Jump to content


Photo
- - - - -

Sonny Vincent oproštajna turneja!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
23 replies to this topic

#1 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 13 November 2007 - 04:14

dakle, oproštajna turneja startuje u srbiji. matori roker se ženi i odlazi u penziju, bar kad su koncertne aktivnosti u pitanju.

22. novembar - Niš @ Feedback
23. novembar - Beograd @ SKC
24. novembar - Novi Sad @ Crna kuća
25. novembar - Bečej @ Penny Lane

Posted Image

http://www.myspace.com/sonnyvincent
http://www.sonnyvincent.com/
http://en.wikipedia....i/Sonny_Vincent
http://www.acetate.c...s/sonnyvincent/
http://www.empty.de/Vincent.htm

Edited by Bad Music For Bad People, 13 November 2007 - 14:50.


#2 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 13 November 2007 - 14:08

uz veliku pomoć kolege zagora popunjena i ta nedelja, 25. novembar - Bečej @ Penny Lane!!

#3 djeneralche

djeneralche
  • Members
  • 1,135 posts

Posted 13 November 2007 - 19:39

steta sto je pogresna petak-subota kombinacija
a Verbalu spomenik da dignemo

#4 Verbal

Verbal
  • Members
  • 757 posts

Posted 13 November 2007 - 21:43

There, there... To je samo par kreveta :rolleyes:

Ozbiljno, Nislije, karta od 200 din i 1 pice u klubu je najmanje sto mozete da uradite za sebe i grad.
Prosli put je bilo sjajno, ko nije bio, neka se raspita kod srecnika koji jesu.
Ako neko prethodno zeli da cuje o cemu se radi, neka proveri Skloicu ovih dana,
a nesto diskova moze i da se ostavi u Feedbacku.

#5 ohbabyw

ohbabyw
  • Members
  • 2,208 posts

Posted 13 November 2007 - 23:00

...

#6 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 13 November 2007 - 23:25

...

???

#7 ohbabyw

ohbabyw
  • Members
  • 2,208 posts

Posted 14 November 2007 - 09:02

pa nemam šta posebno da kažem, osim da je fenomenalno, pa sam samo ostavila "..." :rolleyes:

#8 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 14 November 2007 - 09:29

ma pusti ti to 'fenomenalno', nego da dodjes i podrzis rokenrol u tvom gradu :rolleyes: .

album + spot

Edited by Bad Music For Bad People, 14 November 2007 - 10:36.


#9 ohbabyw

ohbabyw
  • Members
  • 2,208 posts

Posted 14 November 2007 - 09:44

pa kako da ne dođem!!!!!??? :rolleyes:
FB ostade jedini bastion rokenrola u ovom gradu...
nadam se da ćemo ti se dopasti pa nam ufuraš još po nešto iz svog džepa!

#10 zagor

zagor
  • Members
  • 6,113 posts

Posted 15 November 2007 - 08:45

25. novembar - Bečej @ Penny Lane!!

plus, za BG & NS standarde, extremno jeftina cuga :rolleyes:

#11 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 19 November 2007 - 23:51

hehe, pa i karta je u beceju ekstremno jeftina.

evo najave:

»…’till I die I ride a Cadillac,

’till I die I play my black guitar…«

(Sonny Vincent)


Biografija Sonnyja Vincenta bogata je gotovo kao i Rokenrol istorija od momenta kada je ušao u istu, a to je bilo sredinom davnih 70-tih.

Rođen u Njujorku i odrastao na njegovim ulicama i u tamošnjim klubovima, još u najranijem detinjstvu nedvosmisleno je ponašanjem ukazivao na sve simptome »enfant terrible«, a takav je ostao do dana današnjeg. Kao dvanaestogodišnjak zbog sitnih, ali brojnih krađa biva odvedem u popravni dom. Otuda beži nepunu godinu docnije da bi se »skrasio« u ženskom studentskom domu, naravno, kao »ilegalac«, živeći sa, čak, tri devojke »oslobođene svih tabua«. Zakon ga stiže posle nekoliko ludih žurki i Sonny je opet u popravnom.

Sa 14 godina svira svoj prvi koncert u Village klubu. Par godina docnije, 1976., formira danas kultni NYC punk sastav – THE TESTORS koji nastupa na smenu u dva, tada najveća punk kluba Njujorka – CBGB i MAX’S KANSAS CITY. Intenzivno se druži sa Rokenrol ikonama od kojih više mnogih nema: Dee Dee Ramone, Joey Ramone, Johnny Thunders, Lou Reed, Moe Tucker, Wayne County, Richard Hell, Lux Interior, Steve Bators… THE TESTORS najčešće nastupaju na double bill-u sa THE CRAMPS, DEAD BOYS, SUICIDE…, a vrhunac karijere je velika američka turneja sa DEAD BOYS koja obiluje divljim epizodama poput one kada su u Hjustonu ruinirali hotel tokom još jedne raskalašne žurke.

Po povratku u Big Apple, Sonny Vincent izvodi još par ekscesa. Najpre se potukao sa Lennyjem Kayeom (PATTY SMITH GROUP) u živoj radio emisiji emitovanoj iz nove CBGB dvorane, da bi potom na poslednjem TESTORS nastupu napravio požar koji se oteo kontroli (protivpožarne prskalice su se aktivirale i izbegnuta je tragedija, ali su zato svi u publici bili mokri do gole kože). Zbog ove nepodobštine završiće na tri meseca u bolnici za mentalno obolele – Wingdale. Po izlasku Sonny počinje da snima filmove i radi kao multimedijalni umetnik i biva zapažen po svojim instalacijama.

‘81. napušta Njujork i odlazi u Mineapolis. Tamo osniva novi bend – SONNY VINCENT & THE EXTREME.

Već naredne godine bend pauzira 8 meseci zbog šefa grupe koji je u zatvoru jer je: vozio sa lažnom dozvolom, odupirao se hapšenju, vređao i udario policajca, a pronađena mu je i izvesna količina opojnih supstanci (kako u krvi, tako i u džepu jakne). Pošto je pušten iz zatvora Sonny nastavlja da radi sa bendom i paralelno izvodi umetničke performanse. Zbog potonje delatnosti dobija nacionalnu nagradu u vidu pristojne količine zelenih novčanica kojima kupuje kombi i odlazi na veliku turneju po SAD. 1985. bend se raspada, a naš neobuzdani junak se »smiruje« radeći isključivo low budget filmove i artističke performanse.

Dve godine potom sa Bobom Stinsonom (REPLACEMENTS) osniva MODERN PRISONER, bend koji će uglavnom svirati po Mineapolisu i okolini, ali i zabeležiti 2 uspešne coast-to-coast turneje po SAD.

‘89. pravi još jedan sastav – SHOTGUN RATIONALE. Album koji će ubrzo snimiti producira Moe Tucker (VELVET UNDERGROUND). Iste godine odlazi na evropsku, pa američku turneju sa Moe Tucker & HALF JAPANESE. Potom sa SHOTGUN RATIONALE svira po Americi i Kanadi (u postavi su Bob Stinson i Cheetah Chrome iz DEAD BOYS). Kroz SHOTGUN RATIONALE prolazi brdo poznatih muzičara tih godina. Pored Boba Stinsona i Cheetah Chromea, tu je bilo mesta i za Moe Tucker, Grega Nortona (HUSKER DU), Sterlinga Morrisona (VELVET UNDEGROUND), Scotta Ashetona (STOOGES), Richarda Hella (RICHARD HELL & THE VOIDOIDS)… Na SHOTGUN RATIONALE albumu iz ‘92, »ROLLER COASTER« uz pomenute gostuju i Don Flaming (GUMBALL) i Chris Romanelli (PLASMATICS). Tokom čitave poslednje decenije prošlog veka Sonny je ili na turnejama po Evropi i Americi sa SHOTGUN RATIONALE i Moe Tucker + Sterling Morrison ili u studiju radeći na novim projektima. Istovremeno mu u Nemačkoj i Italiji izlaze 2 albuma sa nikad objavljenim TESTORS materijalom, koji upravo čine »kariku koja nedostaje« u potpunom sagledavanju njujorške punk scene druge polovine ‘70-tih.

U SHOTGUN RATIONALE sve češće sviraju legende Rokenrola (braća Asheton iz STOOGES, Captain Sensible iz THE DAMNED, Steve Baise iz DEVIL DOGS, Tonny Leeuwenburgh iz LOVESLUG i BGK…), ali i potpuni anonimci, prijatelji iz sveta Rokenrola koje je upoznavao na turnejama.

Neprekidni rad na albumima i turneje čine da ga čuveni magazin »Rolling Stone« proglasi, naravno, sa decenijskim zakašnjenjem, autentičnom njujorškom punk legendom.

Pretposlednji album »THE GOOD THE BAD THE UGLY« (2003, ACETATE RECODS) je svakako vrhunac S. Vincenta kao autora, gde u svojim 40-tim izgleda i svira bolje nego čitava današnja »neo punk« generacija (da ne pominjemo njegove ostarele i isceđene ispisnike!!). Sirova energija, moć glasne električne gitare i tutnjeće ritam sekcije, ali i proživljeni tekstovi čine ovaj dragulj upravo modernim obrazcem za istinsku Rokenrol ploču u novom veku. No, ima još jedan, više nego bitan »detalj« - Sonny je na »THE GOOD THE BAD THE UGLY« okupio dosad najveći broj svojih prijatelja iz sveta muzike. Lista imena dovoljno govori o tome koliko je ovaj rokenrol desperado omiljen i cenjen kod kolega. Dakle, čitav album su odsvirali Sonny Vincent - glas i gitara, Scott Asheton (STOOGES) - bubanj i Captain Sensible (DAMNED) – bas. Gitarslingeri: Wayne Kramer (MC5), Walter Lure (HEARTBREAKERS), Brian James (DAMNED/LORDS OF THE NEW CHURCH), Thurston Moore (SONIC YOUTH), Richard Lloyd (TELEVISION), Scott Morgan (SONIC RENDEZVOUS BAND), Greg Ginn (BLACK FLAG), Xavier Escovedo (ZEROS), Kim Shattuk (MUFFS), Pat Todd (LAZY COWGIRLS), Jimmy James (HANGMEN), Don Fleming (BALL/GUMBALL/DIM STAR), Robert Quine i Ivan Julian (obojica iz RICHARD HELL & THE VOIDOIDS), Bob “Derwood” Andrews (GENERATION X), Cliff Roman (WEIRDOS) i mnogi drugi. Dovoljno?!?!?! Naravno!!

Poslednji zabaleženi Vincentov incident je razbijanje merača buke na jednom koncertu. Prilikom hapšenja muzičar je policiji izjavio: “Naravno da sam ga razbio, to je antirokenrol sprava… i trebalo bi da ih razbijam, zar ne?”

Poslednji dani 2007. rezervisani su za oproštajnu turneju neukrotivog pankera. Srbija je po drugi put počastvovana višednevnim gostovanjem legende njujorškog punka iz druge polovine 70-tih.


+++ na koncertima u novom sadu i beceju pre sonija i benda mu - S.U.S. (beograd, punk/garage):
http://www.myspace.com/susnroll

Posted Image

#12 trashomi

trashomi
  • Members
  • 87 posts

Posted 20 November 2007 - 21:33

evo nekih fotki sa proshlog koncerta

Posted Image

Posted Image

nazalost ova dva frajera ovog puta necemo imati priliku da gledamo

Posted Image

i naravno da ih ne zaboravimo S.U.S.

Posted Image

Posted Image

#13 Verbal

Verbal
  • Members
  • 757 posts

Posted 22 November 2007 - 16:03

BUMP za veceras

#14 Pareidolia

Pareidolia
  • Members
  • 998 posts

Posted 23 November 2007 - 17:46

Kakvo przenje, uh! :huh: Hvala Bad :rolleyes:

#15 Verbal

Verbal
  • Members
  • 757 posts

Posted 23 November 2007 - 20:01

Posted Image indeed, super svirka!