Sta zapravo vazi u Beogradu i drugim vecim/manjim mestima?
Zasto npr. ne mogu 4 psa ili 7 macaka u dvoristu? Da li se broj ljubimaca odredjuje po kvadraturi ili bez veze?
Ja ne bih kaznjavala osobe koje udome neku macu ili kucu, ne bih im naplacivala razne poreze na ljubimce itd. Oni zapravo cine dobro delo. Nije mi jasno kako ce se smanjiti broj lutalica ako mi neko zabrani da u dvoristu imam vise od 3 mace... Sta cu sa cetvrtom? Na ulicu?!
Izgovor za odredjivanje "kvote" je, navodno, izbegavanje tzv. hordasenja. Ali niko ne moze da me ubedi da je jedno zaista ogromno dvoriste premalo za npr. cetiri psa, odn. da ce im tu biti prenaseljeno i samim tim neudobno.
S druge strane, ne moze niko da me ubedi da macke (za razliku od pasa) u stanu prave buku. Osim toga, ima stanara koji su i bucniji, i prljaviji, i opasniji od psa u zgradi...
A secate se i onih tzv. kucnih saveta koji su svakog ljubimca u stanu racunali kao odraslu osobu - zbog racuna za vodu! A onima koji malo-malo pa operu automobil crevom ne naplacuju duplo...
Mislim... imam utisak da neko ne zeli da se taj problem resi. Ne mogu jadnicci na ulicu, ali ne mogu ni u stanove ili kuce... Pa kako onda, smotani zakonodavci, mrzitelji zivotinja?