Ovo baš nije uspelo...
#1
Posted 18 October 2007 - 23:01
evo, negde iz sredine...(slatka) torta sa slanim sirom i šargarepom... call me conservative, ali ovo je bilo traumatično iskustvo...mada, ni približiti mućkanim iznutricama ("beli bubrezi", regularni bubrezi, "bela džigerica", regularna džigerica, crevca, mozak, stvar koja se čini mi se zove "brizle" i još nešto što je pustilo zvuk kada sam ga uboo viljuškom) ... na pitanje "kako je bilo" odgovor "neponovljivo iskustvo" - 'beš mu ako me ponovo uhvate
#2
Posted 19 October 2007 - 10:59
elem, mrzelo me da se njakam s ljushtenjem, a vec sam taj dan pravila palachinke i reshim da napravim slane palachinke.
namazem ih pavlakom, nabacam sitno seckanu kolenicu, mocarelu i ruzmarin. kad sam ih sve napravila, slozim ih u pleh i preko njih prelijem jaje s pavlakom (stavila i malo mleka).
al izgleda da nisam stavila dovoljno jaja (uzela sam samo jedno malo od cverglana koje nema previshe 'mesa') ili dovoljno pavlake i na kraju je sve dehidriralo ko paramecijum u Čadu iako je pleh bio poklopljen duplom folijom.
i ne samo shto je dehidriralo vec je bilo i bezukusno.
sramota me i sad kad se setim. doshao drugar i otisho gladan. izvinjavala sam se n puta, rekla kako mi se to inache ne deshava, al izgleda da mi slane palachinke ne idu za rukom. pre nekog vremena sam sa exom pravila palachinke koje su na kraju ispale toliko masne da mi je neverovatno da smo oboje josh uvek zivi.
#3
Posted 19 October 2007 - 11:02
edit: a bejase i jedno pile koje smo morali da dotucemo sekirom po vadjenju iz rerne da nam ne bi skakalo po tanjirima!!!
Edited by martinj, 19 October 2007 - 11:03.
#4
Posted 19 October 2007 - 12:09
Kupi on finu govedinu za supicu, zena skuva, divna boja, lep miris i sta zena uradi na kraju?
Doda cimet u supu po lepoj meksickoj tradiciji.
A drug je notorna papuca pa je pojeo na silu
#5
Posted 19 October 2007 - 14:01
a sto se mene tice, ja losa iskustva imam samo sa mesom, kada neko skuva nesto sto nisam navikao da jedem... tipa, kozura, nogice, bla... grozno, kad se setim...
#6
Posted 19 October 2007 - 14:12
do trenutka u kome su pred mene izneli tanjir sa komadom iz koga me je gledalo skuvano govedje oko...
#7
Posted 19 October 2007 - 15:17
do trenutka u kome su pred mene izneli tanjir sa komadom iz koga me je gledalo skuvano govedje oko...
....tužnim i molećivim pogledom "nemoj mene, nemoj mene"... isto pihtija, ali meni se osmehnuo deo usne sa sve brkovima (čekinjama, šta li je)
#8
Posted 19 October 2007 - 15:29
#9
Posted 19 October 2007 - 16:00
Edited by Vesna, 19 October 2007 - 16:01.
#10
Posted 19 October 2007 - 16:24
Jos ako ga npr. tako skuvanog stavite sa malo ulja, i vode, posuto bosiljkom da se prodinsta.
Znam da je tema vezana za ono sto vam se ne svidja, ali kada svi kudite ovakve stvari, moram malo i da im stanem u odbranu
p.s. od njega su najbolje pihtije . Te pihtije u koje trpaju svakakva g... u zivotu ne bih jeo, ali moji ih prave samo od najkvalitetnijeg mesa i, jednostavno, sa ruskom salatom ne mogu da im odolim.
#11
Posted 19 October 2007 - 17:01
#12
Posted 19 October 2007 - 17:15
Da me sad ovde ne "gledate" popreko, ali ja obozavam, jezik, govedji. Nista bolje nego kada se supa od toga napravi, pa kad se posle taj komad mesa izvadi i izjede sa krompirom i sosom. To je najmekse i najsladje meso ikada, a pri tom uopste se ni ne vidi da je jezik, jer je to veliki komad i kada se isece izgleda kao i svo drugo mesiste.
Jos ako ga npr. tako skuvanog stavite sa malo ulja, i vode, posuto bosiljkom da se prodinsta.
Znam da je tema vezana za ono sto vam se ne svidja, ali kada svi kudite ovakve stvari, moram malo i da im stanem u odbranu
p.s. od njega su najbolje pihtije . Te pihtije u koje trpaju svakakva g... u zivotu ne bih jeo, ali moji ih prave samo od najkvalitetnijeg mesa i, jednostavno, sa ruskom salatom ne mogu da im odolim.
Ne, nista nije bolje od supe od govedjeg repa. Niko ga ne jede, a to je jedno od najkvalitetnijh mesa - cisti misici
Pa posle taj rep pojedes sa kuvanim krompirima i paradajz sosom.
Edited by Jaruzelski, 19 October 2007 - 17:16.
#13
Posted 19 October 2007 - 17:17
zašećerena pendžeta u mleku, čist cirkus!
moj tata pojeo pola pleha. tog dana sam shvatila šta je ljubav. al to je već za neku drugu priču.
#14
Posted 19 October 2007 - 17:38
Ne, nista nije bolje od supe od govedjeg repa. Niko ga ne jede, a to je jedno od najkvalitetnijh mesa - cisti misici
Pa posle taj rep pojedes sa kuvanim krompirima i paradajz sosom.
Pa i to je ok, samo takvu supu spremas za one koji je vole masniju, jerbo na repu ima masti i to ne malo, a na jeziku nimalo.
A sto se tice sosa, upravo sam na taj i mislio
#15
Posted 19 October 2007 - 19:56
Priprema: Proprzim, kako treba, meso sa svime sto ide, jedino "malo" mi se omakne nekakav krupno mleveni biber, ali pijuckam ja moj dzin-tonik dok to spremam, pa pomislim: Ne smeta nista. Malo posle, opet mi se malo "omakne" so.
Dosla moja sestra, lepo se pitali za zdravlje, izogovarali familiju, pa seli da rucamo. A kad ono: Covek ne zna da li mu usta vise gore od bibera ili od soli. A za nevolju, frizider prazan.
Naravno, moje uredno zavijene, malecke sarmice, onako kolektivno su zavrsile u klozetu.
Da znate samo sto je lepo kiselo mleko sa suvim hlebom, kad ste gladni...