Jump to content


Photo
- - - - -

Povlačenje i povratak tenisera


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
569 replies to this topic

#1 SC80

SC80
  • Members
  • 200 posts

Posted 02 November 2007 - 01:41

Martina Hingis se povlaci zbog pozitivnog testa za kokain:
<a href="http://www.nytimes.com/aponline/sports/AP-...amp;oref=slogin" target="_blank">http://www.nytimes.com/aponline/sports/AP-...amp;oref=slogin</a>

sta mislite o tome ?

I da li neko zna tacno koje je vrste povreda imala pre povratka tenisu?

Edited by M.S.25., 29 August 2009 - 13:05.


#2 Masha

Masha
  • Members
  • 1,290 posts

Posted 02 November 2007 - 02:10

Imala je problema sa chlankom koji je i operisala. Chak je krivila Adidasove patike da bi posle ponovo nosila Adidas :rolleyes:

Meni je ovo shok. Josh jedna Marion Jones (s tim shto je MJ kriva samo tako i svi smo znali i tako joj i treba :huh: ). Ali ovde nishta manje nego kokain. Ne znam shta da mislim. Nadam se da je neka greshka sa testovima. Dodatni test koji je uradila je bio negativan, ali nishta nije konachno. Bash bedak way to go ;)
A najveca ironija je shto je ona Martina pre comeback-a vishe lichila na cokehead od ove.

p.s. popravi link, mada nema veze jer je all over the internets :)

Edited by Masha, 02 November 2007 - 02:10.


#3 srdjanf.

srdjanf.
  • Members
  • 5,016 posts

Posted 02 November 2007 - 08:16

rekla je na konferenciji za štampu da je nevina i čista, i da joj je namešteno, ali da ne može da kaže više jer će to uključiti neke stvari za koje njen advokat kaže da bi joj mogle naškoditi....

Tennis player Hingis retires in wake of drugs test admission
13 hours ago

ZURICH, Switzerland (AFP) — Switzerland's Martina Hingis announced her retirement from tennis here on Thursday after admitting she is under investigation for a positive test for cocaine.

Hingis told a news conference that she failed a drugs test during this year's Wimbledon.

"I have tested positive but I have never taken drugs and I feel 100 percent innocent," Hingis said.

"The reason I have come out with this is because I do not want to have a fight with anti-doping authorities."

Hingis remained calm while reading a prepared statement to the press, although her voice was cracking with emotion.

She added: "When I was informed I had failed my 'A' test following my defeat at Wimbledon I was shocked and appalled.

"I have no desire to spend the next seven years fighting doping officials. I'm frustrated and angry, and accusations such as these don't provide me with the motivation to continue.

"Because of my age and my health problems I have also decided to retire from professional tennis."

It is the second time that Hingis, one of the teenaged stars of the game in the 1990s, has retired from the professional circuit.

The 27-year-old Swiss star, who has five Grand Slams to her name, first retired in 2003 due to persistent ankle injury problems.

She returned to the top flight in 2006, but despite showing her potential by winning three titles she has struggled to recover from a string of injuries and health-related problems.

Hingis brought her season to a premature end last month because of hip problems but had vowed to return to action.

She ended 2006 ranked seventh in the world and is currently ranked 19th.

Larry Scott, chief executive of the WTA Tour, said in a statement that he had no idea what Hingis was talking about regarding a positive test.

"The WTA Tour has not received any official information regarding the positive doping test result referred to by Martina Hingis in her press conference and as a result we are not in a position to comment on the matter," Scott said.

"However, it is important to remember that in the area of anti-doping, all players are presumed innocent until proven otherwise."

Scott praised Hingis for her outstanding career.

"Martina Hingis is a tremendous champion and a fan favorite the world over," he said. "In her most recent comeback, she proved again that she can perform at the very highest levels of the game. Martina will always be respected."


asošijejtid frans pres

Hingis Quits Tennis After Cocaine Test Row
Nov 2 2007 By John Mceachran

TENNIS ace Martina Hingis has quit the sport after admitting she had tested positive for cocaine.

The former world No1 said she had failed two urine drug tests at Wimbledon in June.

But she denied taking cocaine or any other banned substance.

And she claimed the tests must have been flawed and that Wimbledon officials would not be able to prove that the samples taken during the tournament were hers.

Hingis, 27, said: "I have tested positive but I have never taken drugs and I feel 100 per cent innocent.

"I am frustrated and angry. The reason I have come out with this is because I do not want to have a fight with anti-doping authorities."

Hingis claimed she had also taken a private drugs test which had come back negative.

But her lawyer advised her it might take years to clear her name.

She added: "The attorney and his experts discovered various inconsistencies with the urine sample that was taken during Wimbledon.

"He is convinced that the doping officials mishandled the process."


Hingis has recently been dogged by hip problems and she said that had contributed to her decision to quit.

She said: "The fact is that it is more and more difficult for me physically to keep playing at the top of the game.

"Because of my age and my health problems, I have also decided to retire from professional tennis."

Hingis has won five Grand Slam titles, including Wimbledon in 1997.

Yesterday's announcement, made at a press conference in Switzerland, is the second time that Hingis has retired from the professional circuit.

She first quit in 2003 because of a persistent ankle injury.

In 2006, she made a comeback but was hit by a string of injuries.

She ended 2006 ranked seventh in the world and is now ranked 19th.

Hingis, who was born in Slovakia but brought up in Switzerland, brought this season to a premature end last month because of her hip problems.

Larry Scott, of the Women's Tennis Association, said the sport's ruling body had received no information relating to a positive test from Hingis.

He said: "In the area of anti-doping, all players are presumed innocent until proven otherwise."


i ostrvska štampa...

žao mi je zbog martine, ali ko zna šta je tu zaista po sredi...

Edited by srdjanf., 02 November 2007 - 08:17.


#4 greeneyes

greeneyes
  • Members
  • 1,109 posts

Posted 02 November 2007 - 19:45

Njena brilijantna karijera ne zasluzuje ovakav kraj. Nadam se, da ce dokazati nevinost, iako ljudi uvek pamte negativne stvari. Uvek je igrala pametno, a ne na misice i negovala je stil igre, koji nazalost izumire.

#5 M.S.25.

M.S.25.
  • Members
  • 16,255 posts

Posted 02 November 2007 - 20:37

Da, krivila je patike i čini mi se da je zaista u njima i bio problem, jer je od Adidasa dobila nekoliko miliona da to "zaboravi" i zaleči povredu, a nakon toga verovatno ponovo nekoliko miliona da se vrati.

Pošto je bilo davno, zaboravila sam možda neke detalje i možda nešto od ovoga i nije istina, ali nije nemoguće da su patike bile problem, jer je i Novak nekoliko puta istakao da su mu patike za Vimbldon bile loše,a opet je, zbog milionskog ugovora ostao-ćuti i ne talasa previše.

Što se tiče povlačenja, možda Martina i nije trebalo da se vrati, jer je zapamćena kao jedna od najvećih, a ovaj deo karijere joj ipak nije bio (niti je mogao da bude) na tom nivou.

Kokain?Nemam pojma, zabavljala se sa onim "divljakom" u to vreme :rolleyes:...Ali, čak i da nije istina, mislim da je to teško dokazivo.Mnogo čudnih stvari se, ipak, desilo u njenoj karijeri-čudna aura, čudan izbor partnera...

Koliko sam na blic uspela da vidim njene slike, izgledala je prilično lepo na toj oproštajnoj konferenciji.

#6 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 27 March 2009 - 10:57

Nekadašnja prva igračica sveta Kim Klajsters uverena je da je to što je postala majka neće sprečiti da se uspešno vrati u vrh stvetskog tenisa.

Posle povlačenja u maju 2007. godine, Belgijanka se udala za košarkaša Brajana Linča i rodila ćerku Džejdu. "Zanima me da vidim da li je moguć život igrača sa porodicom. Mislim da jeste. Mislim da može biti dobro i mojoj ćerki i meni. Mislim da ću biti uspešna", rekla je Kim Klajsters.

Sa 13-mesečnim detetom u nosiljci, 25-godišnjakinja je objavila da će se vratiti na WTA u avgustu, tokom sezone tvrdih terena u SAD.

"Još sam mlada. Punim 26 za nekoliko meseci. Mislim da sam sposobna za tako nešto, ali sada ima toliko detalja, novih stvari koje su se promenile u takmičenju i u mom privatnom životu", izjavila je Belgijanka.


Klajsters je osvojila jednu grend slem titulu, na Otvorenom prvenstvu SAD 2005. godine. Belgijanka je rekla da je o povratku na teren razgovarala sa svojom bliskom prijateljicom i nekadašnjom rivalkom Lindzi Devenport.

Amerikanka je dokazala da je moguće uklopiti uspešnu karijeru na teniskom 'turu' i materinstvo, pošto je osvojila tri od prva četiri turnira na kojima je igrala posle trudničkog odsustva. Trenutno očekuje drugo dete.

"Ostala sam u kontaktu sa Lindzi poslednjih godina. Nikad nismo previše pričale o tenisu, više o deci. Naši skorašnji 'mejlovi', međutim, bili su više o tenisu. Pitala sam je kako joj je bilo posle povratka, kako je uklopila privatni život i teniski život. Kako je sarađivala sa WTA i kakve su mogućnosti, tako da je bilo jako lepo čuti da nema ograničenja za te stvari", rekla je Kim Klajsters."To što nisam igrala dve godine ne znači da ću se automatski plasirati u finale svih tih turnira. Uopšte ne očekujem to. Ali, ako izgubim tri puta u prvom kolu, neću da kažem da ne mogu da se trudim i da ću odustati. Trebaće mi vremena i mnogo vrednog rada, ali jedva čekam i daću sve od sebe. Ovo radim zbog sebe pre svega", dodala je Kim Klajsters.

Prošle nedelje je objavila da će se takmičiti na egzibicionim turnirima u SAD i u Vimbldonu, gde će nastupiti sa Štefi Graf, Andreom Agasijem i Timom Henmanom.

"Kada sam dobila poziv sa Vimbldona, osetila sam se jako ponosno što ću dobiti priliku da igram protiv Štefi i biti u društvu svih tih imena. Zaista želim da budem na terenu u dobroj formi i da dobro udaram lopticu. Zbog toga sam pitala neke ljude sa kojima sam ranije saradjivala da li bi mi pomogli i od tada mi se vratila želja da dobro radim",



#7 M.S.25.

M.S.25.
  • Members
  • 16,255 posts

Posted 13 August 2009 - 19:22

Evo malo trivije o Klajsters, kad smo je toliko željno čekali.
Jedna predivna sličica porodice:
Posted Image
I jedan zanimljiv članak:
Kim Clijsters’ husband to end basketball career

The husband of comebacking former world number one tennis player Kim Clijsters has decided to quit his lustrous basketball career to be with his wife.

:ph34r:

Edited by M.S.25., 13 August 2009 - 19:23.


#8 Anonimni Pojedinac

Anonimni Pojedinac
  • Members
  • 196 posts

Posted 26 August 2009 - 20:09

Na internetu se sire glasine da se Zistin vraca tenisu od nove godine.
Ana i Jelena uzimajte sta mozete!
Ako je to tacno, ako se Masha vrati u formu, sa Kim i Zistin, i u zenskom tenisu ce biti jeziva konkurencija.

Ne zelim da mracim, ali ova vest drasticno menja moju prognozu.

Umesto da uzimaju titule dok je vladao vakum one su otkrivale cari slave... :ph34r:

Edit: da ne zaboravim.

You heard it here first :)

Edited by Anonimni Pojedinac, 26 August 2009 - 20:10.


#9 ivana23

ivana23
  • Members
  • 4,897 posts

Posted 26 August 2009 - 21:03

Na internetu se sire glasine da se Zistin vraca tenisu od nove godine.


Sto nedade neki link?!

#10 dhx

dhx
  • Members
  • 7,032 posts

Posted 26 August 2009 - 21:26

Sto nedade neki link?!

Da ne širi glasine dalje.(Pssst)
:ph34r:

#11 Anonimni Pojedinac

Anonimni Pojedinac
  • Members
  • 196 posts

Posted 26 August 2009 - 21:49

link

Za svaki slucaj:

http://www.google.co...fw7F_skfUKgruQQ

#12 Anonimni Pojedinac

Anonimni Pojedinac
  • Members
  • 196 posts

Posted 26 August 2009 - 21:59

I jos glasina:

"according to a Belgium newspaper, Queen Justine is planning on playing several exhibition matches leading up to the AO and will try to get a wildcard for the AO."

#13 lopilato

lopilato
  • Members
  • 1,711 posts

Posted 26 August 2009 - 22:22

Jos uvek su to spekulacije, ali izgleda poprilicno izvesno. Mislim da jos uvek nece to potvrdjivati, dok ne vidi sta i koliko moze, jer je imala operaciju kolena i sada je u fazi rehabilitacije.

#14 LidAl

LidAl
  • Members
  • 2,966 posts

Posted 26 August 2009 - 22:33

Sto nedade neki link?!


Carlos Rodriguez does not believe that Justine will race again

#15 Prolongirana

Prolongirana
  • Members
  • 1,527 posts

Posted 26 August 2009 - 22:34

Pa ne razumem sta se koji moj k* povlace kad ce da se vrate? 'Oce piki, nece piki, i cao. Ne da dolazis i odlazis. Kontam, stvar izbora, ali sto bi sebi pravila/o jos teze ako ne moras. Ovako je svi lepo ozalili sto ne igra, a sad me nervira sto se vraca. Ne zbog nasih, uopste, nego zato sto je raskrstila sa tenisom, odlucila drugim stvarima da se posveti.. i razumem da joj nedostaje tenis (pa, i kako ne bi, ipak je bila br. 1) ali meni je ovo smesno. Mozda zato sto sam ja od onih koji kad preseku, odna je gotovo, pa ne shvatam to, ali dobro..