Jump to content


Photo

sushi


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 1234

1234
  • Members
  • 204 posts

Posted 11 June 2007 - 11:26

Dakle ima li vicnih pripremanju sushija?
Neki saveti, trikovi, kako sta ?
Hvala !

#2 1234

1234
  • Members
  • 204 posts

Posted 12 June 2007 - 09:57

? zar nema zainteresovanih ili niko nema iskustva sa sushijem ? unsure.gif

#3 Publius

Publius
  • Members
  • 401 posts

Posted 12 June 2007 - 10:05

Ja pre neki dan kupio sve sto mi treba za sushi, osim ribe. Nisam siguran sta to znaci 'sushi-grade tuna'. Mozda na kraju ipak uzmem filete dimljenog lososa...

#4 1234

1234
  • Members
  • 204 posts

Posted 12 June 2007 - 10:16

Kako spremas pirinac?
Tuna mora da bude sveza i odlicnog kvaliteta. 'sushi-grade tuna' znaci upravo to, top kvalitet.
Jel si spremao ranije ?

Edited by 1234, 12 June 2007 - 10:17.


#5 Publius

Publius
  • Members
  • 401 posts

Posted 12 June 2007 - 13:35

Ja imam sledeći recept koji planiram da upotrebim:

Suši pirinač:
5 šolja pirinča (kratko zrno)
6 šolja vode
1/2 šolje pirinčanog sirća
2 kašike sećera
1 kašičica soli

Isprati pirinač u hladnoj vodi uz malo mešanja da bi se odstranile nećistoće. Odliti svu vodu. Staviti sav pirinač i 6 šolja vode u šerpu srednje veličine i poklopiti. Na srednje jakoj vatri dovesti vodu do ključanja. Potrebno je da voda ključa 3 minuta a onda smanjiti vatru i nastaviti kuvanje jos 15 minuta bez skidanja poklopca. Skloniti pirinač sa vatre, a kada se poklopac skine ne bi trebalo da se voda vidi u serpi. Pirinac razvući podjednako na papir za pečenje. Prskati (posipati) pirinač sirćem, šećerom, i solju i mešati dok se se ne postane mlak. Držati ga pokrivenim sa vlažnim papirnim ubrusom ili salvetom do upotrebe.