Jump to content


Photo
- - - - -

Termini


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 30 October 2007 - 18:51

Kao sto znate topic istovjetnog imena postoji na PDF "Film", medjutim cilj ovoga je skrenuti pozornost na termine dokumentaraca, TV emisija i svega sto mislite da je vrijedno paznje tj. gledanja, a nije film.

Npr. HTV cesto (spominjem HTV jer nisam u mogucnosti pratiti TV kanale iz SR - ovo je opaska za nove forumase) prikazuje sjajne dokumentarce, kao i emisije poput Latinice koje su rado gledane i u siroj regiji.
Dakle, vjerujem da vam je jasno; ako nesto zelite preporuciti, pozeljno je navesti TV kucu, program, dan i sat.

Let's go :rolleyes:

#2 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 03 November 2007 - 00:03

DNEVNIK VELIKIH MACAKA 8, dokumentarna serija - nedjelja, 4.11., HTV 1. program, 8:55h




- Dokumentarni film (HORIZON: COULD FISH MAKE MY CHILD SMART?) /BBC
- nedjelja, 4.11. HTV drugi program, 16:20h

Horizon analizira što stoji iza bombastičnih reklama te proučava dokaze što riblje ulje Omega 3 može, a što ne može. U prvom ispitivanju takve vrste gotovo 300 školaraca dobilo je dodatak prehrani Omega 3 ili placebo. Ovaj film otkriva rezultate i postavlja pitanje mogu li od ribe djeca postati pametnija.

#3 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 10 November 2007 - 18:32

NEVJEROJATNA PUTOVANJA SA STEVEOM LEONARDOM, dokumentarna serija, 1. nastavak
(Incredible Journeys With Steve Leonard - BBC)
HTV 1 program, 11.11.nedjelja, 08:55h

1. epizoda:
Vođen satelitskom tehnologijom, Steve Leonard pokušava putovati s tri mlada orla ribara na njihovoj prvoj seobi iz Sjeverne u Južnu Ameriku. Steve će saznati hoće li preživjeti, kako se orijentiraju i gdje završe. Ali prvo mora uspjeti držati korak s tim čudesnim atletama prirode na njihovu putovanju prema jugu dugom 5.000 km.


"Steve Leonard je vodio Extreme Animals, a 2004. i Animal Camera, koji pomoću najmodernijih tehnika snimanja minijaturnom kamerom pruža pogled izbliza u životinjsko carstvo.
U svom novijem projektu Steve je istražio nastanak i razvoj života na Zemlji u Journey of Life za BBC 1. Osim Incredible Journeys, njegov drugi najnoviji projekt je Jaws in Britain. Oba je snimio s prirodoslovnom ekipom BBC-ja." (HTV)

Edited by Ziza, 10 November 2007 - 18:42.