Jump to content


Photo

Stoka


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
77 replies to this topic

#1 Barsel

Barsel
  • Members
  • 1,002 posts

Posted 22 July 2007 - 22:00

Ranije su taksisti imali raznih problema sa manijacima a bilo je i dosta ubistava,dok se danas cesce javljaju problemi u GSP-u.Cesto moze da se procita u novinama a i na zalost mozete videti na ulici neke slucajeve koji pokusavaju da se dokazuju ili sta vec,pa izbijaju razne tuce...
Ovu temu sam hteo da postavim vec duze vreme,a dogadjaji su se gomilali,pa da krenem od pocetka.
  • Prvi slucaj se desio na autobuskoj liniji 78,nisam bio akter tog dogadjaja,a evo sta se desilo.Kako je autobus naisao na jednu uzu ulicu koja je dosta prometna,neki pametnjakovic sa dzipom se isparkiravao od nekud,i umesto da on bude taj koji je trebao da gleda na saobracaj i saceka cistinu kako bi izasao,sa svojim dzipom,naravno, on se samo pojavio ispred autobusa,i to je nateralo vozaca da napravi nekakv manevar kako bi izbegao pametnjakovica,i pritom su ljudi popadali u autobusu koji je bio pun.I onda vozac naravno krene da svira grdosiji u dzipu,on izlazi i tu se razmenjuju uvrede i psovke kroz familiju,i onda grdosija iz dzipa pridje soferu do prozora i krene da lupa,i po vratima,hoce da udje,ali vozac je naravno zatvorio vrata i nista od toga.Kad se situacija malo smirila,autobus nastavi da ide dalje,ali posle par metara ispred njega se zaustavlja Audi sa kratkim tablicama,putnici opet popadaju u autobusu, a sofer sa pitanjem "koja je tebe sad muka spopala" izaziva opet neku dileju koja je spremna da se tuce zarad...ne zna ni on sam cega.I onda sofera upita ljubazni mladic "zasto si mi dirao druga" ? I posle kratke prepirke on stane pored vozacevog prozora i na ocigled celog autobusa pokaze vozacu da ima za pojasom pistolj i upita ga "hoces da ti prospem mozak pred svima!"
    I sta covek onda da uradi?Da zove policiju sto je i uradio,ali ona se nije pojavila,vec se doticni smirio i otisao a verovatno bi vozacu lica iz policije odgovorila "nemoj da ga diras,to nam je kolega/drug"
  • * Decko moje drugarice je nastradao tako sto je vracao svoju dvojicu drugova autom kroz neku zabacenu ulicu,na sred koje su se pritom rasirili neki momci koji su se medjusobno koskali,i da bi taj decko prosao krenuo je da im trubi,a posto mu je bio otvoren prozor,kako je prolazio pored tih momcina,jedan od njih ga je udario pesnicom i pitao ga "sta sviras bre ti".I onda je nastala pometnja krenuli su da mu skacu po haubi da udaraju auto,i onda je on izasao da bi zastitio sebe i automobil,i tu nastane tuca,izadju i ti dvojica drugova...medjutim sve bi to bilo u redu da nisu dosli jos njih petorica,sestorica jer onda vise nisu mogli nista da urade.Svi trojica su prosli sa ozbiljnim povredama nekih od vitalnih organa,imali su operacije,uzeli su im sva dokumenta...
    Nastradali su zbog cega?
  • * A poslednji slucaj u nizu se desio sinoc,pred mojim ocima,u tramvaju na liniji 13.Tramvaj je stao kod kalemegdana i uslo je dosta ljudi,a odmah tada sam primetio neku trojicu (koji inace nemaju ni po petnaest godina najverovatnije) posto je jedan od njih krenuo bez ikakvog razloga da skace i namerno udara nogom od pod.I nikom nista,vozac krene da vozi,i kako je vreme prolazilo,dvojica od njih su krenuli da se vesu za sipke i da rade zgibove,da se glupiraju i skacu po sedistima,naginju se kroz prozor itd.,a pritom tramvaj je bio relativno pun,a na dva sedista su sedele neke njihove drugarice,pa ko zna da li su hteli da se pokazu pred njima...I onda je kod zeleznicke stanice vozac stao i krenuo da se dere na njih,rekavsi im da izadju napolje ako nece da se voze, a onda su ti dvojica kavgadzija krenuli da mu odgovaraju "sta hoces matori" "e matori,tamo je stanica,kao,vozi..." Pravi bezobrazluk.I on je sve to istrpeo i nastavio da vozi,a doticni su naravno nastavili sa glupiranjem.Nakon par stotina metara,vozac je stao,ali ne na svojoj stanici vec jednoj drugoj.I onda je izleteo sa svojom sipkom u rukama (sipka kojom menja pravac na sinama,valjda za to sluzi,poprilicno teska smile.gif ) i zapretio im da ce da ih bije njome na zaprepascene svih prisutnih.I onda su ovi dvojica budala krenuli da ga izazivaju,ajde matori pusti to daj da se bijemo,i uglavnom tako nesto,nisam uspeo da cujem sve,nije ni bitno,i onda je vozac jednog decka malo ubo tom sipkom,ovaj se povukao i krenuo da pravi grimase,a ovaj drugi kreten posle malo razmisljanja krene isto na njega i dobije istu turu.Nije izgledalo uopste bezazleno.To su shvatili i ta dvojica,posto su napunili gace,i krenuli da udaraju vrata kako bi izasli,a ovaj ih je terao povicima "mars napolje,mars napolje" a kad su izasli onda su krenuli da se deru "jebacemo ti kevu,videces...ovo ono" i krenuli da gadjaju tramvaj.
    Ali prc,kao sto sam rekao,vozac je stao na jednoj drugoj stanici,i to bas policijskoj.U istom trenutku su se pojavila dvojica policajaca i postrojili doticnu trojicu ispred zida,ruke na teme,rasiri noge,a divnim decacima su krenule suze na oci,bas nam ih je bilo zao.I pritom je vozac rekao "ja,covek 57 godina,on ce meni da pokazuje (srednji prst)..." a onda jedan rece - nisam tebi pokazivao,njemu sam (svom drugu).E pa super,sto nisi rekao ranije!
    A posto su svi prisutni komentarisali dogadjaj cuo sam kako je jedna devojka koja nema dva zuba u glavi svom decku komentarisala kako je vozac lose postupio i nije trebao to da uradi.A stvarno ne znam sta je trebalo da uradi?Da ih pusti da naprave stvarno neku glupost,i da se povlaci pred nekim debilima kojima cure mleko i sline,i da ih tako ostavi da sa dvadeset godina postanu pravi probisveti i ubiju neke druge neduzne ljude na ulici???
    Sve budala do budale.
I eto,moje pitanje se odnosi na to,sta uraditi sa takvim likovima koji su bez pistolja oko pojasa manji od makovog zrna,ali sa njim su spremni da ubiju nekog a da ne znaju ni zbog cega su to uradili?Svako daje savet, sklanjaj se budale,a da li to moze uvek da se uradi?

Edited by Barsel, 22 July 2007 - 22:06.


#2 Viloticka

Viloticka
  • Members
  • 726 posts

Posted 24 July 2007 - 07:52

Grozne price ph34r.gif

Gde idu linija 78 i tramvaj 13?

Secam se kako sam bila shokirana nakon nekog vremena provedenog van Srbije koji je to javasluk. Pocev od admin stvari - niko nista nece da radi, svi ocekuju mito da mrdnu dupe. Sistem je ko saliven za lopove i lezilebovice (bio je, ima 4-5 godine kako sam bila u Srbiji, mozda je sad bolje).

Saobracaj po BGDu je bio posebna prica... Svi trube. Niko nema zivaca. Stojim u traci koja ide desno i pravo. Strelica daje zeleno za skretanje ali je crveno za napred. Ja idem napred a ovaj iza mene skrece. I budala iza mene trubi koji sam q'c tu stala, zasto ne idem desno (kad on ide desno). Ko da mu je djed ostavio tu traku.

Jednom smo u jednosmernoj ulici sa jednom trakom stali na semaforu. Tip ispred nas ladno izlazi iz kola i odlazi u radnju koja je bila na cosku kod semafora. Neka besna kola je vozio. Mi sedimo i ne mozemo ocima da verujemo. Naravno, bilo zeleno, pa crveno... Ne mozes da ga obdjes jer je jedna traka i jednosmerna ulica. Un-faking-belivable.

Srecom, nisam prisustvovala nicem sto je hard-core kao tvoja iskustva...

#3 Barsel

Barsel
  • Members
  • 1,002 posts

Posted 24 July 2007 - 09:45

Ma da,ti likovi koji voze dobre automobile pa i oni samim tim misle da su baje,to je posebna prica.
Nervira me strasno kada na semaforu stojim,da li iza nekog ili sam ja prvi nije bitno,pa kad se upali zeleno ovaj koji je iza tebe odma krene da svira,kao da ja ili taj koji je ispred mene nismo videli da je zeleno pa onda tako neki kreten krene da trubi kao da ce mu zivot pobeci.Strasno se prave pametni.
I kada se tako neki pametnjakovic rasiri koji je sigurno krvavo (kazem krvavo ironicno,a u stvari tako i jeste kad posmatramo iz drugog ugla) zaradio svoj lepi auto,najbolje je da samo stojis kao budala i cekas ga da se on smiluje,jer kao sto sam rekao 99% njih imaju pistolje kod sebe pa su zato hrabri.
Inace,kad bi takvi kreteni bili sami za sebe,stvarno bi ih trebalo pretuci na mrtvo ime,jer njima nista drugo ne moze pomoci da se normalizuju.Ali na zalost,to se ne moze uraditi,jer se na tome nikada ne zavrsava...

PS 78 ide preko Banjice,ne znam tacno dokle,a 13 negde od Kalemegdana do Banovog Brda.

Edited by Barsel, 24 July 2007 - 09:48.


#4 garcia

garcia
  • Members
  • 231 posts

Posted 24 July 2007 - 09:49

juče mi se devojka žalila kako je neki mentol nije pustio da siđe iz prepunog busa jer on "nije silazio na toj stanici".
sreća njegova da garcia nije bio sa devojkom jer bi volšebno njena stanice postala i njegova evil.gif

#5 April

April
  • Members
  • 1,314 posts

Posted 28 July 2007 - 18:31

QUOTE(Barsel @ 23 Jul 2007, 00:00) <{POST_SNAPBACK}>
I onda je izleteo sa svojom sipkom u rukama (sipka kojom menja pravac na sinama,valjda za to sluzi,poprilicno teska smile.gif ) i zapretio im da ce da ih bije njome na zaprepascene svih prisutnih.I onda su ovi dvojica budala krenuli da ga izazivaju,ajde matori pusti to daj da se bijemo,i uglavnom tako nesto,nisam uspeo da cujem sve,nije ni bitno,i onda je vozac jednog decka malo ubo tom sipkom,ovaj se povukao i krenuo da pravi grimase,a ovaj drugi kreten posle malo razmisljanja krene isto na njega i dobije istu turu.Nije izgledalo uopste bezazleno.To su shvatili i ta dvojica,posto su napunili gace,i krenuli da udaraju vrata kako bi izasli,a ovaj ih je terao povicima "mars napolje,mars napolje" a kad su izasli onda su krenuli da se deru "jebacemo ti kevu,videces...ovo ono" i krenuli da gadjaju tramvaj.


Svaka cast vozacu. Samo bih voleo da pitam zasto niko iz tramvaja nije pomogao majstoru?

Oduvek sam govorio da su Srbi najvece picke koje pustaju jedni drugima krv za mesto na parkingu, ali pustaju da ih gaze kad god je stvarno ozbiljno. Zato smo i zasluzili sve Crnogorce i sve Hercegovce koji ovde zavode red.

Edited by April, 28 July 2007 - 18:32.


#6 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 28 July 2007 - 20:36

QUOTE(April @ 28 Jul 2007, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
Svaka cast vozacu. Samo bih voleo da pitam zasto niko iz tramvaja nije pomogao majstoru?

ah. that's the million $ question.
ovo shto vidjamo svakog dana je samo extrapolirana osnovnoshkolska situacija gde jedan kavgadzija jebe mater pojedincima dok ostatak stoji i gleda, ne prilazi da ne bi dobio po labrnji.

a opet, postoji taj momenat da vishe ne znash ko ima pishtolj a ko ne, iako ti koji se vozaju GSP-om verovatno nisu na tom "nivou". e sad, zashto se ti koji su u busu i gledaju shikaniranje zadovoljavaju gledanjem, beats me. da sam mushko s tri grama mishicne mase reagovala bih, ali sad shanse nema da odreagujem kad vidim tako neshto jer je veca shansa da cu ostati bez nekoliko sekutica nego shto cu ishta promeniti.

i da. potpuno nereagovanje policije me zapravo najvishe zabrinjava. uvek postoje retardi i kavgadzije, ali zashto oni koji su sebe stavili u Sluzbu i Zashtitu, ne sluze i ne shtite te iste gradjane od kojih dobijaju platu je misterija dostojna Dilana Doga.

#7 Lenny

Lenny
  • Members
  • 326 posts

Posted 29 July 2007 - 00:03

QUOTE(Dunadan @ 28 Jul 2007, 21:36) <{POST_SNAPBACK}>
uvek postoje retardi i kavgadzije, ali zashto oni koji su sebe stavili u Sluzbu i Zashtitu, ne sluze i ne shtite te iste gradjane od kojih dobijaju platu je misterija dostojna Dilana Doga.

Nisam baš Dilan ali evo da pokušam da razrešim misteriju: plaše se unsure.gif Ne kažem da ministar Jočić nije puno uradio na suzbijanju kriminala, na čemu mu i ovom prilikom čestitam, ali valjda je ovo još uvek država koju ima mafija. Jel tako? Tako je.

I kako sad mi kao obični, nezaštićeni i nenaoružani građani da se sačuvamo od predatora? Da se stalno povlačimo, izbegavamo, budemo uvek budni i oprezni - ne ide - kakav je to život kad sve više i više moramo sebi da uskraćujemo pravo na slobodu kretanja, jedno od osnovnih ljudskih prava. Sloboda kretanja, hmmm, da nam nije mnogo? Ja, ti, on, ona, bismo da se slobodno krećemo po gradu u kom živimo. Eee, mnogo tražimo...

A, da se naoružamo i mi, pa ko brže potegne? I to je opcija koju ne treba olako odbacivati, pogotovo što otvara mogućnosti za neke neke vrlo uzbudljive situacije. Evo, ja bih voleo, ma platio bi da vidim Dunadan kako vadi beretu iz futrole ispod haljine i hladno grupiše svoje pogotke. I oduva barutni dim iz cevi, normalno cool.gif Ili, Betty, kako sasipa ceo šaržer iz heklera... e to bi bilo nešto cool.gif

Ipak, ta opcija je suviše dobra da bi postala istinita innocent.gif Šta još imamo od mogućnosti? Recimo, kad ljudi lutalice krenu da kidišu na nas, bacimo im lepo komad parizera, suvog vrata ili još kakvog suvog i mesnatog proizvoda? Jok, ne isplati se. Možda da probamo i hrišćanski trip - kad krenu na nas mi da ih volimo i okrenemo drugi obraz, bubreg, šta god treba, sa verom da će naša bezuslovna ljubav pripitomiti zver u njima. Uh, teško, treba dugo i naporno trenirati da bi se dostigao duhovni nivo vladike jegarskog Porfirija ili master Yode. Zar nema neki lakši način?

Ima. Ali može da radi samo uz prisutsvo većeg broja ljudi, kao u goreopisanoj situaciji u tramvaju. Dakle, kad ljudske zverčice krenu da se bahate i šikaniraju okruženje, treba odma svi da skoče, svi putnici/prolaznici/gosti/posetioci/čekaoci, i ugaze stoku. Međutim, teško je zamisliti da gomila finih i plašljivih građana tek tako grupno nasrne na izgrednike. Tu je ključni problem: strah izaziva tzv. "difuziju odgovornosti" - jedan građanin čeka da krene ovaj drugi, a drugi gleda oće li krenuti treći, a treći očekuje prvog - i tako, dok oni oklevaju, magarci naprave još veće sranje. Onda, kako postići tu trenutnu fuziju odgovornosti, tj. agresivnu reakciju što većeg broja građana? Moj predlog Jočiću je da se na kritična mesta postavi uvek po jedan policajac u civilu-ložač. Kad počne neko sranje da se dešava, pandur-ložač treba da skoči i vikne ljudima oko sebe: ajmo ljudi, više nas je!!! sad il' nikad!!! I onda krene gaženje. Jedinstvena prednost ovakve intervencije je u nemogućnosti osvete - u opštem metežu, stoka nikako ne bi mogla da popamti sve ljude koji su ih satirali, pa ne bi znali koga posle da jure. Prema tome, ova mera da se sprovodi na duži rok, dok građani ne počnu sami da reaguju, i tako sami sebe štite. Za MUP bi ova strategija bila višestruko korisna jer bi smanjili troškove za gradsku bezbednost i rizik za svoje kolege.

To je to. Predlažem službenicima policije koji su zaduženi za praćenje foruma da ovu moju ideju prenesu ministru Jočiću. Rado bih prihvatio i mesto savetnika za javnu bezbednost smile.gif

edit - ubacio rečenicu o jedinstvenoj prednosti

Edited by Lenny, 29 July 2007 - 00:37.


#8 April

April
  • Members
  • 1,314 posts

Posted 29 July 2007 - 11:50

QUOTE(Dunadan @ 28 Jul 2007, 22:36) <{POST_SNAPBACK}>
da sam mushko s tri grama mishicne mase reagovala bih


Boga mi Duna, sledeceg puta kad odem u NS, pripazicu na svoje ponasanje. Ionako me svi ruzno gledaju kad prelazim na crveno...

#9 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 29 July 2007 - 13:28

QUOTE(Lenny @ 29 Jul 2007, 01:03) <{POST_SNAPBACK}>
To je to. Predlažem službenicima policije koji su zaduženi za praćenje foruma da ovu moju ideju prenesu ministru Jočiću. Rado bih prihvatio i mesto savetnika za javnu bezbednost smile.gif


Prenecu u dnevnom izvestaju.
Savetnicko mesto dobija kum nacelnika, koliko sam cuo uz kafu jutros.

Za dom spreman,

Porucnik Z.

#10 dranata

dranata
  • Members
  • 732 posts

Posted 29 July 2007 - 17:14

Imala ja jesenas, odvrastnu situaciju u autobusu na liniji 94 (N.Beograd-Miljakovac). Padala neka kišurina, lije kao iz kabla i bus se približava Sava Centru, ali ne može da stane na stanici, jer je ispred njega još par autobusa. Ljudi se guraju ka autobusu, ali se situacija ispred njega popravila i on vozi još par metara, staje na stanicu i otvara vrata. U tom trenutku na prva vrata ulazi čovek u odelu sa kravatom, drži neku fasciklu i kreće ka vozaču. "Idiote, ti meni nećeš da otvoriš vrata, oćeš da te lepo ovde sad ubijem..." i pokušava da preskoči šipku kojom je vozač odvojen od ostatka busa. Prišla dvojica mladića, lepo ga odvojila, babe se razvrištale. Vozač nastavlja put i odjednom. Rafal: "Majku vam j...m, sad ću sve da vas pobijem, baciću bus sa svima vama(i snjim) u reku i kreće namerno da pomera volan levo desno. Mrkli mrak, na Gazeli, prelazimo most, još kiša i klizavo, a bus ide iz jedne trake u drugu... Vozač sve vreme psuje. Smirio se tek negde kod skretanja za Dedinje i to pošto je jedna žena sa prvog sedišta pozvala policiju sa svog mobilnog. Onaj prvi ludak u odelu samo je neprimetno izašao na sledećoj stanici, a ona dva momka, pokušavala su sve vreme da umire vozača, koji je bar 10 puta ponovio, "Sad ću sve da vas pobijem"!
Tada sam se uplašila kao retko kada u životu, a na svašta sam u GSP-u naletala...

#11 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 30 July 2007 - 09:55

Mrak svih mrakova. Kraj sveta.
Mogu samo da kažem da sam presrećan što mi dete tamo ne raste, a da mi je žao normalnih ljudi.
A da su priče o tome kako je krenulo na bolje sviranje qurcu.

#12 Billy B

Billy B
  • Members
  • 526 posts

Posted 30 July 2007 - 10:33

ispravite ako gresim, ali cini mi se da i da je neka fasisticka stoka namrtvo premlatila starijeg coveka, koji je stao u odbranu kineza.
stariji covek je bio, cini mi se, bokserski trener...
sad.gif

#13 pcelica

pcelica
  • Members
  • 492 posts

Posted 30 July 2007 - 13:02

kad god mi se desilo neko sranje tog tipa, obično u gsp-u, nikad ali nikada muško nije reagovalo (kao da nemaju ćerke, žene, sestre), ponekad neka žena počne da vrišti kad momci baš preteraju. moje iskustvo sa budalama u javnom prevozu je sledeće, što pre počnem da histerišem ko nenormalna, glasno i bez prekida ponavljam da mi se ne približava ili ne dodiruje, ponekad i urlam, oni me proglase ludačom i odu krsteći se.

a što se tiče likova sa dorćola gde živim, u ono mračno doba, jedino što sam mogla je da ćutim, pognem glavu i brzim hodom nestanem u nadi da me neće pratiti do kuće. bio bi dovoljan jedan pogrešan pogled da neko izvuče oružje. bila situacija kad se tip vatao za džep (gde probabli drži pištolj ph34r.gif ), brate taj strah nikad zaboraviti neću, sreća, ekipa koja je bila sa njim, je bila u fazonu, ostavi devojku na miru. al neverovatno u tom trenu sam bila neviđeno smirena i hladna, zavalila mu neki odgovor koji ga je zbunio i nestala. al sam se tresla ko nenormalna kad sam došla do kuće.

#14 radele

radele
  • Members
  • 610 posts

Posted 30 July 2007 - 13:34

QUOTE(Billy Parsons @ 30 Jul 2007, 11:33) <{POST_SNAPBACK}>
ispravite ako gresim, ali cini mi se da i da je neka fasisticka stoka namrtvo premlatila starijeg coveka, koji je stao u odbranu kineza.
stariji covek je bio, cini mi se, bokserski trener...
sad.gif

navijaci partizana uzeli da biju kineza,a taj bokserski trener je stao za njega...eto sta se kod nas desava kad hoces nekome da pomognes.bar je kinez preziveo...

meni se redovno u nocnim autobusima desava da mi oni idiJoti od konduktera ne pokazuju sluzbenu legitimaciju,i onda se po 5-10 minuta raspravljamo oko toga.uvek zapisem registarski broj i podneo sam do sada 6 tuzbi protiv njih...ne u pravnom smislu nego onima na dorcolu...a narodu lepo dok se ja svadjam,neki od njih ne plate karte,a meni drago smile.gif

#15 KristinaS

KristinaS
  • Members
  • 174 posts

Posted 30 July 2007 - 13:44

QUOTE(pcelica @ 30 Jul 2007, 14:02) <{POST_SNAPBACK}>
kad god mi se desilo neko sranje tog tipa, obično u gsp-u, nikad ali nikada muško nije reagovalo (kao da nemaju ćerke, žene, sestre)


U NS situacije slična. Devojku u gsp-u neki tip namlatio, razbio joj nos, krvi na sve strane, a ni jedan jedini tip iz busa nije reagovao.
Bilo strašno, jako. Tabadžija izašo, ona ostala da sedi i plače, moja drugarica joj prišla dala papirnu maramicu. Šta smo mogle više? unsure.gif