Jump to content


Photo

Deda Mraz nam sutra predaje paketiŠ


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Conchita Martinez

Conchita Martinez
  • Members
  • 3,290 posts

Posted 12 June 2007 - 17:47

QUOTE
Sutra nastavak pregovora sa EU
12. jun 2007. | 15:02 | Izvor: Beta
Brisel -- Srbija i EU sutra u Briselu nastavljaju pre godinu dana prekinute pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridru┼żivanju.

Zvani─Źnici u Evropskoj komisiji ka┼żu s "opreznim optimizmom" da bi pregovori mogli biti okon─Źani ove jeseni. Diplomatski izvori u Briselu su saglasni da je "ha┼íki uslov" veoma va┼żan i da, ako se to prevazi─Ĺe, i politi─Źka volja u EU mo┼że biti mnogo sna┼żnija i delotvornija za br┼że okon─Źanje pregovora i stavljanje parafa na Sporazum.

U sutra┼ínjoj, zvani─Źnoj rundi pregovora Evropska komisija ─çe srpskoj delegaciji predstaviti nacrt Sporazuma, s izmenama koje predla┼że EU.

Potom ─çe delegacija srpske vlade, koju predvodi potpredsednik Bo┼żidar ─Éeli─ç, i delegacija Evropske komisije, sa direktorom za zapadni Balkan Pjerom Mirelom na ─Źelu, nastaviti pregovore o preambuli Sporazuma, op┼ítim na─Źelima, politi─Źkom dijalogu EU-Srbija, regionalnoj saradnji.

Na dnevnom redu je prvi put veoma va┼żno poglavlje pravosu─Ĺa, sloboda i bezbednosti, kao i institucionalne i op┼íte odredbe.

lol_2.gif