Jump to content


Photo

A sta ce Srbiji, zapravo, Kosovo?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
5341 replies to this topic

#5341 steins

steins
  • Members
  • 7,357 posts

Posted 19 November 2007 - 10:59

E sad da primetim nesto....ovde se prozima prica o Velikoj Albaniji ( neko to jos zove i Etnicka Albanija )...to se moze procitati i ovde i na nekim drugim topicima na forumu,

Ne radi se o Velikoj Albaniji vec o Albaniji unutar njenih prirodnih granica, a to su sve teritorije gde albanski narod cini ubedljivu vecinu zivlja s´tim da te teritorije imaju prirodni geografski kontinuitet sa danasnjom Albanijom. Znaci radi se o Kosovu, dolini Preseva, Bujanovca i Medvedja, Plava i Gusije kao i zapadnoj Makedoniji i Chameriji, pokrajine koje su nasilno otcepljene od Albanije. To je bila velika nepravda nanesena Albaniji, nepravda koju je svet uvideo, kao sto je uvideo da se ona mora ispraviti ako ce Balkan i Evropa pa i svet moci ici napred Kad ce to da bude stvarnost nije medjutim lako predvideti, ali to je jedino resenje za albansko pitanje na Balkanu. Jedino, jer nema niceg prirodnijeg nego da se na silu otcepljena Albanija opet ujedini.


A pogledajte ovaj link <a href="http://www.un.org/icty/bhs/cases/milosevic/documents/docpros/expert/rep-srb-b.htm" target="_blank">http://www.un.org/icty/bhs/cases/milosevic...t/rep-srb-b.htm</a>

Narocito obratiti paznju na primere Srpske propagande, koji su u mnogo slicni primerima koje trenutno valja Albanska propaganda!

Elem, i Srbima je lepo islo na pocetku kao i sada Albancima, samo sto ni oni nisu znali kada da stanu pa su konacno nagazili na zulj MZ pa se desilo sta se desilo. Sad samo ostaje da se saceka a ( obzirom na sve veci broj incidenata koji Albanci izacivaju u regionu) mislim da se nece jos dugo cekati pa ce i Albanska politika iz 2000tih proci isto kao i Srpska iz 90tih.
Mislim da je analogija previse ocigledna da bi bila zanemarena.

Evo sad procitah i ovo pa resih da dodam kao jos jedan dokaz nesrecne analogije

Rojters prenosi ocene lokalnih analiticara da su građani Kosova, zbog loše ekonomske situacije, u depresiji i da se u poslednje tri godine ništa nije promenilo na bolje, već da su neki političari iskoristili osam godina neizvesnosti za lično bogaćenje.

- vesti B92

Edited by steinsfild, 19 November 2007 - 11:11.


#5342 Anduril

Anduril
  • Members
  • 5,593 posts

Posted 19 November 2007 - 11:39

Nije fer sto samo od tebe trazi da dokazes ono sto pricas alli evo da ti pomognem
evo jednog ilegalnog prelaska za kojeg se saznalo posto su ti ljudi eliminisani mogao sam da obrisem ono sto pise pre boldovanog ali to ne bi bilo u duhu objektivnosti...izvor b92:

Slučaj Bitići - zločin i tajna

Tela 23-godišnjeg Agrona, dve godine mlađeg Mehmeta i 25-godišnjeg Ilija Bitićija pronađena su 2001. godine na površini masovne grobnice u Petrovom selu kod Kladova.

U grobnicama u Petrovom Selu pronađena su tela još 67 muškaraca i sedam žena sa Kosova.

Tela su dovezena u hladnjači, preko Istočne Srbije, a na njihovom ukopavanju u masovnim grobnicama u Petrovom Selu, angažovani su komunalni radnici.

Utvrđeno je da su braća Bitići ubijena u julu 1999. godine, na policijskom poligonu u Petrovom selu, neposredno nakon završetka ratnih operacija na Kosovu.

Oni su se borili u sastavu “Atlantske brigade” Oslobodilačke vojske Kosova. Bili su američki državljani, rođeni u Ilinoisu, u Čikagu. Pri ulasku u tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, na teritoriju Kosova, ušli su iz Albanije, bez evidencije kod državnih organa.


Aha, nije fer. Znaci ti imas misljenje da svako moze izmisljati neke podatke i postavi ih na forum bez ikakakvog navodjenja izvora ili argumenta? Zao mi je, ali to ne moze tako - to se zove provociranje, a doticni nick vec ima istoriju provociranja i vredjanja po nacionalnoj osnovi i to posebno na ovom topiku.
A ovo sto si postovao nema nikakve veze sa 100 000 terorista pridoslih iz Albanije. Stvar je zavrsena.

Zatvaram ovaj topik, a novi pdf i topici na njemu vas ocekuju. :rolleyes: