Jump to content


Photo
- - - - -

Beograd vs Zagreb


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
419 replies to this topic

#406 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 10 December 2008 - 15:04

Praziluk je kad neko ko je odrastao na Carnex pašteti priča kako će se ispovraćati ako mu pomenu prasetinu i sarmu.
Eto, znam neke koji su odrasli na lososu i francuskim sirevima (100% Francuzi), pa još i vole tu strašnu hranu.


Ja nikada nisam imao problem da kazem da me pechena svinja ne privlachi gastronomski, pa nemam ni sada i ne vidim tu nikakve prazilukove. Vecina ljudi posle promene nachina ishrane oseca odbojnost i netoleranciju prema hrani koju su do tada koristili, narochito ako se radi o masnocama >30%.

Ti kao argument u diskusiji koristiš to šta doručkuješ, mogao si nam saopštiti, koliko si zaradio i šta si dohvatio.
Ma, super je što si ti izrastao u novog čoveka, uklopio se u novu sredinu i sa Carnexa prešao na losos i francuske sireve,
ali je krajnje prostački iznositi sadržaj creva na forum. Ti to stvarno ne kapiraš?
Gluplje je bilo samo kad je jedan jadnik došao na forum da se pohvali kako je "sinoć jednu kresno".


Ne radi se o sadrzaju creva vec o jelovniku tupane.

Šta su tebi u mesari uvalili! :ph34r:


Kiseli kupus smrdi, pitaj nekoga ko ima chulo mirisa i kazace ti se.


Dobro, hajde objasni mi tvoju potrebu da nama koji smo ovde objašnjavaš da u Srbiji penzioneri pljačkaju klince,
da smo poslednja rupa.


Nishta ja tebi necu objashnjavati, narochito moje potrebe.

Tebi je tvoja ulica najbolja, a Toronto je idealno mesto za život. Ja sam od nekih, kojim verujem, čuo i ponešto drugačije.


Verovatno od onih koji pate za sarmom :) . Ima i takvih, znam nekoliko primeraka.

Edited by down with the sickness, 10 December 2008 - 15:04.


#407 josip

josip
  • Members
  • 1,137 posts

Posted 10 December 2008 - 15:31

Kiseli kupus smrdi, pitaj nekoga ko ima chulo mirisa i kazace ti se.

Ne grijesi dusu...sto ima bolje od kiselog kupusa i malo susenog mesa sada kada je zima pred pragom.

#408 duma

duma
  • Members
  • 1,673 posts

Posted 10 December 2008 - 15:45

Ja nikada nisam imao problem da kazem da me pechena svinja ne privlachi gastronomski, pa nemam ni sada i ne vidim tu nikakve prazilukove.

Kad neko ko je odrastao na Carnexu priča kako mu se povraća kad mu pomenu prasetinu, to jeste praziluk.
To je kao kad bi neko ko je do juče vozio juga povraćao kad mu pomenu vožnju golfom, jer je neudoban.

Vecina ljudi posle promene nachina ishrane oseca odbojnost i netoleranciju prema hrani koju su do tada koristili, narochito ako se radi o masnocama >30%.

Dobro, verovatno se i oni koji više ne mogu zgražavaju seksa, ali nije lepo da dave druge. Koga briga šta ti jedeš i da li ...eš?

Ne radi se o sadrzaju creva vec o jelovniku ....

Kao prvo i jedno i drugo je krajnje glupo, sem na kulinarstvu.
Kao drugo, pričao si o tome šta si jeo tokom dana, znači to si već vario:

Danas sam tako lepo ruchao lobster bisque soup, grilled portobello focaccia sandwich i goat cheese arugula salad da cu sad sve da ispovracam po forumu.

Na niovou onog što je pričao kako je jednu kresnuo.

Kiseli kupus smrdi, pitaj nekoga ko ima chulo mirisa i kazace ti se.

Napisah mesara. Nisam znao da se tamo prodaje kiseli kupus. U BG u mesarama kupujemo meso. Tebi i ono sigurno smrdi.

Verovatno od onih koji pate za sarmom :ph34r: . Ima i takvih, znam nekoliko primeraka.

Da te ne lažemo, ipak si ti malo žešći primerak. Sad što misliš da ćeš to prikriti ako budš jeo losos, to je tvoj problem.
Verovao ili ne ima u životu i drugih stvari sem jela. Recimo klima.

Nishta ja tebi necu objashnjavati, narochito moje potrebe.

Onda nas poštedi i sadržaja svog želudca. Kao i krajnje neobjektivnih utisaka. Jedi svoj losos i francuske sireve i uživaj.

Prijatno

Edited by duma, 10 December 2008 - 15:46.


#409 David Gilmour

David Gilmour
  • Members
  • 5,374 posts

Posted 10 December 2008 - 15:52

Ovo sa lobsterom je legendarno  :D

Five stars  :ph34r:

Bezi ti tamo prase jedno  :) masnoce, fuj  :D

#410 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 10 December 2008 - 16:44

Dobro, verovatno se i oni koji više ne mogu zgražavaju seksa, ali nije lepo da dave druge. Koga briga šta ti jedeš i da li ...eš?


Jes' ti u nekom problemu? Neshto ne vidim da prichamo o seksu, a ti malo-malo pa ....

Kao prvo i jedno i drugo je krajnje glupo, sem na kulinarstvu.
Kao drugo, pričao si o tome šta si jeo tokom dana, znači to si već vario:
Na niovou onog što je pričao kako je jednu kresnuo.


Ja stvarno ne znam koliko puta treba da ponovim da je pominjanje mog ruchka bio ODGOVOR na provokaciju da bih pola zivota dao za jednu HLADNU SARMU IZ SHERPE.

Mislim da je odgovor bio sasvim na mestu, adekvatan i stvarno ne poznajem nijednog choveka kome se ne povraca na pomisao o hladnoj sarmi, jedino ako se naduvash zeshce pa ti je svejedno.

Napisah mesara. Nisam znao da se tamo prodaje kiseli kupus. U BG u mesarama kupujemo meso. Tebi i ono sigurno smrdi.


Ti si bash skromno inteligentan. Ja pomenuh smrad u vezi sarme, koji potiche od kiselog kupusa, to bi svako zakljuchio, a ne od mesa, kao ti, pa si inteligentno napisao "shta su ti uvalili u mesari" .....

#411 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 10 December 2008 - 16:53

Ne grijesi dusu...sto ima bolje od kiselog kupusa i malo susenog mesa sada kada je zima pred pragom.


Naravno da kupus sa sushenim mesom i krompirima, narochito ako je spremljeno na Lichki nachin :ph34r: , izaziva kod mene refleks pojachane salivacije i prezivanja :) , nego malo nerviram ove pripadnike ruske dume i ostale koji ne vide dalje od Batajnice.

#412 duma

duma
  • Members
  • 1,673 posts

Posted 11 December 2008 - 09:46

Što se hrane tiče počelo je ovim:

Domaci restorani su kraljevstvo masnoca i to zivotinjskih

, nastavilo se sa:

Molim te da ne pominjesh sarmu i pechenu svinju. Danas sam tako lepo ruchao lobster bisque soup....

Posle si naprasno tu prasetinu zaboravio, a baš nju poredih sa Carnex paštetama na kojim si odrastao. Sarmu si ohladio.
Na kraju si ipak završio sa:

Naravno da kupus sa sushenim mesom i krompirima, narochito ako je spremljeno na Lichki nachin :ph34r: , izaziva kod mene refleks pojachane salivacije i prezivanja :) ,

Da te neko nije ubedio da suvo meso nije masno, a uz to i slano?
Zar se ti ne povraćaš i kad se pomene takva hrana? Šta bi od ovog:

Vecina ljudi posle promene nachina ishrane oseca odbojnost i netoleranciju prema hrani koju su do tada koristili

Zar se tebi, pored lososa i francuskih sireva i sve te fine hrane, refleks pojachane salivacije i prezivanja izaziva taj
kupus sa sušenim mesom i krompirom na lički način?

BG, a i ZG mogu da ponude kupus sa sušenim mesom vama koji dođete da vidite kako je ovde grozno, ali i drugim.
Tajlandskih, kineskih, italijanskih restorana uvek će biti više u tvojoj ulici, čak i da ih ovde bude 1000.
Dobra domaća hrana je nešto gde može da se stvari pozitivna konkurencija između BG i ZG.

Ta hrana se uglavnom svidi i ljudima koji dolaze ovde potpuno neopterećeni, pogotovu ne kompleksom niže vrednosti.
(kompleks više vrednosti je direktna posledica kompleksa niže vrednosti prema nekim drugim, Kanađanima naprimer)

nego malo nerviram ove pripadnike ruske dume i ostale koji ne vide dalje od Batajnice.

1. Kud ne odvojih minut ili dva za izbor nicka? Ne bi me smarali debili opterećeni ruskom i bugarskom skupštinom.

2. Samo su gastarbajteri videli šta ima dalje od Batajnice, mi ostali slepci samo čekamo da nam prosvećeni gastosi oči otvore.
Da nam kažu kod nas penzioneri pljačkaju decu i da nam je hrana odvratna. Usput spontanoalo ubace da je njiova ulica raj.
Činjenica je da, kad se malo zaborave, priznaju da im se pojača salivacija i na pomen ovdašnje hrane, ali bar dotle je se gade.

5 puta mu poželim dobar tek (valjda bi tako) uz njegov losos i fr. sireve, a on se neprestano vraća međ nas masne.
Još će na kraju ispasti da čezne i za gibanicom.

Edited by duma, 11 December 2008 - 10:16.


#413 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 11 December 2008 - 12:21

................................................................................
....



:ph34r: Take it easy buddy.

#414 trotter80

trotter80
  • Members
  • 321 posts

Posted 12 December 2008 - 15:57

ja i dalje čitam i nikako nemogu dokučiti kakve sve to veze ima s naslovom topica Beograd vs Zagreb? :ph34r:

#415 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 12 December 2008 - 18:12

In geniozno, in geniozno!!! :ph34r: Ja uvek lepo kazem, dole kod nas se samo jede! Ko sta radi, ljudi o sarmi i kiselom zelju (ili, zelje ono bese nije kiselo?). A gde god da dodjes odmah te pitaju jeli li gladan. I kao da je bilo tesko pogoditi da ce match izmedju Zg i Bg zavrsiti na gastronomiji. A onaj bosnischer Topf, bas me zanima gde ga bolje prave, u Zg ili u Bg.

Maestralno! :)


Nego, kad smo vec kod Zagreba i Beograda :D moram da kazem da je stvarno grozno kad cela zgrada kiseli kupus. Evo, smejem se :D Ono stvarno bazdi!

#416 cap.Acid

cap.Acid
  • Members
  • 18 posts

Posted 12 December 2008 - 22:02

In geniozno, in geniozno!!! :ph34r: Ja uvek lepo kazem, dole kod nas se samo jede! Ko sta radi, ljudi o sarmi i kiselom zelju (ili, zelje ono bese nije kiselo?). A gde god da dodjes odmah te pitaju jeli li gladan. I kao da je bilo tesko pogoditi da ce match izmedju Zg i Bg zavrsiti na gastronomiji. A onaj bosnischer Topf, bas me zanima gde ga bolje prave, u Zg ili u Bg.

Maestralno! :)


Nego, kad smo vec kod Zagreba i Beograda :D moram da kazem da je stvarno grozno kad cela zgrada kiseli kupus. Evo, smejem se :D Ono stvarno bazdi!


Zelje nije kiselo, ali se konzumira sa kiselim mlekom .

A glede smrada kiselog kupusa ...to hoće ako domaćin zaboravi da isprazni posudu gde ga drži, pa o Đurđevdanu ti se čini da je nešto uginulo u zgradi !

#417 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 13 December 2008 - 04:27

In geniozno, in geniozno!!! :ph34r: Ja uvek lepo kazem, dole kod nas se samo jede! Ko sta radi, ljudi o sarmi i kiselom zelju (ili, zelje ono bese nije kiselo?). A gde god da dodjes odmah te pitaju jeli li gladan. I kao da je bilo tesko pogoditi da ce match izmedju Zg i Bg zavrsiti na gastronomiji. A onaj bosnischer Topf, bas me zanima gde ga bolje prave, u Zg ili u Bg.

Maestralno! :)


Ma nishta bre Cyberworld, ja se malo zezam sa ovima zbog kojih smo mi na "privremenom" radu u inostranstvu :D . Kazu mi da sam praziluk, a meni neka milina oko srca :D .

#418 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 13 December 2008 - 09:27

Ma nishta bre Cyberworld, ja se malo zezam sa ovima zbog kojih smo mi na "privremenom" radu u inostranstvu :ph34r: . Kazu mi da sam praziluk, a meni neka milina oko srca :) .


Ovo je za novu temu da se otvori! Nego, znas kako je. Svi mi donosimo sudove na osnovi sopstvenih referensnih ramova. A sta ce drugo covek da ti kaze?

To ti je kao kad su pre X godina majstori koji su nam renovirali kupatilo zdrali pecenje (na kilogram) + pivo za dorucak. Kazes mu da nije dobro za povisen krvni pritisak a on se smeje onako sazaljevajuci te pa kaze: "mala, svaka muskarcina ima visok krvni pritisak".

Tako, praziluk mu tu ispadne veoma zdrava varijanta u poredjenju sa svim onim trigliceridima na cijim barikadama kulinarske patriote neumorno stoje.

:D

#419 Picard

Picard
  • Members
  • 69 posts

Posted 15 December 2008 - 00:39

Ma nishta bre Cyberworld, ja se malo zezam sa ovima zbog kojih smo mi na "privremenom" radu u inostranstvu :ph34r: . Kazu mi da sam praziluk, a meni neka milina oko srca :) .

Хајде зезање да разумем, али ово је безобразно...

#420 dalmatian

dalmatian
  • Members
  • 19 posts

Posted 17 December 2008 - 10:27

In geniozno, in geniozno!!! :ph34r: Ja uvek lepo kazem, dole kod nas se samo jede! Ko sta radi, ljudi o sarmi i kiselom zelju (ili, zelje ono bese nije kiselo?). A gde god da dodjes odmah te pitaju jeli li gladan. I kao da je bilo tesko pogoditi da ce match izmedju Zg i Bg zavrsiti na gastronomiji. A onaj bosnischer Topf, bas me zanima gde ga bolje prave, u Zg ili u Bg.

Maestralno! :)


Nego, kad smo vec kod Zagreba i Beograda :D moram da kazem da je stvarno grozno kad cela zgrada kiseli kupus. Evo, smejem se :D Ono stvarno bazdi!


ne trebaš se bojati da će te u Zagrebu odmah pitati jesi li gladan, a u zadnje vrijeme i u ostatku urbane RH. utjecaj EU se širi! ;-))
ako ti netko plati piće, nestrpljivo očekuje da mu uzvratiš (tako da ispadne da je svatko sebi platio) :-)) (čast izuzecima!!)