November 2007 - 20:22

"Ja znam kako je biti talac politike i mafije, znam kako je kada linčuju i mene i moju kompaniju. Mogu me vređati, ali me niko i nikada više neće otimati i reketirati. Ovo je moj dug ljudima koji su odbili da ćute", naveo je Mišković.

i otisao u legendu sa n milijardi dolara.
Kada je "nekorektno tvrditi da Delta ima monopol pre sprovedene temeljne provere" onda je cena svodjenja monopola Delte na prihvatljivu meru to da ce Miskovic uskoro da cepa sah sa Bogoljubom u inostranstvu.

#13 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 19 November 2007 - 20:31

Ovo je pokušaj Miloševićevog tajkuna da spreči čitavu naciju da se integriše u društvo naprednih i sređenih Evropskih država. Ja sam optimista. Teško da su interesi milijardera sa kapitalom sumnjivog porekla saglasni sa interesima poštenih građana.

I ja ga cenim da je ovako. Zato se zna. Ako taj Miskovic prezivi Srbija nece. Takve nenormalnike su ovde posteni gradjani vazda na bandere kacili, pa mogu opet.

#14 Artur Dent

Artur Dent
  • Members
  • 8,603 posts

Posted 19 November 2007 - 20:47

i sada bi ceda trebalo da kao uzvrati:

"da li je istina da si ti nevidjena lopina nad lopinama?"
"da li je istina da si ti lazov kakvog majka radjala nije?"

"Da li je istina da si biznis otpoceo kao kadar Sluzbe, i da si ga vodio za Sluzbu?"

edit:quote

Edited by Artur Dent, 19 November 2007 - 20:47.


#15 mile curcic

mile curcic
  • Members
  • 10,837 posts

Posted 19 November 2007 - 20:55

Nisam fan Čede Jovanovića, ali ova Miškovićeva "istina" je smešna. Pitam se ko će mu poverovati osim Mileta :rolleyes:


Да, и Мишковић је чуо за Милета са форума па вели има бар један који ће ми поверовати.
Јес ти, бре, нормалан? Јел ти знаш да учествујеш на политичком форуму, а не у неком мангупском добацивању испред драгстора?
Мишковић је био врло директан и све ће ово наћи свој епилог на суду, па да видимо. Да нема шансе да докаже своје изјаве, и то врло добре шансе, не би се Мишковић истакињао.