Jump to content


Photo
- - - - -

Forumasi teniseri


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
109 replies to this topic

#1 Mr.Smith

Mr.Smith
  • Members
  • 3,104 posts

Posted 20 October 2007 - 19:30

...ne znam da li je pravo mesto, ako nije molim moda da ga šutne u kantu - dakle, šta koristite od opreme, patike, rehidracija, omiljeni tereni i podloge...

...za sada, posle par neuspelih eksperimenata sa drugim reketima, još uvek stari dobri volkl Ti sa kris-kros španovanjem sintetika-gut (works like a charm) ... volim da mi je glava (reketa, bre) teža kad igram sa nekim ko ima jek return, pa ponekad stavim olovo na vrh, ali stvarno retko...head 'aktivni' vibration control (aktivni malo sutra, nema razlike u poređenju sa 'zmijom', al' me mrzi da ga vadim kad sam već dao pare :rolleyes: )

#2 nisam Ja

nisam Ja
  • Members
  • 275 posts

Posted 20 October 2007 - 19:51

obzirom da mi je karijera pochela ovog proleca
za sad samo open era -> shljaka
trchim po njoj u patikama za fudbal -> umbro ;)
shorts, majica, znojnica, pochetkom sezone kad sam verovao da imam vishka opasavo sam abdomen folijom za sendviche :huh:
pijem cdvitu -> shatro izotonik :D

pocheo nekim matorim ruskim -> kilo recimo
nedavno dobio :rolleyes: head nano titanium oversize head 225 grama 115 ''^2

sezona u hali mi je skupa ... nisam josh nishta iskombinovao
videcemo
mmmmmmm
to je to za sad
:)

#3 Mr.Smith

Mr.Smith
  • Members
  • 3,104 posts

Posted 20 October 2007 - 20:09

trchim po njoj u patikama za fudbal -> umbro :rolleyes:


... kad bih samo mogoć da kupujem patike za tenis tek tako (mada wilson nije tako skup) ... meni se patike raspadnu u roku od dva-tri meseca i to na mestima gde 'kočim' o podlogu ...

...kad bi mi samo neko rekao kako da zaštitim ovaj deo patike, da bar malo duže potraju ...

edit...ha, dobio u međuvremenu odličan savet

Edited by Mr.Smith, 20 October 2007 - 20:49.


#4 hoosafeth

hoosafeth
  • Members
  • 314 posts

Posted 20 October 2007 - 21:52

Podloga definitvno sljaka (ovde nema zatvorenih terena tako da je zima rezervisana za druge sportove)
Patike: Nike Air court del mar DRC2
Reket: Wilson Sting (kupljen pre dve godine) 110" sq. + dodatni grip isto Wilson
Garderoba: Sorts, majica, obavezno kacket.
Isotonic : H2O :rolleyes:

#5 Masha

Masha
  • Members
  • 1,290 posts

Posted 20 October 2007 - 22:45

S obzirom da se rekreativno sigram i to preko leta, podloga, shljaka uglavnom ili beton. Reket proshle godine uzela Wilson Hammer 6, do tada neki metalac Dunlopov, patike mi nisu bitne, igram u trenerci i majici, treba da uzmem znojnicu (definitivno), takodje izotonik H2O :rolleyes:

#6 radar

radar
  • Members
  • 465 posts

Posted 20 October 2007 - 23:09

Patike: Adidas za sljaku pošto samo na njoj igram. Odlične su. Izdržale su tri sezone, ali od naredne ću morati da nabavim nove. Već sam snimio jedne Wilson i jedne Reebok (baš teniske).
Reket: Babolat Pure Drive 315 gr, 100" sq. Isti kao Rodikov, samo što on ima dodatnih 15 gr.
Žica: Head Flexpoint, tanka, u preseku crevo. Španujem na 24/26.
Torba: Wilson za 3 reketa.
Šorts i dres: Uz komplet Nike nosim i široke Nike znojnice, a uz komplet Adidas nosim Wilson znojnice jer nigde nisam našao široke Adidas.
Izotonici: Gatorade ili Cedevita.
Loptice: Dunlop Forte ili Tretorn u poslednje vreme

Svu opremu nabavljam u Tenis servisu ACA na Terazijama. Ima najbolje cene. Hajde da vidimo gde i ostali nabavljaju opremu i da upoređujemo cene.

#7 Mr.Smith

Mr.Smith
  • Members
  • 3,104 posts

Posted 20 October 2007 - 23:58

...da, igram i ja sa dunlop forte, dobre univerzalne loptice ali ne traju dugo na betonu (95% vremena na tome igram), kao uostalom ni jedne druge...u stavri, možda je wilson titanuim nešto malo bolji ... nego patike traju tri godine...čoveče, svaka čast...zar niko ovde ne uklizava u uglove :rolleyes:

... rehidracija - ništa dok ne završim, izuzev ako je duže od dva sata na suncu ... samo mi smeta da se krećem :huh:

#8 radar

radar
  • Members
  • 465 posts

Posted 21 October 2007 - 07:38

nego patike traju tri godine...čoveče, svaka čast...zar niko ovde ne uklizava u uglove :rolleyes:

Kao što rekoh igram samo na šljaci. Đonovi nisu stradali uopšte a gore su dosta ojačane. Jedne od najboljih patika koje sam imao u životu. Nemam pojma koji su model, ali su baš za tenis i to za šljaku. Slučajno sam na njih naleteo pre 3 godine u nekoj sportskoj radnji u Bulevaru i od tada ih nisam nigde više video. Ipak ova sezona im je bila poslednja jer su dosta omekšale i ne drže više nogu tako čvrsto.

#9 hoosafeth

hoosafeth
  • Members
  • 314 posts

Posted 21 October 2007 - 12:32

vidim pominju se loptice, uglavnom Wilson 3 ili 5 sve zavisi sta nadjem.

Sto se patika tice prosle godine sam za jednu sezonu pokidao adidas (ne secam se koji model), dok ove gore navedene sasvim dobro izgledaju i ako sam ove godine igrao znacajno vise.

#10 zcurcic

zcurcic
  • Members
  • 617 posts

Posted 23 October 2007 - 19:28

da i ja opisem svoju opremu.
teniski reketi su poprilicno stari, mozda cak i iz vremena cehoslovacke, nekih otprilike 17 godina. tada sam i napravio prve teniske korake. medjutim sve je to propalo kada i stara juga. posle toga su pali u zaborav, ali su aktivirani pre neke 4 godine, kada sam poceo da rekreativno igram sa kolegom sa faksa.
marka reketa artis iz ceske, grafitni. ostali podaci nepoznati. zice spanovane jos davnih devedesetih. posto igram samo par puta godisnje i sa slabijim protivnicima od mene sasvim dovoljni.
teniske loptice dunlop pro forte, vec su izbledele.
kupljene i patike za tenis pre par meseci, ali nisu isprobane na teniskoj podlozi. bice vremena sledece sljakaste sezone. kupljene u merkatoru na popustu u intersportu, inace ne bih i ni kupio. made in china.
teniski teren nemam za sada, u planu izgradnja, ali djokovici mi nisu odgovorili na poslovnu ponudu.

#11 wegga

wegga
  • Members
  • 1,845 posts

Posted 29 October 2007 - 22:12

Unapred se izvinjavam za ovaj off-topic prve kategorije, ali nisam mogla da izdržim.
Malopre slučajno naletim na češki sajt sa opremom za kućne ljubimce. U kategoriji Psi je podkategorija Odeća, a tamo podkategorija TENIS :rolleyes:

Attached Files



#12 Contractor

Contractor
  • Members
  • 22,737 posts

Posted 30 October 2007 - 10:46

Patike: Adidas za sljaku pošto samo na njoj igram. Odlične su. Izdržale su tri sezone, ali od naredne ću morati da nabavim nove. Već sam snimio jedne Wilson i jedne Reebok (baš teniske).
Reket: Babolat Pure Drive 315 gr, 100" sq. Isti kao Rodikov, samo što on ima dodatnih 15 gr.
Žica: Head Flexpoint, tanka, u preseku crevo. Španujem na 24/26.
Torba: Wilson za 3 reketa.
Šorts i dres: Uz komplet Nike nosim i široke Nike znojnice, a uz komplet Adidas nosim Wilson znojnice jer nigde nisam našao široke Adidas.
Izotonici: Gatorade ili Cedevita.
Loptice: Dunlop Forte ili Tretorn u poslednje vreme

Svu opremu nabavljam u Tenis servisu ACA na Terazijama. Ima najbolje cene. Hajde da vidimo gde i ostali nabavljaju opremu i da upoređujemo cene.


Ja sam uzeo siroke adidas znojnice prosle godine u onoj prodavnici Djak, pa baci pogled tamo.

#13 Saiya

Saiya
  • Members
  • 303 posts

Posted 01 November 2007 - 15:26

ajd i ja da kazem sta sve od opreme imam


Patike: Posted Image
model je valjda od prosle godine, ali ovde imam jedan outlet store gde sve starije modele prodaju po nizoj ceni. pa zbog cega da bacam pare. imao sam i prosle godine predhodni model i bio sam veoma zadovoljan. a to su mi bile prve adidas patike uopste, posto nekako vise volim nike. ali ove su super.
zavisi koliko intenzivno igram i gde. prosle godine sam dosta igra na sljaci, pa sam zato morao menjati patike pocetkom ove godine. ove sezone nisam igrao puno tokom leta. posto ne volim bas toliko sljaku, previse je sporo i smara. vise volim halu i tepih, posto sam na tome i poceo da igram tenis.
a uz patike uvek 2 para carape. posto nebitno koje patike nosim, uvek dobijem zuljeve. svi su mi uvek govorili da je to zbog patika, ali kada sam jednom video noge od tima henmena, onda mi je bilo jasno da ne postoje patike koje ce da zastititi od toga. mozda na peti, kada su patike nove. ali ja uvek dobijem na palcu od kocenja, tu je najvece opterecenje. u prosle patike mi je na uloscima bila rupe od palca. pa sada zamislite koliki je tu teret u pitanju.

Reket: head radical os 5 komada. moram da igram sa os, jer mi je najveca mana, sto ne gledam lopticu sve do trenutka udarca, nego na nekih 4-5m od reketa vec gledam tamo gde da odigram. i zbog toga pravim bas puno gresaka. ali nemogu nikako da se odviknem. Posted Image

Žica: nemam pojma. tamo gde odnesem oni mi stave neke. uskoro cu da probam neke babolat. stavljam 26/24kg. ali sam primetio da u hali gde sada igram puno zavisi od loptica. ali posto mi se ne bacaju pare na spanovanje, ne obracam puno paznju na to. samo da se ne kida zica cesto. posto sam imao pre 3 godina neke stare rekete, na koje nisam mogao da stavim normalnu debljinu zica, nego malo tanje. i zice se kidale na svaki 2 sata igre. tako sam imao vikende gde sam 3 reketa menjao :rolleyes:

Torba: Wilson, svidja mi se izgled, ali uzas kada igras na sljaci i nemas mesto da je stavis na klupi :huh: Posted Image

Šorts i dres: razlicite nike i adidas varijante. ali ne gledam bas da mi sve pase. sta je prvo u fijoci, to uzmem. znojnici mi nekako smetaju. brisem celo od rukava majice :)

Izotonici: voda i kako kad gatorade ili powerade

Loptice: sve zavisi od turnira i sta se igra. pre 2 godine sam igrao dunlop, prosle slazenger wimbledon a ove wilson us open. i one su najgore od svih. posle jednog meca mozes da ih bacis. a i dosta su spore. najvise mi se svidjaju slazenger.

Edited by Saiya, 01 November 2007 - 15:33.


#14 patton

patton
  • Members
  • 33 posts

Posted 07 November 2007 - 03:28

evo i da ja kazem o svojoj opremi:
reket: Babolat Pure Drive
zice: Babolat Pro Hurricane
torba Babolat 6X Team, patike i bermude takodje Babolat
majce, kape i znojnice raznorazne (Nike, Adidas)
-----------------------
teren sljaka, jer je tepih bezobrazno skup u Novom Sadu i moras unapred da rezervises zimsku sezonu.
Problem u NS su sportske radnje:
1. odes u Adidas, kad ono tamo nema ni jednog jedinog Adidas proizvoda iz Adidas kataloga (pogledaj na netu). Recimo, hocu neku clima cool Adidas majcu (dri fit) koja kosta oko 25 eura, polovina tenisera na svetu je ima... ovi nasi te samo pogledaju belo. Ili, ajde, prebolim ja to.... kazem sebi, nema veze, izabracu neku Adidas majcu (koja btw. nije Adidas nikad ni bila... nema je u katalozima zadnjih 6 godina koliko sam proveravao). Izlozen je samo XXXXL broj. Ja sam visok 1,87m, nemam 4,36m da mi treba XXXXL. Pitam prodavacicu u Adidas radnji: "imate li to isto, samo manji broj?" Ona opet gleda belo, i kaze " ovo sto vidite da je izlozeno, to su najmanji brojevi, a i od njih imamo samo 1 komad". "Gospodjo, XXXXL ne znaci SMALL... S znaci small....".... itd.
2. Nike problem: Miskovic i njegova Delta cak kradu na razlici Novi Sad - BG. Jedna te ista majca kosta 1000din jeftinije u Novom Sadu nego u BG. U pitanju je proslogodisnji Nadal model dri-fit ali maslinasto smb. Odem tamo, kazem dosta mi je maslinaste i ratova, imate li to isto samo u drugoj boji? Ne, to ne postoji! Postoji, kazem ja.... evo upravo je Nadal popu*** od Nalbandijana u PLAVOJ majci.....
To je prica o domacem trzistu. Ako imate kontra primer da me utesite, recite, molim vas.... jer bi za promenu, hteo na prolece da dodjem u normalu radnju, i da kupim, za promenu, obicnu, normalu ........majcu.

#15 Contractor

Contractor
  • Members
  • 22,737 posts

Posted 08 November 2007 - 13:35

...
To je prica o domacem trzistu. Ako imate kontra primer da me utesite, recite, molim vas.... jer bi za promenu, hteo na prolece da dodjem u normalu radnju, i da kupim, za promenu, obicnu, normalu ........majcu.


Jedino sto bi mozda moglo da te utesi je da sam cuo da je sada nova firma uzela da bude ekskluzivni zastupnik Adidasa za Srbiju (pominju se Divac i njegov brat), pa da se nadamo da ce oni malo bolje raditi.