Jump to content


Photo
- - - - -

Sta ste / sta biste danas kuvali?


  • Please log in to reply
3760 replies to this topic

#61 shinoda

shinoda
  • Members
  • 121 posts

Posted 05 July 2007 - 17:25

ako ima neko recept kako se pravi SOPA DE FIDEOS (kokosija supa) iz Spanije.
mnogo je zuckasta, nije masna uopste, ne znam koji kraj Spanije.

Edited by shinoda, 05 July 2007 - 17:26.

  • 0

#62 betty

betty
  • Members
  • 1,130 posts

Posted 22 July 2007 - 20:02

jaje.
  • 0

#63 martinj

martinj
  • Members
  • 1,540 posts

Posted 22 July 2007 - 22:43

Sprem'o juce i danas svinjski vrat i raznjice od svinjskog sola (na rostilju) sa razlicitim kombinacijama zacina... igrao se malo... Ipak je vegeta (i samo vegeta) najbolja.....

+ sprem'o pecurke na zaru:
odvoje se drske i "kape" se (sa donje strane) preliju maslinovim uljem, posole, pobibere, moze i malo karija i origana (ko voli) i peku na rostilju, prvo gornja pa onda donja strana... Od drski mogu da se naprave raznjici....
+ kupio one "deda stoja pirocanac" rostiljske kobasice... odlicne su...
+ ladan spricer u velikim kolicinama...
  • 0

#64 ssanja

ssanja
  • Members
  • 24 posts

Posted 22 July 2007 - 23:02

Zbog žestoke vrućine koja "hara", skuhala juhu od komada junećeg buta. Klasično - pišla mrkve i peršina, 800 gr junetine, biber u zrnu, preprženi luk, par čahurica bijelog luka, kelerabica, mali celer, komad kupusa. Nakon 2,5 sata dodala brokulu i cvjetaču.

Ukuhala domaće rezance,ocijedila povrće i meso, zalila ga domaćim kajmakom - i eto ti savršeno ručka na +38 celzijevih!!
  • 0

#65 beowl

beowl
  • Members
  • 2,789 posts

Posted 02 August 2007 - 17:11

Ovo jeste ponavljanje, ali odavno mi neka klopa nije tako fino legla kao ova od sinoć:

Attached File  p1.jpg   112.72KB   77 downloads Attached File  p2.jpg   132.88KB   72 downloads

Dakle, živina pohovana u kikirikiju, pirinač sa dve marinade, moja omiljena salata od boranije (takođe sa dve marinade) i dodatna salata sa fetom. Lagani Rose uz sve to. Za kraj, Alevin sladoled sa šlagom i narendanim pralinama. Ništa senzacionalno, ali je baš fino ispalo.
  • 0

#66 Jaruzelski

Jaruzelski
  • Members
  • 556 posts

Posted 04 August 2007 - 13:19

Evo sta sam ja kuvao: Chili Con Carne a la Jaruzelski

Treba Vam:

70 dkg mlevenog svinjskog ili juneceg buta
3-4 crna luka
3 konzerve crvenog pasulja po 500g
2 komada Kotanyi Chili Con Carne zacina
Vegeta
par cesnjeva belog luka (po ukusu)
3-4 chili papricice
oko 150-200g paradajz koncentrata

Isecete luk na kockice, izdinstate ga, posle dodate mleveno meso i Kotanyi zacine. Mesate dok meso ne stvrdne.

Dodate 3 konzerve pasulja i koncetrovani paradajz + chili paprike i beli luk, moze i u prahu. Ostavite da se krcka dobrih pola sata.

Odete do pekare i kupite svez beli lebac jer bez toga to nece biti to smile.gif I spremite gas masku za uvece laugh.gif
  • 0

#67 gazza

gazza
  • Members
  • 1,084 posts

Posted 05 August 2007 - 15:42

evo
prijeo nam se indus pa smo malo tripovali, iz srpske perspektive
dakle:
varijacija na temu chicken dhansak, umesto sociva ubacio crni pasulj boraniju i okru
jeera rice
raita
garlic naan

Attached Files


  • 0

#68 msmodesty

msmodesty
  • Banned
  • 1,348 posts

Posted 05 August 2007 - 15:46

ocigledno smo zakasnili da kazemo "prijatno" a i nije bilo potrebe biggrin.gif

ja krchkam osso bucco - ali slike sutra smile.gif
  • 0

#69 nexus13

nexus13
  • Members
  • 2,025 posts

Posted 05 August 2007 - 23:27

QUOTE(msmodesty @ 5 Aug 2007, 15:46) <{POST_SNAPBACK}>
ocigledno smo zakasnili da kazemo "prijatno" a i nije bilo potrebe biggrin.gif

ja krchkam osso bucco - ali slike sutra smile.gif

osso bucco..... wub.gif , jedno vreme je bio jako dobar u Villi..., nisam bio skoro
  • 0

#70 KristinaS

KristinaS
  • Members
  • 174 posts

Posted 05 August 2007 - 23:30

Salata:
kuvani krompir
narendana šargarepa (sveža)
praziluk
maslinovo ulje
so

Attached File  DSCF1692.JPG   101.45KB   65 downloads



a ovo onako pride.Mrsko mi da dajem recepte za sve

Attached File  DSCF1694.JPG   79.24KB   63 downloads
  • 0

#71 msmodesty

msmodesty
  • Banned
  • 1,348 posts

Posted 06 August 2007 - 14:45

Osso bucco:
dve parceta telece kolenice sa koskom proprziti na ulju dok ne porumene:
Attached File  a___kolenice.jpg   44.58KB   47 downloads
izvaditi ih serpe i drzati na toplom, u istoj serpi dinstati 10 minuta: jednu granu celera, jedan luk, 3-4 mlade sargarepe i 2 cene belog luka, vrlo sitno iseckanih :
Attached File  a2_povrce.jpg   43.97KB   48 downloads
posle 10 minuta dodati 4 oljustena paradajiza pa i njih dinstati 10 minuta, dodati 100ml belog, suvog vina, 100ml supe, malo majcine dusice:
Attached File  a3_paradajiz.jpg   48.3KB   47 downloads
kada povrce i vino prokljuca vratiti kolenice i krckati na tihoj vatri sat-sat i po.
Attached File  a4_osso_bucco.jpg   50.91KB   43 downloads
sluziti ili sa tagliatelama, kacamakom, kuvanim krompirom a kazu moze i sa pirincom...
ne zaboraviti sitno seckan persun pred sluzenje.

nemam pojma sto se vide kolenice dva puta unsure.gif

Attached Files


Edited by msmodesty, 06 August 2007 - 14:47.

  • 0

#72 Celt

Celt
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 16 August 2007 - 17:35

 
ako nekome uopšte i padne na pamet da proba ovo, zaobiđite u šiiiirokom luku. Ok, nisam očekivao da gotovo jelo ima bog zna kakav ukus, ali ovo je mix bolničke & hrane iz studentske menze. puke.gif  Pasulj s kobasicom i goveđi gulaš imaju isti sos, a mogao bih da se zakunem da je i ono sto zovu mesom slično, ako ne i potpuno isto. Za faširanu šniclu i paprike javljam sutra i prekosutra.
  • 0

#73 sostoja

sostoja
  • Members
  • 6 posts

Posted 16 August 2007 - 17:42

QUOTE(_Pile_ @ 16 Aug 2007, 18:35) <{POST_SNAPBACK}>
 
ako nekome uopšte i padne na pamet da proba ovo, zaobiđite u šiiiirokom luku. Ok, nisam očekivao da gotovo jelo ima bog zna kakav ukus, ali ovo je mix bolničke & hrane iz studentske menze. puke.gif  Pasulj s kobasicom i goveđi gulaš imaju isti sos, a mogao bih da se zakunem da je i ono sto zovu mesom slično, ako ne i potpuno isto. Za faširanu šniclu i paprike javljam sutra i prekosutra.

yucky.gif NEMOJ NI DA SE SHALISH DA PROBASH !!!! Uchinih to umesto tebe i yucky.gif yucky.gif yucky.gif
  • 0

#74 Celt

Celt
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 16 August 2007 - 17:45

QUOTE(sostoja @ 16 Aug 2007, 18:42) <{POST_SNAPBACK}>
yucky.gif NEMOJ NI DA SE SHALISH DA PROBASH !!!! Uchinih to umesto tebe i yucky.gif yucky.gif yucky.gif


šta se šalim, živim na tome već nedelju dana. Ni ono što sam skuvam podjednako ne može da se jede, al ovo bar ima neki ukus. unsure.gif
  • 0

#75 sostoja

sostoja
  • Members
  • 6 posts

Posted 16 August 2007 - 17:58

Sam' ti tako, pa nikad od tebe nece postati kobac! dry.gif
  • 0