Jump to content

Photo
- - - - -

Moderacija Politike

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1231 replies to this topic

#1 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 22 October 2007 - 23:51

Gde ćete kontroverznijeg podforuma?

Udri.

#2 incognito

incognito
  • Members
  • 7,771 posts

Posted 23 October 2007 - 00:54

Ima i kontroverznijih: http://forum.b92.net...p?showforum=114 ... Cek samo da se rasprave razbuktaju. Ovom prilikom izrazavam iskreno saucesce i Srdjanu k'o sto i vama `polmodima` izrazih.

/troll off

#3 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 23 October 2007 - 13:24

perkos je jasno stavio do znanja da ga vređa termin Kosovar, pa bih molio forumaše da to imaju u vidu i ne nazivaju ga tako. Zahvaljujem.

#4 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 23 October 2007 - 13:29

jel ovo oglas da se prijave zainteresovani?

#5 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 23 October 2007 - 13:33

pa covek stavio primedbu i trayio da moderacfija regulise. ja rekoh da su forumsai dovoljno pristojni da vise to nece da rade sad kad je yvanicno :rolleyes: reoh nesto o tome na temi o kosovu...

#6 avramova

avramova
  • Members
  • 8,594 posts

Posted 23 October 2007 - 13:37

Ma jok, a i ne razumem sto nas mod uopste i upozorava. Predmetnog tako na forumu nikada nikada nije ni nazvao.
Bila je cisto hipoteticka diskusija o buducoj novoj drzavi,imenu iste , ali i evtl.imenu gradjana koji ce tamo ziveti.

Sa predmetnim nikom to i tako dibiduz nema veze jer niti zivi tamo niti ce ce ikada vishe tamo ziveti.

Lep pozdrav
Teja

#7 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 23 October 2007 - 17:09

Kako zašto? Pa moramo osuditi sve zločine i zabraniti sve uvredljive nazive :rolleyes:

#8 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 23 October 2007 - 22:27

Kako zašto? Pa moramo osuditi sve zločine i zabraniti sve uvredljive nazive :lol:

A pogotovo shpricer od boze & limunade.

Koliko tek to vredja osecaj za civilizacijski shampanjac!

Uzas.

...

#9 Gjergji

Gjergji
  • Members
  • 6,202 posts

Posted 25 October 2007 - 18:48

Bili ste vredni noćas. Valjda pred spavanje svi počinju sa zajebancijom, trolovanjem i čitčetovanjem na temi o Kosovu. Ajde danas da budemo dobri, važi? Uroše, znam da ne možeš da izdržiš da na kreneš sa tvojim podjebavanjima, ali probaj bar na ovoj temi da iskuliraš, situacija je dovoljno napeta i bez toga.

Napeta situacija? Meni se bas cini da je relaksirajuca. A, sta je Uros sad to skrivio? Zabalujev, ti bi kao moderator morao da budes umeren u ocenama i da doprineses smirivanju "napete" situacije ako je smatras takvom.

Prijateljski pozdrav
Gjergji

#10 MisMango

MisMango
  • Members
  • 387 posts

Posted 25 October 2007 - 20:03

Bili ste vredni noćas. Valjda pred spavanje svi počinju sa zajebancijom, trolovanjem i čitčetovanjem na temi o Kosovu. Ajde danas da budemo dobri, važi? Uroše, znam da ne možeš da izdržiš da na kreneš sa tvojim podjebavanjima, ali probaj bar na ovoj temi da iskuliraš, situacija je dovoljno napeta i bez toga.

Oh pobogu.
Napeta? Pa sta se bojis? Da ne izvadi neko utoku i ne pripuca?

#11 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 25 October 2007 - 20:31

Па колико ме памћење служи, за мог вакта је тема о Косову била највише под модераторским усмеравањем, а понекад су дискутанти умели да се мало и залете. На форуму се не ваде утоке, то вам је свима јасно, али се потеже штошта друго.

#12 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 25 October 2007 - 20:50

Па колико ме памћење служи, за мог вакта је тема о Косову била највише под модераторским усмеравањем, а понекад су дискутанти умели да се мало и залете. На форуму се не ваде утоке, то вам је свима јасно, али се потеже штошта друго.

personal data?

#13 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 25 October 2007 - 20:58

personal data?

Ne.

#14 iPhuck10

iPhuck10
  • Members
  • 18,742 posts

Posted 25 October 2007 - 21:22

Uroše, znam da ne možeš da izdržiš da na kreneš sa tvojim podjebavanjima, ali probaj bar na ovoj temi da iskuliraš, situacija je dovoljno napeta i bez toga.

Napeta je zahvaljujuci povampirenju velikosrpskog fasizma i imperijalizma, i tolerisanju toga od strane EU i Zapadne Medjunarodne zajednice, koje su zrtvovale demokratiju zarad stabilnosti.
Srbijanska okupaciona zona genocidna tvorevina aka tzv.RS, treba da nestane i Kosovo treba da postane nezavisno, ne samo zbog pravde za zrtve Srebrenice, Sarajeva, Foce, Prijedora, leseva u masovnim grobnicama i onih spaljivanih u Mackatici, zrtava zlocina u Racku, Podujevu i Orahovcu, vec i zbog toga sto Srbija treba da bude svedena na svoju pravu meru i konacno se okrene sebi i suoci sa svojom prosloscu i sa samom sobom.
Neka me se banuje zbog ovoga ili neka me se warnuje, ali to mislim!

#15 incognito

incognito
  • Members
  • 7,771 posts

Posted 25 October 2007 - 21:37

Personal data?!?

E sad vec pocinje da biva smesno, a cvrsto sam bio odlucio da se ne mesam u ove carke jer me, u krajnjoj instanci, cak i ne interesuju. I've had my share of forum scandals (ne sa ovog doduse) za ovaj zivot i rekoh - never again. Al' daj malo nesto da rascistimo - personal data / privatni podaci NE POSTOJE. Ko misli da je 'incognito' na internetu, grdno se vara - ako se neko dobro nameraci da sazna ko ste, saznace (evo vam hint - samo na osnovu mog profila uz ostrije oko se eventualno moze doci do mene kao bioloske pojave na ovoj planeti, a pritom je moj profil prilicno 'sakrivajuci'). No dobro, kako 99.999999% populacije interneta nema mnogo veze sa hakerajem, nema nos za povezivanje 'nepovezivih' stvari i ne zna gde i sta da gleda, ajd da predpostavimo da doza privatnosti po, recimo, forumima i postoji.

No, tu privatnost ne narusava niko do samih vas. Nekad svesno, nekad ne (eto bas slucajno sam jedared u profilu jedne osobe procitao odredjene podatke koji su bili dovoljni da se za 5 minuta pin-pointuje doticna osoba in RL, na sta sam je i sam upozorio - da je neko maliciozan malo vise obratio paznju slusali bi danas o jos jednom skandalu i otkrivanju cenjenih 'privatnih podataka'), ali face it - vi ste sami sebi najveca pretnja po privatnost. Onog trenutka kad nekome kazete ko ste, sta volite, koju boje kose imate, ko vam je druga polovina ili treca trecina, zakacite sliku na ex pers pic, koja vam je poza omiljena... tog trenutka ste narusili sopstvenu privatnost i to drasticno. I svako to moze zloupotrebiti. Sta ce osoba koja zna te podatke uciniti to je na njoj i niko je ne moze spreciti. A bogme ni kriviti, sami ste odlucili da se expozujete pa snosite posledice toga. To je kao da sad ja nekome dam moj JMBG (kao da je tesko doci do istog i bez mog znanja...) i taj neko ga sutra postuje - ko je tu kriv. Da, krajnje je podlo iznositi podatke koje vam je neko dao u poverenju, al' doticna osoba nije morala iste da vam da, niko je nije tukao po usima, pa i nema mnogo prava da zanoveta. Nek nauci lekciju pa sledeci put neka daje podatke samo osobama za koje je 99% sigurna (100% sigurnosti ne postoji) da nece iste proslediti dalje i stici do usiju do kojih ne treba da stignu.

I to se apsolutno ne razlikuje od RL-a. Da necete da tuzite `prijatelja` koji je tamo nesto izlajao o vasoj personi sto ste mu rekli u poverenju? Je l' drzava treba da zabrani tracarenje? Pa onda ne ocekujte to ni od foruma. Svi se mi sastojimo od krvi, mesa i sujete. Kad nam se daju informacije, a informacija sama po sebi ima teznju da se siri (tzv. memetika), od ove trece osobine zavisi da li ce informacija prosiriti ili nece. I ni hiljadu modova i admina u tome pomoci ne moze. Budite malko odgovorni prema svojoj privatnosti, ako zelite da je zadrzite naravno - ne ocekujte da je umesto vas neko drugi cuva.

S tim u vezi, nekako imam utisak da je ovu lavinu o 'otkrivanju' privatnih podataka podstaklo izlaganje Dunadan od juce. Procitao, mada nisam trebao, i dobro nesto od toga sam i znao, nesto predpostavljao, al' ja ni u jednom trenutku ne videh otkrivanje privatnih podataka. Sta je tu bilo tako skandalozno? To da su 'na Olimpu' vladale carke i podmetanje klipova pod tockove? Pa to je tako normalno, da ne kazem ljudski - ne postoji dzaba ona: daj coveku 'vlast' i videces kakav je covek. Oni koji su mislili da 'na Olimpu' vlada mir & sloga treba da rekapituliraju gradivo iz grckih mitova. I oni koji misle da na nekom forumu to ne postoji, grdno se varaju. Ono sto je Duna iznela je mala maca za ono sto sam ja doziveo za moga bivstvovanja na internetu. Samo sto se to svuda krije od 'obicnog clanstva' bas zbog reakcija koje su usledile na doticno izlaganje. Ako cete po tome ceniti da li je neki forum dobar ili los, onda najmanje sto mogu reci je da ste naivni.

Ovo sad je novi forum, sa novim uredjenjem (ne mogu da garantujem za `vise instance`, mozda su ostale iste, mozda i nisu - ne interesuje me niti bi ikoga trebalo dokle god su korektne a za sada nemam razloga da sumnjam u to), sta je bilo - bilo je. Je l' sad treba jos godinu dana da provedemo lamentirajuci nad time sta se desilo sa starim? Da je stari valjao, ne bi ni zavrsio kako je zavrsio - prosto prirodna stvar. Ovo je nov forum, koji mozda vuce repove iz proslosti, al' svaka rasprava o starom je izlisna.

Sad je na nama da pokusamo da ucinimo FB92 da bude ono sto je bio, ili trebao biti, pa - sto bi se reklo - ili nam pomozite u tome ili se sklonite s puta. Ne znam kakvu to satisfakciju cini nekome (necu imenovati) da spamuje sanducice ubedjujuci ljude da odu na neki drugi forum koristeci servise ovog foruma. Ili reklamiranje ovde. Ili pljuvanje po sadasnjoj organizaciji zbog organizacije od pre mesec i kusur. Mislim ne znam za vas, al' ja ne mogu nista nize od toga smisliti. No neki valjda imaju obraz k'o djon... Sto Anduril rece, ja zaista ne vidim nikakav problem da postoje dva liberalno orijentisana foruma, kamo srece da ih je i vise. I pisanje na jednom od njih ne iskljucuje pisanje na drugom, trecem, petom... Pa ko sta voli.

Eto, my 2 cents on the subject, vise se necu razjasnjavati na subject 'my forum can kick your fourms ass', 'iznosenje privatnih podataka' i 'novi/stari je/bio bolji' itd. I da, ovo su gore moji stavovi a ne stavovi B92 i moderacije, da posle ne bude neke zabune. Eventualno cu mozda otvoriti temu o tome kako doista zastiti sopstvene privatne podatke, koliko je to moguce, od 'obicnih' korisnika (ako NSA hoce da sazna ko ste - you can run but you cannot hide) posto ne znam za druge, al' planiram (u saradnji sa kolegom mfmilanom) da pdf za koji sam zaduzen ucinim od jednog od najmanje posecenih u jedan od najposecenijih, i to je jedino sto me interesuje. Prljav ves, ko je koga i kako, izlivanje zuci i zilotisanje za ovaj/onaj forum su isuvise trivijalne teme da bi se iko ko ima zivot i van foruma njima bavio.

So, will you help us make this a habitable place? :rolleyes:

edit:
Izvinjavam se na semi-trolu, al' ove price o privatnim podacima i cime sve ne pocinju zaista da smaraju.

Edited by incognito, 25 October 2007 - 21:39.