Jump to content

Photo

A do kraja sezone nas čeka...

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
16 replies to this topic

#1 wegga

wegga
  • Members
  • 1,845 posts

Posted 20 October 2007 - 08:51

Kao što rekoh, nadam se da imate mekane fotelje, a ako ne, imate nedelju dana da ih pretapacirate. :rolleyes:
Sledece nedelje se ne dešava nista zanimljivo, ali od ponedeljka 29. 10. pa do nedelje 18. 11. (pune tri nedelje) čeka nas taj najkvalitetniji tenis kraja sezone. Kako prestane jedan, počinje sledeci turnir.
Znam da teniski vukovi sve ovo znaju, ali za one koji nisu toliko informisani sumiram raspored:

29. Okt. - 4. Nov.
Pariz (BNP Paribas Masters series)
MEN - Igra i Djokovic.
http://www.fft.fr/bn..._en/default.asp

6.-11. Nov.
Madrid (Sony Ericcson Championship)
Završnica ženske sezone, u turniru igra samo 8 najbolje plasiranih cica sa WTA liste, naravno i Ana i Jelena su tamo.
http://www.sonyerics....com/1/en/home/

11.-18. Nov.
Šangaj (Tennis Masters Cup)
Završnica muške sezone, samo najboljih 8 a Nole je naravno tamo.
http://www.masters-cup.com/1/home/

#2 novosadjance

novosadjance
  • Members
  • 1,645 posts

Posted 20 October 2007 - 11:50

Sledece nedelje se ne dešava nista zanimljivo

Rekli smo svake nedelje nova tema, ne trci pred rudu. :rolleyes: Sledece sedmice Pasanski koji je ove godine mozda i kvalitetniji nego pretprosle (dosta poena je uzeo na ATP nivou, nije se vratio u prvih 100 samo zahvaljujuci bodovima sa celendzera) igra St Petersburg, a Janko posle rezultata karijere u Moskvi (uz cetvrto kolo Vimbldona) igra Lion. Prvo kolo Ascione, ako prodje verovatno Ljubicic, nadam se jos jednom srpskohrvatskom duelu sa istim ishodom.

Mastersi ce verujem dobiti svoju temu, ali je zanimljivo u kakvoj "formi" devojke cekaju poslednji turnir sezone.

1. Enan - u sjajnoj karijeri ovo joj je najbolja godina, do sada samo 4 poraza, ostalo joj je samo da odbrani proslogodisnji trofej, a napadaju je:

2. Kuznjecova - po mnogim nezasluzeno broj dva zahvaljujuci pre svega lakom zrebu na US openu, trenutno u jako losoj formi, poslednji mec protiv Skjavone predala zbog povrede.

3. Jankovic - iscrpljena sa previse turnira i jos vise putovanja, poslednja tri meca - tri poraza, medju kojim i od Jan (68) koji je predala.

4. Ivanovic - poslednja dva meca poraz od Bondarenko (46) i katastrofa 3:6, 1:6 protiv Golovin.

5. Sarapova - nije zabelezila pobedu od avgusta, poslednja dva turnira otkazala zbog povrede.

6. Serena - od poslednja 23 gema koje je odigrala osvojila 2 izgubila 21, poslednji mec predala zbog povrede.

7. Cakvetadze - poslednja tri meca - tri poraza.

8. Venus - na poslednja dva turnira porazi od Razano (33) i Penete (49).

Hantuhova ce tesko skupiti poene da pretekne bilo koga, ali s obzirom da je dosta njih povredjeno, ima sanse da uleti kao rezerva. U toku sledece dve sedmice cemo videti ko ce se najbolje odmoriti i zakrpiti, bice zanimljivo.

#3 Masha

Masha
  • Members
  • 1,290 posts

Posted 20 October 2007 - 16:07

Zenske imaju Linz sledece nedelje, jes da ne igraju Ana i Jelena (Jeleni vala i dosta :rolleyes:), ali tu su Chakvetadze, Vaidisova i Hantuhova. Mada ne verujem da ce doci do neke promene na listi pred Madrid. Pashanski i Janko igraju sledece nedelje, ko shto reche novosadjance.

Ja sam za to da ispratimo sve shto se da ispratiti. Ako ne moz na TV-u, moz ovde :huh:

#4 djordja

djordja
  • Members
  • 8,095 posts

Posted 20 October 2007 - 20:09

A do kraja sezone nas čeka.... ništa se ne zna šta nas čeka.....
Podeliću sa vama ovde neka šokantna saznanja o razlozima poslednjih zbivanja u svetu vrhunskog tenisa. Naime, iz nekih tajnih izvora saznajemo sledeće:
ZA SVE JE ODGOVORNA MOĆNA MAGIJA STARIH SLAVENA.
Elem, Mirka, poznatija kao Miroslava Vavrinec je pre cca 5-6 god. (ne zna se pouzdano gde i kako) pronašla u zaostavštini svoje praprapraprababe Marice, tajne recepture za spremanje čudotvornih prahova (konzumiraju se u jelu ili piću) koji, samim tim što su čudotvorni, deluju na razne načine na one kojima se daju. Znamo rezultate, Mr. Perfekt vidi svih ovih godine samo jednu žensku osobu na svetu - pomenutu Mirku.
E sad, stvari se komplikuju na Wimbldonu ove godine, kada Rafa dolazi na neku večeru sa Mirkom i TMF-om ne sluteći ništa, a u stvari Mirka (kao i sve poluveštice - a to su one koje su obučene ali ne i rođene kao veštice) oseća opasnost po ishod predstojećeg turnira i namešta večeru na kojoj sipa nešto Rafi u piće (ne zna se tačno šta, do tada se mislilo da je Mirkin domet samo ljubavni prah, ali od tada je jasno da su njene moći mnogo veće, op.prip.) i još (sam Bog bi ga znao kako), nekako namešta kišu na Rafine i Noletove mečeve (obojica velike pretnje po Mr. P:), od čega ovi načisto polude. Osim toga (za razliku od Noleta koji je dobio "samo" kišu) Rafa (zbog tog nekog čudnog praha koji je mu je u venama) ostaje imun na udvaranja JJ i ova onda iz inata prihvata ponudu starijeg Mareja za dubl, te očijuka sa njim samo tako, sve da napakosti Rafi, koji to i ne primećuje. U međuvremenu se JJ polako zaljubljuje u prepredenog Škota, ali šta ćemo, dolazi kraj turnira i razlaz je neminovan. Jeki frustrirana, Marej se zabavlja okolo sa sponzorušama.
E sad dolazi US open. Rafa leti preko okeana sa Fedexom i Mirkom njihovim čuvenim avionom, tu zajedno jedu i piju....Svi znamo kakav je rezultat, reči su suvišne.
Sa druge strane, Šarapova, koja je još od lani (od US opena, kada su zajedno proslavljali) zagrejana za TMF-a, pokušava da uradi nešto ove godine, (pogotovo kad se Fedex pojavio u crnom Pova je pomislila da je to zbog toga što je ona lani bila "black lady"), ali je ovaj oduva (iako je lepša od Mirke) iz razloga pomenutih na početku ove priče. Pova se raspadne totalno, mislim ne samo što se igranja tenisa tiče, nego generalno, te (klinačko-ženski) skonta da mu se osveti. Kako drugačije nego preko Noleta (koji je nakon Rafinog čuvenog leta ostao jedini potencijalni ugrozitelj prestola), te stane otvoreno da navija za njega i kao malo da ljubaviše usput, tek onako, iz inata. Jadni naš Nole (još je mlad pa ne kapira ženske ludosti), odlepi totalno na Povu i euforično izgubi finale (sve znamo, šta reći).
Istovremeno, Ana videći da Novak odlepljuje za Marijom shvata da njena osećanja nisu samo "moj veliki prijatelj iz detinjstva" i takođe se raspada, te odlazi kući pre vremena, da tuguje.
Rafa, koji je takođe ranije otišao kući (na sreću nekim drugim avionom), polako dolazi sebi, ali sada shvata kakva je Jeki riba i šta je kreten propustio, te kreće da joj dosađuje putem SMS-a. Ova se od toga toliko nervira (jer se kao što je napred rečeno, zaljubiška u drugog) da svake nedelje menja kontinente i kartice, ali bezuspešno, Rafa uvek na neki volšeban način sazna broj. Kada vidi da mu ni to ne pomaže, prijavljuje se za Madrid uprkos savetima lekara (zbog velike količine čini, vreme oporavka je mnogo duže), samo ne bi li se namerio na Mareja (kad već ne može na starijeg, onda na mlađeg). To mu i uspeva i znamo šta se dešava..... ali Jelena mu na njegov slavodobitni SMS da je razbio Škota, odgovara da je kreten i da time nije ništa postigao. On pada u bedak i rapada se načisto već sutradan, jer kao što znamo nema više ni motivacije a i čarolija oko kolena još deluje.
Novak, budući bistar momak, shvata naknadno da su Povine simpatije na drugoj strani i sad tuguje, šta će, te igra, igra, trudi se ali se vidi da mu tenis nije glavna briga. Ponekad se čuje sa Anom kao sa starom dobrom prijateljicom da se malo uteši, a ova se nešto kao nada, te pada u razna raspoloženja (zavisno od tona razgovora), te tako i igra.
E sad ljudi, ko će znati šta će se tu još dešavati , jer kako saznajemo iz pouzdanih izvora, deo tajnih receptura je na neobjašnjiv način nestao iz dobro čuvanog Mirkinog sefa. Ne zna se pouzdano niti koje recepture nedostaju, niti u čijem su vlasništvu. Jedno je sigurno: SVE JE MOGUĆE U BUDUĆNOSTI! :rolleyes:

Edited by djordja, 21 October 2007 - 07:31.

#5 zcurcic

zcurcic
  • Members
  • 617 posts

Posted 21 October 2007 - 10:51

zanimljiv tekst. nisi naveo izvor. :rolleyes:
edit: morao sam da se vratim na pocetak, video sam da je tajni.

Edited by zcurcic, 21 October 2007 - 10:52.

#6 djordja

djordja
  • Members
  • 8,095 posts

Posted 23 October 2007 - 17:35

zanimljiv tekst. nisi naveo izvor. :huh:
edit: morao sam da se vratim na pocetak, video sam da je tajni.

Ma učinile su mi se mnogo ozbiljne te prognoze (analize i sinteze :rolleyes: ) budućih zbivanja, pa ajd' reko' da olabavim malo tu temu. Hoću da kažem da nam se često dešava (po raznim forumima i mestima za komentare) da mnogo očekujemo, pa se onda razočaramo ili rastužimo, ili tražimo ko zna kakve razloge za neke poraze i sl.
Nadala sam se da će se ljudi primiti malo, da razrade tu temu na neki drugi način ili nešto slično, nemam pojma. No izgleda da nam nije baš mnogo do zezanja, a i forum je poprilično mrtav.
Biće bolje, pozdrav svima :) !

#7 zcurcic

zcurcic
  • Members
  • 617 posts

Posted 23 October 2007 - 19:17

Ma učinile su mi se mnogo ozbiljne te prognoze (analize i sinteze :rolleyes: ) budućih zbivanja, pa ajd' reko' da olabavim malo tu temu. Hoću da kažem da nam se često dešava (po raznim forumima i mestima za komentare) da mnogo očekujemo, pa se onda razočaramo ili rastužimo, ili tražimo ko zna kakve razloge za neke poraze i sl.
Nadala sam se da će se ljudi primiti malo, da razrade tu temu na neki drugi način ili nešto slično, nemam pojma. No izgleda da nam nije baš mnogo do zezanja, a i forum je poprilično mrtav.
Biće bolje, pozdrav svima :huh: !

polako bice bolje. stvarno mi se svideo tekst, ali nije mi do zezanja posle svih desavanja na berzi ovaj mesec. mogao bi djokovic da ulozi deo novca u berzu i pocisti neke ponude.

#8 wegga

wegga
  • Members
  • 1,845 posts

Posted 26 October 2007 - 22:50

Jedno pitanjce, da se izblamiram :rolleyes:
Koja je fora u Sony Ericsson Championships? Znam da igra osam najboljih gospodjica, ali nisam sigurna da li to funkcionise kao svaki turnir t.j. žreb odluči kojih 4x2 ce igrati a onda dalje ko u svakom turniru, vec bude polufinale i finale?
Mislim, obzirom da traje 4 dana, ne znam šta da upakujem u tol'ko dana. Znam da su tamo i dublovi, ali da ga 'bem, ne znam kako ce to da rastegnu, osim ako nisu samo dva meča dnevno :huh:
Ne secam se da sam prethodnih godina uspevala da gledam ove velike zavrsnice a baš me to zanima. Hvala unapred.

Edited by wegga, 26 October 2007 - 22:51.

#9 Masha

Masha
  • Members
  • 1,290 posts

Posted 27 October 2007 - 00:06

Nije 4x2. Ima 2 grupe. Ko je u kojoj se zrebom odluchi (valjda) i igra se prvo tzv. round robin (tj. svako sa svakim) u te 2 grupe i onda po 2 najbolja iz grupa idu u polufinale. Kao u ekipnim sportovima.

#10 Masha

Masha
  • Members
  • 1,290 posts

Posted 31 October 2007 - 19:09

Britanci konachno mogu da budu zadovoljni i ponosni :huh: Marej je vec u Shangaju (na ushtrb Hasa :)) izgleda. Ali interesantnije mi je shto je Hantuhova u ovom trenutku izjednachena sa Sharapovom na 8. mestu. Ne znam kako ce se to reshiti. 9 igrachica na mastersu? :rolleyes:

#11 svedok saradnik

svedok saradnik
  • Members
  • 1,546 posts

Posted 31 October 2007 - 19:59

^

Po WTA pravilima igracica koja je odigrala vise turnira tokom sezone (u ovom slucaju Hantukova) ima prednost u slucaju da dve teniserke imaju jednak broj poena. Medjutim, u ovom konkretnom slucaju pitanje je ko bi igrao na zavrsnom zenskom mastersu zato sto cisto po pravilma na njega se plasiraju samo sedam najuspesnijih na godisnjoj YEC listi, dok se osmi formalno "bira". U praksi ta osma je do sada uvek bila upravo igracica koja je i osma na godisnjoj YEC listi, ali sasvim moguce je da bi se bas ove godine napravio presedan sa Sarapovom (koja i u ovako losoj sezoni po sebe jos uvek prodaje ulaznce i izaziva publicitet mnogo efikasnije od svih ostalih koleginica). U isto vreme kada je Slovakinja trijumfovala u Austriji i formalno pretekla Sarapovu, objavljeno je da se Venus Vilijams povlaci sa (ovo)godisnjeg mastersa zbog povrede, tako da nikada necemo saznati "sta bi bilo kad bi bilo" u ovom slucaju... a otkaz Amerikanke je i razlog zasto ce igrati obe teniserke koje "dele" osmo i deveto mesto.

Ono sto je vazno napomenuti za nas u vezi sa svim tim konfuzijama u vezi lista (zvanicna WTA i godisnja YEC RACE) je da iako ova godisnja ima prednost kada se odredjuju UCESNICI zavrsnog mastersa, za odredjivanje NOSILACA ipak se koristi ona zvanicna, pa ce tako Jelena Jankovic biti treci nosilac a ne drugi (Kuznjecova ce kao drugi nosilac biti postedjena mogucnosti da bude u grupi sa Enan). Zreb je inace u subotu, a ono sto se zna je da Jelena i Ana sigurno nece biti u istoj grupi (kao 3 i 4 nositeljke) i da ce jedna od njih dve da bude u grupi sa Enan, a druga sa Kuznjecovom, da ce jedna od njih dve biti u grupi sa Serenom Vilijams, a druga sa Sarapovom i da ce jednoj u grupi biti Cakvetadze, a drugoj Hantukova.

#12 moke

moke
  • Members
  • 2,958 posts

Posted 31 October 2007 - 20:31

Britanci konachno mogu da budu zadovoljni i ponosni :rolleyes: Marej je vec u Shangaju (na ushtrb Hasa :huh:) izgleda.

nije još, ako izgubi u četvrtfinalu od pobednika meča gasquet/blake (verovatno blake mada još uvek nije odigrao meč 2. kola) neće se plasirati na masters cup.

#13 ivana23

ivana23
  • Members
  • 4,897 posts

Posted 31 October 2007 - 23:46

Kraj decembra: sezona...
http://www.mtsmondo.....php?vest=75618

#14 wegga

wegga
  • Members
  • 1,845 posts

Posted 03 November 2007 - 12:11

Upravo sam proverila da ce Eurosport uredno prikazivati ceo WTA Championships u Madridu (nama van srbije je to dragocena informacija jer lokalce boli uvo za Jelenu i Anu) a za Šangaj nisam našla nikakve informacije.
Predpostavljam da je još rano da se to pojavi u TV programima.
Ali, pade mi na pamet, da li neko zna u koje doba dana ce se mečevi u Šangaju igrati, obzirom na vremensku razliku?

#15 moke

moke
  • Members
  • 2,958 posts

Posted 03 November 2007 - 12:34

Upravo sam proverila da ce Eurosport uredno prikazivati ceo WTA Championships u Madridu (nama van srbije je to dragocena informacija jer lokalce boli uvo za Jelenu i Anu) a za Šangaj nisam našla nikakve informacije.
Predpostavljam da je još rano da se to pojavi u TV programima.
Ali, pade mi na pamet, da li neko zna u koje doba dana ce se mečevi u Šangaju igrati, obzirom na vremensku razliku?

ujutru, valjda. turnir u šangaju se ne reklamira na eurosportu jer ga eurosport neće prenositi pošto je deo masters paketa.