Lupeta, lupetas. Zato sto pricas o necemu sto si negde procitao a ne razumes o cemu zapravo pricas.Ne lupetam ja ništa..samo prenosim što je uncle Sam rekao...
Ako se temperatura meri u padoku onda su timovi bili u prekrsaju. Dzo Bauer je upravo i zbog temperature u padoku, merene od strane FIA, podneo protest. Vilijams i BMW su se branili time sto se takodje zvanicnom smatra temperatura koju je izmerila francuska meteoroloska sluzba (vidi Downforce-ov post). Temperatura FIA i ova od francuza se nije poklapala.od samog početka se znalo da je temperatura mjerena u paddocku,a temperatura se mjeri u hladu dva metra ili
metar iznad zemlje..to je službena metoda...a također se znalo da je temperatura mjerena u "fuel rig"...
nisam 100% siguran o čemu se radi ali o rezervoaru se ne radi...a pravila govore o temp.goriva u rezervoaru...
Fuel rig - uredjaj za natakanje goriva. Temperature su izmerene 2 do 3 stepena nize od one propisane, ako se poredi sa temperaturom koju je izmerio Bauer za FIA, ako se poredi sa Francuzima onda je OK.
U bolidu koji stize na pitstop goriva vise prakticno i nema (ako su timovi dobro odradili taktiku). Tako da nema neke drasticne promene temperature dosutog goriva u odnosu na stanje u uredjaju za natakanje.
Ne postoje homologovani senzori od strane FIA za merenje temperature goriva u rezervoaru.
Problem je to sto po trenutnim pravilima
1.) nije jasno koja temperatura se uzima kao etalon - ona koju meri FIA ili ona koju mere Francuzi
2.) nema zvanicne metode da se nedvosmisleno utvrdi temperatura goriva u rezervoarima bolida.
Zbog toga je neophodno razjasnjenje pravila.
Meklaren nema apsolutno nikakve veze sa protestom ulozenim u Brazilu. Zato ni ova zalba na odluku stjuarta (po protestu koji je ulozila FIA) nije prosla, jer je Meklaren proglasen neovlastenim da se zali na odluku po procesu u kome nije ucestvovao. Na odluku po protestu moze da se zali samo neko od zainteresovanih strana, znaci ili onaj ko je podneo protest ili onaj protiv koga je podnet protest. Meklaren nije ni jedno ni drugo.ne kažem ja da se nije radilo o tom delegatu u samom početku(iako ne vidi nigdje njegovo ime)no stjuardi su odbili
taj zahtjev pa su MClaren pitali koje to oni dokaze imaju...
Reno svakako nece biti kaznjen.još samo čekam da se osramote u slučaju protiv Renaulta i onda stvarno do trećeg mjeseca odmor od F1...
Nije prevod, vec analiza & objasnjenje za tupadzije poput tebe koji pametuju a nisu procitali ono na osnovu cega su te odluke donete, a tamo im sve lepo pise - i sta su bili argumenti optuzbe, i sta su bili argumenti odbrane, i cime je WMSC obrazlozio svoju odluku.inače Radoje onaj tvoj prijevod na temi o novoj špijunaži je legendaran...ono mjerenje informacija i tvrdnja da je lopov radio za drugu firmu idu uz bok prijevodu...no o tome ću ti na onoj temi...ali ne sada...
Nego, pobeze ti a ne rece nista o tome da se Mozli odmah istog dana zalio na odluku WMSC po kojoj McL nije kaznjen, a koju sada uzimas kao presedan da se i Reno ne kazni? Ako se tada zalio, ocekujem od njega da bude fer i sve tretira na isti nacin pa da se zali i sada u slucaju da Reno prodje bez kazne.
Sto sam ti i sam napisao jedno 10 puta ali si ti glup da to razumes. Ili jednostavno trolujes.samo jedna stvar sada...postao sam ti odluku FIAe..jasno piše da je McLaren bio u nelegalnom posjedovanju
Ferrarievih dokumenata a ne Coughlan...Coughlan je šef dizajna u McLarenu i sasvim je dovoljno da je i on sam
bio u posjedu dokumenata..
Naravon da je McL bio u posedu dokumenata jer su se oni nalazili na laptopu koji je njihovo vlasnistvo.
nigdje nije definirano koliko zaposlenika neke momčadi treba biti u posjedu dokumentacije
da bi momčad bila proglašena krivom za nelegalno posjedovanje...
Jeste definisano - na prvom saslusanju. Tada je bilo da niko u McL nije ni znao za tih 780 strana osim jednog coveka (Majka Kulana) i nije bilo nikakve kazne.
Na drugom saslusanju je dokazano da su zapravo znala bar trojica (Kulan, Delarosa, Alonzo). Tada je zalepljena i kazna.
Ergo - ako zna vise od 1, sledi kazna.
Zasto se ovde uzima zdravo za gotovo da Ron Denis i Meklarenovci uvek i u svakom slucaju lazu a da Flavio Brijatore i Renoovci ama bas nikada ne lazu?a za tih 15 unutar Renualta je sve rekla kazala...
kako znaš da se nisu sreli sa tim podacima na način kao i oni u McLarenu..ili da nisu znali da se radi o McLarenovim podacima ili da su rekli onom McNešto da ih se riješi...to je sve prošlo na prvom saslušanju...
Ne samo da nisu rekli "onom McNešto" (Makaret) da ih se resi nego su ih instalirali na svoj intranet i tokom godinu dana im je pristupalo barem 15 inzenjera ukljucujuci i sefa dizajna (slucajno ista pozicija koju je Kulan drzao u Meklarenu do suspenzije) Tim Densam.
I tek nakon godinu dana su "smesta" sklonili to sa mreze, kad su vec provaljeni.
A u medjuvremenu su testirali makete u smanjenoj srazmeri i kompjuterske simulacije Meklarenovih sklopova. I sve je to otkilo forenzicko vestacenke Renoove mreze.
Ali Reno ipak nece biti kaznjen, zato sto bi u slucaju kazne spakovali kofere i napustili sport, a Berni & Maks to ne mogu sebi da dozvole.