Jump to content

Photo

pomoc please.. :(

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
33 replies to this topic

#1 sai_mino

sai_mino
  • Members
  • 34 posts

Posted 26 June 2007 - 15:25

Predpostavljam da ste vecina ovo preziveli, pa vas molim za savet.. Moja maca je juce pala sa terase i nije prezivela.. videla sam je kako lezi sa svim nozicama polomljenim, polu mrtva.. mislim da cu umreti od tuge i jednostavno ne znam sta da radim! Po ceo dan placem, idem na njen grob i ne mogu da verujem! sad.gif( sad.gif( Ne znam sta cu sa sobom.. sad.gif pa bih molila za vas savet ili barem vase iskustvo.. Da li je bolje odmah uzeti drugog ljubimca ili sta uraditi ako to ne? sad.gif(
hvala..

#2 Gnomolog

Gnomolog
  • Members
  • 63 posts

Posted 26 June 2007 - 15:40

Mogu samo u svoje ime. Ne bih uzeo drugog, ne odmah, jer ne bi bilo isto.

Sve prođe.

Žao mi je. sad.gif

#3 Zverilla

Zverilla
  • Members
  • 910 posts

Posted 26 June 2007 - 15:44

moj savet: besomucna fizicka aktivnost (aerobne stvari: trcanje, bajs, plivanje) ali bas do granica izdrzljivosti dok ne pomislis da ce ti pluca puci a ruke/noge otpasti

#4 Maya Order

Maya Order
  • Members
  • 518 posts

Posted 26 June 2007 - 16:15

QUOTE(sai_mino @ 26 Jun 2007, 16:25) <{POST_SNAPBACK}>
Predpostavljam da ste vecina ovo preziveli

Nikada nisam videla smrt svog ljubimca. Prvi machkic je jednostavno nestao i nikad ga nismo niti pronasli. Otprilike dva meseca nakon toga na ulici mi je prisao machak bebac i naravno, odmah sam ga odvukla na veceru, i evo, vec sestu godinu je sa nama.
Pas Bobi je takodje odjurio u smrt i to na Bozic ove godine. Plakala sam k'o kisha iako ga pre toga nisam videla skoro sest meseci. Tata je bio sa njim i dan danas sebi ne moze da oprosti iako ga, naravno, niko ne krivi. Mesec dana nakon toga kupili smo vucjaka, Simu.
Hocu recu, isplaci se koliko god treba; vremenom ces verovatno pozeleti da svoju ljubav usmeris ka nekom novom machetu. I ne brini, to ne znaci da si na bilo koji nacin izneverila svog pokojnog ljubimca. Do tad, drz' se!
Sve najbolje ti zelim!
Pozdrav.

#5 sai_mino

sai_mino
  • Members
  • 34 posts

Posted 26 June 2007 - 16:19

QUOTE(Gnomolog @ 26 Jun 2007, 16:40) <{POST_SNAPBACK}>
Mogu samo u svoje ime. Ne bih uzeo drugog, ne odmah, jer ne bi bilo isto.

Sve prođe.
Žao mi je. sad.gif

Procitala sam negde da je bolje sto pre uzeti novog, jer se stari ne zaboravi, a bude mnogo lakse.. A ja ne znam.. mislim da ne bih mogla odmah novog,a bez nje (preminule mace) umrecu! sad.gif sad.gif

moj savet: besomucna fizicka aktivnost (aerobne stvari: trcanje, bajs, plivanje) ali bas do granica izdrzljivosti dok ne pomislis da ce ti pluca puci a ruke/noge otpasti

Probacu, il' to ili cu urlati..

Edited by sai_mino, 26 June 2007 - 16:20.

#6 Cica83

Cica83
  • Members
  • 242 posts

Posted 26 June 2007 - 16:22

Joj bas mi je zao.Al samo da znas da ce biti bolje.Imam mali lekic za tebe.Dodjes u subotu po dogovoru na stand (jos ti javim vreme i mesto), gnjavis one nase slatkise i mozda se zaljubis.A moj savet ti je da sto pre uzmes novu macu jer ce ti to pomoci da prebolis.Cim imas jos neko bice da mu pruzis svu svoju ljubav rane lakse zarastaju.Govorim ti iz iskustva.Doduse bio je u pitanju pas ali dodje ti na isto.Kada je moja Anja koju sam imala 13 godina uginula Cica me je odrzala u zivotu i veruj mi da razlike u ljubavi nema.Drz se.

#7 sai_mino

sai_mino
  • Members
  • 34 posts

Posted 26 June 2007 - 16:27

QUOTE(Cica83 @ 26 Jun 2007, 17:22) <{POST_SNAPBACK}>
Joj bas mi je zao.Al samo da znas da ce biti bolje.Imam mali lekic za tebe.Dodjes u subotu po dogovoru na stand (jos ti javim vreme i mesto), gnjavis one nase slatkise i mozda se zaljubis.A moj savet ti je da sto pre uzmes novu macu jer ce ti to pomoci da prebolis.Cim imas jos neko bice da mu pruzis svu svoju ljubav rane lakse zarastaju.Govorim ti iz iskustva.Doduse bio je u pitanju pas ali dodje ti na isto.Kada je moja Anja koju sam imala 13 godina uginula Cica me je odrzala u zivotu i veruj mi da razlike u ljubavi nema.Drz se.

Na stand sigurno dolazim (ako ga dozivim), hvala ti za savet.. sad.gif

#8 avramova

avramova
  • Members
  • 8,594 posts

Posted 26 June 2007 - 16:28

QUOTE(Cica83 @ 26 Jun 2007, 17:22) <{POST_SNAPBACK}>

Bas tako..

Ja bih na licu mesta usvojila neku novu macu..

Lep pozdrav
Teja

#9 placenik

placenik
  • Members
  • 171 posts

Posted 26 June 2007 - 16:32

Pa ko i u svakoj ljubavi rolleyes.gif
Ako vec volis da imas macu (tj nemas nameru da menjas zivuljku), najbolje je da odmah uzmes novu. Da imas o kome da brines. Vezivanje za novog ljubimca brzo ide. Samo se potrudi da te ne podseca previse na staru, bice ti lakse.

#10 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 26 June 2007 - 16:51

Obavezno nov ljubimac. Sto bi rekla veterinarka koju poznajem: "Usrecicete jednu napustenu zivotinju". A da ne pricam da ce i ona tebi "pomoci". Ne plasi se, nije to sebicno i nije rec o zaboravljanju starog ljubimca, prosto mislim da bi i taj ljubimac zeleo da se usreci neko od njegovog roda (kad vec on nije imao srece). A tolike PREDIVNE, PREPAMETNE, PRENEZNE, PREUMILJATE... zivotinjice cekaju da ih neko usvoji, tuzno-radoznalim okicama vrebaju "presudni" trenutak u glasu, pokretu prolaznika koji ce promeniti njihov maleni macji (kuceci) zivot... sad.gif
Sto bi neko sasvim drugi rekao za decu (a moze se primeniti i na ljubimce): "Zbog ovakvih stvari sad.gif bolje je uvek imati sto vise dece..." smile.gif

#11 dunno

dunno
  • Members
  • 342 posts

Posted 26 June 2007 - 17:16

Zaista mi je jako zao. Meni se ista stvar desila sa mojom drugom macom koja je dvaput pala sa terase, ali je drugi put bio koban po nju. Ne mogu da opisem tugu i ocaj koji su me snasli. Plakala sam mesecima i nisam se oporavila par godina. U medjuvremenu sam pokusala da udomim jedno mace koje je bilo preslatko, ali nije islo. Uporedjivala sam je sa mojom Kinom i na kraju sam je vratila.
Sad imam moju Neru vec preko dve godine koju obozavam. U svakom slucaju, proslo je 10 (deset!) godina.

Nekome treba vise vremena, nekome manje da preboli. Nadam se da tebi nece biti potrebno koliko je meni bilo.

Drzi se!

#12 sai_mino

sai_mino
  • Members
  • 34 posts

Posted 26 June 2007 - 17:17

Hvala vam puno.. Dosta mi znaci..

#13 beatgoeson

beatgoeson
  • Members
  • 136 posts

Posted 26 June 2007 - 17:22

Jedan praktičan savet: Mačka se uzdaje u svoje nokte, pa se ne boji da hoda po simsu, gde joj oni nisu od pomoći. One padaju sa visokih spratova češće nego što bi iko, ko nije u "materiji", pretpostavio.

Nabavite novu macu, ali stavite ramove sa komarnikom ili nekom drugom žicom na sve prozore koje ćete otvarati. Ako terasa nije zatvorena, nemojte je puštati tamo.

#14 sai_mino

sai_mino
  • Members
  • 34 posts

Posted 26 June 2007 - 22:08

QUOTE(Udu Wudu @ 26 Jun 2007, 18:22) <{POST_SNAPBACK}>
Jedan praktičan savet: Mačka se uzdaje u svoje nokte, pa se ne boji da hoda po simsu, gde joj oni nisu od pomoći. One padaju sa visokih spratova češće nego što bi iko, ko nije u "materiji", pretpostavio.

Nabavite novu macu, ali stavite ramove sa komarnikom ili nekom drugom žicom na sve prozore koje ćete otvarati. Ako terasa nije zatvorena, nemojte je puštati tamo.

Ona zivi sa mnom 8 godina i do sada se bojala visine! Ona je SKOCILA, a ne pala (ne znam sta sam napisala onda) za nekom pticom.. Ni na kraj pameti nam nije bilo da se tako nesto moze dogoditi, pa i nije bilo potrebe za zagradjivanjem..

#15 pisac.s

pisac.s
  • Members
  • 58 posts

Posted 26 June 2007 - 23:33

Vezujemo se za nase ljubimce i patimo kada ih nema ,ali najbolji lek je da nabavis novog. Ja sam imala macu koja je ne znam iz kog razloga mnogo smetala mom komsiji i on je otrovao. I dan danas ga mrzim zbog toga. Nisam mogla da je zaboravim, jer je moja Ema bila za mene nesto posebno i nisam uzela drugu macu ,ali sam uzela psa Serdju i on me usrecio i pokazao da svaka zivotinja ako joj pruzis ljubav zna da uzvrati hiljadu puta vise.