Jump to content

Photo

Samoodbrana za Dame

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
15 replies to this topic

#1 srbjkd

srbjkd
  • Sleepers
  • 3 posts

Posted 26 August 2007 - 15:22

Clanak iz jucerasnjeg izdanja Blica o Intenzivnom Kursu Samoodbrane za Dame, IKS-Du: http://www.blic.co.y...ad.php?id=11545

Vise o kursu iks-d, kao i o samoodbrani za lepsi pol mozete procitati na sajtu: www.iks-d.com

Edited by srbjkd1, 26 August 2007 - 15:26.

#2 Zmitjkoe

Zmitjkoe
  • Members
  • 4,978 posts

Posted 27 August 2007 - 00:47

QUOTE(srbjkd1 @ 26 Aug 2007, 16:22) <{POST_SNAPBACK}>
Clanak iz jucerasnjeg izdanja Blica o Intenzivnom Kursu Samoodbrane za Dame, IKS-Du: http://www.blic.co.y...ad.php?id=11545

Vise o kursu iks-d, kao i o samoodbrani za lepsi pol mozete procitati na sajtu: www.iks-d.com

Mrzi me da citam. Jel' to kurs za zene ili za Dame? Ko ce da napadne jednu Damu? A i tesko mi je da zamislim kako Dama iz tasnice vadi nuncaki.

Edited by Zmitjkoe, 27 August 2007 - 00:47.

#3 Gwydion

Gwydion
  • Members
  • 1,336 posts

Posted 27 August 2007 - 00:58

QUOTE(Zmitjkoe @ 27 Aug 2007, 01:47) <{POST_SNAPBACK}>
Mrzi me da citam. Jel' to kurs za zene ili za Dame? Ko ce da napadne jednu Damu? A i tesko mi je da zamislim kako Dama iz tasnice vadi nuncaki.

Svaka zena je Dama. I svaka zena mora biti, u meri kolik ojeto moguce, sposobna da se zastiti. Davanje moci zenama, pa i ovakvo, je jedan pozitivan korak u dekonstrukciji temelja jednog nacina razmisljanja koji nas je sve skupo stajao u proteklim decenijama.

#4 Shedou

Shedou
  • Members
  • 2,502 posts

Posted 27 August 2007 - 01:09

Sto je (koliko ja znam) u suprotnosti sa preporukama svih policija sveta. Naime preporucuje se taktika hit-run-scream. Osim ako ovo nije to. Ili ako nema primenu u domestic violence. Lepo bi bilo za promenu chitati i pretuchenim muzevima siledzijama.

#5 Gwydion

Gwydion
  • Members
  • 1,336 posts

Posted 27 August 2007 - 01:46

Ja se ne slazem. Bilo bi lepo ne citati da je iko pretucen i da se uopste ne desava da iko ikoga bije. No buduci da je ovo zemlja gde muskarci jos uvek biju zene nije na odmet da se iste obuce da se mogu u kriznoj situaciji i odbraniti. Dok se ne iskoreni uopste ideja da neko ima pravo da bije nekoga, a pogotovu da zrtva nasilja bude zena.

#6 Shedou

Shedou
  • Members
  • 2,502 posts

Posted 27 August 2007 - 01:59

QUOTE(Gwydion @ 27 Aug 2007, 01:46) <{POST_SNAPBACK}>
Ja se ne slazem. Bilo bi lepo ne citati da je iko pretucen i da se uopste ne desava da iko ikoga bije. No buduci da je ovo zemlja gde muskarci jos uvek biju zene nije na odmet da se iste obuce da se mogu u kriznoj situaciji i odbraniti. Dok se ne iskoreni uopste ideja da neko ima pravo da bije nekoga, a pogotovu da zrtva nasilja bude zena.

Pa shta se onda ne slazesh?

BTW I ja bih voleo da niko nikog ne tuche.

#7 Gwydion

Gwydion
  • Members
  • 1,336 posts

Posted 27 August 2007 - 02:50

QUOTE(Shedou @ 27 Aug 2007, 02:59) <{POST_SNAPBACK}>
Pa shta se onda ne slazesh?

BTW I ja bih voleo da niko nikog ne tuche.

Me slazem se sa jednom idejom koja je cesta u Srbiji, a cak je i u minimalnim dozama stetna, a po kojoj treba da se klatno preokrene. To je veoma cesto i to je pitanje mentaliteta. Posle ratova ovde su vrsene odmazde nad ljudima koji su bil isaradnici okupatora, zatim nad ib-eovcima, ovim ili onim. Sve je to bilo opravdavanje nekog oblika nasilja. Nije da ja sad zagovaram neku politicku korektnost u govoru, ali mislim da i samu ideju "osvete" treba iskoreniti i sve prebaciti sa poetske pravde na jedan ispravan i human pravosudni sistem. To je pitanje promene mentaliteta, iskorenjivanja radosti ovog naroda nad tudjom nesrecom i uopste generalno razvijanja plemenitosti kod ljudi. I stila dodao bih. meni je uvek bilo fascinantno kako su Norvezani postupili u slucaju Hamsuna, no tu vec debelo idemo u off topic. U ovom slucaju mislim da je jako dobro da zene budu obucene da se brane, ali ne mislim da sve to treba pretvoriti u neku divlju radost jer je zena prebila muza nasilnika. Nije nam potrebno obrtanje uloga medju akterima nasilja, vec po mom misljenju potrebno nam je tp da do nasilja uopste i ne dolazi. Paralelno sa obukom zena da se brane mora se stvarati jedno okruzenje koje bi bahatog siledziju koji bije zenu ne gledalo kao frajera, kao sto je to sad slucaj, vec kao idiota od kojeg se svi ogradjuju. Nisam siguran koliko sam bas bio jasan, zapravo znam da nisam, ali to bi otprilike bila nezgrapna artikulacija mog misljenja o ovome innocent.gif

#8 Tresko

Tresko
  • Members
  • 7,316 posts

Posted 27 August 2007 - 02:59

Koliko ja znam, reklamiranje je zabranjeno na forumu. Zato mislim da topik treba deponovati, a pokretača banovati.

#9 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 27 August 2007 - 03:04

QUOTE(Zmitjkoe @ 26 Aug 2007, 17:47) <{POST_SNAPBACK}>
A i tesko mi je da zamislim kako Dama iz tasnice vadi nuncaki.

More izes nuncaki.Glock je mnogo pouzdanije resenje.

#10 Pavllle

Pavllle
  • Members
  • 895 posts

Posted 27 August 2007 - 09:36

QUOTE(MAGRIPA65 @ 27 Aug 2007, 04:04) <{POST_SNAPBACK}>

A i lakse stane u torbicu od nuncaka smile.gif

#11 morgana

morgana
  • Members
  • 1,815 posts

Posted 27 August 2007 - 09:40

ko su vam te dame? jel to neka sekta?

#12 Cro-boy

Cro-boy
  • Members
  • 4,466 posts

Posted 27 August 2007 - 11:21

QUOTE(MAGRIPA65 @ 27 Aug 2007, 04:04) <{POST_SNAPBACK}>

dame, udrite nas gdje najvise boli: "stiklom u jaja + pljuc u oko"

#13 thermal bug

thermal bug
  • Members
  • 2,388 posts

Posted 27 August 2007 - 12:18

QUOTE(Shedou @ 27 Aug 2007, 02:09) <{POST_SNAPBACK}>
... Naime preporucuje se taktika hit-run-scream. ...
stvarno? ne preporuchuje se omlatiti manijaka namrtvo ime? uz obilnu primenu neprimerene sile? kakva shteta dry.gif

to valjda sto dame treba da budu dostojanstvene u svakoj prilici unsure.gif

#14 Alexia

Alexia
  • Members
  • 1,114 posts

Posted 27 August 2007 - 16:35

QUOTE(thermal bug @ 27 Aug 2007, 13:18) <{POST_SNAPBACK}>
to valjda sto dame treba da budu dostojanstvene u svakoj prilici unsure.gif

kaze u clanku da dame mogu da se tuku i mindjusama
sta ces dostojanstvenije sleep.gif

#15 srbjkd

srbjkd
  • Sleepers
  • 3 posts

Posted 28 August 2007 - 08:35

Izvinjavam se zbog samoreklamiranja. Nije mi bila namera da spamujem forum.
Hvala clanovima koji su procitali tekst ili pogledali sajt.