Sai Mino,
Meni je krajem prošle godine, u tri meseca umrlo dvoje leminga (od starosti), mačka (od starosti+bolesti) i pas (od auta). Psa sam voleo daleko više od svih ostalih životinja, iako živimo na 80km udaljenosti, tražio sam je besomučno kada je (mislio sam - pobegla). Da stvar bude teža, nakon udarca auta, pronašla je snagu da dođe kući u dvorište i sakrije se u najudaljeniji deo da bi umrla tako da nas ne potresa (objašnjenje veterinara).
Recept ne postoji. Različite su i naše ljubavi prema njima, i način i doba kada/kako ih izgubimo.
1. Moraš da tuguješ. Meni je pomoglo što sam napravio neki kvazi-spomenik od lepog kamenja pa mazio kamenje.
2. Ne moraš da uzimaš novu živuljku, ali možeš (ali sam ja od tada uzeo dva psa - spasao jednu lutalicu i uzeo još jednu iz azila i jednu mačku)... pazi samo da ne doživiš osećaj krivice što je jedno tu a drugog nema.
3. Vreme leči sve (uprkos svoj otrcanosti te fraze).

jako mi je zao. Ja sam imala uzasnu potrebu da uzmem 2 mace (ili macu i kucu), zato sto mi to daje utisak da smrt Maz©e kosta 2 zivota. Kada sam uzela Arlekina, on je bio isprepadan, a ja sam ga, kad sam uspela da ga izvucem iza stola, stavila na krevet i on se komirao

jako mi je smetalo sto on lezi na njenom mestu.. ona je tu spavala uvek, a sad joj on spava na mestu. Taaaako sam imala potrebu da imam bar jos jednu macu, ali nije imalo APSOLUTNO NI MALO sanse da je uvalim, jer mi je mama histerisala, samo sto ne place.. (stvarno ne razumem razlog, pobesni i kad je pitam za razlog

)
Sada mi je ok, ali sam se zaljbila u jednu kucu sa standa za koju su mi rekli da obozava mace. Taako bih je uzela, jer kao da je stvorena za mene.. Ali nee moze