Jump to content


Photo

Polozaj Srba na Kosovu i njihova budućnost


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1120 replies to this topic

#601 gemini

gemini
 • Members
 • 2,701 posts

Posted 05 January 2008 - 21:04

Istina ali se ovde radi o dva modaliteta..
na jednom se stavljaju reci na usta coveku koje nikada nije izgovorio ..
a na drugom je covek izgovorio to shto pishe iako se mozhda neki ne slazhu..

na jednom se stavljaju reci na usta coveku koje nikada nije izgovorio

na jednom se stavljaju reci na usta coveku koje nikada nije izgovorio

Riker te riječi nikad nije izgovorio već je njemu napisano da izgovori.

a na drugom je covek izgovorio to shto pishe iako se mozhda neki ne slazhu

Nisam ni očekivao da ćeš prihvatiti! Istina nekada zaista boli pogotovo nakon dugogodišnjeg ispiranja mozga.

Edited by gemini, 05 January 2008 - 21:08.


#602 PRESHEVARI

PRESHEVARI
 • Members
 • 6,122 posts

Posted 05 January 2008 - 21:15

na jednom se stavljaju reci na usta coveku koje nikada nije izgovorio

na jednom se stavljaju reci na usta coveku koje nikada nije izgovorio

Riker te riječi nikad nije izgovorio već je njemu napisano da izgovori.

a na drugom je covek izgovorio to shto pishe iako se mozhda neki ne slazhu

Nisam ni očekivao da ćeš prihvatiti! Istina nekada zaista boli pogotovo nakon dugogodišnjeg ispiranja mozga.


Uh bre Gemini mnogo komplikujesh...
Nije stvar o prihvatanju ili neprihvatanju...
pronadji link gde ja mogu videti ili barem cuti te famozne Titove reci i mi smo onda nacisto..ne samo ja nego najverovatnije vecina clanova ovog foruma ne mogu uzeti zdravo za gotovo ono shto si ti postovao da je Tito rekao 1979...
Prosto to nije bio njegov stil...napao Kardelja branio Rankovica, neshto mi sve mirishe da je sve to izashlo iz kuhinje ideologa antibirokratske revolucije krajem 80-ih...e sad shto si ti naseo to je tvoj problem.

Edited by PRESHEVARI, 05 January 2008 - 21:16.


#603 Gjergji

Gjergji
 • Members
 • 6,202 posts

Posted 05 January 2008 - 21:42

Sta sve ovaj tip nece postaviti ovde.


Ko fol, Tito spominje ´79-e godine parolu Kosovo Republika.


A ta parola se pojavila ´81!


I sve ono ostalo... kao na primer Tito nije bio za Ustav ´74-e i za, kako se kaze, status drzavnosti Kosova i Vojvodine, pa zato nije ni potpisao taj ustav!!!


Pa ko je onda usvojio i potpisao takav ustav koji se nije svidjao Titu???


Halo?


Ko veruje u ovaj posrani falcifikat?

#604 Lorenz

Lorenz
 • Banned
 • 5,827 posts

Posted 05 January 2008 - 23:30

Titov govor u Karadjordjevu 1979.

U dijelu koji se odnosi na Kosovo i MetohijuKratke noge Minhauzena: Kosovo je davno bilo pod ustavnim imenom samo Kosovo. "Metohija" je vracena nakon '89. i to je "izvor" tvog izvora"
\
Mnogo ti je providan ovaj "govor"!Imam podatak da njihovi obavještajci i viši oficiri iz „Sigurimija" predaju marksizam na Prištinskom univerzitetu, a dobio sam podatke da neki, kao Bakali, Hodža i dr. imaju svoju „privatnu" obavještajnu službu na području ne samo Srbije, već i u drugih republika, a posebno zbog šverca droge preko albanskih luka. Naime, javna je tajna da pri albanskoj mornarici postoji poseban odred za šverc droge. Sve se to dešavalo na Kosovu pa su, poslije IV brionskog plenuma i pada Rankovića, Službu bezbjednosti razbili i sada „caruje" ne samo „Sigurimi", vec i „privatne" obavještajne službe u toj pokrajini. Zamislite svi ti koji sada viču: „Kosovo republika" i koji rukovode takvom akcijom imali su pripremljene spiskove koje ljude iz Službe bezbjednosti na Kosovu treba maknuti. Obavještajna služba iz Tirane „Sigurimi", po našim podacima, ima u toj pokrajini preko hiljadu svojih ljudi, a oni su organizirali svoje centre i u Hrvatskoj i u Sloveniji, a nažalost i u Beogradu. Iako se sve to radi tajno, ipak su neke njihove aktivnosti otkrivene. Posebno me
zabrinjava podrška separatizmu na Kosovu od nekih rukovodećih
ljudi u Sloveniji i Hrvatskoj.


Je li Minhauzen, da Tito nije slucajno izgovarao ovo, onako sakriven od drugih, u filmu "Opasan trag" ? Zamisli, Enver Hodza i "sverc droge". Ko bi izmislio goru budalastinu, od takvih kao tvoji? Sto nisi dodao da se Tito zalio zbog cestih poseta Pabla Eskobara Albaniji? Droga u Albaniji, kanabis sativa, pojavljuje se mnogo godina nakon smrti Diktatora. Droga u njegovo vreme, kada navodno Tito o tome prica, je potpuno nepoznata stvar.Verovatno bi smrtna kazna sledila.

Minhauzene, Mahmut Bakali je bio takoreci njegov mezimac, budalo napaljena. I Tito "zali" za razbijenom sluzbom Aleksandra Rankovica, koji je trebao razbiti njega!. Jedino koji su to zalili bili su Ceca Stefanovic i njegove desne ruke. Naravno i Dobrica Cosic i Joca Marjanovic. Ali to za tebe je "spansko selo"!

Kosovska delegacija sastavljena od Veli Deve i Ali Sukrije, puno nakon pada Rankovica, referisala je Titu o broju ubijenih Albanaca, njih 103 u izmisljenoj akciji prikupljanja oruzja (kojoj po redu?) na sta je Tito uzvratio, "Pa to je kriminal".A "tvoj" Tito kao zali za Rankovicem!

"

Sjećam se, drugovi, zime 1968. godine kad su u Tetovu razbijene demonstracije albanskih nacionalista, mnogi pa i osuđeni pobjegli su na Kosovo, gdje su nesmetano nastavili školovanje ili dobili pravo, a neki su dobili i odgovorna mjesta. Pokrajinsko rukovodstvo albanske nacionalnosti tvrdilo nam je da bježe zbog „makedonskih šovinista" i da im treba pomoći. Pa i u Zagrebu i Ljubljani bilo je takvih razmišljanja. S druge strane, pridošlicama iz Albanije davali su jugoslovensko državljanstvo s motivacijom da bježe iz Albanije zbog terora. Tko im je to omogućio? Mi drugovi! Nitko drugi. Sto smo posijali to ćemo i žnjati. A evo, poslije IV plenuma i pada Marka iz Kosova sve do sada iselilo se preko deset hiljada Srba i Crnogoraca. Kuće su im otkupili Albanci za „zelene" dolare i to po povoljnim uvjetima. "


I ti Minhauzene ocekujes da ti neko poveruje ovim bedastocama koje uveseljavaju glupane tvog kalibra? Demonstracije '68 su se odigrale daleko jace u Pristini. Rezultat toga je davanje jos vecih prava a ne suzavanje kako bi proisteklo iz tvoje paskvile.Zamisli, makedonskim Albancima tada je Tito dozvolio isticanje nacionalne albanske zastave a Albanci su novim ustavom iz '74. godine oznaceni kao konstitutivni narod makedonske drzxavnosti. Toliko o verodostojnosti tvojih pomucenih izvora.
Neuspesna Resavska skola!


JOŠ ZANIMLJIVIJE

Većina Albanaca od 19411945. godine bila je na strani okupatora. Teško je bilo biti partizan tada u toj pokrajini. S jedne strane okupator, a s druge aktivni balisti. Do novembra 1944. godine i odlaska okupatora, nismo tu imali ni pedlja oslobođenog teritorija. Ono malo partizanskih jedinica formirano je tokom 1943. godine borilo se na jugu Srbije i Makedonije, a na Kosovu ne. Morali smo zbog vojnog otpora Albanaca u februaru 1945. godine uvesti na Kosovo vojnu upravu. Prije toga, avgusta 1944. godine i pored poziva na prekid suradnje s Njemcima, Albanci su i dalje sarađivali s okupatorom.Zamisli poredjenje "sjedne strane okupator s druge Balisti"? Pa to je bila jedna te ista strana, kao, "s'jedne strane Kriger a s druge strane Nedic"Obe strane su bili iste. Okupator nije "odlazio" vec je oteran. Albanski partizani su sa dve divizije stigli do Visegrada, ostavljajuci na tlu Jugoslavije stotine svojih poginulih boraca. Citaj malo knjigu "Prilozi za biografiju Josipa Broza Tita" tom II, od Vladimira Dedijera. Ili pitaj Svetozara Vukmanovica Tempa, ako je ziv i nije izlapeo!?
Albanci u Kraljevini Jugoslaviji bili su izlozeni najraznovrsnijim progonima do istrebljenja. Dolazak Nemaca ili Talijana je bilo samo promena okupatora. Ipak novi okupator po prvi put je otvorio skole na albanskom jeziku, sto je za Kraljevinu bilo nezamislivo i nedopustivo. I taj broj albanskih partizana ima desetostruku tezinu jer su stali na strani svojih Srba i Crnogoraca. Primer zrtvovanja Ramiza Sadika, je jedinstven i neponovljiv.
Pavle Jovicevic je organizovao Bujansku konferenciju krajem '43. i pocetkom '44. godine poput makedonskog ASNOMA. Obecanja koja su tom prilikom data pogazena su i zato je pobuna u Drenici bila rezultat pogazene reci, komunisticke!


U Boru, na primjer, u toku jedne noći pobunjeni Albanci poklali su sve komesare i komandante svojih jedinica. U toj pobuni učestvovalo je oko šesto Albanaca, a do takvih pobuna došlo je i u Vršcu, Pančevu, jer Albanci nisu htjeli na front protiv Njemaca.


Ovo ti je vrhunac lazi tvoje resavske skole. "Pobune" nije bilo u Boru vec u luci BAR, kada je po recima Aleksandra Rankovica,na Osnivackom kongresu KP Srbije, od 8-12 maja 1945. godine replicirao Dusanu Mugosi za sektaski prilaz organizovanju vlasti na Kosovu i nastavio , "Jedan kosovski regrut, koje je BOKELJSKA BRIGADA sprovodila za Dalmatinski front, oteo pusku jednom partizanskom borcu-sprovodniku. Nakon sto je regrut razoruzan, na ocigled svih drugih regruta maltretiran. On je poceo vikati i upozoriti ostale regrute "da ce ovako proci svako". Nastalo je komesanje i sprovodnici iz Bokeljske brigade poceli su pucati. Njihovoj vatri na bosonoge regrute pridruzili se i stanovnici Bara, sa svih okolnih zgrada, cak i bolnice. Tom prilikom je pobijeno vise od 600 regruta. Da nesreca bude veca sve su to snimili americki obavestajci".

Likvidacija regruta kosovskih Albanaca u Baru je tamna mrlja koja ce se svakako rasvetljiti, u "punom sjaju" priredjivaca. Kao i likvidacija gusenjem, isto tako kosovskih regruta,poslatih na Dalmatinski front, zatvorenih u dubrovackoj barutani, njih 180. Istog meseca i iste godine!

"Jugoslovenski istorijski casopis" godisnjak tom XV.

Toliko o pobuni u Boru, kafanski prepisivacu iz "pouzdanih izvora", cetnickih foruma!

Edited by Lorenz, 05 January 2008 - 23:45.


#605 Lorenz

Lorenz
 • Banned
 • 5,827 posts

Posted 05 January 2008 - 23:50

...e sad shto si ti naseo to je tvoj problem.


Nije on "naseo" vec on permanentno pokusava da nekog "jase" takvim bljuvotinama. A sve iz beskrajnje ljubavi prema Albancima, u svim vremenima i prostorima!

Ali je vece "nasedanje" odgovarati takvim glupostima!


Istina nekada zaista boli pogotovo nakon dugogodišnjeg ispiranja mozga.


Tvoj mozak nije ispiran vec zagadjen!

Edited by Lorenz, 05 January 2008 - 23:55.


#606 Lorenz

Lorenz
 • Banned
 • 5,827 posts

Posted 06 January 2008 - 00:00

Ja se uoste i ne trudim da tebe u nesto uverim,znam odlicno da si video pizdarije Srba sa kosova ali isto tako znam da nikako nisi uspeo da vidis i neke od pizdarija kosovskih Albanaca i u tome je tvoj problem.
a u inat bi mogao i neke radnje koje Henry preporucuje da obavis,tako bi bas uspeo da me ubedis u nezavisnost :rolleyes:


Itekako sam "junastva" takodje pod navodnicima " svojih" osudjivao.Pa nisam trebao vikati "pazi Perkos sta sam napisao" Sto nije slucaj sa tvojom velicinom. A Henrijeve alatke, kolikom sec secam, malo cesce su bile preporucene tebi!
Ko bese "vitez izvrnutog noksira" ja ili ti?

#607 PRESHEVARI

PRESHEVARI
 • Members
 • 6,122 posts

Posted 06 January 2008 - 00:03

Nije on "naseo" vec on permanentno pokusava da nekog "jase" takvim bljuvotinama. A sve iz beskrajnje ljubavi prema Albancima, u svim vremenima i prostorima!

Ali je vece "nasedanje" odgovarati takvim glupostima!


Ja mu nisam odgovorio samo sam mu trazhio dokaze jednog takvog Titovog nastupa..
Ti si mu odgovorio i to propisno.

#608 Lorenz

Lorenz
 • Banned
 • 5,827 posts

Posted 06 January 2008 - 00:13

Ja mu nisam odgovorio samo sam mu trazhio dokaze jednog takvog Titovog nastupa..
Ti si mu odgovorio i to propisno.Odgovorio sam oslanjajuci se na relevantne izvore samo iz postovanja prema ostalim ucesnicima foruma, da ne bi jos jedna laz, koja po redu, o kosovskim Albancima, tek tako prosla!

#609 vladan

vladan
 • Members
 • 25,392 posts

Posted 06 January 2008 - 00:20

Albanci bojkotovali izbore za vreme Tita!?

Nigdje nisam naveo bojkotovanja izbora nego institucija. To ste počeli još dok je matori bio na vlasti još prije ukidanja autonomije. Autonomija vam je i ukinuta jer ste još za vrijeme matorog tražili republjik Kosova.

Počni već jednom da čitaš što zaista piše umjesto što izmišljaš! Ne vjerujem da patiš od disleksije.Ti si jedan potpuno otkaceni lazov, koga nije stid da izrekne i najneverovatnije izmisljotine. Koje su to institucije za zivota Josipa Broza Tita bojkotovali Albanci? Ajde lazovcino, navedi bar jednu?

Taj period licno odlicno poznajem, njegov sam savremenik, a imam i izvesne insajderske informacije.
Prica o tome kako Albanci pre ukidanja pokrajine bojkotuju institucije potpuna je glupost; pa da su bojkotovali institucije, ne bi te iste institucije Milosevic ukidao.
Sto se tice navedenog "Titovog govora" i sustinom, i duhom, i leksikom i frazeologijom u potpunosti je suprotan stavu JB Tita i sasvim se ocigledno radi o nevestom falsifikatu iz velikosrpske kuhinje.

#610 PRESHEVARI

PRESHEVARI
 • Members
 • 6,122 posts

Posted 06 January 2008 - 00:21

Odgovorio sam oslanjajuci se na relevantne izvore samo iz postovanja prema ostalim ucesnicima foruma, da ne bi jos jedna laz, koja po redu, o kosovskim Albancima, tek tako prosla!

Falcifikat je izashao iz podruma Aco 9(kafana) u Beogradu 1980.

#611 Nesh

Nesh
 • Members
 • 2,750 posts

Posted 06 January 2008 - 01:03

Google kad se ukuca ovaj tekst daje link za Blic iz 2001. godine!

Edited by Nesh, 06 January 2008 - 01:05.


#612 Lorenz

Lorenz
 • Banned
 • 5,827 posts

Posted 06 January 2008 - 07:06

Google kad se ukuca ovaj tekst daje link za Blic iz 2001. godine!


Dragi Nesh, bilo je dovoljno, za one koji su ziveli pun zivot dok je Stari bio licnost od postovanja u svetskim razmerama, mnogo godina pre tvog rodjenja, pretpostavljam da si sasvim mlad, procitati sledece i ostatak smatrati smecem senzacionalistickim:
Iz stenograma saznajemo, iz usta Broza, da su njegovi najveći protivnici u vrhu vlasti Vladimir Bakarić i Edvard Kardelj, i da su još od Drugog svetskog rata radili na rasturanju Jugoslavije; Andriji Hebrangu nije suđeno, nego je ubijen, da ne bi otkrio veze dela hrvatskog komunističkog rukovodstva sa ustašama; Ivo Lola Ribar nije poginuo na Glamočkom polju, kako smo učili u školi, već je takođe likvidiran; a Aleksandar Ranković nije smenjen zbog prisluškivanja, kako se zvanično pravdalo, nego... Donosimo neke od najzanimljivijih delova iz Brozovog govora u Karađorđevu i lične ispovesti Kopiniču.


Ovakvih senzacija je bilo vise. Svetozar Vukmanovic Tempo je bio poceo da stampa svoje uspomene nazvane "Razgovori ispod satora" gde su svetlost dana ugledale neverovatne "novosti". Kako je vreme proticalo hrabrost da se iznesu neistine nakon Titove smrti bivale su sve vece, pa je neko to nazvao "kako vreme protice tih razgovora ispod satora je bilo sve vise" A Tempo iz dana koje opisuje nije bio vise nimalo blizak Titovom srcu. No za mrtvim lavom moze se sve i svasta reci...

Ali da je Kardelj bio njegov najveci neprijatelj, to prevazilazi svaku meru bezobrazluka....dostojnu zute stampe!

#613 Unbeliever

Unbeliever
 • Members
 • 8,920 posts

Posted 06 January 2008 - 07:12

z stenograma saznajemo, iz usta Broza, da su njegovi najveći protivnici u vrhu vlasti [...] i Edvard Kardelj


:rolleyes: bravo za blic, ovo je u nivou Borata.

#614 muras

muras
 • Members
 • 11,247 posts

Posted 06 January 2008 - 08:19

...Ovakvih senzacija je bilo vise. Svetozar Vukmanovic Tempo je bio poceo da stampa svoje uspomene nazvane "Razgovori ispod satora" gde su svetlost dana ugledale neverovatne "novosti"...

eh pusti tempo...

uvjek zelio da bude u centru paznje, jedan od tipicnih "ja-pa-ja" primjeraka.
milijardu promjenjenih stavova, ali poslovicno "uvjek u pravu"...

i propjevao sa bregovicem, i vodali ga kao mecku "mladi, lijepi i pametni"...

pamtim ga ja i iz perioda "kazem ja titu", a tito se sa njim naravno uvjek samo slagao, slagao i slagao...

ustvari jedan ludak (i u pozitivnom i u negativnom smislu) koji je bio dojadio saveznim "centrima odlucivanja", a bogme i cg republickim - dosli neki novi (milatovic & co.) koji nijesu prihvatali da terazijski dalje vladaju crnom gorom...

Edited by muras, 06 January 2008 - 12:00.


#615 The Stonecutter

The Stonecutter
 • Banned
 • 436 posts

Posted 06 January 2008 - 09:11

huuuuh....izbori na okupiranoj Kosovsko-Metohijijskoj teritoriji, su bili i prosli jos prosle godine, ako niste znali. :rolleyes: