Jump to content

Photo

Nestasluci vasih ljubimaca

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
40 replies to this topic

#16 TenMon

TenMon
  • Members
  • 21 posts

Posted 25 July 2007 - 18:37

Nas macak Mile ima nesto vise od godinu dana... Voli da otima hranu od Plutona (koji je nas dugovecni kuca) ph34r.gif Da, ode i jede iz njegovog tanjira... mala zver. Voli da spava na klaviru i ostalim visokim lokalitetima; cesto voli da se hrani (ne samo kad je gladan), hocu reci mazi biggrin.gif, nije probirljiv oko hrane. Naravno voli da se igra sa sitnim predmetima na podu, i omiljeno odmaraliste mu je hladovina u basti. Nikad se ne dere da ga pustimo unutra ili napolje - jednostavno stane kod prozora i ceka smile.gif Nemam sliku, ali izgleda kao tipican sivi tigrasti macak.

Edited by TenMon, 25 July 2007 - 18:38.

#17 Miralem

Miralem
  • Banned
  • 815 posts

Posted 26 July 2007 - 13:00

dzeki, bokser: jednom nisam zakljucao vrata od kuce, samo od dvorista. sto je on iskoristio (cela akcija se odvija u cca 7 minuta) da udje u kucu, zatim u moju sobu. tu je povadio iz ormara moje gace i potkosulje i razvukao ih po celom dvoristu dry.gif

ahil, bokser ( i podmuklo govedo): voleo je da se zaleti sa ledja u noge, i pokosi te. odjednom se nadjes na ledjima, ne znas sta te je snaslo laugh.gif
takodje je, iz nekog razloga, na uzas mladih majki, obozavao da preskace kolica sa decom.

deba (morsko sepra): taj je jednom nestao na 2 dana. pobego iz kaveza i zavukao se iza frizidera. sta je tamo radio, ne znam.

#18 Grunf

Grunf
  • Members
  • 1,066 posts

Posted 26 July 2007 - 13:44

QUOTE(Miralem @ 26 Jul 2007, 14:00) <{POST_SNAPBACK}>
dzeki, bokser: jednom nisam zakljucao vrata od kuce, samo od dvorista. sto je on iskoristio (cela akcija se odvija u cca 7 minuta) da udje u kucu, zatim u moju sobu. tu je povadio iz ormara moje gace i potkosulje i razvukao ih po celom dvoristu dry.gif

je l i one koje je precog jednom pominjao, tanga, tigraste, kozne, sa nitnama na unutra? rolleyes.gif

#19 Miralem

Miralem
  • Banned
  • 815 posts

Posted 26 July 2007 - 14:00

QUOTE(Grunf @ 26 Jul 2007, 14:44) <{POST_SNAPBACK}>
je l i one koje je precog jednom pominjao, tanga, tigraste, kozne, sa nitnama na unutra? rolleyes.gif

eh, da je samo njih... posle sam se pred komsijama vadio da "nije to moje, nego od druga", pa pitali "a sta ce drugove gace kod tebe"... blush.gif

#20 apotekarica

apotekarica
  • Members
  • 977 posts

Posted 26 July 2007 - 14:20

Trenutno sam suvise potresena opsadnim stanjem u kuci da bih dodala koju vrcavu pricicu, ali stavite se u situaciju da na gajbi imate matorog papagaja (14 god, mada, to je jedan od onih sto idu uz testament, ljubi ga gazdarica) i bebu buldoga. Prvi umislio da je gazda, drugi oce da se kurchi. Ostalo prepustam vasoj imaginaciji. Dodala bih samo da su tepisi otisli u podrum, a da mi enterijer krase farbarski najloni i raskupusane dnevne novine. Sreca, te papagajska mafija ima devojku u vidu plisanog paje patka, pa se trenutno izivljava na njemu (njoj?) i to tako sto obavlja snosaj circa 10 puta dnevno. Ne da sam funniest animal video potential, nego samo takav dry.gif

#21 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 27 July 2007 - 00:14

...

Mojoj dusanovackoj dvorisnoj macki - sarenoj / tigrastoj je bilo dozvoljeno sve - osim da spava u kuci.
(jedino preko zime).

Problem koji sam imao, bio je sa ex-Darling #1 i kcerkom.
Ex-Darling se sazalila na mace "koje je palo sa tavana", pa me suzno umolila - "ajde da ga spasemo", mada sam joj govorio - nemoj ga dirati rukama, macka ce sama da ga odnese na tavan. Nije pomoglo.
Kada je posle tri dana nosanja maceta u frotirskoj charapinki i pokusaja uvaljivanja raznim prijateljicama / prijateljima (to je bilo s kraja '70.g) pokusala roditeljki da uturi mace - mal' ga nije devastirala.

Tako smo stekli macku.
Prvo je bila "Micika", a onda debela "Gina". Ovo drugo ime dao sam joj ja.
(U svojim najboljim zenskim macjim godinama bila je toliko navalantna da je jurisala na kerove, koji bi slucajno uleteli u dvoriste. Koliko ih je samo, jadnicaka, izgrebala!).

Onda je posle 1.5g. dosla kcerka.
Gde mi je glavni problem bio kako da (verovatno buvljiva, mada vakcinisana) macka ne skace u deciji krevetac.
(Btw, - macje buve se sele na ljude, psece - nikada).

I tako, jednom nesto u dvoristu seckam neko povrce, pripremam rucak, - osetim nesto nije u redu. Udjem u kucu i vidim macku kako lezi iza bebe, u krevecu. Zgrabio sam je matoru (2g.) za vrat i izneo iz sobe, i u nekom besu, padne mi pogled na odsecen repic sa glavice crnog luka. Uzmem ga i natrljam macki nos, ispustim na beton.

Milo bogo!
Pa ona se skoro skamenila. Potpuno neprirodni polozaj tela / nogu, iz ociju suze, iz gubice bale - i tako jedno 5-10 minuta. No, posto luk nije otrovan - bas sam se nasmejao.
To je dogodilo jos jednom, - zaletela se i ogrebala gazdaricu.

Stvar se zavrsila time, da je na bilo koji njen ispad bilo dovoljno da joj pokazem glavicu luka - pa da munjevito nestane iz dvorista / uspentra se na krov garaze.

Kasnije ju je malo popustilo, pa bi sedela na podaljem odstojanju - onako "kratkovido chmirila" i zmirkala ocima.
Drustvo se upishavalo od smeja.

Opet, s druge strane, - ne znam da je bila surova prema bilo kome, kao prema svojoj majci.
To sam resavao prskanjem iz bastenskog creva. I dijetom od dan-dva.
Tek kad bi se zalosno iskukala / izmjaukala - izneo bih cinijicu sa hranom i posle malog predavanja - ponudio.

Nikako nisam uspeo da Darling #1 naucim da je macka "teritorijalna zivotinja" i da ce pokusati da nam macice uturi u kucu. To nisam hteo da trpim. I kad se prve godine omacila, a Darling macice dala kcerki da se igra - znao sam sta sledi.
Davljenje u etru.

Narednog proleca je na vratima shupe bila odsecena daska, jedno 25 cm nad zemljom, a kljuc od super katanca u mom dzepu. Neko macje gnezdo / rodiliste, prskano ovim / onim. I ti, i svi naredni macici su bili zestoki divljaci, pa ih je majka, posle nekog vremena - hitrom brzinom ekspedovala iz dvorista. Bili su dobro hranjeni, sve sa antibioticima u prahu. I dobro vezbani - pretnja metlom i lagano prskanje iz bastenskog creva.

Ne moram da kazem da je macka bila redovno pelcovana i u ona vremena (kada se to jos prodavalo) a nije bilo bas toliko uobicajeno, bila "ekoloski" posipana "Dalmatinskim buhachem". To je seme jedne biljke koje exterminira buve.

Najinteresantnija je bila njena majka, - to je bila sharena, belo/siva macka koja bi se bojazljivo pojavila na krovu, zavirila dole u dvoriste i ispustila tihi mjauk. Odmah bih grabio glavicu luka / crevo i ekspedovao nasu macku preko 2-3 krova, a ovoj sirotici, nekako uvek svoj u sisicama i oronuloj, dobacio neko slasno parce.

Nasa macka je bila toliko ljuta, da bi naredni dan-dva isla unaokolo i besno sibala repom. Pa cak htela da se bori sa metlom - gde sam bio vrlo zacudjen, fin, i beskrajno, lavlji, uporan. Kupio sam vodeni pistolj i kad mi dojadi macje frktanje i mlacenje sirkove metle - trgnem pistolj i uneredim je vodom.
Neverovatno je kako bi se sa krova kezila i shishtala, izrazavajuci ljutnju.

A posle nekoliko dana - opet neko drljanje o noge, predenje, zainteresovano pogledavanje - a gde je njena drugarica (kcerka) - koja je mogla sa njom da radi sve sto je htela. Jednom ju je kcerka uturila u plasticnu mrezastu torbicu koju sam morao da rasporim makazama.

E, sad, da neko kaze kako ne postoji nacin da se macka dovede u red, pa - vara se.
Jeste da je blago nasilno, no - to je borba karaktera. Tesko je izaci na kraj na Lavom (horoskopskim).

Imao sam neke prijatelje, dovezli iz inostranstva dve sijamske macke (zenke). Mislim, ja u zivotu nisam video takve zloce. Gleda te u oci, prikrada se polako, hoce da jurisa.
Posto su me pred posetu opomenuli, poneo sam svoj vodeni pistolj.

Kakav je to bio haos kad sam ih onako blago isprskao. Uzas!
Pistolj sam ostavio drugaru, a svaki drugi put kad smo dolazili u goste - njihove macke su se krile u drugoj sobi. Trebalo je videti te zlocinacke njuskice koje proviruju iza vrata. Da se razvalis od smeja.

No, tu se, kao i obicno, pojavio drugi problem. Njihova gazdarica je ocekivala da gosti trpe torturu macaka. Pa su maksimalno smanjili broj poseta / gostiju. Nista nisam rekao tom ortaku. Jos neko vreme je dolazio kod nas, a onda, sta da se radi - pa nisam mu ja Darling, - rastali se.

Generalno, - nikada nisam vise od jednog puta odlazio u goste kod nekih sa domacim ljubimcem koji je navalantan / smara. Poslednje takvo ruzno iskustvo je bilo sa jednim rotvajlerom koji je arlaukao / cvilio na terasi. Kad su ga konacno upustili - preturio je sve sto se moglo, - dok su gazda i gazdarica ledjima branili policu sa Hi-Fi uredjajima / televizorom i videom.

Otisao sam kuci zgrozen, uslinavljen, apsolutno povredjen u svom stavu spram kucova / domacih ljubimaca.
Zato sto sam video dve neodgovorne tupche i nesretno zivinche koga mi je bilo beskrajno zao.
Ostaviti po citav dan cudoviste od skoro 40 kg sa nekom "devojkom" koja sprema stan, i koje je zeljno paznje, trcanja, komunikacije - pa ima li vece nesrece?

Zato stalno i govorim: nije problem u mackama / kucovima, - problem je u zaoshinutim vlasnicima.
Njih treba disciplinovati / uciti.

Nema veceg "nestasluka" nego kad se neko zblanut odluci da si "vlasnicki" priusti domaceg ljubimca, a da pojma nema o tome sta ga ceka.

Jadan ljubimac.

...

#22 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 27 July 2007 - 00:23

Ovaj... tema je bila nestasluci ljubimaca, ne vlasnika.
Osim toga, macke si mucio, nad psima koji su mnogo bolje prosli pustas suzu...
Osim ako, naravno, nije izmisljeno.
Al' svejedno - sve sama kontradikcija do kontradikcije da bi te neko uopste ozbiljno shvatio.

Edited by FranziskaKafka, 27 July 2007 - 00:24.

#23 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 27 July 2007 - 16:26

Nekada ne bas tako davno dok mi je sad vec pokojna kokerka bila u najboljim godinama ona i moja macka su bile neprevazidjen tim za kradju.Macka se popne na sto ili spored i vesto sapicama dobaci kokerki plen koji kasnije bratski podele.Godinama kasnije dobili su konkurenciju u vidu teleta od psa koji se lepo propne na zadnje sape i usisa bukvalno sve na sta naleti.Da ne pricam o kesama za djubre kada su sami , otvaranju vrata na najmanji zvuk grmljavine ( sada ga zezamo da verovatno grmi u Gvatemali ) , strogom sprecavanju moje mame da me budi uz kezenje i rezanje.Cica ima obicaj da isteruje iz sobe sve zivo sto mi se priblizi i da ostro kaznjava ova dva tantusa od muzijaka kada pokusaju da se bace u kradju ili prosenje hrane posto to samo ona sme.Sve u svemu 24 casa zabave.

#24 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 28 July 2007 - 23:49

Eh, tih nezgodacija ima toliko mnogo da bih mogla danima da pišem, ali izdvojiću jednu da ne davim jer ne umem sažeto da pišem.

Elem, krenemo mi kolima iz Švajcarske za Beograd pre nekih 7 godina. Tada je naš Reks imao tačno 3 meseca. Stignemo negde iza Beča oko deset sati uveče, spustila se neka magluština i rešimo da skrenemo u jedan hotel i prespavamo. Naravno, na recepciji uredno prijavimo da imamo štene i zamolimo da nam izađu u susret. Fina, ljubazna recepcionarka nam objasni da je to tzv. Kongress Hotel, da tu uglavnom svraćaju poslovni ljudi kojima treba mir i tišina i da nije problem da prenoćimo s njim ukoliko je miran i ne laje. Naravno, mi se zakunemo u sve što imamo da je izuzetno miran, da je ceo put od Bazela do Beča prespavao u mojim krilima savijen u kiflu, da još uvek ne zna da laje (stvarno, do tada nikad nije zalajao – već smo počeli i da se brinemo).
I tako, da ona nama ključ od sobe, moj se suprug istušira i, naravno, kao i uvek, zakuca da ga ni topovi ne bi probudili. Ja se malo vrzmala po sobi, gledala TV, vidim i mališa spava na tepihu pored kreveta, ali, k’o na đavo pomislim, ‘ajde da ga izvedem još jednom napolje da ga „ponudim” da ne bi napravio neki belaj u sobi. Probudim ga, stavim ogrlicu, otvorim vrata – i tu se zbunim u redosledu – trebala sam prvo da mu stavim povodac pa onda da otvorim vrata. A on kao metak izleti u hodnik dug oko 50 do 100 m (uvek sam bila slaba u toj proceni razdaljine), krene k’o pomahnitao da trči od jednog do drugog kraja, naravno, lajući k’o veliki. Gledam ja, gleda recepcionarka – obe skamenjene – ja od iznenađenja i sreće (ipak zna da laje!), ona od užasa (ako se probudi neko, bilo negde oko pola jedan noću, nadrljala je). Kad smo došle k’ sebi krenemo da ga jurimo. Ljudi već počeli da izlaze iz soba da vide šta se dešava (moj suprug, naravno, još uvek zakucan za jastuk, ne). Trajalo je to možda desetak minuta, ali meni se činilo kao da se radi o satima.
Na sreću, devojka sa recepcije nije imala problema zbog svega. Niko se nije žalio, svi probuđeni gosti su reagovali sa smeškom (neki malo kiselim, ali nisu pravili frku). Ujutru smo prilično rano ustali, dali joj pristojnu napojnicu i izgubili se. Reks je ceo put od Beča do Beograda prespavao u mojim krilima savijen u kiflu. Srećan i zadovoljan.

E, setih se sad još nečega. Doduše, malo je of topik jer se ne radi direktno o ljubimcu, ali ne mogu da odolim.

Pre nekih dvadesetak godina, moj suprug i ja, sveže venčani, rešimo da uzmemo desetak dana odmora i provedemo ga negde u prirodi. Uzmemo prospekte i izaberemo neki mali pansion u Kantonu Glarus u Švajcarskoj. Alpi, malo jezerce, nedirnuta priroda, pansion predivan. Tada još nije bilo interneta i mail-ova (bar ih ja nisam koristila) i lepo sednem i napišem pismo vlasniku pansiona. Da želimo da rezrvišemo sobu ali da imamo povećeg psa kojeg bismo voleli da povedemo sa sobom. U roku od nekoliko dana, dobijem odgovor, odprilike sledeće sadržine:

„Draga gospođo J....
Već 30 godina vodim ovaj pansion. Nikada mi nijedan pas nije ukrao peškir, čaše, escajg, slike iz soba i ostali inventar. Nikada zbog pijanih pasa nisam morao noću da zovem policiju da ih smiri. Nikada mi nisu pobegli a da ne plate račun ili posle zatvaranja kuhinje uveče u 10 zahtevali da im serviram topli obrok. Tako da, ukoliko je Vaš pas spreman da preuzme odgovornost za Vas i članove Vaše porodice, biće mi zadovoljstvo da Vas ugostim. Srdačno Vaš, Hans-Peter Hefti.”

Naravno, sobu smo rezervisali istog dana po prijemu pisma. I dugo godina se, u skladu sa mogućnostima, družili i provodili prijatne trenutke sa gospodinom Hefti. Umro je pre desetak godina ali ga nikada neću zaboraviti. Jezero Klöntal, bez njega mi više nije isto.

#25 angelfish

angelfish
  • Members
  • 186 posts

Posted 29 July 2007 - 12:18

Rahel, ovo je fantasticno. Gospodin Hefti bio je mudar covek, zao mi je sto ga nisam poznavala.

#26 Aleksa

Aleksa
  • Members
  • 1,344 posts

Posted 29 July 2007 - 18:37

smile.gif ovo rahelino pashe na jos jedan topik malo nize..(kucni savet) smile.gif

elem, prvi put cujem da su buve psece gadljive na ljude?
ne bih rekla sudeci po prijateljici koja gaji psecu sortu i povremeno joj noge budu prosarane buvljim ujedima..dok meni koja uzgajam macke, par puta su samo bile buve u gostima - nikad me ni jedna nije udostojila ugriza.

na temu: moj se mladjani macor pubertetlija po macjem brojanju godina trenutno zabavlja sakrivanjem ispod prekrivaca za kauc dole na podu (obicno se dobro sakrije a nekad mu na srecu viri masuci rep) i ceka da se priblizim bosom nogom, da ne kazem stopalom, onda navali ispruzenim kandzama.

mislim, njemu grdno zabavno a meni stopalo u prvom stadijumu froncli. ph34r.gif

#27 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 29 July 2007 - 19:58

jedna od maca koje su prošle kroz moj život je volela da spava u vešu
i tako ga jednom tražili i tražili na sve strane i ništa, kad ono...
posle smo već znali šta se sve može očekivati

a jedna grupa mačića je obožavala da se kolektivno popne na dečiju ljuljašku, i to je preslatko izgledalo wub.gif , šteta što nije uslikano sad.gif

#28 Zeka Peka

Zeka Peka
  • Members
  • 3,687 posts

Posted 29 July 2007 - 20:46

QUOTE(Aleksa @ 29 Jul 2007, 19:37) <{POST_SNAPBACK}>
elem, prvi put cujem da su buve psece gadljive na ljude?

Ја негде чух да псећим бувама не одговара људска температура, која је за неколико степени нижа. Ми смо превише "хладни" за буве. unsure.gif

#29 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 29 July 2007 - 20:56

Moj crni macak voli da "zatrpava" hranu koju ne moze da pojede. smile.gif Ostane mu na tanjiricu, a on se okrene i pocne sapicom da "kopa" i "natrpava" na hranu - a tanjir na plocicama! laugh.gif Pravo kuce. smile.gif
(To je onaj sto voli i da markira po kuci...)

Jedna od pokojnih maca sakrila se jednom (drugi-treci dan kako smo je uzeli) i nema je nigde. Prevrnusmo kucu - nema je! A mala, ako je imala dva meseca... Kad u neko doba cujemo tihi mjauk. Prevrnusmo orman - maca u spakovanom jorganu! Dobro se nije ugusila... sad.gif Pcelica mala, uvukla se u jorgan da niko ne vidi, i uzivala. A posto je bila lagana, nismo ni primetili da sa jorganom ide i "dodatak". smile.gif

Jednom joj se to desilo i sa pantalonama. Uvukla se u nogavicu pantalona koje je neko prebacio preko naslona fotelje (grozan obicaj, ali sta ces). I trazis, trazis, nema je, ali se cuje mjauk iz izbocine na pantalonama. smile.gif smile.gif

#30 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 29 July 2007 - 21:21

e da, onaj isti blesavi mačkonja je umeo i da spava u nekoj poluotvorenoj fioci

a jednom je spavao u šporetu ph34r.gif
pokvario se šporet, bio majstor, skinuo ploču pozadi i rekao da treba to i to, dolazi sutra a dotle nek stoji tako
i ovaj mali iskoristio priliku i zavukao se da lenstvuje ispod ringli