Pa shta se onda ne slazesh?
BTW I ja bih voleo da niko nikog ne tuche.
Me slazem se sa jednom idejom koja je cesta u Srbiji, a cak je i u minimalnim dozama stetna, a po kojoj treba da se klatno preokrene. To je veoma cesto i to je pitanje mentaliteta. Posle ratova ovde su vrsene odmazde nad ljudima koji su bil isaradnici okupatora, zatim nad ib-eovcima, ovim ili onim. Sve je to bilo opravdavanje nekog oblika nasilja. Nije da ja sad zagovaram neku politicku korektnost u govoru, ali mislim da i samu ideju "osvete" treba iskoreniti i sve prebaciti sa poetske pravde na jedan ispravan i human pravosudni sistem. To je pitanje promene mentaliteta, iskorenjivanja radosti ovog naroda nad tudjom nesrecom i uopste generalno razvijanja plemenitosti kod ljudi. I stila dodao bih. meni je uvek bilo fascinantno kako su Norvezani postupili u slucaju Hamsuna, no tu vec debelo idemo u off topic. U ovom slucaju mislim da je jako dobro da zene budu obucene da se brane, ali ne mislim da sve to treba pretvoriti u neku divlju radost jer je zena prebila muza nasilnika. Nije nam potrebno obrtanje uloga medju akterima nasilja, vec po mom misljenju potrebno nam je tp da do nasilja uopste i ne dolazi. Paralelno sa obukom zena da se brane mora se stvarati jedno okruzenje koje bi bahatog siledziju koji bije zenu ne gledalo kao frajera, kao sto je to sad slucaj, vec kao idiota od kojeg se svi ogradjuju. Nisam siguran koliko sam bas bio jasan, zapravo znam da nisam, ali to bi otprilike bila nezgrapna artikulacija mog misljenja o ovome