Znam da je mozda ovom topicu mesto na nekom drugom podforumu ali tice se i zivotinja koliko i ljudi.Naime kao sto mnogi od vas znaju juce se dogodila uzasna tragedija kada je porodica Sitarica mucki ubijena i zapaljena.Iza njih je ostalo mnogo kuca kojima hitno trebaju nove kuce.Volonteri nekoliko udruzenja su evakuisali pse koji su sada privremeno smesteni na nekoliko lokacija.Medju njima je i dva zlatna retrivera, jedan pticar i gomila mesanaca.Tu je i dalmatinka sa 11 svojih stenaca starih oko 3 nedelje.Molimo sve one koji su znali nekoga ko je pse ostavljao na cuvanje kod porodice Sitarica da ga obavesti radi preuzimanja pasa kao i sve one koji zele da usvoje neku od kuca da nam se hitno jave.Fotografije cemo imati uskoro.Pomozite nam hitno.

Hitno potrebna pomoc za 48 pasa
Started by
Cica83
, Jul 16 2007 03:42
9 replies to this topic
Posted 16 July 2007 - 03:42
Posted 16 July 2007 - 08:26
QUOTE(Cica83 @ 16 Jul 2007, 04:42) <{POST_SNAPBACK}>
Znam da je mozda ovom topicu mesto na nekom drugom podforumu ali tice se i zivotinja koliko i ljudi.Naime kao sto mnogi od vas znaju juce se dogodila uzasna tragedija kada je porodica Sitarica mucki ubijena i zapaljena.Iza njih je ostalo mnogo kuca kojima hitno trebaju nove kuce.Volonteri nekoliko udruzenja su evakuisali pse koji su sada privremeno smesteni na nekoliko lokacija.Medju njima je i dva zlatna retrivera, jedan pticar i gomila mesanaca.Tu je i dalmatinka sa 11 svojih stenaca starih oko 3 nedelje.Molimo sve one koji su znali nekoga ko je pse ostavljao na cuvanje kod porodice Sitarica da ga obavesti radi preuzimanja pasa kao i sve one koji zele da usvoje neku od kuca da nam se hitno jave.Fotografije cemo imati uskoro.Pomozite nam hitno.
Da li sam ja ovo boldovano dobro razumela?

Lep pozdrav
Teja
Posted 16 July 2007 - 09:26
Stravično!
Posted 16 July 2007 - 13:23
QUOTE(Mioba @ 16 Jul 2007, 09:58) <{POST_SNAPBACK}>
da li si razumela - šta? da se nesreća odnosi podjednako i na ljude i na životinje?
ili nisi čula šta se dogodilo? vesti?
u većini izveštaja se navodi da su i psi poubijani - ali uzdam se u cicin info..
strašno
ili nisi čula šta se dogodilo? vesti?
u većini izveštaja se navodi da su i psi poubijani - ali uzdam se u cicin info..
strašno

Nisam vest uopste videla i cula. (hvala za link).
U prvom trenutku sam pomislila da su ti ljudi ubijeni i spaljeni zbog zivotinja.
Ali je ocigledno da su psi" kolateralna steta" i da nisu oni bili razlog ubistva.
Zanemela sam od uzasa i strave.Verovatno su ubijeni "samo" oni koji
su ubici direktno zasmetali.
Posted 16 July 2007 - 13:47
Nikako ne izjednacavam tragediju koja se desila tim ljudima sa onim sto se desava sa psima.Ono sto ja i ostali pokusavamo je da u onom domenu kojim se bavimo na neki nacin saniramo posledice te da psima koji su ostali posle njih pruzimo neku sansu.Ako neko ima neku ideju neka se javi.
Posted 16 July 2007 - 16:31
Ja poslah mailove nekim organizacijama za zastitu zivotinja ovde u Nemackoj
sa molbom da oni preuzmu te pse. Ako se neko javi zamolicu te da mi das
kontakt adrese kome da se obrate. Oni se doduse uredno javljaju ako
dajes neke dobrovoljne priloge, ali ko zna..
Lep pozdrav
Teja
sa molbom da oni preuzmu te pse. Ako se neko javi zamolicu te da mi das
kontakt adrese kome da se obrate. Oni se doduse uredno javljaju ako
dajes neke dobrovoljne priloge, ali ko zna..
Lep pozdrav
Teja
Posted 22 July 2007 - 16:26
OMG!!
uzasno!! Razglasila sam po poznnicima za hitno udomljavanje, javljam ako nesto ima..

Posted 22 July 2007 - 16:40
cico, obaveštavaj šta se dešava (videla sam txt u danasu pre neki dan)
Posted 22 July 2007 - 17:48
Situacija je razresena tako sto su po vecinu pasa dosli ljudi koji su ih drzali na pansionu a ostatak je prebacen u Djurdjevo kod Monike Brukner.Mene dusa boli za jednu malenu devojcicu od nekih godinu dana koja je bila bolesna i nazalost niko se nije javio da je uzme.Nadam se da cu uskoro moci da odem da ih sve vidim.Taj azil je najbolji u drzavi i svi su puni hvale za njega.Sem toga postoji mogucnost da neki od pasa odu na udomljavanje u Svajcarsku.Hvala vam svima koji ste se interesovali i pruzili pomoc.