Jump to content

Photo

Dualizam zastitara

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
56 replies to this topic

#31 mightygears

mightygears
  • Members
  • 264 posts

Posted 22 July 2007 - 07:57

QUOTE(Zabalujev @ 21 Jul 2007, 22:05) <{POST_SNAPBACK}>
Jbg, sta da se radi. Jadne male mace. Zli smrdljivi dzukci. Potrebno je Posebno odeljenje okruznog suda za zivotinjske zlocine.

Koj vam je moj? Nikad niste gledali Opstanak? Koliko je tu neduznih antilopa stradalo, a jadne su samo isle na pojilo, bile zedne, a onda zli grabljivci zloupotrebili kohabitaciju na pojilu da nesto pregrizu... A tako lepe i elegantne zivuljke, uvek suzu da pustis za njima...

Morate da shvatite da je potrebno prirodu pustiti svojim tokom. Po cika Darvinu, ovako nesto je neophodno, posto ce macke i macici koji prezive biti jaci i sposobniji i jednoga dana gradom ce vladati rasa super-macaka koja ce razjebati zli savez ljudi i pasa i verovatno izvrsiti atentat na rukovodstvo ORKE. A ako se to ne desi i savez ljudi i pasa istrebi macke, jbg, sve je to evolucija.

Nema problema sa time, slazem se da je to borba za opstanak. I zato logicno je da se prekine sa praksom tuzbi protiv ljudi koji krkaju pse. Pustite ih nek ih ubijaju, to je sve borba za opstanak. Ja samo hocu fer borbu nista vise.

#32 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 22 July 2007 - 09:45

QUOTE(FranziskaKafka @ 22 Jul 2007, 00:35) <{POST_SNAPBACK}>
A koji je tebi nas?
Ima jedna totalno nebitna razlika: zli grabljivci su pregrizli (prezalogajili), psi su samo pregrizli.
A i sto ne dati psima istu evolutivnu sansu: sinteri su hteli da ih se docepaju (a bogami i vlasnici/ljubitelji maca). Evolicija, ba...

Vidim da te TV nije nicemu naucila.

Ne postoji ZLI GRABLJIVAC. Grabljivac je grabljivac. Takva mu je priroda.

Onda nemojte da mi kukate nad jadnim sudbinama jadnih lepih zivotinjica. Hocete red, pravednost, uredjen zivotinjski sistem? Pa eno vam Juhor. Tu se red zna i sve zivuljke imaju jednake sanse.

#33 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 22 July 2007 - 11:32

Haha, ti ovo pokusavas da svedes na licne uvrede, ali OK. Svako ima svoj stil. smile.gif
Sam' da se spustim na taj nivo i da se jos jednom prevarim da ti odgovorim: zli grabljivac je tvoj "termin" (valjda je trebalo da zvuci vrcavo-ironicno), a uci se iz drugih izvora (ne kao neki sa televizije, koju neki pisu kao TV).
Promasio si temu, nemo' sad da otvorimo Juhor - fabriku macje hrane (napravljenu od mackomrzaca sa foruma biggrin.gif; al' je pitanje da l' bi one to jele...)

#34 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 22 July 2007 - 12:10

odlicno, posto se spusti na taj nivo, sad mozes da se podignes opet i uzivas u zivotu.

#35 Miralem

Miralem
  • Banned
  • 815 posts

Posted 22 July 2007 - 13:21

QUOTE(FranziskaKafka @ 22 Jul 2007, 00:35) <{POST_SNAPBACK}>
A koji je tebi nas?
Ima jedna totalno nebitna razlika: zli grabljivci su pregrizli (prezalogajili), psi su samo pregrizli.
A i sto ne dati psima istu evolutivnu sansu: sinteri su hteli da ih se docepaju (a bogami i vlasnici/ljubitelji maca). Evolicija, ba...

dobro, a sta cemo sa genocidom koji su slatke male mace izvele nad misevima? i ne samo da se nisu pokajale/ dozivele katarzu, vec i dalje nastavljaju da proganjaju male sive loptice. pred nasim ocima, kako ih nije sramota?

elem, ne znam koji vam je. psi, macke, misevi etc. su prirodni neprijatelji i tako je oduvek bilo. i ostace. ne mogu da razumem ljude koji favorizuju "jednu od strana". potpuno je normalno da se kolju.

#36 mightygears

mightygears
  • Members
  • 264 posts

Posted 22 July 2007 - 14:48

QUOTE(Miralem @ 22 Jul 2007, 12:21) <{POST_SNAPBACK}>
dobro, a sta cemo sa genocidom koji su slatke male mace izvele nad misevima? i ne samo da se nisu pokajale/ dozivele katarzu, vec i dalje nastavljaju da proganjaju male sive loptice. pred nasim ocima, kako ih nije sramota?

elem, ne znam koji vam je. psi, macke, misevi etc. su prirodni neprijatelji i tako je oduvek bilo. i ostace. ne mogu da razumem ljude koji favorizuju "jednu od strana". potpuno je normalno da se kolju.

Mmmm pa vidi ovako.
Pas ubija macke iz zadovoljstva, psi su u BG-u prioritet sto znaci da ljudi koji stite pse lutalice zapravo vole da gledaju kako ovi komadaju macke. Ustvari, kad malo bolje razmislim, nije bas vole da gledaju oni zapravo ni ne smatraju macke zivotinjama, za njih samo je pas zivotinja ostalo je pa recimo ono sto pas juri da se zabavi. A posto vole pse, stalo im je da on bude u dobrom raspolozenju te stoga veselo tapsu rucicama kad njihov ker juri macke. A ako je uhvati to se svodi na od, sto si to uradio do kakav si ti dobar lovac. Iza njihove ljubavi prema psu uglavnom ostaju samo lesevi. Sad, vish taj pas zapravo ne juri samo macke juri i druge pse kao i ljude. Zapravo, ljubitelji zivotinja, pardon pasa, zele da te zivotinje zive pod broj jedan, pod broj dva zele da zive dobro, pod broj tri zele da ih svi vole. Njima je zaista stalo da psi budu dobro i traze da se svi drugi prilagode tome. Kada se vodi polemika i kaze kako psi ubijaju macke pa se onda doda da je to prirodno, to jeste u biti tacno. Medjutim kontekst u kome se to desava je duboko nenormalan. Nemoguce je reci prirodno je da pas ubije macku i meni je jako zao sto su ovi "nasi" psi macku ubili ali znas to je tako u prirodi. A psi koji su ubili macku su kastrirani (sto jel nije prirodno) ti psi ne love vec su hranjeni od strane zastitara (sto nije prirodno). Mislim situacija izgleda kao kada bi ja pored plaze hranio ajkule zato sto ih volim. E sad ako one cape nekog plivaca to je prirodno jer su recimo mislile da je foka ali nije prirodno da ja izazivam javnu opasnost cineci da se zivotinje koje mogu ugroziti zdravlje i zivote ljudi okupljaju u blizini istih. A to je zapravo ono sto zastitari rade, oni pospesuju i kreiraju situacije u kojima broj leseva raste i to pravdaju prirodom.
Uvazena Cica ce reci, ja se grozim kada pas ubije macku, meni to smeta ali duboko dole smatram da je to prirodno i ja ne mogu da uradim nista porotiv toga. Potom ce da ode kuci i donese hranu za ceo copor koji boravi ispred njene zgrade. Taj copor ce dok ona spava da patrolira i ubija sve sto je na putu, jer to je to sto pseci copor radi. Onda ce neko da otruje Cicne kucice i onda ce Cica da prica 50 dana o tome kako ljudi ne vole zivotinje i kako je potreban strog zakon da se to sankcionise. Na taj nacin Cica svoju volju namece svima koji se mozda ne slazu sa njom i pokazuje teznju da dominira, tj da vlada. Drugim recima njoj nije stalo do zivotinja vec joj je stalo da bude u centru paznje. Jer da joj je stalo do zivotinja ona bi o njima brinula na nacin na koji to jedino moguc. Izgradnjom azila i stavljanjem zivotinja u iste. Uradila bi to RAZDVAJANJEM ljudi i zivotinja kako bi sprecila konflikte izmedju njih. Ali ne ona ih je kastrirala i vratila nazad na ulicu, cime ustvari nista nije uradila sem toga da su zivotinje i dalje tu i da i dalje dolaze u situacije koje mogu biti fatalne po obe strane.
Ali sta da se radi. Tako je to kada se malo zna.

Edited by mightygears, 22 July 2007 - 15:04.

#37 Shedou

Shedou
  • Members
  • 2,502 posts

Posted 22 July 2007 - 17:53

Razumem vecinu ljudi koji postuju na ovom topicu. Vole zivotinje. Razumem i ove sto se konfrontiraju po pitanju pas-macka. Neko voli mace, neko voli kuce, neko voli Juce. Neko voli sve nabrojane a neko mrzi kuce zbog maca. I njih mogu da razumem. Ali ne shvatam porive ovih sto samo mrze. Iznosenje smeca i mrznje im je osnovni poriv i glavni motiv za samozadovoljenje. Neki su bezopasni a neki su bogami i potencijalno opasni. Dobro je dok se sve zavrsava na trt-mrt po forumima, ali moguce je da se neko od njih stvarno odluci za trovanje i ubijanje pa onda mogu i nevini da stradaju.

Ne kapiram zasto recimo i poziv na muchenje i ubijanje zivotinja (ili najava istog) nije razlog za odlazak u banovinu?!

#38 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 22 July 2007 - 18:01

U pravu si.Strasno je koliko malo znas.Najbolja fora je kada o zastitarima i principima po kojima mi radimo prica neko ko apsolutno ne poznaje cinjenice , verovatno ne poznaje nijednog pravog zastitara te nas sve identifikuje sa babama koje hrane copore, nema pojima o nasim ciljevima i nacinu funkcionisanja.Pri tom taj isti pojedinac nas proziva da smo samo mi odgovorni za resavanje problema i to na njegov nacin a sam nema nameru da pomeri prst.Hajde da postavimo stvari ovako.Cime se ti bavis?Ne mislim na ono standardno posao, porodica , skupljanje markica...Mislim na nesto sto proizilazi iz okvira brige o sopstvenom zivotu.Da li pomazes napustenoj deci, zrtvama zlostavljanja , zastitom prirode?Bilo sta sto pomaze drugima.
Uzasno je lako kao sto sam hiljadu puta rekla , komentarisati sa strane.Kao ona dva matorca iz Mapetovaca.Ja hocu ovo , ja hocu ono.Pa angazuj se onda.Ako toliko volis macke usvoji nekoliko, organizuj se sa prijateljima i sterilisi , stani na ulicu i udomljavaj.Hej ima toliko nacina.Samo kad malo dublje udjes u to shvatis koliko je do zla boga tesko i zeznuto.

#39 Miralem

Miralem
  • Banned
  • 815 posts

Posted 22 July 2007 - 23:18

QUOTE(mightygears @ 22 Jul 2007, 15:48) <{POST_SNAPBACK}>
Mmmm pa vidi ovako.
Pas ubija macke iz zadovoljstva,

on je rastrgne. a sta radi macka kad ulovi misa? igra se sa njim i mrcvari ga pre nego sto ga rastrgne. ko je tu "nemoralniji"?

psi su u BG-u prioritet

koliko ja shvatam, resavanje, na ovaj ili onaj nacij, pitanja pasa u coporu ili drustvenom vlasnistvu je prioritet. tako treba i da bude, jer su opasniji od macaka.

Medjutim kontekst u kome se to desava je duboko nenormalan. Nemoguce je reci prirodno je da pas ubije macku i meni je jako zao sto su ovi "nasi" psi macku ubili ali znas to je tako u prirodi.

psi mrze macke, ove mrze miseve. priroda ih je tako napravila, iz nekih svojih razloga, da ne zalazimo sad dublje u tu pricu. vlasnik koji pujda pse na macke je budala, u najmanju ruku (mogu oci da mu iskopaju), i psihopata (ako zeli da vidi rastrgnutu macku). no, sam pas zeli da uhvati macku, takav je jednostavno, i tu se nista ne moze uciniti. zivotinje nisu "politicki korektne". nema zlih i dobrih.

#40 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 22 July 2007 - 23:27

QUOTE(Miralem @ 23 Jul 2007, 00:18) <{POST_SNAPBACK}>
on je rastrgne. a sta radi macka kad ulovi misa? igra se sa njim i mrcvari ga pre nego sto ga rastrgne. ko je tu "nemoralniji"?

Za utehu (i skretanje sa teme), obicno ga i pojede. Da nije tako (na nesrecu), ne bi bilo toliko otrovanih maca (pojele otrovanog misa)...
sad.gif

#41 aabb1973

aabb1973
  • Members
  • 46 posts

Posted 22 July 2007 - 23:39

QUOTE(Shedou @ 22 Jul 2007, 18:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ali ne shvatam porive ovih sto samo mrze. Iznosenje smeca i mrznje im je osnovni poriv i glavni motiv za samozadovoljenje.
Ne kapiram zasto recimo i poziv na muchenje i ubijanje zivotinja (ili najava istog) nije razlog za odlazak u banovinu?!

Ja nisam pročitala ovde poziv na mučenje životinja, već poziv ljudi da razmisle o načinu samoodbrane od pasa koji napadaju ljude. Pozivam tzv.zaštitare da konačno navedu barem jedan smisleni način da se čovek zaštiti od čopora pasa koji haraju gradom i napadaju ljude i decu a što se dešava veoma često.

Autor topika je hteo predlog kako da se zaštiti. Može da podnese tužbu protiv vlasnice psa za novčanu nadoknadu za nanošenje ili fizičkog bola (ukoliko pas ujede ili ogrebe) ali i psihičkog bola - straha svaki put kada ga njeni psi napadnu (verujem da bi i njega napali kao i tog komšiju koji rano ide na posao). Kada vlasnica pokaže Orkinu potvrdu da je pas njen pasivno se legitimisala kako onaj ko će biti tužen, vlasnica odgovara bez obzira na svoju krivicu jer odgovara kao vlasnik psa koji se po zakonu tretira kao opasna stvar kao i bilo koja životinja (i vlasnik krave odgovara po istom osnovu ako krava povredi nekog). Verovatno može da tuži i za neki prekršaj zbog uznemiravanja - ne znam za sada.

Drugi način zaštite je dozvoljena samoodbrana. Ako nekoga čopor pasa svakodnevno napada naravno da je dozvoljeno da se brani pri svakom napadu pa čak i da povredi životinju sve dok se ne odbrani.

Problem je kako se zaštititi od tih čopora koji stalno napadaju ljude ili pojedinih pasa a u vremenu od pokretanja sudskog ili prekršajng postupka koji može da potraje godinama ili u situaciji ako šinteri neće da pokupe te pse sa ulice kada ovi nemaju vlasnika ( da li uopšte šinteri uvek i odmah odvode te pse po prijavi građanina?). Zašto ljudi predlažu trovanje i ubijanje? Sigurno zato što im niko u društvu nije pomogao u ovome, logično.

Kada zaštitari počnu paralelno da se bave ne samo zaštitom pasa od ljudi nego i zaštitom ljudi od pasa koji napadaju u čoporima, a što im je vrlo dobro poznato da se dešava u gradu, onda će početi stvarno da rešavaju problem lutalica u ovom gradu a time i zaštite životinja. Neka navedu makar jednu jedinu akciju koju su preduzeli kako bi edukovali građane kako da sebe i svoju decu štite od pasa lutalica koji u čoporima napadaju ljude (kome da se obrate da te pse pokupe bez obzira da li imaju ili nemaju vlasnika, koga i kako da tuže, kako da se brane kada do napada dođe ili šta da rade kada niko neće da im pomogne a znaju da im preti i dalje opasnost, šta da rade da ih ne bi ubijali ili trovali sami?). Kada zaštite građane od pasa onda mogu da traže od njih pomoć kako da štite neke druge pse od ljudi.

#42 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 23 July 2007 - 00:44

Toliko o neobavestenosti.Sve stvari koje si navela kao ono cemu bi trebalo uciti gradjane vec godinama radimo.Jednostavno treba otici u Orku ili ih pozvati telefonom, doci na neki od standova raznih organizacija te pazljivo slusati ljude koji o tome govore na TV-u.Postoji tesna veza izmedju zastite zivotinja i ljudi.Kampanjom sterilizacije se inace pokusava da se izmedju ostalog agresivni psi uklone sa ulice.Zasto sinteri po pravilu te pse ne zele da hvataju pozvati 3322291 i pitati njih jer mi na tome insistiramo.Zastitari traze humanije uslove za recimo zivotinje za ishranu sto automatski dovodi do poboljsanja kvaliteta mesa , mleka i koze...Primera je mnogo.Najlakse je praviti hajku na nas a da pri tom ponavljam o tome ne znate apsolutno nista.

#43 Shedou

Shedou
  • Members
  • 2,502 posts

Posted 23 July 2007 - 01:46

QUOTE(aabb1973 @ 22 Jul 2007, 23:39) <{POST_SNAPBACK}>
Ja nisam pročitala ovde poziv na mučenje životinja, već poziv ljudi da razmisle o načinu samoodbrane od pasa koji napadaju ljude. Pozivam tzv.zaštitare da konačno navedu barem jedan smisleni način da se čovek zaštiti od čopora pasa koji haraju gradom i napadaju ljude i decu a što se dešava veoma često.

Autor topika je hteo predlog kako da se zaštiti. Može da podnese tužbu protiv vlasnice psa za novčanu nadoknadu za nanošenje ili fizičkog bola (ukoliko pas ujede ili ogrebe) ali i psihičkog bola - straha svaki put kada ga njeni psi napadnu (verujem da bi i njega napali kao i tog komšiju koji rano ide na posao). Kada vlasnica pokaže Orkinu potvrdu da je pas njen pasivno se legitimisala kako onaj ko će biti tužen, vlasnica odgovara bez obzira na svoju krivicu jer odgovara kao vlasnik psa koji se po zakonu tretira kao opasna stvar kao i bilo koja životinja (i vlasnik krave odgovara po istom osnovu ako krava povredi nekog). Verovatno može da tuži i za neki prekršaj zbog uznemiravanja - ne znam za sada.

Drugi način zaštite je dozvoljena samoodbrana. Ako nekoga čopor pasa svakodnevno napada naravno da je dozvoljeno da se brani pri svakom napadu pa čak i da povredi životinju sve dok se ne odbrani.

Problem je kako se zaštititi od tih čopora koji stalno napadaju ljude ili pojedinih pasa a u vremenu od pokretanja sudskog ili prekršajng postupka koji može da potraje godinama ili u situaciji ako šinteri neće da pokupe te pse sa ulice kada ovi nemaju vlasnika ( da li uopšte šinteri uvek i odmah odvode te pse po prijavi građanina?). Zašto ljudi predlažu trovanje i ubijanje? Sigurno zato što im niko u društvu nije pomogao u ovome, logično.

Kada zaštitari počnu paralelno da se bave ne samo zaštitom pasa od ljudi nego i zaštitom ljudi od pasa koji napadaju u čoporima, a što im je vrlo dobro poznato da se dešava u gradu, onda će početi stvarno da rešavaju problem lutalica u ovom gradu a time i zaštite životinja. Neka navedu makar jednu jedinu akciju koju su preduzeli kako bi edukovali građane kako da sebe i svoju decu štite od pasa lutalica koji u čoporima napadaju ljude (kome da se obrate da te pse pokupe bez obzira da li imaju ili nemaju vlasnika, koga i kako da tuže, kako da se brane kada do napada dođe ili šta da rade kada niko neće da im pomogne a znaju da im preti i dalje opasnost, šta da rade da ih ne bi ubijali ili trovali sami?). Kada zaštite građane od pasa onda mogu da traže od njih pomoć kako da štite neke druge pse od ljudi.

Procitaj pazljivije pa ces videti najave trovanja, ubijanja i sl. Cak i ti smatras da je trovanje "logicno". (boldovano) Da li si sposobna da prihvatis odgovornost da kolateralno otrujes neko dete? Da neki covek, pas ili macka unese otrov u kucu i otruje bebu? Da li ti to mozda pada na pamet? Da si nekada videla psa koji umire od otrova (u najstrasnijim mukama po 5-10 casova) promenila bi sigurno misljenje.

Prema ovim tvojim (boldovanim) recima ispada da zivimo na periferiji nekog africkog sela gde svako vece neke divlje zveri rastrgnu po par ljudi. Haraju, napadaju ljude i decu, nasrcu u coporima. Spusti malo loptu. Problem postoji ali nemojmo preterivati.

Za tzv. zastitare (bolje reci ljude koji imaju zelje i snage da nesto ucine, budu humani i pomognu zivotinjama pa i svima nama) ti je Cica objasnila, ne bih dalje. Orka ima valjda i neki sajt pa mozes da se obavestis.

Cim pozivas na smisleni nacin da se zastite ljudi od pasa nisi upoznata sa metodama i rezultatima ideje da se psi sterilisu i vrate na ulice. Ovde je 10000 puta pomenuto da sistem zica, kafilerija i nehumano ubijanje NE RESAVA PROBLEM. Progugletaj malo po netu pa ces da vidis zasto je sistem sterilizacije uspesan. Ajde da ponovim i ovo. Problem napustenih pasa ne moze da se resi sutra, potrebno je vreme, da bioloski ciklus pocne da "radi".

Autor topika voli macke a ne oli pse. Nervozan je sto ga svako jutro bude. I nije mu prvi put da ima problema sa psima. Greska je sto svoju mrznju tj. bes upucuje na pogresnu adresu.

Svakog dana na ulicama je hiljade divljih, pijanih i neuracunljivih vozaca. Haraju i ugrozavaju ljude. I sad bih ja trebalo da sam besan na automehanicare sto im popravljaju kola i vracaju ih na ulicu. innocent.gif

Ono sto se slazemo svi ovde je da svako treba da ponese svoj deo odgovornosti. I drzava i "kuchkari" i svi koji zive u ovom kvazi urbanom okruzenju. Psi treba da su na povocu i sa korpom. Treba kaznjavati vlasnike koji nisu savesni. Treba zestoko kaznjavati vlasnike pasa koji ih treniraju da budu agresivni. Ali je cinicno napadati i osudjivati ljude koji ljudski postupaju sa zivotinjama, hrane ih i pokusavaju da im olaksaju njihove kratke zivote.

Psi su divlji jer su ih ljudi ucinili takvima. Dugo godina sam imao psa. Tokom setnji susretao sam i razne vlasnike i razlicite pse. 90 i kusur % pasa reaguje pozitivno na lepu rech i stalozeno ponasanje. Mrsh dzukelo i vika samo odmazu. Valjda su vas roditelji ili ucitelji ucili kako se ponasa kada sretnete psa lutalicu????

Ako hocete da pomognete evo predloga. Prijavite komsiju, prijatelja, rodjaka ili nekog drugog ko izbaci svog psa na ulicu i pretvori ga u lutalicu. Lutalice nisu donele rode, oni su nekada bili neciji psi.

#44 mightygears

mightygears
  • Members
  • 264 posts

Posted 23 July 2007 - 07:17

QUOTE(Shedou @ 23 Jul 2007, 00:46) <{POST_SNAPBACK}>
Procitaj pazljivije pa ces videti najave trovanja, ubijanja i sl. Cak i ti smatras da je trovanje "logicno". (boldovano) Da li si sposobna da prihvatis odgovornost da kolateralno otrujes neko dete? Da neki covek, pas ili macka unese otrov u kucu i otruje bebu? Da li ti to mozda pada na pamet? Da si nekada videla psa koji umire od otrova (u najstrasnijim mukama po 5-10 casova) promenila bi sigurno misljenje.

Prema ovim tvojim (boldovanim) recima ispada da zivimo na periferiji nekog africkog sela gde svako vece neke divlje zveri rastrgnu po par ljudi. Haraju, napadaju ljude i decu, nasrcu u coporima. Spusti malo loptu. Problem postoji ali nemojmo preterivati.

Za tzv. zastitare (bolje reci ljude koji imaju zelje i snage da nesto ucine, budu humani i pomognu zivotinjama pa i svima nama) ti je Cica objasnila, ne bih dalje. Orka ima valjda i neki sajt pa mozes da se obavestis.

Cim pozivas na smisleni nacin da se zastite ljudi od pasa nisi upoznata sa metodama i rezultatima ideje da se psi sterilisu i vrate na ulice. Ovde je 10000 puta pomenuto da sistem zica, kafilerija i nehumano ubijanje NE RESAVA PROBLEM. Progugletaj malo po netu pa ces da vidis zasto je sistem sterilizacije uspesan. Ajde da ponovim i ovo. Problem napustenih pasa ne moze da se resi sutra, potrebno je vreme, da bioloski ciklus pocne da "radi".

Autor topika voli macke a ne oli pse. Nervozan je sto ga svako jutro bude. I nije mu prvi put da ima problema sa psima. Greska je sto svoju mrznju tj. bes upucuje na pogresnu adresu.

Svakog dana na ulicama je hiljade divljih, pijanih i neuracunljivih vozaca. Haraju i ugrozavaju ljude. I sad bih ja trebalo da sam besan na automehanicare sto im popravljaju kola i vracaju ih na ulicu. innocent.gif

Ono sto se slazemo svi ovde je da svako treba da ponese svoj deo odgovornosti. I drzava i "kuchkari" i svi koji zive u ovom kvazi urbanom okruzenju. Psi treba da su na povocu i sa korpom. Treba kaznjavati vlasnike koji nisu savesni. Treba zestoko kaznjavati vlasnike pasa koji ih treniraju da budu agresivni. Ali je cinicno napadati i osudjivati ljude koji ljudski postupaju sa zivotinjama, hrane ih i pokusavaju da im olaksaju njihove kratke zivote.

Psi su divlji jer su ih ljudi ucinili takvima. Dugo godina sam imao psa. Tokom setnji susretao sam i razne vlasnike i razlicite pse. 90 i kusur % pasa reaguje pozitivno na lepu rech i stalozeno ponasanje. Mrsh dzukelo i vika samo odmazu. Valjda su vas roditelji ili ucitelji ucili kako se ponasa kada sretnete psa lutalicu????

Ako hocete da pomognete evo predloga. Prijavite komsiju, prijatelja, rodjaka ili nekog drugog ko izbaci svog psa na ulicu i pretvori ga u lutalicu. Lutalice nisu donele rode, oni su nekada bili neciji psi.

Umm ajd da vidimo sta kaze statistika:
http://www.marsh.co....o...7&Itemid=31
http://www.naslovi.n...jeo-troje-ljudi

Da Shadowauwau Srbija je na obodu africkog sela. Tj jos je gore jer africko selo kada ih napadnu divlje zivotinje ima pravo da te zivotinje ubija za razliku od Srbalja gde se ide u zatvor do 6 meseci i placa globa ako ubijes zivotinju. Da je Orcka i Elvira B toliko humana otisla bi kod ove devojcice i rekla nesto.Umesto toga sad ce da pisu peticije kako Buca kuca mora da zivi.
Kako ces Cico objasniti toj devojcici zasto nema pola lica? A? Kako ces joj objasniti reakciju zastitara koji su rekli da je razlog zasto joj je pas lutalica odgrizao pola lica taj sto je ponela lastis da se igra a on se plasio sintera pa je napao zato sto je nosila lastis za koji je on mislio da je konopac. Kako takva logika pije vodu? Gledao sam vas zakon o zastiti zivotinja. Najgori je na svetu. A najgori je na svetu zato sto u Srbiji ne postoje materijalna sredstva da se on sprovede. Ne postoji infrastruktura u koja bi prihvatila toliko abnormalan broj divljih zivotinja u gradovima a u isto vreme gradjanima se vezuju ruke po pitanju odbrane.
Bavite se vi zivotinjama i kastrirajte ih i cipujte nema problema ali takodje nemojte uskracivati gradjanima pravo na samoodbranu integriteta duha i tela. Ako nekome smetaju psi neko vreme sasvim je logicno i normalno da preduzme nesto licno po tom pitanju ako su svi pokusaji da se stvari srede legalno propali.

Edited by mightygears, 23 July 2007 - 07:22.

#45 Shedou

Shedou
  • Members
  • 2,502 posts

Posted 23 July 2007 - 07:42

QUOTE(mightygears @ 23 Jul 2007, 07:17) <{POST_SNAPBACK}>
Umm ajd da vidimo sta kaze statistika:
http://www.marsh.co....o...7&Itemid=31
http://www.naslovi.n...jeo-troje-ljudi

Da Shadowauwau Srbija je na obodu africkog sela. Tj jos je gore jer africko selo kada ih napadnu divlje zivotinje ima pravo da te zivotinje ubija za razliku od Srbalja gde se ide u zatvor do 6 meseci i placa globa ako ubijes zivotinju. Da je Orcka i Elvira B toliko humana otisla bi kod ove devojcice i rekla nesto.Umesto toga sad ce da pisu peticije kako Buca kuca mora da zivi.
Kako ces Cico objasniti toj devojcici zasto nema pola lica? A? Kako ces joj objasniti reakciju zastitara koji su rekli da je razlog zasto joj je pas lutalica odgrizao pola lica taj sto je ponela lastis da se igra a on se plasio sintera pa je napao zato sto je nosila lastis za koji je on mislio da je konopac. Kako takva logika pije vodu? Gledao sam vas zakon o zastiti zivotinja. Najgori je na svetu. A najgori je na svetu zato sto u Srbiji ne postoje materijalna sredstva da se on sprovede. Ne postoji infrastruktura u koja bi prihvatila toliko abnormalan broj divljih zivotinja u gradovima a u isto vreme gradjanima se vezuju ruke po pitanju odbrane.
Ocaj ocaj i samo ocaj ostaje ovde.

Hehe, znao sam da ces da se javis i da linkujes...i naravno vrsis zamenu teza i manipulises uzrocima i posledicama.

Srbija je na "obodu africkog sela" zbog nekih ljudi a ne zbog pasa. A ti razmisli kojih. Da umes da apstrahujes sta drugi pishu shvatio bi da ovde ljudi govore i o odgovornosti. Odgovornosti Bucinog vlasnika npr. E sad, posto se cak i ti svrstavas u gradjane (zbog mesta stanovanja) podeli drugim istomisljenicima koplja, strele, djindjuve i ostali pribor koji je na raspolaganju pomenutim africkim plemenima, odvezi sugradjanima ruke i pravac u lov na pse. Vidim da ti je to cilj, motiv i ventil za izduvavanje. Civilizovani ljudi idu na paintball, ali ako tebe priroda vuche na pravi lov sta da se radi. Oslobodi svoje mightyfears, namazi se ratnickim bojama pa jurish na trofeje, psece shapice i repove.

Da si chitao malo naokolo, saznao bi da se upravo ovi najagresivniji, najzdraviji i najjachi psi retko hvataju shinter metodom. Nakon eskiviranja par hvatanja oni i postaju poput progonjene zveri i onda se javljaju slucajevi koje si naveo. Da su Bucu i druge umesto zicom, shtapom i hajkom, priveli nekom drugom metodom, on bi bio cipovan, udomljen i sl. A ne gladna i preplasena zivotinja koja se boji ljudi kakva je sada.

Ako do sad nisi shvatio elementarne cinjenice ne vidim razlog da se ja nesto trudim dalje da elaboriram. Shvati da ovo ne pishem tebi nego drugima koji ovo mozda citaju.