Jump to content


Photo

Ljubomora


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
26 replies to this topic

#1 kojot

kojot
  • Members
  • 2,447 posts

Posted 31 July 2002 - 04:42

Zanimame kakva iskustva vi imate!?Ja sam postao neverovatno ljubomorna osoba zbog koje moja divna devojka ne moze da zivi.Postao sam agresivna osoba,a uvek sam bio u pis fazonu.Znate li kako da se skinem sa ove droge????????????

#2 Free Mason

Free Mason
  • Members
  • 636 posts

Posted 31 July 2002 - 06:11

Tesko je iskulirati ljubomoru ako ti je stalo do neke osobe mnoooooooogo.

E sad to se ne leci...kazu prirodno je samo nemoj da posegnes za sekirce...sala naravno

Znas kako, nekad je ljubomora posesivnost. Zelis tu osobu samo za sebe. E to nije ljudski. Treba osobi dozvoliti da "dise" to ti je kao uzajamno poverenje, inace ispada da poverenja nema i to se lose zavrsi.

Ako verujete jedan drugom lako je izleciti ljubomoru druga je stvar ako si sumnjicav tu pre svega moras dooooobro preispitati svoju vezu.

Uostalom nema jednostavnih resenja, barem po meni, kad je ljubaviska u pitanju. I mene to ponekad zaposedne pa se jedva iskobeljam.

#3 Dragan

Dragan
  • Members
  • 2,171 posts

Posted 31 July 2002 - 12:45

Ne bih ulazio u psihologiju cele stvari, to je Mason vec dobro naceo, vec samo par "tehnickih" detalja koji mozda mogu da pomognu:

Energije ljubomore se javljaju na drugom, seksualnom centru i zato su veoma vezane na seksualnost kao takvu.
U slucaju da veci deo svojih energija dignes do cetvrtog, srcanog centra i pustis ih tu da zrace neces osecati ljubomoru (bar ne u ometajucoj meri).
Dakle ako dovoljno snazno volis neces osecati ljubomoru. Problem je sto, ako su ti energije na drugom centru, ti i dalje mozes da MISLIS i da budes ubedjen da su one na cetvrtom.
Ljubomora je za mene pakao i nikako se nemoze, kao sto to mnogi kazu, uzeti za merilo ljubavi ili necijeg znacaja.
Sto rece jedan moj prijatelj "...bas si blesav, kakva sreca u tri niza sveta...:smile:

Ko ne veruje sve ovo neka proba sledece na primer (dosta cest primer) - posvadjaj se sa svojim partnerom zestoko (budjenje energija treceg, stomacnog centra) a onda se jebite. Posto je energija snazno pobudjena zajebancija ce biti snazna. Ali efekti posle...

#4 aenima

aenima
  • Members
  • 2,025 posts

Posted 31 July 2002 - 15:26

Jedno je ljubavna mora, a drugo je zavist. I jedno i drugo je lose, ko sto znamo.
Ako je ovo prvo u pitanju, ja bih probala da stvar preinacim u ljubavnu radost. Tacnije, probaj samo da volis, bez da ocekujes ista za uzvrat. Da tvoja ljubav postoji bez obzira na okolnosti ili na drugu osobu. I da uzivas u tom osecanju.
Isto treba doci do tog nivoa, ali je vrlo lepo. Mislim da je lakse od Draganovih chakri :wink:. Praktikujem od mladjanih dana!

#5 Dragan

Dragan
  • Members
  • 2,171 posts

Posted 31 July 2002 - 16:04

Hajde da budem cepidlaka pa da kazem da je ovo sto je napisala aenima isto sto sam i ja hteo da kazem samo na "strucno-tehnicki" nacin. I podjednako je tesko/lako. I jedan i drugi nacin opisivanja imaju svoje prednosti i mane u zavisnosti od situacije i tipa coveka. S tim sto se ovaj moj gornji pristup moze iskoristiti za jos neke analize dok je ovaj aenimin svakako inpirativniji i lakse (s)(pri)hvatljiviji.
U svakom slucaju vazno je napraviti. Kako dolazi tek na drugo mesto. :smile:

#6 kojot

kojot
  • Members
  • 2,447 posts

Posted 31 July 2002 - 22:51

Kod mene je ipak posesivnost u pitanju.Siguran sam da me devojka voli isto onoliko kolko i ja nju,i nisam sumnjicav,ali kad je u blizini bilo kog muskarca,ja se toliko unervozim da mi dodje da ga ubijem.Najbitnije je sto ja nikad ne pravim scene.Umem da se kontrolisem kad nismo sami,ali zato kasnije bas poludim.Sad je period kad sam malo smireniji,ali mi je nekad zivot gori od pakla.Svako ko je iskusio shvatice.

#7 Free Mason

Free Mason
  • Members
  • 636 posts

Posted 01 August 2002 - 05:13

Znas sta rivalstvo jeste potencijalni problem ako ga tako posmatras. Opusti se i ne dozvoljavaj sebi greske koje bi devalvirale tvoju licnost u ocima voljenih. Ja onako generalno za sve koji te vole i stuju.

Stvarno ne vidim zasto bi nekoga ubio zato sto mu je tvoja devojka prisla. Ona je pre tebe verovatno imala kontakata i sa muskim svetom (prijatelji, skolski itd...), sta bi ti da jednostavno prestane?

Ja bih ti savetovao da prestanes da razmisljas kako bi te napustila radi drugog. To je kontraproduktivno.

Secam se jednog slucaja i saveta koji sam za isti dobio. Na napad ljubomore sam odgovorio putovanjem. Tesko u pocetku (znas naviknes se da je osoba tu pored tebe). Upoznao nove ljude i preispitao celu vezu. Po povratku znacajnije relaksiran, verujem oboje smo bili,saglasili smo se da je veza bila naporna i prezasicena. Jednostavno je bio potreban ventil. Pauza.

Za ovakve savete ipak treba covek da poznaje sagovornika ovako mogu samo da podelim neka svoja iskustva. Ostajem pri tome da je stvar kompleksna i da je na individui da se suoci sa njom pre nego li kasnije.

#8 kojot

kojot
  • Members
  • 2,447 posts

Posted 02 August 2002 - 02:42

Fora je u tome sto ja nisam takav tip.Ne mogu da odem na neko vreme i iskuliram.Sad sam se malo smirio i ne pokazujem znake ljubomore,ali sta u sebi osecam to je druga stvar.To sto u sebi osecam je sada problem.

#9 zmaj

zmaj
  • Members
  • 52 posts

Posted 02 August 2002 - 14:08

Znas kako kazu, kako god da se okrenes d..e ti je pozadi. Pokusaj to da resis sa devojcicom na miran nacin. Ako se suvise kontrolises neces dugo izdrzati. U najboljem slucaju rizikujes isto sto i ja. Bice"ti me vise ne volis, ne pricas samnom, ..."
Ipak sve one vole kad smo mi malo ljubomorni.CUM GRANUM SALIS

#10 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 02 August 2002 - 15:15

Možda je problem u tebi, jer je ljubomora odraz sopstvene nesigurnosti.

Razmisli dobro koji su pravi razlozi tvoje ljubomore. Da li je i tvoja devojčica ljubomorna? Ako nije, šta misliš - zašto nije.

Meni je ovo pomagalo, možda će i tebi.

[ Izmena poruke: Vesna na dan 2002-08-02 18:51 ]

#11 aenima

aenima
  • Members
  • 2,025 posts

Posted 02 August 2002 - 15:55

Ko ti dirka gacice?!?Posted Image

#12 elle

elle
  • Members
  • 4,479 posts

Posted 03 August 2002 - 02:13

Dragi Kojote, razloga za sumnju uvek ima i oni su potpuno opravdani. Razlozi. A sumnjati u nekoga je najnormalniji osecaj, potpuno prirodan. To je oprez, to je samoodbrana, pa makar i anticipirana i tu si potpuno u pravu, ne treba sebe da mucis. Ali sumnjaj u sebe uvek. Kao i u drugog. Nemoguce je biti siguran u bilo sta. Jednog ili vise detektiva za nju, a, bogme, unajmi i par za sebe. Ma, nikad se ne zna. Mozes ti i sam sebe izdati, sta onda..
Mada sta ti garantuje da te i detektiv ne izda.
U tom zacaranom krugu treba ostati i dobro motriti. Ne vidim alternativu.

#13 kojot

kojot
  • Members
  • 2,447 posts

Posted 03 August 2002 - 02:26

Tacno tako,ja zivim u zacaranom krugu.Nemogu da izdrzim bez nje,a i ne mogu da zivim sa ljubomorom.Nema izlaza,hm.......Jedino samoubistvo:smile::smile::smile:

#14 elle

elle
  • Members
  • 4,479 posts

Posted 03 August 2002 - 02:34

Da. Samoubistvo je jedna od opcija, prilicno odgovarajuca, jer radikalna, ali kako ne mozes da izdrzis bez nje, otpada.
Resenja nema.

A zenama verovati, veruj mi , mudro nije.

#15 Sister

Sister
  • Members
  • 1,166 posts

Posted 03 August 2002 - 13:35

Kojote, vruj mi iz ličnog iskustva - svaka pažnja je bitna. Mene vrlo pogađa ako isključim mobilni, a moj dečko ne dođe kod mene na posao da vidi šta se događa. Ili ako izađem sa posla a on me ne čeka. Pokušala sam da privučem pažnju tako što sam sa posla izlazila sa raznim kolegama, neki su me čak i vozili kući, a on ni na takvo besramno flertovanje nije reagovao.

Kada izađemo, tražim upaljač od momaka za drugim stolovima, a on ne reaguje. Na ulici ramenjujem značajne poglede sa prolaznicima i opet ništa. Desi se da prođe i po sat vremena a da me on ne zove na mobilni da vidi šta radim.

Zbog svega toga naša veza rapidno propada jer ja jednostavno ne vidim da je njemu stalo :sad: