Preterali ste...
mi ili Miroslavce?
kad je tako dobro u Delti sto jos uvek ne radis tamo!?
Edited by banderash, 09 November 2007 - 22:42.
Posted 09 November 2007 - 22:40
Preterali ste...
Edited by banderash, 09 November 2007 - 22:42.
Posted 10 November 2007 - 14:35
Ne radim zbog nekih ljudi tamo...mi ili Miroslavce?
kad je tako dobro u Delti sto jos uvek ne radis tamo!?
Edited by pobednik, 10 November 2007 - 14:44.
Posted 11 November 2007 - 18:01
Edited by banderash, 11 November 2007 - 19:10.
Posted 11 November 2007 - 19:24
Stoji to sto si rekao uz jedno ALI(jbga uvek postojibio bih stvarno pokvaren da ne kazem da su dobri ovi iz Delte, moram im to priznati, ALI (jbga uvek postoji)
sta ti mislis koliko bih ja bio dobar da sam se nafatirao xy miliona dolara/evra (kao Miroslavce) u vreme rahametli SMa, oprao novac, platio extra profit, postao ugledni privrednik SRB, poceo da angazujem NAJBOLJE ljude iz struke, da ih placam jel to mogu, a onako UZput finansiram sve politicke stranke(sem jedne) jer mi potonji omogucavaju da zadrzim konkurenciju na granici SRBe dok ja ne pokupujem sve sto je vredno i sto mislim da treba!?
E JA to zelim da cujem od tebe kao bivseg insajdera, bar JA ne ocekujem da pljujes u tanjir iz koga si jeo, ali ocekujem da budes posten/realan i da prokomentarises moje pitanje.
Edited by pobednik, 11 November 2007 - 19:31.
Posted 11 November 2007 - 19:37
Posted 11 November 2007 - 19:44
To sam upravo i rekao u pretposlednjem postu, da je jedan od razloga sto ne radim tamo upravo ta kalsicna atmosfera za srBske firme koja nazalost nije zaobisla ni Deltu. Da kad su jaki ne gledaju ni na koga drugog, vec samo gaze, da preamaju sve preko kolena kad se osete mocnima,...u svakom losem ima po neko dobro, sad bar imas bolju platu. Imao sam nekik dodira sa Deltom dok sam radio privatno i stvarno se osecala japijevska atmosfera u tim ljudima, ali ono sto mi je i onda, a pogotovo SAD smeta sto vecina njih ima PODCENjIVACKI odnos prema vox populi-ju, obicnom svetu, toliko je prezira skoncentrisano na jednom mestu da je to stvarno.....ne znam adekvatni izraz da ostanem fin. Sve je to posledica koncetracije moci i novca da ne govorim o politickom uticaju.
Da ne drvim vise, licno ne bih imao nista protiv Miroslavceta da je trzisna utakmica otvorenog tipa, ovako kad imas jednu ekipu podeljenu na dve polovine igralista.....![]()
![]()
![]()
Edited by pobednik, 11 November 2007 - 19:47.
Posted 11 November 2007 - 19:52
nisam iz ekonomske branse, da li bi mi malo objasnio sta si mislio pod tim.Samo pitanje za kraj za razmisljanje - zasto niko drugi u Srbiji nije napravio shoping mall, i nije podigao kredit? Zasto ako se zna da je celokupan mall podignut iz kredita od stranih banaka?
Posted 11 November 2007 - 20:13
Ne bih ti odgovorio na ovo ali posto si grobar...nisam iz ekonomske branse, da li bi mi malo objasnio sta si mislio pod tim.
Ma dje si kolega grobare.
Takodje navijam za nase, cak mi je bilo toliko krivo kad Zvezda izgubi onomadne od Bajerna
Edited by pobednik, 11 November 2007 - 20:20.
Posted 11 November 2007 - 20:24
Posted 12 November 2007 - 13:26
Takodje ono sto je tacno, Delta nikada nije dobila ni jedan tender za snabdevanje vojske, policije ili bilo koje drzavne institucije. Nije a po velicini i snazi bi bilo logicno da jeste.
Posted 12 November 2007 - 14:51
hvala ovo je bilo poucno, al stvarno. Da, to je nasa slika danasnjice, hvala jos jednom
Posted 12 November 2007 - 17:33
Radi se prosto o izbacivanju posrednika iz lanca. Sanse nema da tu budu snizene cene, vec Delta ima strategiju da sve radi sama i da niko ne moze da zaradjuje u lancu osim njih. Oni imaju gradjevinske parcele gde pokazu prostom, imaju kapital za ulaganje u poslovni prostor, u njemu otvaraju svoje prodavnice u kojima drze robu koju sami distribuiraju ili proizvode.
To je jedan sve strasniji monopol u galopirajucem nastajanju, gde ni za koga van tog sistema nema mesta.
(Vladan, 12. novembar 2007 16:51)
Posted 12 November 2007 - 18:57
Posted 12 November 2007 - 19:56
S moje tacke gledista, nije ovde problem da maloprdajni/veleprodajni lanac uvozi za sebe, vec je problem sto jedan covek hoce da udje u sve pore ovdasnjeg trzista, SVE! Sve sto je i malo relevantno na trzistu mora da bude u njegovom vlasnistvu ili da ako je rec o uvozu, on bude zastupnik.za Nenda
Nikad ne reci nikad
Za Ilketa sa etf-a
Zasto mislis da je nemoguce da zele da smanje cenu a da povecaju zaradu?
Za tvoju informaciju Nelt je jedini uvoznik toliko pominjane Milka cokolade i recimo Ariel-a...
Dakle upravo onoga sto se ovde cesto navodi kao skupo.
Zar ne mislis da je normalno da maloprodajni lanac za svoje potrebe uvozi direktno i tako povecava svoju zaradu i snizava cene na policama?
Sa ovim se ne slazem, jer je lakse pobediti u trci sa brzim automobilom. Ko jos ima kapaciteta da se zaduzi 80 miliona?Treba se zaduziti 80 miliona EUR.
Tu padaju nasi privrednici, nemaju snage , znanja i hrabrosti da urade nesto. Zadovoljavaju se mrvicama.
Siguran sam da ce se sad pojaviti njih 10-tak koji ce pokusati da urade ovo isto (i bar mnilion onih koji ce reci pa to sam i ja mogao wink.gif ), samo za to treba vreme, a Misku je poceo da kuca taksimetar. Dakle dok oni izgrade i dok se sete on je vec otplatio kredite i krenuo dalje. Delta je ovo pripremala bar 3 godine.
Posted 12 November 2007 - 20:20
A gde si ti u vesti koju si preneo video da on zeli da radi distribuciju Orbita?S moje tacke gledista, nije ovde problem da maloprdajni/veleprodajni lanac uvozi za sebe, vec je problem sto jedan covek hoce da udje u sve pore ovdasnjeg trzista, SVE! Sve sto je i malo relevantno na trzistu mora da bude u njegovom vlasnistvu ili da ako je rec o uvozu, on bude zastupnik.
Izneo si misljenje da je, eto, jedino on bio kadar da pokusa da oplodi prvi milion i da ako ne ulazimo u to kako je dosao do prvog milona, sve radio po zakonu.
Ok, neka je sve po zakonu, ali opet ponavljam pitanje: postoji li granica dokle se moze ici u kontroli trzista u Srbiji?
Nije zdravo dopustiti jednom coveku, makar on bio jedino sposoban, a svi znamo da nije!
Sa ovim se ne slazem, jer je lakse pobediti u trci sa brzim automobilom. Ko jos ima kapaciteta da se zaduzi 80 miliona?
Edited by pobednik, 12 November 2007 - 20:39.