Jump to content


Photo

Masovne demonstracije u Moskvi


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 11 June 2007 - 01:56

Pitanje je bilo trenutka kada ce srpski vekovni prijatelji Rusi organizovati masovne demonstracije u znak podrske Srbiji posle najnovijih izjava americkog predsednika George Dubya Bush-a.

Po Reuters-u skupilo se sest, a po Itar-tass-u osam demonstranata. Zapazeni su starija gospodja sa plasticnim cvetom u kosi i mladic ofarban u plavo. Nisu želeli da se predstave.
Cetvoro demonsranata se predstavilo, Momo Kapor, Brana Crncevic, Zorica Brunclik i Ljubisa Ristic. Na pitanje okupljenih novinara da li su Rusi, odgovorili su potvrdno klimanjem glavama.
Za preostala dva demonstranta, mladica bez kose i vratova, koji su stajali sa strane, Reuters tvrdi da su obezbedjenje. Bilo je i SLUCAJNIH PROLAZNIKA.

Inace ucesnici su se brzo razisli, govora nije bilo, posle kraceg caskanja svi su svratili u obliznji McDonalds i rashladili milk sejkom. Sve je proteklo bez incidenta, u gradu nisu primecene pojacane snage bezbednosti.

U Moskvi divan suncan dan. Dok po parkovima penzioneri tradicionalno hvataju golubove, mlade ruskinje preferiraju suncanje a mladici igraju zuce. Terase restorana su uglavnom prazne jer kao sto svi znamo prosecan Rus sa platom manjom od naše u Srbiji ne može sebi priustiti luksuz. Prisli smo grupi mladica i pitali šta misle o demonstracijama ali se nismo najbolje razumeli, ocigledno nisu bili obavesteni. Pokazivali smo im na naše demonstrante koji su pili milk sejk a mladici su odgovorali sa „Mekdonjalds, haraso, haraso, veri gud, krasnaja”.

Najvece guzve su ispred americkih lanaca brze hrane i americkih modnih kuca Calvin Klein, Gap, Nike i drugih. Povremeno gradom prokrstare novi ruski bogatasi u americkim limuzinama Lincoln i Cadillac praceni sa dvoje bornih kola napred i dvadesetak americkih dzipova, najcesce marke Hummer, pozadi.

Predsednik Putin je danas licno posetio aerodrom Seremetjevo gde se ocekuje sletanje prvog od 22 americka aviona Boeing 787 Dreamliner koji ce biti ponos ruske državne aviokompanije Aeroflota.

Od vaseg specijalnog izvestaca iz Moskve Spomenke Jovic

#2 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 11 June 2007 - 01:58

Pratimo najnoviji razvoj situacije u Moskvi. Trojica demonstranata u vidno pripitom stanju Crncevic, Ristic i Kapor su posle incidenta sa radnicima McDonaldsa privedeni od strane pripadnika policije.

Dok su ulazili u policijsko vozilo uhapseni su vikali "pa sta je ovo, jeste li vi Rusi ili niste, mi smo veci Rusi od vas". Ostatak demonsranata su usli u crni Ford Expedition i odvezli se u nepoznatom pravcu.

Vas izvestac Krste Bijelic