Mislio sam da nije ali me ne bi iznenadilo previse da jeste, ne zbog karakternih osobina modova vec zbog toga sto forum nije demokratsko okupljaliste vec vlasnistvo firme.
Znas kako - davno sam ja pisao na jednom drugom forumu kad su ljudi zahtevali demokratiju: "Ovo je forum, kakva te demokratija spopala?"
Ako neko doista hoce demokratiju na forumima, onda treba da svi clanovi placaju `porez` (jer treba od necega da se plate serveri, bandwidth, odrzavanje...), treba da se organizuju izbori za 'vlast' (gde pritom treba resiti neresiv problem duplih nick-ova) i tako to. A onda dolaze drugi problemi poput korupcije, bahatosti, demagogije itd. od cega regularne drzave u manjoj ili vecoj meri pate. U prevodu - neizvodljivo. Sem ako bas neko ne insistira da napravi drzavu, od koje je na pocetku i pobegao na internet.

... A da, kako bi se nekome dopala ideja da radikali i stormfrontovci preuzmu ovaj forum na regularnom glasanju?

Imajuci sve u vidu, smatram da je FB92 prilicno 'demokratican' obzirom na situaciju. Odnosno ne bih rekao demokratican (ipak je B92 kompanija odabrala ko ce biti Admini, modovi su lako smenjivi i ne mogu da naprave mnogo stete) ali civilizovan svakako. E sad, gde god da ima ljudi pojavljuju se i lose osobine istih poput sujete, mrznje, zavisti... To se jednostavno ne moze izbeci niti se moze imati puna objektivnost.
Uostalom, od svih delova b92.net sajta, Forum je najautonomniji te je samim tim i najmanje podlozan cenzuri i korekciji, i vise predstavlja dobru volju B92 nego preko potreban segment njihovog sajta (cak mislim da je forum jedan od retkih delova b92.net koji samo trosi novac a ne zaradjuje nista, sem eventualno boljeg Alexa i sl. rejtinga).
S tim u vezi, ne verujem da ce biti ikakvih problema dokle god se zadrzi civilizovanost rasprave, a modovi su smenjivi ako neko bas napravi neku brljotinu, no nadam se da do toga nece doci. Sad su funkcije moderatora bar javne pa se zna ko je za sta odgovoran.